עוף בירוק וקוקוס...

danonit

New member
עוף בירוק וקוקוס...

המנה המלזית של ג´ירף - מכירות? מישהי יודעת איך משחזרים אותה במטבח הביתי?

לא מכירה וחייבת להגיד שרק מהשם

של המנה קיבלתי בחילה... (ואני לא בהריון... חוזרת שנית... לא בהריון...) מי קורא למנה בשם "ירוק"?!?!?

מתקשרים לסניף ברמת החייל

או באבן גבירול (ע"פ איזורי חלוקה) ומזמינים. ממש קטעים איתי- אולי תתקשרי אליהם לשאול? אני רוצה הביתה!!!!!!!!!!

danonit

New member
גם אני!

מתה לעוף, אני זומבית בג´טלג ואין לי כוח לעבוד. לא נראה לי שהם יעשו משלוחים לי-ם
... אבל זה טעים ובא לי.

kisses

New member
אטריות אורז עם חזה עוף

אטריות אורז עם חזה עוף, ירקות ברוטב קוקוס מתכון של השפית אביגיל ביסר. 3 יח´ חזה עוף מנוקה 3 כפות סויה 1 כף דבש 1/2 כוס מים 1/2 חבילה אטריות אורז הכי דקות שיש - מושרות במים קרים במשך 20 דקות 2 פלפלים (אחד אדום, אחד צהוב) 1 כרישה רק החלק הלבן 2 קישואים 2 גזרים 1 קופסת חלב קוקוס 2 כפות רוטב סויה 1 פלפלון צ´ילי קצוץ 2 שיני שום קצוצות 1 כפית דבש 2 כפות שמן מלח ופלפל 1.מבשלים את העוף עם הסויה והדבש והמים עד שהבשר מוכן (כ10- דקות). 2.אם יש סבלנות - קורעים את הבשר לרצועות דקיקות לאורך הסיבים. אם לא - חותכים לרצועות קטנות. 3.חותכים את הפלפלים, הכרישה, הגזר והקישואים לרצועות דקיקות. 4.מחממים שמן בווק ומטגנים במשך דקה את הצ´ילי ואת השום. מוסיפים את הירקות ומקפיצים 4 דקות. מוסיפים את האטריות, העוף, חלב הקוקוס, הסויה, הדבש, המלח והפלפל. מערבבים תוך כדי טיגון 4 דקות. מתקנים תיבול ומגישים מייד.

אוסנת123

New member
כן! כן! כן!!!!!! מבטיחה מתכון למחר!

יודעת איך עושים וניסיתי בהצלחה מרובה!!!!! נכנסתי רק לרגע וחייבת לעוף. מבטיחה לשלוח מחר - גם לפרסם וגם במסר (ליתר בטחון) בכל אופן - חרשתי את הג´ירף בתקופה שעבדתי ברמת החייל (הימים הטובים...) וזאת המנה בין המוצלחות שלהם... מבטיחה מחר את המתכון!!!

אוסנת123

New member
התחרטתי - הנה המתכון!!!!

המנה המאלזית (ג´ירף) – האילתור שלי פרשנות (למי שלא מכירה) - המנה המאלזית היא בעצם חזה עוף מוקפץ ברוטב פסטו של בזיליקום וכוסברה עם נודלס וחלב קוקוס. הערה: מכיוון שאני די מאלתרת את המתכון הזה אני מאוד מקווה שהכמויות מדוייקות מספיק. אל תפחדו לבצע התאמות אם זה נראה לא בפרופורציה. החומרים: חזה עוף פרוס לרצועות (לא יודעת להגיד כמות מדוייקת - SORRY) צרור כוסברה חצי צרור בזיליקום שמן זית 2-3 שיני שום קופסת שימורים קטנה של חלב קוקוס חבילת נודלס (אטריות ביצים) 2 מלפפונים חופן נבטים מעט בוטנים קלויים קצוצים אופן ההכנה: 1. הכנת הפסטו לבלנדר מכניסים צרור כוסברה (שטוף טוב...), חצי צרור בזיליקום (שטוף טוב...), 2-3 שיני שום ומתחילים לשפוך פנימה שמן זית תוך כדי הפעלת הבלנדר. מוסיפים פלפל שחור, מלח (לפי הטעם) ומי שאוהבת מעט פלפל חריף. ממשיכים להוסיף שמן זית בהדרגה עד שהמרקם של הפסטו בסדר. צריך להתקבל מרקם של פסטו בזיליקום – לא נוזלי מדי אבל מספיק נוזלי כדי להיות רוטב ולא אוסף עלים קצוצים. הפסטו הזה (בשילוב הכוסברה) מתאים גם כרוטב לכל דבר, בדיוק כמו הפסטו הרגיל. 2. הכנות לפני ההקפצה מוסיפים 3 כפות גדושות מהפסטו לחלב הקוקוס ובוחשים – צריך להתקבל חלב קוקוס ירוק. פורסים את המלפפונים לרצועות דקות. אפשר לוותר על ה"לב" של המלפפון שרך מדי למטרה הזאת. מרתיחים מים ומבשלים בהם את אטריות הביצים עד שמתרככות – אבל לא יותר מזה. מניחים בצד. כדאי להכין את האטריות ממש בסמוך למועד ההקפצה אחרת הם הופכות לגוש וקשה להפריד אותן זו מזו. 3. ההקפצה... מקפיצים בווק בחום גבוה את החזה עוף במעט שמן זית עד שמלבין – אבל לא יותר מזה. ברגע שחזה העוף הלבין מוסיפים את הנבטים ושופכים מעל הכל את חלב הקוקוס הירוק (עם הפסטו). ממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות עד שהחזה עוף מוכן וחלב הקוקוס מעט מסמיך. דקה לפני שמוכן מוסיפים את המלפפונים ומעט בוטנים קלויים קצוצים ומערבבים קלות. חשוב – חזה העוף לא שוחה ברוטב. אם שמים יותר מדי חלב קוקוס – פשוט להוציא את העוף ולצמצם את הרוטב בהרתחה. מגישים ישירות מהווק עם מעט בוטנים קלויים מעל וכוסברה קצוצה. בתאבון!!!

אוסנת123

New member
ועכשיו.... ../images/Emo184.gif

אני באמת עפה. יקירי במיטה חולה (או בשפתו - "אני הולך למות...") אני הולכת לטפל בו כדי שלא ירגיש נטוש. מבטיחה לענות מחר על שאלות לגבי המתכון. לילה טוב!!!!!!!!!!!!

danonit

New member
תודה תודה ../images/Emo24.gif

קיבלתי גם את המייסר, מבטיחה לנסות ולספר חוויות
מאחלת ליקירך שירגיש יותר טוב!
לילה
טוב!

למעלה