עונשים על שכחה?

הרהרנית

New member
עונשים על שכחה?

שלום לכולם, הייתי היום בפגישה השינה של בקבוצת תמיכה להורים עם ילדים עם הפרעת קשב. היה דיון בשאלה האם להעניש על שכחה. ילד חוזר בלי חפצים, מאבד, ילד שוכח לבצע מטלות וכו, חלק סברו שזב גם נובע מסדר עדיפות לא נכון של הילד ואם היה יודע שיש עונש הייתה לו הנעה לאי שכחה. אני ועוד אחרים היינו נגד ענישה על שכחה, אם כי הפעלת תוצאה והימנעות מפיצוי במקרה של שכחה מאוד במקום בעיני. מעניןם לשמוע מה אתם עושים כשהילד חוזר בלי ספרים, שכח בכיתה, או בלי תיק שכח באוטובוס, וכ"ו

אצלי בבית זה כל כך שכיח!../images/Emo56.gif

אבל אני יכולה להעניש עד מחר והם ימשיכו לשכוח... בדרך כלל אני מחפשת בתיקים הודעות מהמורה. אני עומדת בקשר רצוף עם המורות בגלל ה"שכחון" מתעדכנת בעצמי. אני המזכירה הפרטית שלהם ורושמת הכל על המקרר שהו לוח המודעות הבייתי. הדלת שנו עשויה מברזל אז גם שם אני שמה מודעות מאירות עיניים עם מגנטים: "היום יש טיול, נא להצטייד בהתאם" וכו´ עם הזמן הם מתחילים יותר לזכור, נעזרים בחברים ורושמים על היד. לגדולות יש פלאפונים אז הן רושמות על המקום תזכורות (הפלאפון מצלצל ומודיע להן מה צריך לעשות, להביא וכו´). המורות נותנות להן להשתמש בפלאפון גם באמצע השיעורים- לא לצורך שיחות אלא לצורך רישום ותזכורות. גם את הריטאלין השני עדן נטלה עם צלצול הפלאפון בשעה קבועה מידי יום...עכשיו יש לנו sr אז נפטרנו מזה! נסו ותהנו!

freebird

New member
מה אנחנו משדרים לילד?

לדליה שלום, אם יש בבית מזכירה כל כך יעילה מה הסיבה שהילד יצטרך לזכור? מישהו כבר בטוח יזכיר לו. אני חייבת להודות שזה מייעל מאוד את החיים. חוסך הרבה בעיות,מריבות ואולי אפילו תסכולים, אבל נותן לילד גם לגיטימציה לשכחה שלו וגם לא נותן לו סיבה לשנות את צורת ההתנהגות הזאת. אז היום הוא שוכח ספר, מחר הוא ישכח תנור דולק בחדר, מחרתיים הוא ישכח ללכת לעבודה. אז כרגע זה מאוד נוח, אבל מה אנחנו משדרים לילד? ואיך הוא יתמודד עם זה מחר? מאיה

מאיה!!!! אני מתקוממת!!

אם היית מדברת על ילד רגיל שאין לו הפרעת קשב וריכוז, הייתי מסכימה איתך, צריך לתת מקום ללקיחת אחריות, אך במקרה הזה אנו מדברים על ילדים שיש להם בעיה בשליפה וארגון מידע כתוצאה מהפרעה - גם אם תתני להם "בומבה" עם פטיש 50 קילו בראש, לא תקבלי זיכרון - תקבלי ילד עם טראומות. במקום לעזור להם לפתח טכניקות, ללמוד מיומניות שיעזרו להם לארגן את עצמם הורים מציעים ענישה? הרי מדובר באטימות לשמה! אנחנו כהורים לילד עם ADHD ולילדה עם הפרעת קשב החלטנו לעזור להם ללמוד איך להתארגן וקיבלנו את שכרינו, נכון, זו היתה עבודה קשה של שנתיים, ונכון - הם עדיין שוכחים ומתבלבלים, אבל את זה אפשר להגיד גם על כל ילד אחר, ילדים נהנים מראיית עולם פתוחה, הרבה דברים מעסיקים אותם והם שוכחים מעיל, מאבדים עיפרון...אז מה? יש דברים חשובים יותר בחיים, ומוסר השכל אפשר להעביר גם בדרכים פחות כוחניות מענישה - כמו למשל בשיחה, כמו למשל בתרגול... אפרת

דליה.ד

New member
מאיה, גם אני חשבתי על זה

בזמן שכתבתי, אבל לכל דבר (בחיים) יש יתרונות וחסרונות ועלי להחליט איפה המחיר הגדול ביותר שעליהם לשלם על הקשיים שלהם. אז היום ברוך השם יש כל מיני פטנטים...פלאפון, מחשב כף יד וכו´ ואני לא מתבישת לעזור להם. כי כמו שאמרה אפרת, הקושי ישאר ואם אני אצעק, אתרגז, אעניש ואתחמם אז אני רק אפגע ואשמיד את כל הטוב שכבר הצלחתי להצמיח... ואני מצליחה, לאט ...אבל בעקביות. ויש ימים שהם זוכרים כבר לבד כי הם למדו מה המחיר ואיזה עגמת נפש יש להם. בשבוע שעבר בני הגיע לכיתה שלי בדחיפות: "אני צריך מלפפונים וצנצנת" מסתבר שהיה צריך להביא מהבית כדי להחמיץ מלפפונים בשיעור מדעים... האם הפולניה שבי נזדעקה ומזלי שבית הספר בקיבוץ...רצתי לחדר האוכל וקימבנתי לו שני מלפפונים ושנוררתי צנצנת מאם הבית של בית הספר ובא לציון גואל! המלפפונים היו אחלה בסוף! הם לא התאפקו וחיסלו אותם על הרגע כמובן...
אני החלטתי לקחת, לפעמים, את הבעסה בסבבה כמו שהחברה אומרים ולא להילחם יותר בתחנות רוח אלא להתחתן עם דולצינאה מייד....

מיכל ט

New member
בעיית השכחתי..../images/Emo8.gif

טוב, אני הייתי יכולה לכתוב ספר על כל הפעמים ששכתי משהו השנה (ואני כבר ילדה גדולה). ברור לי שאין טעם להעניש ילדים על זה כי בדרך כלל זה ממש לא בכוונה ובמצבים מסוימים זב מתסכל את הילד (או המבוגר) מספיק כך שההרגשה היא עונש בפני עצמו. דליה הרעיון של הפלאפון ממש נשמע טוב וגם פתקים על המקרר או הדלת. אישית אם יש דברים שמאוד חשובים לי ואני מפחדת לשכוח אני מבקשת מחברה שתצלצל להזכיר לי.בחורף דוקא מצאתי פתרון לא רע לענין המטריה יש לי אחת בבית ואחת בעבודה וככה אני לא נתקעת. עכשיו אני צריכה למצוא פתרון לזה שאני שוכחת להגיש דוחות נוכחות של העבודה (אני שוקלת העסקה של מזכיר שיעשה את זה וגם יגיש לי קפה) טוב, מספיק אשליות לערב אחד לילה טוב מיכל

הרהרנית

New member
תודה על הטיפים

שלום לך דליה, עזרת מאוד להכניס פרופרציה, כי מה זה באמת עוד עיפרון(כבר 41 מתחילת השנה).היום לעומת זאת, המורה לחשבון כתבה הערה טובה בייומן, על עבודה יפה בכיתה והתקדמות של ממש. הוא גם מתקדם ביכולת שלו לעבוד עם חבר על עבודת חקר. הפעם, יש חבר, הייתה התחלה ממשית, כולל איסוף חומר. ורק אחרי כך הפיצוץ. עודדתי אותו הרבה על ההתקדמות והתעלמתי מהפיצוץ. אז אם כי לא ממש שמעתי הרבה תגובות מכם, הבנתי שרובכם מזוזעים מלהעניש על שכחה. לממעט מאיה שהטיפה ללימוד אחריות אישית. ואני התכוונתי להשתתפות שלו בנטל האבידות מדמי הכיס. בכל אופן תודה לכל מי שהגיב.

Iddo

New member
יצא לך פעם לשכוח את הספרים בבית

הספר או את התיק באוטובוס? יש לך מושג איזה עונש זה להיות זה שתמיד שוכח הכל? לפני כמה שעות שכחתי ללכת לאיפה שהוא. זה כל כך לא נעים. זה כזה עונש בפני עצמו. אל שיכחת החפצים וסדר היום יש להתיחס בדיוק כמו אל שיכחת הכתיב הנכון של מילים. צריך לעזור לבן המשפחה לא לשכוח חפצים כמו שצריך להעיר לו בעדינות על שגיאת כתיב. צריך לחשוב על אסטרטגיות לזיכרון כמו לא להוריד את התיק מהגב באוטובוס. אני לא יודע מה פירוש המושג ´הפעלת תוצאה´ אבל הוא נשמע לי מאוד לא מנחם. לגבי הימנעות מפיצוי, אם הכוונה שלך, למשל, היא שילד ששכח את התיק באוטובוס ילך לבית הספר במשך שנה עם שקית וירגיש רע, זה מעציב. הבוקר היה נדמה לי ששכחתי את התיק של הילד באוטובוס ואישתי הציעה לי להסיע אותי אל מחלקת האבדות והמציאות של אגד. בסוף התיק היה במטבח ואני לפחות קיבלתי יחס אוהב ומנחם.

הרהרנית

New member
יופי שיש לך תמיכה

אני בטח נשמעת אמא רעה שמענישה על בנה על מה שאין לו שליטה עליו. האמת היא שרוב הזמן אני נותנת תמיכה. אבל לפעמים, כשהוא משדר אדישות, מושך בכתפיו עם הגומות ואמר אז מה...אני שואלת איפה ה...? הוא: לא יודע וממשיך לחדרו. או משהו כמו: אמרתי ך שלא כדאי שאקח מעיל בבוקר(יום חורף גשום). אני מניחה שאם הייתי רואה שהוא מצטערת על זה היה לי יותר קל לתת תמיכה. כאמור, בדרך כלל, הוא די משתדל, ואני גם מעלימה עין, אבל קשה לי עם חוסר האיכפתיות שהוא לפעמים משדר.

Iddo

New member
את לא נראת לי אדם שלילי. בכלל לא.

את בסך הכל רוצה שהבן שלך יסתדר וזה לא קל. יש לי פשוט הערה טכנית. אני חושב שהפתרון לבעיות כאלה לא יכול לנבוע משינוי ביחסים הבין אישיים. יחסי משפחה תקינים הם אתגר גם במשפחות בהן כולם בריאים. לא צריך שלקויות הלמידה והריכוז יפגעו גם בזה.

למעלה