עונש לאנס

מונו

New member
עונש לאנס

כתבה שהופיעה ב YNET - נא לקרוא. אני מניח שתיכף ישורשרו תגובות בנוסח "צריך לשים אותו בכלא ל 20 שנים" או "גופה של האשה הפך להיות הפקר". בסדר, אבל הייתי רוצה לקחת את הדיון ברשותכן למקום אחר. לא לעתים נדירות אנו נתקלים בדווחים מקוממים על גזרי דין. לעתים כל כך מקוממים עד כדי יאוש. בעיקר הדבר בולט בפסקי דין בעבירות מין. לפי הכתוב, מדובר בשופטת, אשה, שאמורה להיות להיות (לפי אפיון של השכלה ומעמד) בעלת דעות מודרניות בנושא מעמד האשה. עוד מדובר בשופט שעליו אומרים שהוא נוהג להחמיר בענישת עברייני מין. אם כך, כיצד הדבר עולה בקנה אחד עם העונש המגוחך? כבר מזמן נוכחתי לדעת שדיון בית משפט יכול להיות קר להחריד (בודאי כולכן זוכרות את דבריה של ברוריה אלבק בדיון על פיצויים לגבר שאשתו נורתה בידי חיילים "...מכיון שאינה עבדה לכל היותר נזקו הוא אפס" - ציטוט לא מדויק). לפיכך אני מרשה לעצמי להניח שטיעון מהסוג הזה, בודאי השפיע על השופטים בהחלטתם. אם יש בינכן (או בינכם) כאלו שבקיאים בהלכות בית משפט, או מכירות מחקרים בנושא, אנא הביעו את דעתכן והסבירו. אני מבין שאחת המשתתפות בפורום (ציפי?) היא משפטנית, אז אולי היא. לסיכום אציג את השאלה שוב כדי להבהיר את עצמי - כיצד יתכן שמלאכת עשיית הצדק בבית המשפט נאור ולא משוחד, אינה תואמת את חוש הצדק הטבעי בצורה כל כך בלתי נתפסת? בוסף, אם מישהו בקיא בפרטי המשפט הספציפי הזה, או יש לו גישה לפרוטוקולים וגם יכול לקרוא ולנתח אותם, אשמח אם יוכל לשתף אותנו במסקנות.

ronen60

New member
ברברים

אנחנו לא במדינה ברברית כמו שעראפת עשה משפט לרוצחי זאבי ז"ל, כל עברה שנידונה בבית משפט יש לה היבטים שונים. אזרח שאינו מונח במקרה ובפרטי הארוע אינו רשאי לבקר ולמחות נגד שופט או שופטת שלמדה ובדקה את כל הפרטים, ורק לאחר מכן נחרץ דינו של החשוד.

מונו

New member
אני לא מבקר (בינתיים)

אני קודם מנסה להבין. אני מקווה שאת זה אתה מרשה.

כפי שצפית, התגובה שלי מעורבת

ברגשות עזים, ואיתך הסליחה. הייתי רוצה מאד לדעת מהן הנסיבות הכה מיוחדות שבהן התחשב חבר השופטים המכובד, משום שעד כמה שזכרוני מגיע, עבירות מין במשפחה אמורות לקבל עונשים חמורים במיוחד, ובמקרה של אונס, העונש המקסימלי הוא עשרים שנה, ועל עבירות מין יש גם עונש מינימלי, שהוא רבע מהמקסימלי, היינו, על מנת לתת לחולירה עונש שהוא מתחת לשלוש שנים (אמנם, כולל הענישה על תנאי), נדרשות סיבות מאד מוצלחות. אם אצליח לשים את ידי על פסק הדין, אעדכן כאן מהן הנסיבות האלה, ואם מישהי/ו מצליח לקרוא ולראות לפני - אשמח מאד אם יפרסם תמצית של הסיבות כאן, משום שמשהו פה מוזר, שלא לומר, די מסריח.

איפכא

New member
בקישור הבא יש פסקי דין של בתי המשפט

כאן זה קישור לבית המשפט, שם יש קישור לפסקי דין מהשבוע האחרון במסמך וורד שניתן להורדה, לא מצאתי... כי אין לי את שם הנאשם. אבל הנה לכם פתח להוריד פסק דין ולנתח אותו לעומקו. אני מקווה שפסקי דין מן הסוג הנ"ל יופיעו שם. צריך להכיר את הנפשות הפועלות כדי למצוא.

איפכא

New member

טל קר

New member
הקישור הישיר לא עובד לצערי. כנראה

שאתר הכנסת אוהב שתלך בכל המשעולים ...

וואוו! איך לא ידעתי שזה שם?

תודה רבה מאד - גרמת לי שימחה רבה. (וללילותי צער ועצב - כמה אפשר להפחית את שעות השינה ולהשאר אדם?) אני אעבור על האתר אחר כך, כשהלו"ז כאן יגיע לידי סיום, ואני מקווה למצוא דברים שחשובים לי לעניינים שונים. ושוב תודה.

בהקשר זה, נערך מחקר על ידי

עו"ד רחל דון יחיא, שעליו סיפרה לי שרית (העסוקה כרגע) - במחקר בדקה עו"ד דון יחיא את מעמד האשה בבתי המשפט בארץ. על המחקר אפשר לקרוא בלינק הזה - למאמר של מירה אור-אילוז, באתר "עידן הדלי". (גלגלו עד למטה - זה שם). כותבת אור-אילוז: "בתיקים אמיתיים בנושאי אלימות נגד נשים בין השנים 1994-1999 , היו פחות הרשעות והעונשים היו נמוכים יותר, כאשר הקורבן הייתה אישה. בנוסף ובאופן בלתי הגיוני, כאשר היו יחסי קירבה בין הנאשם לקורבן, הם נחשבו כנסיבה... המסר המסתתר מאחורי נתונים אלו הוא מסוכן- אם כבר מחליטים לתקוף אישה, עדיף שתהא זאת בת משפחה, כך העונש יהיה קל יותר" רחל דון יחיא היא גם הכותבת של ספר בשם "מיגדר ופוליטיקה", ביחד עם רינה בגוש. בספר, "הן מביאות שורה של מקרים שהתפרסמו בעיתונות... המצביעים על קולת העונש כשמדובר בעבירות מין", כך לפי מאמר שפורסם במעריב, על ידי לאה ענבל (בספטמבר, מי יודעת של איזו שנה - גם כאן, גלגלו למטה עד שתמצאו את הכותרת "אימה במרתף".

מונו

New member
קראתי, תודה

זה די חיזק את התחושה שמשהו די דפוק במערכת הצדק. גם אני לא מסוגל לחשוב על שום סיבה שיכולה להיות מקלה במקרה כזה. די מתסכל.

טל קר

New member
יש שם תגובות מזוויעות של גולשים

החל מ"היא רצתה את זה" דרך איזה באסה, עכשיו הבנות נותנות מגיל 13, ואני עשיתי את זה רק בגיל 15.5 אני מרגיש פראייר" וכלה ב"שתגיד תודה, עכשיו היא לא תהיה בתולה זקנה"

טל קר

New member
ניתן קישור מקודם, ומחקתי אותו.

הקישור הוביל להודעה ספציפית של גולשת בפורום תמיכה, ראיתי בכך סוג של אאוטינג.

טל קר

New member
אני עדין רואה את זה כטעם לפגם.

גם אם ילדה בת 13 שעברה אונס, מרגישה בטוחה באחד מפורומי התמיכה לשתף את שאר הגולשים באותו פורום ספציפי, לשים על הודעותיה זרקור ולקשר אותן לכל מיני פורומים, נראה לי כפגיעה בפרטיותה.

soulbird

New member
אני חולקת על טל קר

אבל מכוון שזו הפורום שלה והיא הבוסית אז אני מורידה לפניה את הכובע אם היא תרצה היא יודעת מאיפה לקחתי את הקישור רק חשבתי לנכון להביא את המחשבות שלה טוב לא משנה

איה@

New member
אני מסכימה עם ההחלטה של טל!

טל - תודה לך! להוציא ווידוים מפורומי תמיכה - זה אולי לא "אוטיניג" במובן המילה, אך מי שכותב בפורום כזה, בטוח לא רוצה לראות את הודעתו מתפרסמת ברחבי הרשת.
איה.

תודה, איה , על תגובתך, הגישה הזו

כאילו כל מה שיושב בפורומים, נתון לרשות הכלל, ואפשר לעשות בו ככל העולה על רוחנו, היא גישה מסוכנת. בעיקר כשמדובר בקטינים ובא/נשים שסובלים מ- PTSD. צריך אדם להיות אינטרסנט, קשה-לב וחסר-רגש, ע"מ לחשוב שכל מה שמישהו כתב, היכנשהו, נתון לו ולגחמותיו.

למעלה