עונש המוות

nirdagan

New member
גם עונש המאסר מטומטם

הרי אין שום ראייה שהוא מקטין את הפשיעה, בדיוק כמו עונש המוות. הלא כן?

מוכן לחתום גם על זה ... ../images/Emo141.gif

מוכן לחתום גם על זה, אם כי עונש המאסר הוא פחות בעייתי, הוא גם הפיך, ואפשר למצוא יותר תירוצים מכובדים לרדת מהעץ, ולא לבצעו, או להפסיק את ביצועו. ואם נחזור לעניין המחבלים, מחבל אסור הוא קלף מיקוח טוב יותר, או "סחורה" טובה יותר לעסקת-חליפין, מאשר גופתו של מחבל אשר נתלה לפני כך-וכך שנים. קימקא

ציפי ג

New member
לעונש מאסר יתרון יחסי

הוא מרחיק את האסיר מהחברה, ובכך,כביכול, מגן עליה.

ציפי ג

New member
אז מה אתה מציע?

מאסר -יוק. עונש מוות - לא אנושי. קנסות - פוגע בענים ולא מענין את העשירים. אז מה כן? וגם לי אין תשובה.

אני מציע, בהמשך למה שכבר ...../images/Emo141.gif

אני מציע, בהמשך למה שכבר אמרתי בהודעה קודמת, כאן, שהחברה תתחיל לחפש פתרונות יצירתיים יותר. אלו פתרונות - זה לא בתחום שלי, ולכן אני משלם מסים כדי שגובי-המיסים ימצאו את המומחים היצירתיים.

ציפי ג

New member
אתה ממקד את הדיון בארץ

ואני שואלת אותך - לא מחבל. סתם ג´ק המרטש, אחד שהולך ורוצח לשם הרצח עצמו, ולגביו לא חלים כל הדברים שאתה אומר. מה אתה חושב אז?

שאלה יפה, וקשה ../images/Emo141.gif

אבל, כעיקרון, אני נגד גם באופן כללי. אני מוכן להתחיל לבדוק את עצמי, אם יראו לי, אמפירית, כי עונש המוות מפחית את רמת הפשיעה, וכי "סתם ג´ק המרטש" מכניס את זה לתוך חישובי-ה"כדאיות" בצאתו לפשוע. חברה הפותרת את בעיותיה בגרזן-קצבים במקום באזמל-מנתחים, היא חברה דלה ועלובה, וחברה כזאת מטבעה להסתאב ולהישחת מהר יותר מכל חברה שאינה בוחרת בדרך הקלה הזאת. נראה לי, איפוא, כי המחיר שחברה משלמת תמורת השימוש בעונשהזה גבוה מהתועלת שהיא מפיקה ממנו, ואנשים מקריבים גם את חייהם למען הקמתה של חברה מתוקנת.

galro

New member
מוסר מעוות

אתה מתבסס על הנחה כי את השיטה שלך כבר ניסינו וראינו שהיא לא פועלת אבל את עניין עונשי המוות עדיין לא הוצאנו לפועל מסתבר שכל השמאלנים בעניין שנוגע לריסון הטרור הערבי הולכים לקראתם אבל במה שנוגע לבטחון יהודים כנראה שלרעתם כך שכנראה שהפשע הטרור בשפיכת דם יהודי משתלמת ובנוסף הם מקבלים בית מלון בכלא אשמורת עם פינוקים מהצלב האדום כך שהטרור משתלם ובעיקר בעיקר המוטו הוא "דם יהודי הפקר" ואתה יודע מה אומרים "מי שמרחם על אכזריים סופו שמתאכזר אל רחמנים!!!"

בלי פוליטיקה, בבקשה../images/Emo70.gif ../images/Emo141.gif

אתה לא יודע דבר וחצי דבר על השקפותי הפוליטיות, אבל אני יודע עליך הכל, כי מי שמדבר בגנותם של "השמאלנים", ממילא מציג את עצמו כאיש הימין - כנראה הימין הקיצוני. אבל כיוון דבינתיים גם השב"כ מתנגד לעונש מוות למחבלים, אז כנראה שגם הוא מאפיה שמאלנית, ר"ל, ואני אולי בחברה טובה, לשיטתך, אם השב"כ עצמו אכן חברה טובה, לשיטתך. אכן, לא ניסינו את שיטתי, וגם לא את שיטתך, אבל כאשר ניסוי בתנאי-אמת עשוי להניב נזקים בלתי-הפיכים (ואני מדבר כאן לא על אי-הפיכותו של עונש המוות, אלא על אי-הפיכותו של הנזק המדיני, או של הנזק אשר יגרם מתגובות-הנגד של ארגוני הטרור) אין ברירה אלא ליצור הדמיות. תחילת התרחיש, גם לשיטתך, היא שהתובע מבקש עונש מוות, ובית המשפט דוחה את מתן גזר הדין למועד אחר. כעת יש לארגוני הטרור הברירה, להגיב או שלא להגיב. אני הצעתי תרחיש הלאה. עכשיו תורך! ומה שאני מבקש ממך עוד הוא להציע כיצד לבצע את הניסוי שלך בצורה מדעית, עם קבוצת-ביקורת וכל הסממנים הידועים. בבקשה. ושגם תגלה לנו כבר עכשיו על איזה עץ תתלה את עצמך, אם עונשי המוות דווקא יגבירו את הטרור. כל שאר הדברים שאמרת אינם, לטעמי, אלא דמגוגיה זולה אשר אי-אפשר להתייחב אליה. יחד עם זאת רואה אני חובה לעצמי להתייחס לכותרת שלך ("מוסר מעוות"). עם כל הכבוד, אני עוד לא אמרתי אפילו מילה אחת על מוסר. רק על תועלת-נטו, אבל, כדרכם של הדימגוגים, הכנסת לפי, בכח, דברים שלא אמרתי, כדי שיהיה לך קל ונוח "להתווכח". זה לא מקובל עלי.

איש ישן

New member
הצעה לענישת מחבלים

לחוקק חוק שמחבלים ישפטו לפי חוקי ההלכה המוסלמית כפי שקיים בערב הסעודית והם יענשו בקטיעת אברים.

igalgolan

New member
החוק בערב הסעודית

אין ספק שלחוק בערב הסעודית יש משיכה מיוחדת. אני בטוח שלא מעט אנשים היו שמחים לאמץ גם את החוק הנוגע לקטיעת ידים של מורשעים בגניבה. אחרים בוודאי יעדיפו את החוק הנוגע במוות למורשעים בניאוף. יש כאלו שיעדיפו מאסר ממושך לשותי משקאות חריפים. וישנן קבוצות נוספות שיעדיפו פרט זה או אחר בחוק הסעודי. האם הכותב (איש ישן) מוכן לקבל את כל החוק הסעודי? לטעמי האישי החוק הישראלי עדיף. יגאל גולן

nirdagan

New member
אם כך ייעשה ויתרנו על זהותינו

הרי חוקי האיסלאם הינם ,שיפור" של חוקי חמורבי, ואילו דיני ישראל (ההלכתיים) מבוססים על גישה תרבותית אחרת. לדעתי ייטב אם החוק הישראלי ילמד מן ההלכה ולא מחוקי חמורבי. יחד עם זאת אינני סבור שיש לאמץ את ההלכה כחוק הישראלי באופן גורף, אלא רק ללמוד ממנה השקפות שיכולות לשפר את המשפט הפלילי בארץ, תוך כדי שמירת העקרונות המשפטיים המערביים.

אין שום "סיבה מוסרית"..

על תתחיל עם השטוייות האלה. אתה אומר חייו של הרוצח קדושים, אז מה בקשר לחייו של הקורבן? להמית את הרוצח אולי לא יחזיר את הקורבן לחיים, אבל יותר אנשים יפחדו לרצוח(יראו ויראו), אני מוכן להקריב רוצח עם זה יציל לפחות כמה אנשים. בישארל יהיו הרבה פחות מקרי רצח עים היה פה עונש מוות. ניראה עים (חס וחלילה) מישהוא יהרוג את כל המישפחה שלך, מה תזמר אז? תחף תגיד לי אתה גם נגד המתת-חסד

kushmaro

New member
להמית-לא בטוחה../images/Emo29.gif

אני לא בטוחה שזה העונש המתאים לדעתי צריך לכלוא את הפושעים למאסר עולם ולא לרצוח אותם הרי כתוב בתנך "לא תרצח" וזה מתקשר אפילו לפושע הכי מסוכן שיש עדיף לכלוא מאשר לרצוח אבל, יש גם צד שני לנושא אולי עדיף לרצוח את מי שרצח כי הוא יקבל את מה שהוא עשה זה כמעין מידה כנגד מידה עין תחת עין טוב, לדעתיגם את האנסים צריכים לרצוח כי הם אולי לא רוצחים את הבן אדם עצמו אך הם רוצחים את הנשמה שלו אולי מה שכתבתי נרה סותר את עצמו אבל זו הדעה שלי

nirdagan

New member
עונש מוות ולא תרצח

מתקיימים בכפיפה אחת במערכות משפטיות רבות, כולל באלו המופיעות במקרא. ניתן לראות בענישה כשלילת חלק מהחרויות של הנענש. אך השלילה מוצדקת כי איננה שרירותית אלא נעשית כסנקציה על מעשי העבריין. כשם שאסור לרצוח כך גם אסור לכלוא אדם בניגוד לרצונו. מכאן שהטיעון כמגד עונש מוות ע"י לא תרצח חל גם על עונשי מאסר.

למעלה