עוף בלימון

meravido

New member
עוף בלימון

האם מישהו יודע איך עושים עוף בלימון בסגנון סיני (כמו במסעדת קאם-סון)

yaron1

New member
עוף בלימון של אהרוני

יש לאהרוני שני מתכונים לעוף בלימון אחד עם חזה בלבד ברוטב לימון עדין והשני עם חזה עוף מצופה בבלילת קמח וביצה מטוגן בשמן עמוק ואח``כ ברוטב. תחליט איזה אתה רוצה ואני ארשום לך. אגב ניסיתי את שניהם והם מצויינים.

meravido

New member
ירון אם אפשר לרשום לי את

שני המתכונים אני מאוד אודה משום שחברה מהעבודה ביקשה ממני לשאול בפורום ואין לי מושג לאיזה מהם היא התכוונה. המון תודה מרב

yaron1

New member
מתכוני עוף בלימון

עוף בלימון 1 1 בצל קטן פרוס לפרוסות דקות מאוד 1 לימון יפה חצוי ופרוס עם הקליפה 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות של 2x2 ס``מ 1 בצל ירוק קצוץ משרה: 1 חלבון ביצה 1 כף קורנפלור 1 כף יין לבן יבש קורט מלח ופלפל לבן רוטב: 3/4 כוס מרק צח מיץ מלימון אחד 3 כפות סוכר 1 כף רוטב סויה (רצוי מהסוג הבהיר) 2 כפות יין לבן יבש 1 כף קורנפלור הכנה: משרים את חזה העוף במשרה למשך 1/2 שעה. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף עד שמשנות צבע, מוסיפים את הבצל ואת הלימון ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הרוטב תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מעבירים לצלחת ומפזרים את הבצל הקצוץ מעל. עוף בלימון 2 200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 3 ס``מ פרוסות לימון חצויות לקישוט משרה: 1 כף יין לבן יבש 1 כף רוטב סויה 1/4 כפית זנגביל טרי קצוץ 1 כפית סוכר קורט מלח ופלפל בלילה: 1 ביצה 1 כף רוטב סויה 1/2 כוס קורנפלור רוטב: 1/2 כוס מרק צח 2 כפות יין לבן יבש מיץ מלימוןם אחד 2 כפות חומץ 1 כף סוכר 1/4 כפית מלח קורט פלפל לבן 1 כף קורנפלור מדולל בשני כפות מיים הכנה: מכינים את הבלילה טובלים את רצועות העוף ומטגנים בשמן עמוק. מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה, חותים על קרש חיתוך את רצועות העוף לחתיכות של 11/2 ס``מ באלכסון ומעבירים בזהירות לצלחת הגשה. לאחר שהרוטב רתח כ 5 דקות מעבים עם הקורנפלור המדולל, יוצקים על פרוסות העוף ומקשטים בפרוסות לימון. ב ה צ ל ח ה

למעלה