עוסק זעיר/פטור

dd100

New member
עוסק זעיר/פטור

חזרתי מחו"ל ואני מתכוון לעסוק בתחום יעוץ הנדל"ן. אינני יודע אם אמשיך בזה ומה יהיו ההיקפים ומעבר לכך אינני יודע אם יעשה כעוסק/חברה בישראל או בחברה בחו"ל מאחר וגרתי מספר שנים בחו"ל. כיום נתתי שירות ואני זכאי לשכ"ט של כ - 30,000 ש"ח. כאמור אינני יודע אם זה חד פעמי או שתהיה המשכיות. אם אינני רוצה לקבוע עכשיו כיצד אנהל את העסק מול הרשויות (עוסק/חברה/חברה בחו"ל) אלא לפתור כעת רק את עניין התשלום הקרוב, מה עליי לעשות? האם ניתן להיות עוסק זעיר או עוסק פטור ואם כן כיצד? או שיש פתרונות טובים יותר? אודה לכל תשובה

אם אילו ההיקפים שלך

הייתי מציע לך לשקול הרשמה כעוסק מורשה ולא עוסק פטור מכמה סיבות א- מהר מאוד תעבור את המגבלה של 64,002 שקלים ב- כנראה שאתה עובד מול גופים עסקיים והם ירצו חשבונית מס ג- תמיד תוכל בעתיד להקים חברה אבל כמובן שעליך להתייעץ עם רואה חשבון/ יועץ מס כדי להתאים את החליפה למידותיך האישיות יש פתרונות זמניים שאולי יתאימו כמו "החשבונית של השכיר", אבל זה נראה לי יקר וקצת חבל... נ.ב. כידוע, הרישום חייב להיות אצל שלטונות המס מייד עם תחילת הפעילות

mstern

New member
תשובות

1.אני לא בטוח שאם אתה בתחום הנדל"ן בכלל תוכל להיות עוסק פטור. יש הגדרות בחוק מע"מ. 2.יש אפשרויות לקבל את הכסף בלי לפתוח תיקים, אני לא מכיר את המקרה שלך אבל על קצה המזלג:עסקת אקראי, תיאום מס, "החשבונית של השכיר".

ron90

New member
האם תוכל להרחיב במעט

על עסקת אקראי? אולי זה מה שמתאים כעת תודה

עם כל הכבוד למוטי

אני נגד. כאשר אתה עושה עיסקה של 30,000 שקל ואתה מתכוון להיכנס ולהרחיב את הקטע של הפעילות נדל"ן עיסקת אקראי נשמעת פתרון לא מוצלח תזכור שרק אם תפתח תיק תוכל לקזז את ההוצאות שבטח היו לך ביצירת העיסקה

למעלה