בלי פוליטיקה, בבקשה../images/Emo70.gif ../images/Emo141.gif
אתה לא יודע דבר וחצי דבר על השקפותי הפוליטיות, אבל אני יודע עליך הכל, כי מי שמדבר בגנותם של "השמאלנים", ממילא מציג את עצמו כאיש הימין - כנראה הימין הקיצוני. אבל כיוון דבינתיים גם השב"כ מתנגד לעונש מוות למחבלים, אז כנראה שגם הוא מאפיה שמאלנית, ר"ל, ואני אולי בחברה טובה, לשיטתך, אם השב"כ עצמו אכן חברה טובה, לשיטתך. אכן, לא ניסינו את שיטתי, וגם לא את שיטתך, אבל כאשר ניסוי בתנאי-אמת עשוי להניב נזקים בלתי-הפיכים (ואני מדבר כאן לא על אי-הפיכותו של עונש המוות, אלא על אי-הפיכותו של הנזק המדיני, או של הנזק אשר יגרם מתגובות-הנגד של ארגוני הטרור) אין ברירה אלא ליצור הדמיות. תחילת התרחיש, גם לשיטתך, היא שהתובע מבקש עונש מוות, ובית המשפט דוחה את מתן גזר הדין למועד אחר. כעת יש לארגוני הטרור הברירה, להגיב או שלא להגיב. אני הצעתי תרחיש הלאה. עכשיו תורך! ומה שאני מבקש ממך עוד הוא להציע כיצד לבצע את הניסוי שלך בצורה מדעית, עם קבוצת-ביקורת וכל הסממנים הידועים. בבקשה. ושגם תגלה לנו כבר עכשיו על איזה עץ תתלה את עצמך, אם עונשי המוות דווקא יגבירו את הטרור. כל שאר הדברים שאמרת אינם, לטעמי, אלא דמגוגיה זולה אשר אי-אפשר להתייחב אליה. יחד עם זאת רואה אני חובה לעצמי להתייחס לכותרת שלך ("מוסר מעוות"). עם כל הכבוד, אני עוד לא אמרתי אפילו מילה אחת על מוסר. רק על תועלת-נטו, אבל, כדרכם של הדימגוגים, הכנסת לפי, בכח, דברים שלא אמרתי, כדי שיהיה לך קל ונוח "להתווכח". זה לא מקובל עלי.