עוף מכובס. רעיונות?

מקוקה1

New member
עוף מכובס. רעיונות?

יש לי עוף והודו מהמרק. תמיד אנחנו אוכלים עם המרק אבל הפעם המרק נגמר ויש עוף. רעיונות? לא מוקפץ עם המון ירקות כי אין לי...

juspan

New member
בדיוק מה שאני מנסה לאלתר עכשיו

לא ממש מהמרק (גם את זה כבר עשיתי) אלא סתם מכרעיים של עוף בתנור שבקושי נגעו בו אתמול שנכון שקצת שונה ובכ"ז די מכובס בתוכו. אז פירקתי את כל הכרעיים, והקפצתי את העוף שחתכתי לחתיכות קטנות עם דבש וקצת קצת חומץ וטיפה שמן. אורז לבן לחוד, וגם לי בקושי היו ירקות רלוונטיים היום למוקפץ, וזה מה שרציתי, ובכ"ז מצאתי כמה סמליים שהקפצתי לחוד. אערבב את הכל אח"כ. נו, ארוחת דחק כזו כי לא היה לי חצי ממה שרציתי. (אפילו הבצל נגמר לי
). אבל אם זה ממש לא הכיוון שלך כמו שכתבת, מה עם משהו הודי שכזה? הרבה (המון!) בצל קצוץ מאודה בקארי (או להכין לבד את הקארי מכורכום, קינמון, כוסברה טחונה, קצת כמון וכו') ואז להטביע את חתיכות העוף בכל הבצל המתובל הזה ולהוסיף טיפה מים, לא יותר מדי. אין שום ירק כלשהו כמו גזר למשל? (מקווה שבצל יש:), כי מספיק גזר עם שעועית או אפונה, אבל אם אין אז אין. השאלה אם יש חלב קוקוס
ג'ינג'ר והכי הכי טעים גם להוסיף יוגורט לקראת הסוף אם אין בעיית כשרות. היוגורט בתבשיל עצמו הופך את הרוטב הזה לסמיך, וגם כתוספת קרה בסוף (עם קצת ג'ינג'ר מגורד בתוכו ועשבי תיבול אם יש כמו נענע/כוסברה) כרוטב קר מלמעלה. כמובן הכל מונח בסוף על אורז לבן. מניחה שאת יותר מחפשת סלט קר כלשהו עם עוף, אני פשוט ממש לא אוהבת את הסגנון וחייבת לכסות את העוף המכובס הזה במלא רוטב חם/תבשיל כלשהו.

מקוקה1

New member
דוקא הכיוון של מוקפץ עם או ליד אורז

נראה לי. יותר מאשר ההודי. גזר יש (אם לא אגמור אותו היום על עוגת הגזר הזאת שעשיתי בחמישי ויצאה
). גם בצל. אה, ויש בעיות כשרות

rnavina

New member
אז שימי שמן שומשום וסוכר חום ותקפיצי את העוף

אפשר גם לאכול אותו (אחרי ההקפצה) בלחמניה עם חסה ועגבנייה.

ExNewYorker

New member
סלט אליפות... !! הנה המתכון:

קוביות עוף מכובס קוביות סלרי (קצוץ קטן) חצאי ענבים (אם יש) או קוביות תפוח חמוץ חמוציות אגוזי מלך קצוצים או אגוזי פקאן קצוצים תיבול: מיונז קארי (זה השוס של הסלט) קצת רוויון (אם לא שומרים כשרות, אחרת אפשר לוותר בהחלט) קצת מיץ לימון מלח ופלפל לפי הטעם קוצר הצלחות!!

D X 9

New member
פשטידת מעקוד?

תפוחי אדמה מבושלים מעוכים, ביצים טרופות, עוף מכובס קצוץ מלח פלפל כורכום שמן - לשים בסיר משומן להתחיל בטיגון על הגז ואו להפוך בהמשך (סיר כמו של ג'חנון) או לתנור להשלמת אפיה. אפשר להוסיף אפונה וגזר.

פרמלה

New member
לך רציתי להגיד

שאני מחבבת מאוד פשטידות פסטה. למה פירורי הלחם? לא סתם עוד פחמימות?

D X 9

New member
מוסיף קצת עניין

אפשר בלי אבל לא הייתי מוותרת, כולה 2-3 כפות. כן הייתי מוותרת על הטיגון שלהן. אני אשמח לקבל ממך פשטידות פסטה אחרות ממה שהכנתי, מצא חן בעיני הרעיון

D X 9

New member
הפשטידה שלי מאד דומה

אלתרתי אז החלפתי חלק מהקוטג' בבולגרית עדינה והוספתי מעט שמנת מתוקה. שווה ומשביע מאד

sharonwe

New member
את יכולה להוסיף:

פטריות שטיגנת במעט חמאה (מעט שמנת מתוקה זה לא הרבה קלוריות ושומן לפרוסה אבל בהחלט משפר את הטעם). אה, ואצלינו הבולגרים מוסיפים גם גבינה בולגרית מפוררת. ואחרון אחרון חביב: גבינת טוב טעם עדיפה לפשטידות, אם כי מטרתן של פשטידות היא לנצל שאריות ולאו דוקא לגרום להוצאה כספית מיותרת

פרמלה

New member
מנה שעשיתי פעם בדיוק מהשאריות

האלה היא סלט של פיסות עוף וגרגרי תירס עם מיונז + קוביה של התיבול האיטלקי הקפוא של דורות. בכורית מזילה על זה ריר.

פישים

New member
בפעם אחרת - לטגן קצת רצועות בצל + שום חתוך

גס, להוסיף עוף מכובס חתוך, הכל על אש גבוהה כדי שלא יתבשל במרק שנשאר בו, אלא יצלה. אפשר להוסיף פפריקה וכאלה, עשבי תיבול, יכול לשמש כמילוי נחמד לטורטיות / עלי בלינצ'ס, או לחמם יחד עם אורז מאתמול / פסטה - לארוחה בטעם אחר.

מקוקה1

New member
And the Winner is

בצל מטוגן, שום, הוספתי את העוף, פפריקה, טיפה כמון, מלח וצ'ילי מתוק. יצא מעדן!
על כל הרעיונות. נשמרו לפעמים הבאות.

למעלה