עונש מוות- בעד/נגד?

Deadly Silence

New member
עונש מוות- בעד/נגד?

בעקבות דיון שאיכשהוא התפתח בשיעור תנ``ך רציתי להעלות את הנושא למועצת החכמים של הפורום בתקווה שאולי בעזרתכם אני יצליח אולי אחת ולתמיד לגבש דעה חד משמעית. עד היום- לא האמנתי בעונש מוות, תמיד הנחתי שחיים של ריקבון בכלא- יותר גרועים ממוות קל ומהיר, אבל היום בשיעור-המורה העלתה כמה טיעונים שלא ממש חשבתי עליהם, ועובדות שלא ממש הייתי מודעת להם ועכשיו-אני אמנם עדיין נוטה לכיוון הנגד, אבל לא ממש בטוחה. מה אתם חושבים? רעות

בעקבות דיון בשיעור חיבור

אני בעד עונש מוות. ככה יגאל אמיר לא היה גר בבית מלון. ככה גם בני סלע לא היה גר בבית מלון... גם כהנא.. וכ`ו וכ`ו וכ`ו

חחחח

אני בעד שבמקום שיעשו ניסויים קוסמטיים על החיות יעשו על כל הנ``ל במקום מוות מהיר...שגם הם יסבלו

קצפת

New member
כמה דברים:

א. נניח שהיה עונש מוות, יגאל אמיר ובני סלע היו פוטרים את עצמם מעונש, כמה שזה נשמע נורא חלאות כמוהם היו עומדות בפני שתי אפשרויות: להתענות כל חייהם(כמעט) או לסיים עם זה, בלי כאבים, בלי שנים על גבי שנים ללא כל חברה מסביבם ב. למרות שאני נוטה להיות בעד עונש מוות על מקרים חמורים של רצח ו/או אונס ``למען יראו וייראו`` יש מקרים שלבן אדם מגיע העונש הזה לשבת בכלא ולא ``הפריבילגיה`` של למות. ג. העונש שהכי מתאים לפי דעתי לאנשים, אם אפשר לקרוא להם ככה, כדוגמת בני סלע הוא סירסור בלי כל צל של ספק. קצפת

סירוס, לא סירסור...

אני לא בטוחה שיש כזו מילה אבל אם יש, אז זה כבר... את יודעת מה.

mushroom

New member
לא עולים על כשאי אפשר לרדת

אני נגד עונש מוות, בגלל כל מיני סיבות. סיבה מרכזית היא שאחרי שהורגים מישהו-חלאס, נגמר. אי אפשר לתקן. ואם זה היה טעות? אם מתברר שהיה לו סיבות שלא ידענו עליהם. אסור לעשות מעשה כשאין אפשרות להתחרט. כל טוב Musroom

האמת?

דנתי בנושא הזה כל-כך הרבה שכבר... לא אכפת לי אבל בעקרון אם יוציאו מישהו להורג, איך הוא יסבול מריצוי העונש שמגיע לו בדיוק?

Deadly Silence

New member
הכול דברים שידעתי בעבר, כנראה שלא יחסתי להם הרבה חשיבות

אחד הדברים שהיא אמרה זה -למה האזרח הקטן שלא עשה כלום- צריך לממן את החיים בכלא של כל האנסים/רוצחים וכו`. עוד דבר היה-לדעתה החיים בכלא בארץ-קלים מדי <אגב, שמעתי שיש להם שם טלויזיות ואפילו אינטרנט, זה נכון?>. כעיקרון היא טוענת שעם מישהו לקח לעצמו את ההחלטה לקחת חיים של מישהו אחר- זה בדיוק מה שהמדינה צריכה לעשות. ושהכמה שנים בכלא- שבדרך כלל יורד איזה שליש על התנהגות טובה, ועוד כמה שנים בגלל שופט שקם על צד שמאל-לא מספקים. ג`סט פור דה רקורד-אני עדיין נגד עונש מוות. הסיבה היא שפשוט שאלתי את עצמי- מה הייתי מעדיפה <נשמע חולני- אבל עזר לי לגבש דיעה> למות בבת אחת, או לבלות חיים בכלא. והחלטתי שאני הייתי מעדיפה למות, אני חושבת שרובכם היו, לא?

<ממתי מותר לעשות סימנים כאלה?>

יש כל מיני בתי כלא- זה הכל מתאים לעברה ולאסיר- אין שום טעם לשים מישהו שהעלים מס הכנסה יחד עם סרסורים- זה ילכלך לו את הצווארון. ובדיוק באותה מידה אין טעם לשים את דרעי עם רוצחים, או רוצחים [יגאל עמיר] עם רוצחים נרקומנים שחזרו כבר פעם שנייה לכלא. ובכלל, אסירים שאנחנו מכירים [והם לא ערבים], סביר להניח שהם יקבלו יחס יותר טוב מסתם אסירים, או פשוט לא יחס ממש גרוע- אחרי הכל המאסר הוא לא בדיוק עונש, הוא יותר דרך לשיקום.. אני לא יודעת כמה הייתי רוצה למות במקום ללכת לכלא [תלוי לאיזה כלא], ממילא שמה אפשר להיתחרט. ואני הייתי בטוחה שלא נותנים [מאיזשהי סיבה] לעשות ככה<>, נו טוב..

luka

New member

חופשזכות החרות...

שמעתם על הדבר הזה? אין לקחת חיים של אף אחד אחר, זהו! נו תגידו תגידו את המשפט המפורסם..., ``הרוצח עצמו גוזל את חופש החירות מהאדם אותו רצח``, נכון, אז תרדו לרמה שלו... עונש מוות זה גם לא מוסרי, ולדעת לא צריך להיות אחד כזה בשום מדינה שמחריזה על עצמה מדינה דמוקרטית... יחי חופש\זכות החרות!, יערה!

N0

New member
מוות ? עונש ?

לN0 לא מתקשר מוות כעונש, הוא לא יכול להבין איך מזה שאת נותן לאדם שיחרור מוחלט מהכל את המעניש אותו. אנשים בהחלט יסבלו יותר מלהרקב בכלא. ובקשר לזה שעונש מוות אי אפשר להחזיר ושאולי אותם פושעים יזכו בחנינה אז מה? 10 שנים מחיים של בנאדם אפשר להחזיר ? ואם אותו פושע זוכה בחנינה כנראה שמגיע לו. עונש מוות נראה לN0 מיותר וחסר תועלת (הסבל היחיד שהוא יכול לגרום זה לאנשים שנשארו בחיים ) סירוס נראה לו הגיוני לתת למישהו להירקב מול מסך שמשדר 24 שעות טלאטביז נראה לו הגיוני אבל מוות ? N0 נ.ב - מה היו הטיעונים בשיעור תנ``ך ?

הכל יחסי

הכל יחסי

האמת היא, שלא משנה מה אנחנו הייו מעדיפים, זה הכל תלוי בהשקפת העולם של המועמד לתלייה- שני העונשים יכולים להיות בחינה של אלוהים מבחינתו, ועוד צעד בדרך לגן העדן המובטח. ובכלל, עונש של מאסר עם אפשרות לחנינה בא כדי לשקם, וזה אמור להעשות רק עם אסירים שאפשר לשקם אותם ולהחזיר אותם לחיים נורמליים [כשאיזשהי וועדה תחליט שהם מספיק נורמליים בשביל זה]- מאסר עולם [אם לא משחררים את האסיר], דומה יותר לעונש מוות והרעיון שבו הוא להעלים את הבעיה מאיתנו- ומביחנתי שימותו או שיחנקו בכלא, זה עדיף על לפגוש אותם בסימטה חשוכה. -במיקרים של מילחמה, כשישנו הרעיון של בגידה, והכל צריך להיות מידי יותר, זה לא אותו דבר- בטח משם הגעתם לדיון, או שהגעתם מהדיון לשם. בכל מיקרה, צריך להחליט עד כמה קשה הוא עונש המוות- מבחינתינו זה צריך להיות קשור בפשעי מילחמה נאציים [אנחנו= מערכת המישפט שמייצגת אותנו], במקומות אחרים [כמו מדינות ביו אס איי הגדולה של אמריקה], הרבה יותר קל לקבל עונש מוות. עונש מוות תמיד נימצא שם אפילו אם לא הרבה מקבלים אותו, כמו ה``חכה חכה שאבא יחזור`` והאבא שלא עושה כלום עד שיום אחד הילד משנות החמישים עושה משהו מספיק גרוע. .

yulia_tb

New member
אני נגד עונש מוות..

כי אם באמת רוצים להעניש מישהו, אז ריקבון או מוות ביסורים זה הרבה יותר גרוע ממות, למשל בכיסא חשמלי או כל מוות פתאומי. ולמה לא צירפ את העובדות שהמורה שלך אמרה, דווקא נשמע מעניין אם היא הצליחה לשנות את דעתך (כמעט).

למעלה