עונת 2008 בפתח

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

lb22

New member
עונת 2008 בפתח

ופה אציג לכולם את הקבוצות , הנהגים , המכוניות ואת התחזית ......

lb22

New member
פרארי

נהגים: קימי רייקונן (אלוף העונה שעברה) פילפה מאסה (מקום 4 בעונה שעברה) מיקום ביצרנים : אלופת היצרנים. תחזית לעונת 2008: דאבל. פחות מדאבל וזה יחשב ככישלון של הקבוצה , בגלל הורדת בקרת המשיכה ומערכת הזינוק האוטומטית יש לפרארי יתרון , בכך שקימי רייקונן צריך להיות אחד הנהגים שיהנו מהשינוי בתקנות. מסקרן יהיה לראות האם יכולה להיות המשכיות לסיום העונה הפנטסטי של קימי , והאם פילפה מאסה יעשה את הצעד קדימה ויממש את הפוטנציאל שיש בו. הימור שלי : עד אמצע העונה נראה מאבק עיקש בין שני הנהגים בטבלת הנהגים אבל קימי יזכה באליפות שניה , מבחינת היצרנים על פניו נראה כי פרארי צריכה לשייט לניצחון נוסף.

lb22

New member
מקלארן-מרצדס

נהגים : לואיס המילטון ( 3 בעונה שעברה) הייקי קובליינן (7 בעונה שעברה) מיקום ביצרנים : נפסלה עקב הרשעה בפרשת הריגול. תחזית לעונת 2008 : דאבל , אך הקבוצה גם תסתפק בנצחון באחד מהגביעים לאחר עונה כושלת במיוחד , ובעיקר לאחר סיום עונה כ"כ גרועה מגיעה הקבוצה שאמורה להתחרות בפרארי לתחילת עונת 2008 עם כמה סימני שאלה , האם לאחר ההרשעה בפרשת הריגול קבלת העונש חסר התקדים של 100 מיליון דולר קנס , כולל בדיקה מדוקדקת של הרכב של העונה הקרובה ופחות השקעה כספית בפיתוח המכונית , האם לאור כל זה הקבוצה עדיין יכולה להוות יריב שקול לאיטלקים? על פניו נראה שכן , ההחתמה של קובליינן היא החתמה טובה , לנהג יש פוטנציאל אדיר והעונה נראה אותו נוהג ברכב שאמור להיות תחרותי. לואיס המילטון לאחר עונת פתיחה מדהימה יהיה נתון תחת לחץ מאוד גדול להוכיח ששנה שעברה לא הייתה מקרית והוא יצטרך לתת פייט רציני לאלוף 2007 רייקונן. הימור שלי : הקבוצה תיהיה תחרותית אך לא תאיים בצורה רצינית על פרארי , בגלל התקנות החדשות נראה האם המילטון באמת קרוץ מהחומרים שבנויים אלונזו וקימי , נראה האם המילטון מסוגל לנהוג ללא בקרת המשיכה , אני מאמין שהמילטון ינסה להתחרות על האליפות אבל יהיה לו קשה מול עליונותה של הפרארי על פני המקלארן. העונה הקרובה והעונה הבאה יכולות להיות קרש קפיצה גדול מאוד לקובליינן להראות האם כל מה שדיברו עליו באמת נכון , לדעתי הוא יסיים במקום 4 בטבלת הנהגים.

lb22

New member
BMW סאובר

נהגים : ניק היידפלד (5 בעונה שעברה) רוברט קוביצה (6 בעונה שעברה) מיקום ביצרנים : 2 לאחר פסילתה של מקלארן. תחזית לעונת 2008 : מקום 2 ביצרנים , מקומות 3-4 בנהגים. על פניו הקבוצה השתפרה מאוד , נעשו כמה שיפורים במכונית וביטול התקנות יכול רק לעזור לשני הנהגים המוכשרים. הקבוצה הראתה בשנה האחרונה שהיא מסוגלת לדגדג את הגדולות וזכורות לנו כמה עקיפות לא רעות של היידפלד בעיקר את אותה עקיפה על אלונזו בבחריין, למרות זאת במספר מבחנים ראינו כי היידפלד לא היה מרוצה מהמכונית , הקבוצה צריכה לתת מלחמה אדירה למקלארן על המקום השני ביצרנים. הימור שלי : יסיימו במקום ה 3 ביצרנים לאחר מאבק גדול עם מקלארן. אני מאמין שהיידפלד יסיים לפחות במקום ה 5 (תלוי במצבה של רנו), קוביצה ינסה להוכיח שלמרות עונה פושרת בשנה שעברה הוא מסוגל להיות טוב יותר מהיידפלד שבעונה שעברה ניצח אותו ,יסיים צמוד להיידפלד אך עדיין לא יגבר על הגרמני.

lb22

New member
רנו

נהגים : פרננדו אלונסו ( 2 בעונה שעברה) נלסון "נלסיניו" פיקה ( נהג מבחן של רנו בעונה שעברה , מקום 2 בGP2 בעונת 2006) מיקום ביצרנים : מקום 3. תחזית לעונת 2008 : מקום 4 יחשב הישג נהדר , מקום 3 של אלונזו בנהגים , מיקום גבוה של נלסיניו בנהגים יחשב הישג מרשים. הקבוצה נבנתה מחדש , העברה הגדולה של הפגרה , אלונזו חוזר לזרועותיו של בריאטורה. אלונזו אחד הנהגים הטובים בסבב חוזר מהקבוצה החזקה של מקלארן לקבוצה הבינונית של רנו , למזל העונה ישנן תקנות חדשות שיכולות רק לעזור לו , אלונזו נחשב ביחד עם קימי לנהגים שיהנו מביטול בקרת המשיכה. רנו העונה בנו מכונית טובה אבל לא מספיק כדי שתתחרה בפרארי , כולם יופתעו מאוד אם הם יסיימו מעל למקום 4. נלסיניו מגיע לעונתו הראשונה בפורמולה 1 , הנהג שהפסיד את האליפות הGP2 להמילטון אך נחשב ללא פחות כישרוני ממנו ינסה להראות שהוא לא פה רק בגלל אבא שלו , שהוא פה בגלל שהוא נועד להיות נהג גדול. הימור שלי : מקום 4 לאחר קרב ממושך עם וויליאמס וסאובר , אלונזו יוכיח שוב עד כמה הוא נהג טוב שיסיים 3 למרות שלא יאיים כמעט על האליפות. נלסיניו יראה לנו שהוא מסוגל להיות נהג פורמולה 1 טוב לדעתי יסיים 7 רק מפאת מכונית פחות טובה משל היידפלד וקוביצה.

lb22

New member
וויליאמס

נהגים : ניקו רוזברג ( 9 בעונה שעברה) קוזוקי נקג'ימה ( נהג מבחן בעונה הקודמת , מקום 7 בפורמולה 3 בעונת 2006) מיקום ביצרנים : 4 בעונה שעברה. תחזית : מקום 4 -5 ביצרנים דירוג בעשיריה הראשונה של שני הנהגים יחשב הפתעה (בעיקר מכיוונו של נקג'ימה). גם פה אנו עדים להחתמה של נהג שהוא בן של נהג עבר , נקג'ימה הראה לנו בעונה שעברה ניצונות של נהג סביר בהחלט , הקבוצה לא התחזקה משמעותית ולא שיפרה את המכונית בצורה יוצאת דופן . התקנות החדשות יכולות להשפיע עליה בצורה שלילית והעונה נראה אם "הגולדן בוי" באמת טוב כמו אביו. יהיה מעניין לראות את המכונית החדשה והעיצוב השונה שלה בשילוב עם הנהיגה של רוזברג ונקג'ימה (בעיקר האחרון). הימור שלי : מקום 5 ביצרנים , מקום 8 לרוזברג , אם נקג'ימה יסיים בתוך העשרייה הראשונה יחשב כהפתעה.

lb22

New member
רד-בול רייסינג

נהגים : דייויד קולטאהרד (10 בעונה שעברה) מארק וובר ( 12 בעונה שעברה) מיקום ביצרנים 2007 : 5 תחזית 2008 : כל מיקום גבוה של הקבוצה והנהגים יחשב להצלחה , רד בול מדשדשת מאז שהיא הגיע לסבב , למעט מספר הברקות של הנהגים שלה , בעיקר של וובר בעונה שעברה הקבוצה נשארה בינונית מאוד. למרות ההחתמה של מעצב המכוניות ניואי בעונה הקודמת לא זכינו לראות עדיין איזו מכונית טובה יותר. גם העונה היא תאשר בקבוצתה הבינוניות עם כמה הברקות כאשר יהיו פרישות רבות. הימור שלי : מקום 7 ביצרנים , וכל כניסה של נהגיה לעשיריה הראשונה יהווה הפתעה.

lb22

New member
טיוטה

נהגים : יארנו טרולי ( 13 בעונה שעברה) טימו גלוק ( נהג מבחן של סאובר , מקום 4 בGP2 ב2006) יצרנים : מקום 6 בעונה שעברה. תחזית : מקום 7-6 ביצרנים , מקום טוב באמצע , ללא ספק הקבוצה הכי מאכזבת בשנים האחרונות בפורמולה 1 , ההשקעה הכלכלית שיש בקבוצה הזו שווה להשקעה שיש ב2 הקבוצות הגדולות פרארי ומקלארן אבל אין תוצאות. השנה הם נפתרו מהנהג שלדעתם עיכב אותך ראלף שומאכר והביאו את הגרמני הצעיר טימו גלוק שצריך להיות אחד הנהגים הטובים בסבב בשנים הבאות. זו תיהיה הפתעה גדולה עם הקבוצה תתברג גבוה יותר בטבלאות , אבל אולי עם מכונית בעלת עיצוב חדש יהיה להם יותר מזל. הימור שלי : טימו גלוק יוכל להפתיע ולהכנס לעשירייה הראשונה בטבלה.מעבר לזה הקבוצה תשאר בבינוניות שלה.

lb22

New member
טורו רוסו

נהגים : סבסטאין בורדייה (אלוף הצ'אמפקאר שנה שעברה ומקום 2 במירוץ לה מאן 24 שעות) סבסטיאן ווטל ( נהג מבחן של סאובר , נהג של טורו רוסו בסוף העונה הקודמת) דירוג יצרנים : 7 בעונה שעברה. תחזית : השאיפה של הקבוצה הזו היא לקחת נקודות ולסיים מירוצים. שני נהגים חדשים אומנם עם פוטנציאל גדול אבל ללא ניסיון בסבב. כמו בעונה שעברה הקבוצה יכולה להפתיע כאשר יהיו פרישות מרובות והגיע הזמן שנראה מי הוא סבסטאין ווטל שהרבה דובר עליו בסוף העונה הקודמת בעיקר במירוצים האחרונים שהוא הראה נהיגה לא רעה בכלל וגם נהיגת גשם טובה יחסית לנהג חדש. הימור שלי : ישיגו לפחות 10 נקודות , ונראה קצת מהפוטנציאל של ווטל ובורדייה שאמורים להיות נהגים לא רעים בעתיד. *הקבוצה עוד לא פרסמה תמונות של המכונית החדשה ותעשה זאת רק באוסטרליה ביום חמישי.

lb22

New member
הונדה

נהגים : ג'נסון באטון ( 15 בעונה שעברה) רובנס באריקלו ( 22 בעונה שעברה) דירוג יצרנים 2007 : 8 תחזית : העונה הונדה מאוד רוצה לכפר על עונת הנפל של שנה שעברה ולכן כל דירוג שיהיה מעל מה שהיה שנה שעברה יחשב הישג עבור הקבוצה שצריכה להאבק עם הקבוצות הגדולות יותר ולא עם סופר אגורי , טורו רוסו ודומיהן. שני נהגים לא רעים בכלל שיכולים ביום נתון לעשות כמה הפתעות , הונדה בנו מכונית חדשה שאמורה לתת להם את הכוח לעלות במעלה הטבלה לפחות לעבר מקומות 6-7 , יהיה מעניין לראות האם זו עונתו האחרונה של בריקלו בסבב. הימור : מקום 7 ביצרנים ומקום טוב באמצע לנהגים , לא מצפה שהם יבריקו במיוחד . אופתע אם הם ימוקמו גבוה יותר.

למעלה