עונת ההופעות

the new L

New member
עונת ההופעות

(פורסם גם בכותבי תזה ודוקטורט, אבל אולי פה יותר רלוונטי לשאול)

כפי שבוודאי ידוע לאלו מכם שבתחומים רלוונטים, עונת ההגשות לפוסט-דוקטורט הולכת ומתקרבת.

לקראתה, ובשביל להגדיל את סיכויי הקבלה למקומות טובים, החלטתי, כפי שנהוג, לצאת ל"סיבוב הופעות" בו אבקר במספר אוניברסיטאות רלוונטיות ברחבי צפון אמריקה, ואתן הרצאות על מרכולתי.

פניתי למספר מקומות, קיבלתי מספר הזמנות, ואני מתכונן כעת לקראת הנסיעה הזאת.

תהיתי אם למי מכם שביצע בעבר סבבים כאלה יש המלצות כלשהן בשביל להגדיל את סיכויי ההצלחה?

שאלות שכדאי לשאול? איך להתכונן?

כל טיפ יתקבל בברכה :)

Philip Jr

New member
פוסטדוקים בהווה ולשעבר

ועזרו לחברנו עם טיפים ל - JOB TALKS שלו.

אני לא בשלב הזה, אבל אאחל בהצלחה

Gidi Shemer

New member
טיפים

הרבה אורך רוח ובטריות מלאות, זה מסע לא תמיד קל נפשית אז לקחת אותו ברצינות, אבל גם בקלות.

יש שני נושאים חשובים- אחד הוא הגברת סיכויי ההצלחה שלך להתקבל והשני הוא הגברת סיכויי הבחירה הנכונה מצידך (מה שישפיע על ההצלחה בהמשך).

לגבי ההצלחה מבחינת קבלה- שני טיפים עיקריים:
1. קרא ברצינות מה עשו ועושים במעבדה (אם לקרוא לזה כך בתחום המתמטיקה). אני מניח שכבר עשית את זה לפני שפנית למנחים אבל חשוב באמת לדעת, להפגין שליטה ולבוא עם שאלות ענייניות באשר למחקר שלהם.
2. לבוא לפחות עם רעיונות לגבי הפוסט. אני יודע שיש מקומות בהם המנחה מציע את הנושא, אבל לעולם לא יזיק אם תפגין עצמאות ורעיונות מקוריים משלך. החוכמה היא למצוא את הקו העדין בין להביא נושא משלך ובין להיות ולהיראות מספיק גמיש כדי לקבל רעיונות אחרים מהמנחה.

לגבי הכרת המקום- אתה בתחום המתמטיקה, אז אני לא יודע כמה דוקטורנטים ופוסט יש ב"מעבדות" שאתה מבקר, אבל אם יש אז ייצא לך לדבר עם האנשים האחרים במעבדה. מה לא לעשות? לא לשאול "איך הבוס?" "האם הוא נחמד או לא". מה שכן אפשר לברר איתם זה איך הבוס מבחינת סגנון ההנחיה שלו. האם הוא יותר מיקרו מנג'ר או נותן עצמאות? האם הם נפגשים איתו אחת לשבוע או שלא רואים אותו בכלל? במילים אחרות, דלה פרטים מקצועיים שיבהירו לך את אופי ההנחייה אבל אל תעמיד את הסטודנטים והפוסטים בפינה שבה הם צריכים להגיד דברים לא טובים על המנחה. זה בדרך כלל מתקבל מאד לא טוב פה.

מאד חשוב- סיבוב פוסטים דומה קצת לקניית בית או אוטו. אתה עשוי להתאהב בבחירה מסויימת ואז להצליח להדחיק את כל המינוסים כי אתה מאוהב. שים לב טוב לכלל ה"עיסקה" כי זו עסקה די קריטית מבחינת העתיד המקצועי שלך. אל תשכח לבדוק את המקום, את עניין המימון ואם יש לך משפחה- כמובן את על העניינים הנלווים.

לגבי ההרצאה, לא נורא אם היא קצרה מדי. מאד לא כדאי שהיא תהיה ארוכה מדי, אז כדאי להכין את ההרצאה לזמן קצר קצת ואז להוסיף שקופיות או פרטים מאוחר יותר. אין דבר נורא יותר ממועמד שמושך ומושך ומושך.

ושיהיה הרבה בהצלחה :)

BigMatilda

New member
כל מה שגידי אמר!

ובנוסף, חשוב לברר גם מה עושים אנשים אחרים במחלקה, ולכוון את ההרצאה כך שיהיה ברור כמה אתה מומחה בתחום שלך אפילו אם הם בכלל בתחום אחר. ובפירוש לא לעבור את הזמן המוקצה ולזכור שמה שכתוב בלו"ז בתור זמן להרצאה זה *כולל* זמן לשאלות.

למעלה