עונה 9 פרק 6

riktal

New member
עונה 9 פרק 6

לא לשכוח את הספוילרים..

משי22

New member

וואו, איזה פרק מרוח. לא הצלחתי לצפות בו ברצף מרוב שלא קורה בו כלום.

לא שהוא נוראי, סתם פילר קטן וחביב להעביר את הזמן עד שמשהו יתקדם בעונה הזאת. קאס חמוד, והרגע שבו הוא מבין שקראו לו לא לדייט אלא לשמרטף היה באמת די מכמיר לב. הרעיון של מלאכים שעושים המתת חסד למלאכים אחרים נראה לי די מופרך, אבל אוקיי. הקטע עם ה"שיחת טלפון" של קראולי היה ממש מפגר בעיני. לא אוהבת בכלל את הרעיון של להשוות קשר לשד אחר באמצעות כישוף-דם למרכזיה טלפונית עם בעיות קליטה וזמן המתנה.

וזהו, באמת שאין לי הרבה מה להגיד על הפרק. שום רגעים זכורים במיוחד, לטוב או לרע.

שירטע

New member
וואי את רצינית?

זה היה פרק מעולה! אחד הפרקים המקסימים, והכי לא פילר. אני אעתיק לפה מה שכתבתי בדיון על הפרק בפורום טלוויזיה:

חיכיתי לפרק הזה ממתי ששוחרר התקציר שלו, ולא התאכזבתי! אחד הפרקים המקסימים
קאס היה פשוט חמוד הפרק, ונורא אהבתי איך שהציגו את האנושיות המתפתחת שלו (בניגוד לפרק הקודם שהוא היה, שם זה היה מוזר ולא בדמות) מהסצנה שלו עם הקפה והיי פייב שהייתה מתוקה ונוגעת ללב, דרך כל העבודה שלו בתחנת דלק, העובדה שמישהו חיצוני סוף סוף מחמיא לו ומעריך אותו בגלל האופי והלב הרחב שלו.
גם כל הקטעים של קאס עם דין היו מקסימים, ממש אהבתי את המשחק של שניהם בסצנות, קאס פגוע וכועס, דין מנסה לפייס אותו ולשכנע אותו לבוא איתו. את השיחות שלהם
את העובדה שקאס מפחד, והוא פגוע, ועצוב. נורא אהבתי איך שדין מתנהג איתו, את העדינות והידידותיות ואת זה שבסה"כ הוא פשוט רוצה שקאס יהיה שמח ושיהיה לו טוב (אפילו שרואים שהוא רוצה שקאס יחזור לבונקר, אבל לא יכול...)
כל הסצנה שדין מקפיץ אותו לדייט ומייעץ לו והפרח שקאס קוטף ביוזמתו ואח"כ מסמן לדין להתעופף משם כמו ילד שאמא שלו מקפיצה אותו לדייט מביכה אותו היה פרייסלס

והבייביסיטר, הו, הבייביסיטר. לשניה זה ממש שעשע אותי ואז ההבעה על הפנים של קאס כשהוא קולט די שבר אותי, מסכן קטן! כל הפרק רציתי לחבק אותו. וכשהוא שר לתינוקת נמסתי סופית

גם ממש אהבתי שהתייחסו לרצון של קאס להתאבד/שחשב שלא מגיע לו לחיות שהעלו בעונה הקודמת. ואת העובדה שבסופו של דבר הוא כן בחר לחיות, אפילו בתור בן אדם.
הסצנה של דין וקאס בסוף גם היא הייתה עצובה ונהדרת ואע אני אוהבת את השניים האלה כל כך

הו, ואפרים היה קריפי. אני מניחה שרוצח פסיכוטי זה הטייפ קאסט של השחקן בהתחשב בעברו בנקמה (ואיפה עוד הוא היה? הוא היה מוכר לי והקריפ אותי מהרגע הראשון שראיתי אותו בנקמה)

הו, וקראולי, סאם וקווין. אני הזכרתי כמה אני אוהבת את קראולי ואת מארק שפרד? בין הדמויות האדירות! ומה הקטע בסוף עם הדם? הוא התמכר לדם אנושי? יש לו תוכנית נסתרת (סביר)? אעע מחכה לראות.
הו, ואבאדון גם אדירה.

בקיצור, הפרק היה פרק חשוב בarc (לא יודעת את המילה המדויקת בעברית לזה... קו עלילה?) של קאס העונה, והיה ממש חשוב שהתייחסו למה שהתייחסו, ובכלל קאס הוא דמות שאני נורא נורא נורא אוהבת ואני נורא רוצה לחבק אותו ולכרוך אותו בשמיכה ולתת לו שוקו חם

אחת הסיבות אני אוהבת את הסדרה הזאת כל כך, זה לא רק בגלל הפרקי עלילה שקשורים במיתולוגיה הסדרה, ובאקשן. אני אוהבת את זה מאוד, אבל התאהבתי בסדרה בגלל הדמויות שלה, בגלל דין וקאס וגם סאם, אז כן, מבחינתי פרקים שעושים בתהליך הרגשי והפסיכולוגי שהדמוית עוברות הם לא פרקי פילר, הם פרקים חשובים. והפרק הזה היה חשוב בקטע הזה.
פרקי פילר זה פרקים כמו סלאמבר פארטי שמתואר בו סיפור אחר לגמרי (אם כי גם שם התעסקו קצת בעלילה הכללית עם כל המחשב, ואיזיקיאל) והפרק הקודם עם דין הכלב שהיה פרק פילרי לחלוטין (אבל גם מאוד מהנה אם יורשה לי להגיד). אבל הפרק הזה לא פרק פילר... לא כל פרק אמור להתעסק בנוולים. מצב רגשי ונפשי זה לא פחות חשוב, במיוחד בסדרה הזאת. ואם את חושבת שבגלל שהפרק התמקד בקאס אז הוא פילרי? קאס חשוב בסדרה הזאת, במיוחד בעונה הזאת, לא פחות מסאם ודין. נכון שהם האחים והם הראשיים וכל הסדרה התחילה מהם. אבל הסדרה מתבגרת וזה חשוב ואני שמחה על זה. וקאס חשוב, לדמויות ולנו. ו... זהו.

משי22

New member
איזו חפירה נפלאה

כייף שיש עוד אנשים פה בפורום שאוהבים לחפור על הסדרה!

אז ככה, קודם כל אני אגיד שפילר זה ממש לא מילת גנאי מבחינתי, בטח לא בסדרה הזאת. כמה מהפרקים האהובים עלי ביותר לא היו דווקא חלק מעלילה הראשית.
מה שהפריע לי בפרק הזה זה באמת שהרגשתי שהוא מרוח, הכי מרוח שראיתי. כל מה שקרה שם היה יכול להצטמצם לרבע שעה. כל דיאלוג היה איטי ומעצבן ולא זז, ובסופו של הפרק- במה בעצם התקדמנו לעומת תחילתו? קאס נשאר באותו מקום, דין חוזר לאותו מקום. הם במבוי סתום בקשר לאיך להחזיר את המלאכים. לא ברור, אולי לקראולי יש איזה התחלה של תוכנית שרצה לו בראש, ואם כן, זה כנראה משהו שהגיע בערך בשתי הדקות האחרונות של הפרק.

ועדיין כל זה לא צריך להיות רע. כי כמו שאמרת, לא הכל זה עלילה, הרבה מאוד זה הדמויות. דין, סאם, קאס- זה מה שגרם לנו באמת להתאהב בסדרה ולא העלילות. אז אני מניחה שמה שגרם להבדל בהרגשות שלנו בצפייה בפרק, היא שעלי קסטיאל די נמאס.

אהבתי אותו מאוד מאוד בעונה רביעית. אבל מאז אני כבר לא עוקבת אחרי השינויים שהדמות שלו עוברת: נטול כוחות, עוצמתי, תחמן, חתרן, אלים, היפי, מגוחך, שוחר שלום, חסר זכרונות, אצילי, מלך גן עדן, בן אנוש מחולל ניסים, משוגע, כנוע, מכנה את עצמו אלוהים- די כבר. פשוט די. אין שום קו אחד עקבי בדמות שלו, מלבד החיבה לדין, שגם היא כבר כשלה במבחן בעונה 6. אין לי סבלנות לראות איזה שינוי יעבור קסטיאל עכשיו, ולכדי מה הוא יתעצב הפעם.

לכן בפרק הזה, שהיה באמת די מתוק, לא יכולתי להתעניין מספיק. כבר למדתי לשמור מרחק בכל פעם שקאס עובר שינוי, ולחכות ולראות כמה זמן זה יחזיק הפעם. אני באמת מסכימה עם כל הניתוח שלך של קאס בפרק הזה. אבל אני לא יכולה להתחבר לזה. כל היחס שלי לקסטיאל מגיע רק דרך המשקפים של דין. דין אוהב אותו, צר לי עליו כי אני יודעת שלדין זה כואב.אבל דין כבר בחר שוב ושוב, שאם הוא חייב להכריע בין קסטיאל לסאם, הוא בוחר בסאם. ותכלס, קצת קשה לי עכשיו לראות את כל ניסיונות הריצוי והקירוב של דין, אחרי שרק לפני שני פרקים הוא זה שגירש אותו מהמקלט הבטוח.

ברור מאליו, כל זה זה רק הדעה שלי (סביר להניח שבאמת רק הדעה *שלי*, כי רוב האנשים מתים על קאס, וזה סבבה לגמרי
) ואם אהבת את הפרק אז מעולה וכייף שאת מגיבה כאן והכל

שירטע

New member
תודה

חפירות זו אני

לא יודעת, אני לא הרגשתי שהפרק היה מרוח. אם כבר, אז בקטעים של קראולי, לדוגמא השיחה עם אבאדון הייתה יותר מידי ארוכה וקצת חסרת פואנטה (אבל כן אהבתי את הhold, זה שעשע אותי ונו, הסדרה הזאת אפעם לא הייתה רצינית מידי
)
אם מדברים על פרק מרוח, זה פרק 3 לדוגמא. שהוא גם היה פרק עם קאס, אבל הקצב שלו חרפן אותי (עוד הרבה דברים חרפנו אותי בפרק הזה אבל נעזוב את זה
)

אני באמת לא מסוגלת להבין איך אפשר לא לאהוב את קאס, הוא כ"כ אדורבל! אני מקבלת את הדעה שלך, אחרי הכל לכל אחד יש טעם שונה (אני למשל מהשלושה פחות אוהבת את סאם, כי לפעמים הוא ממש מעצבן אותי). אבל אני כן רוצה להגיב בנוגע לשינויים שהדמות שלו עוברת - קודם כל קחי בחשבון שהיו לנו 3 שואוראנרים שונים שהתעסקו עם הדמות שלו. קריפקי, שרה, וקראבר. יש לי soft spot לקאס בכלמצב, אבל לפי מה שנראה לי? שרה לא כל כך אהבה אותו, את הדמות שלו, את היחסים שלו עם דין, וואטאבר, ולכן היא ניסתה להרוס אותו. היא צמצמה את התפקיד שלו בעונה 6 לאיזה שלושה פרקים בערך ברוב העונה, ואז החזירה אותו בסוף העונה והפכה אותו לבאד גיי, רק כדי להרוג אותו בפרק הראשון של העונה ה7, ולהחזיר אותו בעיקר בזכות המעריצים. וגם אז להפוך אותו למשוגע. אני תמיד תמיד אהבתי את קאס אבל חרפן אותי מה שהיא עשתה לו. ושנאתי את הקו עלילה הזה. גם כי היא הרסה את קאס וגם כי היא הרסה את דין/קאס (אני אמנם שיפרית אבל אפילו מנקודת מבט אפלטונית לגמרי - היא חירבה אותם וזה היה נורא) ו... כן.
אבל אז הגיע קראבר. והוא, לדעתי, הציל את הסדרה. עונה 8 הייתה מעולה מבחינתי, ונורא אהבתי את קאס בעונה הזאת, ודיברת על דין? על כמה שהיה אכפת לו מקאס ואיך זה כשל במבחן בעונה 6? אז בעונה 8 אנחנו רואים, אני חושבת די בפעם הראשונה בסדרה עד כמה לדין באמת אכפת מקאס. כל החיפוש שלו בפרגטורי, איך שהוא היה שבור כשקאס נשאר שם, איך שהוא היה עצוב כל פעם שקאס עזב...
בהקשר לעונה הנוכחית - את אומרת שדין בחר בסאם. כן, הוא בחר לא לתת לסאם למות ולסלק את קאס מאשר להשאיר אותו ולתת לאח שלו למות. לא ציפיתי ממנו לרגע למשהו אחר. הוא לא בחר בין להרוג את סאם ללהרוג את קאס.
מה הפרק הזה עזר? בטח שמת לב שmain arc העונה היא של דין. כמו שבעונה 4 סאם היה מכור לדם שדים ובעונה 6 קאס עבד עם קראולי, הפעם דין הוא זה שמסתיר משהו. אז כדי להפוך את להעצים את הדרמה, דין צריך להיות מבודד מכולם, לפני שהסוד יחשף. הפרק הזה התמקד בעיקר בקאס, ובדמות שלו. אז כן, אני מניחה שמי שלא אוהב את קאס יחשוב שזה פרק לא חשוב... אבל המצב הרגשי של קאס ישפיע גם על התוכנית הכללית כי קאס הוא קבוע העונה, מישה חתום ל14 פרקים, אז תהיה לו חשיבות גם בעלילה המרכזית. נתנו לנו כמה פרקים כדי לתת לקאס להתרגל לאנושות. לבסס את הדמות שלו בתור בן אנוש, עם השינויים הקטנים ההכרחיים. אם לא היו נותנים לנו את הפרקים האלה.... מה היה אז? אי אפשר להשאיר את קאס אותו דבר כמו שהיה. הוא אנושי עכשיו. וגם אי אפשר להקריץ את כל השינויים האלה אאוט אוף דה בלו פתאום כשהוא יצטרף לעלילה הראשית. זה לא אמין וזה אאוט אוף קארקטר. חייבים להראות אותם.

טוב חפרתי יותר מידי אני אפסיק עכשיו

משי22

New member
זה נכון (קצת
בסוף ההודעה)

שהדמות של קאס סבלה הכי הרבה מחילופי הכותבים. אני אישית אהבתי אותו מאוד בעונה 4, גם כי הוא היה אז עוצמתי ומסתורי מספיק, ואף פעם לא היית בטוח כמה ממה שידוע לו הוא חושף ומה הם המניעים שלו, וגם בגלל ההתפתחות הנהדרת שלו באותה עונה- ממלאך שממלא בציות עיוור אחר הפקודות ולא מהרהר אחריהן, לספקן, דאגן, קרוב יותר ויותר לבני אדם בכלל ולדין בפרט, עד שבסוף העונה הוא חוצה לחלוטין את הקווים ללא דרך חזרה, משחרר את דין בניגוד להוראות ומנסה לעזור לו להציל את סאם ולהפסיק את האפוקליפסה.

אני גם אהבתי, בניגוד גמור לשאר העולם, את ההפיכה שלו ל"רשע" בעונה 6, כי גם היא לא הייתה תלושה לדעתי, היה אפשר לראות איך בהדרגה הוא מתדרדר מהחלטה לא מוסרית אחת לשניה (באופן מאוד דומה למה שקרה לסאם בעונה 4, ובאופן שכנראה יקרה לדין בעונה הזאת
). זאת אומרת, איך מכוונות טובות קל מאוד להגיע למקומות לא נכונים. הסוף של העונה הזאת, 3 הפרקים האחרונים, היו נורא עצובים אבל נהדרים בעיני, ואם קסטיאל היה הופך לרשע הראשי של עונה 7 לא הייתי מתלוננת.

אבל זה לא מה שקרה. במקום זה, בשני פרקים מוזרים נורא בעונה 7 קסטיאל נורא רשע, ואז נורא מצטער, מוכה שגעון גדלות ושניה אחר כך מכה על חטא ונעלם, ואז הוא חוזר מוזר, ועוד יותר מוזר, ואז רגע של אצילות, ואז ממש מוזר, ואז שוב טיפה נורמלי, וככה הוא ממשיך להשתנות בלי סוף עד עכשיו. החלטי ונחוש כשלא צריך, מהוסס ומלא שאלות כשלא צריך, סומך על מי שלא צריך, לא סומך על מי שכן צריך, הכוח שלו כל הזמן משתנה ולרוב אי אפשר לסמוך עליו, מופיע ונעלם, אף פעם לא ממש חלק מהתוכניות של האחים אבל גם אף פעם לא ממש מנותק... בקיצור, לי זה מרגיש שהכותבים עוד לא יודעים מה בדיוק לעשות איתו. הוא נורא פופולרי בקרב המעריצים, זה ברור, כי מישה מקסים וחמוד ומצחיק ונורא כייף להסליש דין/קסטיאל (למרות שאף פעם לא הייתי שיפרית שלהם, אין לי בעיה לראות את זה).

ובקשר לפרק הזה- את צודקת שזה ממש חשוב לראות את קסטיאל מתרגל לאנושיות שלו, והפרק הזה, וגם הקודמים, עושים עבודה מצוינת בלהראות עד כמה זה קשה למלאך לחשוב על כל כך הרבה דברים שהוא מעולם לא הקדיש להם מחשבה. ואם הייתי בטוחה שקסטיאל ישאר אנושי לפחות עד סוף העונה, לא הייתה לי שום בעיה איתם. להפך, זו בניה נהדרת של דמות וסיטואציה. מה שמפריע לי זה שאני מפחדת שתוך 2-3 פרקים קסטיאל כבר חוזר לכוחות המלאכים שלו, ואז כל הבניה הזאת מבוזבזת, באופן דומה לזה שכל הבניה היפה של עונה 6 הלכה לפח בשנייה. אם קסטיאל, כמו שאת אומרת, הפעם יהיה באמת חלק מהעלילה הראשית והשינוי שלו יהיה משמעותי וישליך על האירועים- אז אני לגמרי בעד הפרק הזה, ושוב, הוא היה מאוד חביב בעיני ולא חייבים פרקים שקורים בהם דברים חשובים כל הזמן, להקצות זמן מסך להליכים פנימיים של הדמויות זה כמובן לא פחות חשוב

שירטע

New member
מסכימה חלקית
אני מניחה

קאס בעונות 4-5 היה נהדר, מאוד אמין ואהבתי מאוד את התהליך שעבר. גם בעונה 5 הוא המשיך להיות אמין לדמות שלו, למרות שלאט לאט הכוחות שלו פחתו כי הוא מרד - והוא עבר תהליך וראו את ההשפעות של התהליך עליו אבל הוא עדיין היה עוצמתי כשצריך.

ההדרדרות של קאס אולי לא הייתה לגמרי תלושה, אבל הפריע לי איך שהראו את זה. כאילו... אני מאוד הבנתי את המניעים של קאס אבל הייתה הרגשה שהסדרה (שרה
) ניסתה לגרום לנו לשנוא את קאס. עם כל התגובה של דין וסאם ובובי כלפיו כשהם גילו. בואי נאמר שהייתה לי הרבה יותר סימפתיה כלפי קאס עם כל הפשלות שלו בעונה הזאת, מאשר שהייתה לי כלפי סאם בעונה 4. והרגשתי שהסדרה (והדמויות) היו הרבה יותר סלחניות כלפי סאם מאשר כלפי קאס. וסאם גם פישל. ופישל בענק. וכל הצורה שהוא עשה אתזה... זלזל בדין, לא האמין בו, לא סמך עליו. נלחם בו. כשקאס עשה את כל זה בשביל דין (והשאר). בגללו.
ועזבי את כל זה, אוקיי? כי הפרקים האלו היו נורא נורא עצובים אבל גם נגעו בי נורא ואני תמיד אוהבת אנגסט. אבל זה הרגיש זלזול מטורף בדמות שלו ובנו כשמה התברר? אחרי כל זה, אחרי כל הטרחה להפוך אותו לבאד גיי... הם אפילו לא טרחו לעשות עם זה משהו! זה לא הייתה המטרה... זה היה כלי עלילתי כדי להביא את הלווית'נס. זה הרגיש לי בזבוז ענק וזלזול ענק בדמות של קאס ובמעריצים. אחרי כל מה שעברנו בסוף עונה 6... פשוט הרגו אותו בתחילת הפרק השני! אז אני מסכימה איתך שעונה 7 הייתה זוועתית ואני פשוט מכחישה אותה

בעונה הקודמת... גם לי הפריע כל העסק עם נעמי והשליטה המוחית עליו. אבל זה היה (לדעתי) עשוי בצורה הרבה יותר נורמלית מלפני כן. ולפי מה שהבנתי (גם מראיונות של קראבר וגם מבחינה קראיטיבית לפי מה שקראתי בכל מיני meta) קאס הולך להשאר אנושי לפחות לכל העונה. נראה כאילו הם מאוד רוצים לחקור את כל העניין של קאס האנושי, ויש לי הרגשה שתהיה לזה חשיבות גדולה בהמשך (לדוגמא, הוא יצטרך לבחור אם להחזיר את הגרייס או להמשיך לחיות כבן אדם, אולי עם הווינצ'סטרים)

בקיצור, נחכה ונראה

my name is eti

New member
וואי, עשית לי חשק

אני לא מאמינה שהגעתי למצב כזה. אבל, עם כל העומס בלימודים ובעבודה כבר לא ראיתי שלושה (פאקינג) פרקים. אני חייבת חייבת להשלים את החסר ולקרוא את הדיון שלכן בכלל מסקרן אותי..

שירטע

New member
כיף לשמוע שעשיתי לך חשק

בכללי עד עכשיו (מלבד שיפינג סטאף) אני נורא נהנת מהעונה, אז.. שווה להשלים

למעלה