עונה 8 פרק 20

riktal

New member
עונה 8 פרק 20

לא לשכוח לסמן ספוילר בכותרת!

משי22

New member
ממש

הייתי על סף דמעות חצי מהפרק, שזה מוזר כי היו המון פרקים עצובים בעל טבעי. לא יודעת למה דווקא זה היה כל כך רגשי בשבילי. אולי בגלל שזה היה פרק עם צ'ארלי, ואני רגילה שפרקים עם צ'ארלי אמורים להיות מצחיקים, אז לא ראיתי את זה בא?

אחד הפרקים הטובים העונה בעיניי.

מכיוון שכבר חפרתי עליו ארוכות עם חברה, אין לי דחף לחפור גם פה (
) אבל כמה נקודות בכל זאת:

כל הסצנה הראשונה אחרי הפתיח הרגה אותי מצחוק, במיוחד הקטע עם הבקבוק. בחיי שהייתי צריכה לעצור את הפרק לפחות 3 פעמים כדי להירגע

צ'ארלי. היא מדהימה. ועשו לה פרק מהמם. והיא הצליחה לשרוד עד הסוף שלו. אני מרוצה.
פיתוח דמות נהדר לדין - לפחות איך שאני ראיתי את זה, היה ברור שמה שהוא אמר לצ'ארלי בא מתוך זה שגם הוא האשים את עצמו על מה שקרה לאמא שלהם, ושהוא הצליח לצאת מזה ולהבין שזה לא אשמתו. אני לא חושבת שהתייחסו לזה פעם (כי באמת אין סיבה שהוא יאשים את עצמו על המוות של אמא שלהם) אבל נחמד שנגעו בזה בעקיפין.
סאם היה ממש חמוד הפרק, אבל המצב שלו מתחיל ממש להלחיץ אותי

אני צריכה לראות את הפרק שוב, אבל בעיקרון זה היה פרק מעולה שאהבתי באופן מלא מההתחלה ועד הסוף. כן ירבו.

פרק הבא מפחיד אותי

רואים שסוף העונה מתקרב

משי22

New member
לאמא שלהם?

איך הוא יכול להאשים את עצמו במה קרה לאמא שלהם? מילא שיאשים את עצמו במה שקרה לאבא שלהם, שוויתר על החיים שלו בשבילו, מילא לסאם, שנניח שהוא גרר אותו בחזרה לחיי צייד, אבל איך הוא קשור לגורל של אמא שלהם? אם כבר מי שאפשר להאשים אותו זה סאם, בשבילו השד צהוב העיינים בא...

לא יודעת, זו התחושה שקיבלתי מהפרק. כל הפרק עסק באימהות - הג'ינית היתה אמא שהגנה על הבן שלה, צ'ארלי ואמא שלה, אז כשדין דיבר זה ישר עשה לי את ההקשר לאמא שלו. שתכלס זו אחת הטראומות הכי חזקות שלו - אם הקוסם בפרק ההוא העונה העלה גם את הזיכרון שלה על התקרה ביחד עם הזיכרון שלו בגהינום, זה מראה עד כמה הזיכרון מכאיב לו.

אבל יכול להיות שאני מושפעת מפיק AU שקראתי לאחרונה

משי22

New member
לא, ברור שזה זיכרון טראומטי בשבילו...

זה היה הרגע שבו כל החיים שלו התהפכו, מה שגרם לו לגדול כמו שהוא גדל... אבל דין מפוצץ באשמה על כל דבר אפשרי בערך- אבא שלו, סאם, ג'ו, בובי, מה שהוא עשה בגיהנום, אנשים שהוא ניסה להציל ולא הצליח, שער הגיהנום, אפוקליפסה, מה לא... לא צריך להוסיף לו גם אשמה על דבר שבאמת לא היה לו שום קשר אליו, והוא היה אז רק בן 4

אני חושבת שבאופן כללי דין יודע שהדרך בה הוא לוקח כל כך הרבה אשמה על עצמו היא לא הגיונית ולא בריאה (והוא גם מדבר על זה בפרק המעולה 704), אבל הוא פשוט לא מצליח לגרום לעצמו להפסיק. יותר מידי שנים של "It's my job" גורמות לו להרגיש אחריות אישית על כל מי שהוא פוגש. מצד שני, הוא תמיד מנסה לשכנע אנשים אחרים לא להיות כמוהו, וכן לדעת לסלוח לעצמם, לדעת שהם לא יכולים לשלוט בהכל, או להתגבר ולתת לבן אדם אהוב ללכת, בקיצור, לא לעשות את כל הטעויות שהוא לא מפסיק לעשות.

זה פיק טוב? אפשר קישור אליו?

בוודאי

קישור לפרק הראשון
בסוף כל פרק יש קישור להמשך.

לרוב אני לא קוראת בכלל פיקים, אבל הרעיון של הפיק הזה דיי תפס אותי. אז שרדתי כמה פרקים (שזה הרבה יותר מכל פיק אחר שקראתי, אז אני מניחה שהוא טוב
)

תגידי לי מה חשבת

משי22

New member
תודה!

הייתה תקופה שקראתי הרבה פיקים של על טבעי, אבל די ירדתי מזה בזמן האחרון... נראה מעניין

משי22

New member

היה לי קצת קשה עם הפרק.
לא שלא נהניתי- דין היה מדהים כהרגלו, וסאם גם היה סבבה וצ'ארלי היא הדמות האהובה עלי ופשוט שתישאר דמות קבועה (ואני לא מאמינה שהיא שרדה עד סוף הפרק, באיזהשהוא שלב הייתי בטוחה שאנחנו הולכים לאבד גם אותה, כמו כל כך הרבה דמויות נשיות מוצלחות אחרות שהיו בסדרה).

אהבתי את הרעיון של הג'יני פחד הזה. אוקיי, ברגע הראשון התעצבנתי, כי כל היופי והקסם בג'יני המקורי היה שהוא גורם לך לשקוע בחלומות בזמן שהוא ניזון ממך, אבל בסוף הם שילבו את זה יפה. וזה דווקא מתאים- כי באמת, אם לא החלום הכי נפלא שלך, אז כנראה הדבר שאתה הכי מפחד לאבד יהיה מה שיגרום לך להישאר תקוע בתוך הראש שלך. וזה בטוח היה לה קשה להרפות כמו שלדין היה קשה כל כך לוותר על המשפחה המושלמת שלו בפעם הקודמת שהוא נתקל בג'יני, אבל היא הצליחה.

כשדין אמר לה שהיא חייבת לתת לאמא שלה ללכת חשבתי רק, חתיכת צבוע, דין. אתה כל כל טוב בלתת עצות חכמות, אבל אתה בעצמך אף פעם לא מסוגל להקשיב להן. ובאמת, בסוף הפרק שצ'ארלי שאלה אותו אם הוא משחרר, הוא אמר: לעולם לא. וזה כל כך דין, שזה עצוב.

אני לא יודעת, אבל אני באמת מרגישה שבשלושת הפרקים האחרונים, עם קריסי, עם בני ועם צ'ארלי, הם מצליחים להראות לנו איזה צד אחר של דין, שאיכשהו לא בא לידי ביטוי במשך כל שבע העונות הקודמות. בעבר זה היה סאם היותר חברותי ויותר יוצר קשרים עם אנשים אקראים, ועכשיו פתאום זה דין שמצליח לגעת בלב של אנשים...

הקטע עם ההחלפת שמלות היה משעשע
וחבל לי שלא התקדמו הפרק במה שקורה עם הנביא. יאללה, סוף העונה מגיע, העלילה צריכה להתקדם!

מישהו יודע מה קורה עם הפגרות הנוראיות האלה? יהיו עוד, או שמעכשיו יתנו לנו לראות ברצף את הסדרה?

למעלה