קרה מספר פעמים בצהרון שהמטפלת החליטה לתת עונש לכיתה שלמה לא לצאת לחצר בהפסקה בגלל מספר ילדים שמפריעים. ממתי עונש כזה הוא לגיטימי? מדוע לא לתת לילדים לחלץ קצת עצמות ולהנות ממשחקים בחצר אחרי יום לימודים?
כל עונש קולקטיבי מעיד על חולשה.
מנסיוני בהוראה ( קריירה קודמת של 25 שנה)
התסכול של הנענשים מביא נזק יותר מאשר מועיל.
הנענשים על לא עוול בכפם ( בגילאים בוגרים יותר) יוצאים כנגד מי שהביא עליהם את העונש
הסכסוכים לעתים מגיעים למימדים לא רצויים והמורה או המעניש נשאבים למערבולת טיפשית ומיותרת.
מורה או מטפלת אמורה להסביר למי שמפריע שהוא גורם נזק לעצמו.
להראות לו שאם הוא מפריע הוא לא יזכה להפסקה בניגוד למי שהתנהג בצורה שראויה למסגרת.
אחת הבעיות בצהרונים שהמטפלות בדרך כלל חסרות השכלה פורמלית בחינוך. לעתים מתחייבים בפני ההורים שהצוות מקבל הכשרה אבל קשה לדעת. מצד שני אני כהורה
חושבת פעמים האם להתערב ובאיזה מקרה...
אני חושבת שזו דרך של בריחה מהתמודדות עצלנות ופחדנות של המטפלת או המורה או מי שעושה את זה.
ילדים לא יכולים להיות אחראיים על ילדים אחרים שמתפרעים הם אלו שצריכים לשאת בעונש ואלו שצריכים להישאר בהפסקות בכיתה
\עונש קולקטיבי זו דרך מעולה לברוח מאחריות ולהקטין ראש אני נגד ומענה ממש את המערכת בבית הספר של בני כראוי שיתמודדו אני לא פוחדת להגיד שהם עצלנים ופחדנים וחדלי אישים שיטפלו בדרך חינוכית ובענישה כראוי ואין סיבה שילדים טובים יסבלו מכך עונש קולקטיבי זה בזיון ולא מלמד אחריות אישית כלל למעישה אין לו שבעיני שום ערך חינוכי מלבד השקט הנפשי של המבוגר האחראי שלמעשה הזיז את הבעיה הצידה והלך לשתות נס בחדר המורים. בושה וחרפה.