עוף על המנגל

timiהאחת

New member
מנהל
עוף על המנגל

/שתיים עשרה חלקי עוף מנוקים להשאיר את העור לרוטב חמש כפות סילאן חמש כפות רוטב צ'ילי חמש כפות חומץ בלסמי שתי כפות רוטב סויה שלוש שני שיני שום פרוסות פלפל שחור גרוס רבע כוס יין לבןיום קודם מערבבים את חומרי הרוטב בקערה משרים את חלקי העוף ברוטב,כך שיכוסו מכל הצדדים משהים לילה במקרר למחרת צולים על משטח המנגל אפשר כמובן להכין מנה זו מפטריות פורטבלו קישואים פרוסים או חציל

timiהאחת

New member
מנהל
עוף בסילאן

אחד עוף שלם חתוך לחלקיו שתי בטטות מתוקות שלוש תפוח אדמהכוס סלרי קצוץ חצי כוס סילאן דבש תמרים של כנרת כף פלפל שחור גרוס מלח שתי כפות פפריקה אדומה מתוקה חצי כוס מים חמש כפות שמן זית שוטפים את הירקות וחותכים בטטות ותפוח אדמה לקוביות מוסיפים את הסלרי ומערבבים את הירקות מניחים בתבנית אפייה עמוקה את העוף ומפזרים סביבו את התערובת ירקות. לרוטב מערבבים את הסילאן הפלפל המלח הפפריקה שמן והמים מערבבים היטב ויוצקים מעל תבנית העוף והירקות מכניסים לתנור שחומם למאתיים חמישים מעלות וואפים כארבעים דק' עד שמזהיב

timiהאחת

New member
מנהל
ברביקיו בננות ומרשמלו

שש בננות בשלות מאתיים גר מרשמלו שתי כפות סוכר לבן שתי כפות סוכר חום חצי כפית קינמון טחון חצי כפית גינגר טחון חצי כית אגוז מוסקט מערבבים את כל התבלינים חותכים את המרשמלו לאורך חורצים לאורך את קליפת הבננה וברווח שנוצר מסדרים שלוש חתיכות מרשמלו מפזרים מתערובת התבלינים על הבנננות ומניחים על הגריל צולים במשך כ-חמש דקות הופכים לצד השני לשתי דק' נוספות עד שהבננה והמרשמלו מתרככים מוציאים מהגריל מניחים על צלחת

timiהאחת

New member
מנהל
שימו לב אל תפקששו מתכונים נהדרים

כתבתי לכם בעמוד שתיים ראו.

ETK18

New member
רונית לא הבנתי איפה לשים את המרשמלו

על הבננה מתחת לקליפה שחרצנו? או בין שתי פרוסות בננה חתוכה לאורך בתוך הקליפה? אנא הסבירי ביתר פירוט - ואם אפשר גם הסבר ונימוק לקשיי הבנה. מה אני אעשה סנט דלפור......לא הבנתי.......חחחחחחחחחחחחחחח תודה, אתי

timiהאחת

New member
מנהל
חורצים לאורך את קליפת הבננה

וברווח שנוצר בפנים מסדרים את שלוש חתיכות מרשמלו מפזרים מתערובת התבלינים על הבננות ומניחים על הגריל פשוט מדהים ומיוחד

pirge

New member
היייי אהבתי את../images/Emo8.gif

הסילאן. הכל נראה טעים.

אנאבל 1

New member
חחח פירגה לא יכולה בלי סילאן ../images/Emo13.gif

פירגה סילאן- אחלה ניק

timiהאחת

New member
מנהל
את האמת שכתבתי את המתכון ישר

נזכרתי בך אני יודעת שאת אוהבת סילאן ומתוק והרבה ביי

רונית מתכון הבננות במרשמלו נראה טעי

טעים אבל גם אני לא הבנתי... האם את המרשמלו להניח בין הקליפה לבננה ולפזר התבלינים גם בין קליפה לבננה או לחרוץ גם את הבננה ולהכניס המרשמלו והתבלינים בתוך הבננה החרוצה כשהיא עטופה גם בקליפתה והאם את עוטפת גם בנייר כסף לפני ההנחה על הגריל??? תודותיי מראש ורק ימים טובים

timiהאחת

New member
מנהל
אז ככה זו מנה מיוחדת ומרשימה ואני

יסביר את עצמי היטב כך שאתם תבינו טוב טוב אז ככה את הבננה פותחים לא עד הסוף שיהיה בטן לבננה ואת הקליפה של הבננה עדיין משאירים שבצד ימין ובצד שמאל הקליפה של הבננה תהיה סגורה רק לפתוח לה בטן לכל האורך את הל התבלינים מכניסים לתוך הבננה אכן נכון ואת החתיכות מרשמלו מפזרים מעל התבלינים בשורה כמו חיילים ברווחים של כמה סנטימטר אחד שניים ושלוש חתיכות מרשמלו עכשיו אני בטוחה שהבנתם נסו יאמי ומיוחד

ETK18

New member
תודה רונית אכן נראה שהקינוח מדהים

במנגל הבא - ינוסה בטוח. ל"ג בעומר בפתח!!! אתי

למעלה