1precious1
New member
עוף גוזל
זה נראה וכאילו בעידן של היום אנחנו יותר מידי מעורבים לפעמים בחיים של הילדים שלנו.
"הכל עושים בשבילם"
הנה פה לא רחוק, מישהיא ציינה את התסכול שלה על החדר הלא מסודר של בנה בן ה 18, וההתלבטות מה לעשות, כי ברור שצריך לעשות משהו.
לפני כמה זמן, קניתי לבן שלי איזה גדג'ט שהוא חשק בו, ובאימרה חצי מובדחת וחצי צינית זרקתי לעברו "מתי תפסיק להיות תלוי בנו ותקנה לעצמך דברים"
הוא ענה לי (להפתעתי) "שתפסיקו לקנות לי כל מה שאני רק מצייץ שאני רוצה".
אני בטוח שיש בזה הרבה מן החוכמה והאמת וצריך לדעת מתי לשחרר ואפילו לדחוף אותם מהקן בכדי שילמדו לפרוש כנפיים ולעוף בכדי לא להגיע לריצפה.
אז מה אתכם בנושאים הבאים, האם אתם עדיין דואגים להם בהם או שהם דואגים לעצמם ועל איזה גיל מדובר ובאיזה גיל נראה לכם ש"דיי"
1. סידור החדר שלהם
2. השקמה בבוקר לבית ספר
3. הבגדים שלהם - לכביסה מהכביסה חזרה לארון, הכנת בגדים לבוקר
4. אוכל, שיכינו ויסתדרו לבד או שמכינים להם?
5. דמי כיס לנסיעות? לבילויים? לגדג'טים ומשחקים?
6. ההגיינה שלהם? כמה הם מתקלחים? מתי? יותר מידי? פחות מידי? מי אחראי ש"יהיה לי מים למקלחת"?
7. התערבות במה שקורה בבית הספר, עימותים עם מורים, ציונים, שיעורי בית?
8. החלטות של חצי בוגרים, דעות על החיים, השקפות עולם, דעה פוליטית, "לאן ואם בכלל להתגייס לצבא"?
9. נסיעות משפחתיות, אירועים משפחתיים, ביקורים של סבא וסבתא ("לא בא לי לבוא, לא בא לי ללכת")
10. הוא יותר מידי סגור בבית, הוא כל הזמן מחוץ לבית ולא רואים אותו בכלל
זה נראה וכאילו בעידן של היום אנחנו יותר מידי מעורבים לפעמים בחיים של הילדים שלנו.
"הכל עושים בשבילם"
הנה פה לא רחוק, מישהיא ציינה את התסכול שלה על החדר הלא מסודר של בנה בן ה 18, וההתלבטות מה לעשות, כי ברור שצריך לעשות משהו.
לפני כמה זמן, קניתי לבן שלי איזה גדג'ט שהוא חשק בו, ובאימרה חצי מובדחת וחצי צינית זרקתי לעברו "מתי תפסיק להיות תלוי בנו ותקנה לעצמך דברים"
הוא ענה לי (להפתעתי) "שתפסיקו לקנות לי כל מה שאני רק מצייץ שאני רוצה".
אני בטוח שיש בזה הרבה מן החוכמה והאמת וצריך לדעת מתי לשחרר ואפילו לדחוף אותם מהקן בכדי שילמדו לפרוש כנפיים ולעוף בכדי לא להגיע לריצפה.
אז מה אתכם בנושאים הבאים, האם אתם עדיין דואגים להם בהם או שהם דואגים לעצמם ועל איזה גיל מדובר ובאיזה גיל נראה לכם ש"דיי"
1. סידור החדר שלהם
2. השקמה בבוקר לבית ספר
3. הבגדים שלהם - לכביסה מהכביסה חזרה לארון, הכנת בגדים לבוקר
4. אוכל, שיכינו ויסתדרו לבד או שמכינים להם?
5. דמי כיס לנסיעות? לבילויים? לגדג'טים ומשחקים?
6. ההגיינה שלהם? כמה הם מתקלחים? מתי? יותר מידי? פחות מידי? מי אחראי ש"יהיה לי מים למקלחת"?
7. התערבות במה שקורה בבית הספר, עימותים עם מורים, ציונים, שיעורי בית?
8. החלטות של חצי בוגרים, דעות על החיים, השקפות עולם, דעה פוליטית, "לאן ואם בכלל להתגייס לצבא"?
9. נסיעות משפחתיות, אירועים משפחתיים, ביקורים של סבא וסבתא ("לא בא לי לבוא, לא בא לי ללכת")
10. הוא יותר מידי סגור בבית, הוא כל הזמן מחוץ לבית ולא רואים אותו בכלל