עוף - חלקים: מעדן לימים קרירים של מרק...

עוף - חלקים: מעדן לימים קרירים של מרק...

שלום
בהכנת מרק עוף (ציר עוף), מקובל להכניס את חלקי העוף למים קרים למשך 20 דק' לפני ששמים על האש.
זה להוצאת טעמים מהעוף...זה אכן מוציא יותר טעמים ומותיר בעוף פחות.

בהכנת ציר ניתן להכניס יותר עוף (נניח כנפיים או שוקיים) לאותה כמות נוזל, אך להכניס את העוף למים רותחים.
זה חוסך את הכיפוי של השומנים הצפים והקצף. בהכנסת עוף ישר למים רותחים כמעט ואין.
והעוף (כמות מוגדלת) מותיר את חותמו בנוזל אך נותר מספיק לשלב הבא...

אני לא אוהב עוף מכובס. בטח לא את העור של עוף מכובס.
אז אחרי כשעה + של רתיחה טובה אני מוציא את העוף ומניח במגש אלוימניום.
עליו אני יוצק רוטב צ'ילי (מתוק או חריף, מבקבוק) ומכניס תנור שחומם מראש ל-200 מע'.
אחרי שהוא מזהיב היטב, אני הופך אותו על צירו ב-180 מע' יוצק שוב רוטב ומחזיר לתנור עד להזהבה.

את העוף הזה תרצו לאכול ולא להפסיק.
1. הוא צבר מספיק נוזל להשאר עסיסי.
2. יש בו רכות אחרי בישול של שעה + בנוזל ועוד כ-30-40 דקות בתנור!
3. הרוטב צ'ילי (אפשר גם סתם שמן זית ופפריקה אדומה) נותנים לו טעם נפלא.

בתיאבון
 
בעלת מסעדה אחת

לימדה אותי להכין את מרק העוף שהיא המציאה והייתה מגישה, שהיה נהדר. לא אגלה את המתכון כי היא מרוויחה ממנו כסף. אני אוהב עוף, בעיקר ירכיים וכנפיים, שונא חזה עוף ולא אוהב פרגיות וכבד.
 

רומי 912

New member
מה בדיוק רצית לומר? שיש לך מתכון נהדר אבל לא תוכל לגלות אותו? היה מיותר לכתוב בכלל.
 
חזה עוף

שלום
הכנת החזה קצת יותר מורכבת מהכנת הירכיים או הכנפיים. בעוד החזה נחשב לבשר "לבן", האחרים נחשבים לבשר "אדום".
הבעיה העיקרית של החזה שהוא נוטה להתיבש!
כמובן שעוף חייבים לבשל עד הסוף (לא כמו בקר שאפשר לאכול חי (טרטר) או נע (כל מה שמתחת למדיום בדרגת העשיה).
מקדם הבטיחות שרובנו (שלא מהמטבח המקצועי) לוקחים, מיבש את הנטח והופך אותו לקשה לאכילה (נתקע בגרון!)
הכנת הנתח באופן המדויק (להוריד מהאש או להוציא מהתנור) ברגע שהוא עשוי, ולא דקה מעבר לכך,
או שימוש בטכניקות כמו קשירת עוף בתנור, מה שמכפה ע"י הירכיים על החזה, מניבים תוצאה אחרת לגמרי.
לגבי המתכון הסודי...
מרק עוף בסיסי, מופיע בספר הבישול של המרק הקלאסי (אסקופיה) והמתכון שלו כמשנה סדורה.
לתת לו TWIST זה כבר עניין אחר, וכל אחד יכול להגיע מטעמיו שלו, להיות יציארתי ולהתאים לו מרק עוף אישי.
לטעמי יש התנגשות בין הכינוי שלך והמהות של הפוסט שעליו אני מגיב.
תחשוב על זה, כמו שרושפלד אומר בתוכנית...
 
למעלה