עונה 8 פרק 3

משי22

New member
אוף איתם (מכיל
)

אני שונאת שהם תוקעים פרקים לא קשורים כמו הפרק הזה. כאילו, אין לי בעיה באופן כללי עם פרקים שלא משתייכים לעלילה הראשית, זה יכול להיות מגוון ומעניין. אבל הפרק הזה היה ממש סתמי ומיותר.

הרעיון עצמו על מישהו שלא מזדקן אלא נשאר צעיר במשך אלף שנה הוא נחמד, וגם הרעיון שבתרומת איברים האנשים האחרים ממשיכים עם החוזה שלו, אבל הם לא התייחסו למשל לעובדה שזאת ממש לא אשמת אותם אנשים- כל השמונה שמתו בסוף מתו קצת סתם. הם בכלל לא ניסו לראות אם אפשר לדבר איתם, או עד כמה הם מודעים למה שהם עושים...
הם השוו את זה לאנשי זאב, אבל דווקא בפרק על אדם זאב בעונה השניה הם נתנו הרבה יותר מקום רגשי לשאלת האשמה והאחריות במקרה כזה, וכאן לעומת זאת הם פספסו את הנקודה לגמרי.

חוץ מזה, מה שקורה עם סאם עדיין לא הגיוני ולא מתחבר למה שאנחנו יודעים עליו מהעונות הקודמות. למה הוא אומר שאף פעם לא היו לו חיים נורמלים? הוא חי 4 שנים בצורה נורמלית פחות או יותר, כשלמד בסטנפורד. והוא כבר גילה שזה לא באמת עובד, הוא לא יכול להתנתק מהעבר שלו. הוא יודע יותר מידי, משהו כבר יגרור אותו חזרה לצייד.
הייתה לו הזדמנות גם להתנתק מהציידים אחרי שהוא חזר מהכלוב של לוציפר, בעונה 6, ובמקום זה הוא בחר לצוד לבדו במשך שנה שלמה, בלי שדין ידע על זה או השפיע על ההחלטה שלו באיזה שהיא דרך. אז מה השתנה אצלו פתאום עכשיו?

וזה שהוא לא חיפש את דין, ברצינות?? זה הצורך התסריטאי הכי עלוב שלהם אי פעם, והם פשוט חייבים לספק הסברים על זה. לא הייתה לו סיבה לחשוב שדין לא יחזור, לא היה לו מושג לאן הוא הלך או עד כמה המקום ההוא מסוכן. זה לא כמו דין אז, שסאם השביע אותו שלא יחפש אותו וילך לליסה. כאן, זה מרגיש פשוט כמו בגידה, והבגידה הכי נוראית שסאם בגד בדין אי פעם בחייו (והוא בגד בו המון פעמים).

מה שכן דווקא כן אמין וחמוד, זה איך דין מתעלם מההצהרות של סאם ומשכנע את עצמו שסאם לא מתכוון לזה ברצינות. זה פשוט נורא מתאים לו, מאז שהם היו ילדים, הוא פעם אחר פעם לא מצליח להבין איך לסאם כל כך פשוט בלעדיו בעוד הוא כל כך רוצה שהוא יצוד איתו. האמת שזה כייף לגלות שהדבר הזה לא השתנה גם בתקופה שדין התרגל לסמוך רק על עצמו.

חפרתי, אבל אני עדיין מקווה שהעונה הזאת תלך לכיוונים טובים ותספק יותר הסברים על מה שקרה לשניהם כל הזמן הזה

riktal

New member
אלוהים כמה התגעגעתי אליך!

אבל זה לא אומר שאני מסכימה איתך

קודם כל - אישית אני שמחתי מאוד לפרק שהתנתק מהעלילה הגדולה (עלילת האֵם אם תרצי
) והתמקד במה שהפך את על טבעי לסדרה טובה כל כך (לדעתי) - המרדפים אחר דברים על טבעיים.

בקשר לסאם - אי אפשר להתכחש לעובדה שהבחור מעולם לא רצה את החיים האלה של צייד. זה נכון שהוא הצטרף לאחיו לפני כל כך הרבה שנים, אבל אני חושבת שבתוך תוכו הוא תמיד חלם ליום שבו הכל יגמר והוא יוכל לחזור לחיים נורמליים ומשעמים של בחורה, ילד, כלב וגדר לבנה.
את שוכחת שכשהוא חזר מהכלוב של לוציפר בעונה 6 הוא לא היה הוא עצמו, אלא גרסה חסרת נפש. בנפש (לפי האמונה) יש את החלומות, השאיפות, הרצונות והרגשות. כשהוא צד אז זה התאים לו מאוד כי הוא עשה זאת בלי רגשות בכלל ובצורה מאוד אכזרית.

אני מסכימה עם זה שסאם כאילו בגד בדין בכך שלא טרח אפילו לחפש אותו, אלא פשוט ניצל את המצב שדין נעלם כדי להעלים את החיים שלו כצייד ועל זה באמת הוא צריך לתת את הדין בצורה כלשהי אבל שוב, יש לזכור שהוא מעולם לא רצה את החיים של צייד והוא הוכרח להיכנס אליהם ומבחינתו פה נפתחה לו הדרך לחיים רגילים והוא פשוט לא יכול היה להתעלם ממנה כי זה כל מה שהוא אי פעם רצה בחייו.

לדעתי כל הסיפור עם סאם בא להכין אותנו לסוף, ליום שאחרי, כשהכל יגמר והשדים יעלמו מהעולם ואז סאם יחפש את הבחורה הזאת ויתחיל חיים חדשים, רגילים לגמרי, בלי צייד ובלי כלום.אני גם חושבת שלדין יהיה מאוד קשה לקבל את זה, כי במקרה שלו קשה לי לראות אותו מתמסר לחיים משפחתיים רגילים, אפילו עם ליסה, אבל אני מקווה שהם כן יסדרו לנו סיום שמח של "הם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה", כך שהכל יכול לקרות.

דבר אחרון - ג'נסן עשה שוב עבודה נפלאה בבימוי ועל זה מגיעות לו מחיאות כפיים סוערות

משי22

New member
זה הכי מעניין כשלא מסכימים

אני דווקא אוהבת לפעמים את הפרקים המנותקים- בעונה הקודמת למשל כמה מהפרקים האהובים עלי ביותר היו כאלה שלא כללו לווית'נים בתוכם.
בפעם ספיציפית הזאת ... אני לא יודעת, אולי בגלל שאהבתי את הפרק הקודם והרגשתי שאני עוד במתח ממנו ורוצה לדעת מה הולך לקרות. באופן כללי, ברור שאת צודקת- מה שהפך את הסדרה הזאת לטובה זה פחות העלילות העונתיות הגדולות (שיש להם מלא פעמים חורים ובעיות משלהם) אלא הפרקי מרדף הקצרים, שבזה הם מעולים.

לגבי סאם, אני באמת לא יודעת... ברור שהוא היה פחות מחובר לעולם הצייד מאשר דין מאז ומעולם, אבל אני לא בטוחה שבמהלך השנים שעברו מאז שג'סיקה מתה הוא כל כך השתוקק לחזור כבר. דווקא בעונות 4-5 זה נראה שלדין יותר נמאס כבר מהצייד ומכל הדברים שהם מפסידים בצורת החיים הזאת, וסאם יותר דחף להמשיך. נכון שאפשר להסביר את זה בכל מיני דרכים- בעונה 4 הוא היה חצי מסומם מדם שדים ורובי כל הזמן דרבנה אותו למצוא את לילית' ולנקום בה, ובעונה 5 הוא הרגיש אשמה על שהוא זה ששחרר את לוציפר, ודין בדיוק חזר מהגיהנום והיה די שבור... אבל לא יודעת, אני חשבתי כל הזמן הזה שסאם כבר ויתר על האפשרות לחיים נורמלים, כבר הבין שזה לא אמור ולא יכול לקרות פשוט. שהדבר שהוא עושה יותר טוב מהכל זה לצוד.

אני מסכימה שזה כנראה הולך לכיוון של סוף הסדרה- ואם כן אני שמחה, כי הייתי רוצה לראות אותם מסיימים טוב כמה שאפשר. אם כן, מעניין מה הם יעשו עם דין. זה לא הוגן שרק סאם לבד יקבל את ההפי אנד שלו...

לא שמתי לב שג'נסן היה הבמאי! באמת כל הכבוד לו (למרות שבדרך כלל בפרקים שהוא מביים, דין מופיע פחות וזה תמיד חבל לי
)

למעלה