אז ככה
פרק חמוד, המון קטעים מצחיקים ועדיין מותח ומעניין. ממש אהבתי.
אבל. ממש מתחיל להמאס עלי הדמוניזציה שהם עושים למלאכים בסדרה (
). האדישות הנוראית של ברתימלאו (או איך שלא הלך השם שלו) למוות הדי מזעזע שקרה לו מול העיניים היא לא הגיונית בעיני. זה דבר אחד להתייחס לבני אדם בסוג של זלזול ולחשוב ביהירות שאתם יודעים הכי טוב מה טוב בשבילם. זה דבר לגמרי אחר לא להחשיב בכלל את החיים שלהם בשביל מטרה שלחלוטין לא קשורה אליהם, שהיא סכסוך פנימי בין מלאכים. אני מבינה שהמלאכים בטח לחוצים וקצת מפחיד אותם להיות כמו איזה רוח פה למטה וממש בא להם למצוא כלי. אבל הם לא עוזרים לעצמם בזה שהם מפוצצים אנשים שמסכימים- הרי מן הסתם אנשים אחרים ישמעו על התאונות האלה ופחות ופחות יסכימו לתת להם להיכנס בפעם הבאה.
ואם כבר מדברים, אני מבינה שזה לא מעניין פה אף אחד, אבל מה קרה לג'ימי, הכלי של קסטיאל? ברגע שקסטיאל הפך להיות אדם הוא גנב לנצח את הגוף שלו וסילק משם את הנשמה שהיתה שם קודם? למה אף אחד לא מתייחס לעוול הזה? או בכלל, לעוול בעיניי שקסטיאל משתמש כל כך הרבה שנים בצורה ממש מוגזמת ומתעללת בגוף של בן אדם חי. זה שהוא אמר כן, כזכור כדי להגן על משפחתו מפני האפוקליפסה, לא נראה לי מצדיק מספיק את העניין. בסופו של דבר, דין וסאם נורא אוהבים לשנוא את כל המלאכים ולהאשים אותם ברשעות או אדישות, למרות שהם בעצמם נוטים להתעלם מהמעשים הלא מוסרים שקסטיאל עושה כמלאך. או אפילו הם בעצמם- למה דין היה חייב להרוג את אפריל? היא הייתה במצב טוב, רק לפני ימים בודדים נכנס בה מלאך. היא אפילו לא נפצעה במהלך הקרב. באמת לא היה איזה כישוף או דרך אחרת שתגרש את המלאך ותשאיר את האדם חי? הם בכלל טורחים להקדיש לכך מחשבה?
קסטיאל בתור בן אדם ממשיך להיות משעשע ונוגע ללב ביחד.
זוכרים שבפרק הראשון אמרתי שאני לא מבינה מה בעצם הבעיה, אם יחזקאל נמצא בתוך סאם אבל סאם לחלוטין לא מודע לו ושולט בעצמו ויש לו בחירה חופשית והכל? טוב, אז הפרק הזה הבהיר בדיוק למה זה כל כך לא בסדר. דין פשוט לא עומד בפיתוי וקורא למלאך כל פעם שהוא צריך אותו, משקר לסאם שקרים כל כך עלובים שלא ברור איך סאם עוד לא עלה עליהם, ובעצם מוציא אותו מהתמונה אחת לכמה זמן. נכון שהוא עושה את זה מתוך חוסר ברירה, מתוך מוצא אחרון. אבל לא לשתף את סאם בזה, זה עוול גדול.
אם דין רוצה לשפר במשהו את המצב, הוא חייב לספר עכשיו לקסטיאל הכל. לספר לו על יחזקאל ועל סאם ולמה הוא זקוק לו, וששניהם ינסו ביחד למצוא פתרון שישמור גם על החיים של סאם וגם של קאס. אבל כמו שזה נראה כרגע, דין כבר כל כך מתרגל לשקר לכולם ולהעמיס את כל ההחלטות הכבדות על עצמו, שקשה להאמין שהוא ינהג הפעם אחרת.