עופרה חזה 23.2.2019

lidia80

New member
עופרה חזה 23.2.2019

שאלה=
ברדיו היתה תוכנית לזכרה של חזה זל. כי זה יום השנה שלה.
השדרן אמר שחזה הישתתפה בפורטוגל בתחרות בשם מדיטור או מדיתור בשנות ה70\80
ושרה את "תפילה=שמור נא עלינו כמו ילדים....
חרשתי את ה youtube ונאדה .לא מצאתי כלום מהתחרות הזאתי.
אולי אתם יודעים על מה הוא דיבר ויש לכם לינק או מידע נוסף

alma velama

New member
יש הסבר:

בשנת 1980 שלחה עפרה חזה את השיר "הוא" לוועדת הקדם-אירוויזיון (הכוונה לפסטיבל הזמר תש"ם), אך השיר נדחה (עוד בטרם הוחלט על אי-השתתפותה של ישראל באירוויזיון 80' בשל התנגשות מועד התחרות עם יום הזכרון). לאחר מכן התבקשה חזה להתמודד עם השיר בפסטיבל "מדיטור" בפורטוגל כנציגת ישראל. היא הסכימה, ואז גם הוחלף שם השיר ל-"תפילה". (מתוך ויקיפדיה)

lidia80

New member
ב יוטיוב אין זכר לתחרות.

מעניין מי זכה ולאיזה מקום חזה הגיעה.
תודה

mati020202

New member
אפרופו עפרה,מצאתי קטע נדיר שלה שרה את ׳חי׳ בלייב בארגנטינה

אני מתאר לעצמי שהיא שרה לקהילה היהודית שם,ואני חושב שזהו הקטע המתועד היחיד שהיא שרה את ׳חי׳ בלייב עם תזמורת ולא בפלייבק מלבד כמובן האירוויזיון במינכן.
השיר ׳הוא׳ לימים 'תפילה' הוגש לקדם של 1981 ולא התקבל (יתכן שגם הוגש שנה קודם ולא התקבל) כך לפחות נרשם בויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/תפילה_(עפרה_חזה)
נרשם גם שהיא השתתפה עם השיר באזשהי תחרות בינלאומית בפורטוגל וזכתה במקום החמישי אך אני זוכר שקראתי במקום שהיא זכתה במקום הראשון.
היא ניסתה להתקבל לקדם של 1982 עם השיר ׳אמן למילים׳ של בצלאל אלוני וגם אז קיבלה דחיה,שנה לאחר מכן אהוד מנור כתב את ׳חי׳ לקדם של 1983 והציע אותו תחילה לירדנה ארזי,ארזי דחתה בנימוס את ההצעה משום שעבדה על שיר אחר ׳שירו שיר אמן׳ של הנרי ברטר ושמרית אור שכתבו לה גם את השיר עמו התחרתה בשנה הקודמת ׳מוזיקה נשארת׳,אהוד פנה לעפרה והיא התלהבה מאד מהשיר וכל השאר היסטוריה.

למעלה