עונה 8 פרק 19

riktal

New member
עונה 8 פרק 19

לא לשכוח לסמן
בכותרת!

פרק חמוד. היו בו הרבה קטעים טובים, היה גם שני דברים שהפריעו לי... אבל נלך לפי הסדר:

לקחת את הפתיחה של כל פרק סטנדרטי - רעשים ביער, מפלצת באה והורגת אנשים תמימים - ולהביא אותה בהפוכה? קלאסי. A+
השיחה בהתחלה בין דין לסאם באוטו היתה נהדרת
אני מתה על שניהם. פחדתי שלא יהיה המשכיות מהפרק הקודם, אבל הם עשו את זה יופי.
אהבתי שלדין וסאם היו דעות שונות על הסיטואציה - דין לא רוצה שעוד ילדים יגדלו כמוהם, וסאם מתחבר לרעיון שלפחות מישהו דואג להם (ולהשכלה שלהם. חננה שכמותו
)
קריסי. היא מלכה ואני מתה עליה. והאינטרקציה בינה לבין דין כל כך חמודה

ריפאו את האישה ההיא! מזמן לא הצליחו להציל מישהו אחרי שהוא נתקל במפלצת. היה כיף לראות את זה.

ולדברים שהפריעו לי:
השיתוף פעולה בין וויקטור לערפד. אני לא מבינה איך זה הלך - וויקטור היה צריך אותו למספר מאוד מוגבל של רציחות והדבקות, מה הוא יעשה איתו אח"כ? וכנ"ל לערפד - למה להסתכן בשיתוף פעולה עם צייד, הוא יכול לאכול/להדביק את מי שהוא רוצה גם ככה... קיצר, כל העסק לא ברור לי.
פוטנציאל מבוזבז. הפרק העלה בעיה מאוד רצינית - מה לעשות עם ילדים מהסוג הזה. אחרי מה שהיה עם אבא של קריסי, ברור שהיא תרצה נקמה ולא באמת תחזור לחיות חיים רגילים, כשהיא יודעת מה מסתובב שם בחוץ. אי אפשר באמת לזרוק אותה למשפחה רגילה ולצפות שהיא תשכח שמפלצות קיימות. אז זה נורא נחמד לפתור את העסק בעובדה שוויקטור היה ה big bad של הפרק, אבל הרעיון עצמו לא היה רע מהיסוד... אני מבינה שזו עלילה צדדית ואין להם באמת זמן להכנס לזה לעומק, כי הם היו צריכים לסגור הכל בפרק אחד... אבל זה עדיין קצת מבאס אותי.

ו...הולי שיט הפרוויו. למה צריך לחכות שבוע בין פרק לפרק?

משי22

New member

זה נכון, כשחושבים על זה הסיפור עם הערפד והצייד ממש לא מתחבר. יכול להיות שהיה שם יותר ולא הראו את זה, למשל שויקטור פעם צד את הערפד הזה וכמעט הרג אותו, ובסוף החליט לעשות איתו עסקה בתמורה לחיים שלו, שיהיה ערפד-המחמד שלו או משהו כזה, אבל רק מצפייה בפרק זה היה ממש לא ברור.

אה, שכחתי להוסיף שאהבתי שהוא שאל את סאם אם הוא רוצה ילדים. למרות שזה שאתה מספר רגע אחר כך הילדים שלך נהרגו על ידי מפלצת באמצע מחנה קיץ לא נראית לי הדרך הכי טובה לשכנע אותו שזה כדאי.

לא מבין דבר אחד

למה דין כ"כ מתקבע שאחרי שיסגרו את שערי הגיהנום כבר לא תהיה להם עבודה והם יוכלו לחזור לחיים נורמליים? שדים הם חלק קטן (מאוד) מכלל המפצלות בעולם...

משי22

New member
זאת שאלה טובה (וקצת ספוילר)

או שמרוב שבשנים האחרונות שלהם הם נלחמו כל כך הרבה בשדים ובנזקים שהם יוצרים, שדין כבר שכח שהיו אינסוף מפלצות עוד לפני שהשדים הגיעו בהמוניהם,
או שאיכשהו היה מובלע ביקום של על טבעי שהמקור של כל המפלצות והרוע בעולם קשור לשדים איכשהו, ולכן ברגע שהם ייעלמו, גם המפלצות האחרות יכחדו או יופחתו במידה ניכרת. אני לא זוכרת שהם אמרו משהו כזה בסדרה, אבל אולי..

אפשרות שלישית היא ששני הדברים הקודמים לא נכונים, ודין יודע את זה, אבל בגלל שאין שום דבר אחר שהוא יכול לעשות, הוא מתמקד במה שהוא כן יכול ומנסה להישאר אופטימי...

משי22

New member
*פרק 18, לא?

או שהתבלבלתי בספירה?

בכל מקרה, יש לי קצת תחושת החמצה על הפרק הזה. בעקרון הוא היה נהדר, מקורי, מעניין, כתוב טוב ובנוסף לכל אלה גם החזירו את קריסי, שהיא אחת הדמויות שהכי אהבתי בעונה הקודמת וממש שמחתי לראות אותה שוב.

אבל. כל השיחה שלהם עם ויקטור בהתחלה, בה הוא ניסה להסביר להם איך הוא רואה את דור העתיד של הציידים, הייתה ממש חשובה בעיני, והיה לי ברור שלמרות זאת הכותבים יבחרו בפתרון הקל, יהפכו את ויקטור לרע של הפרק ויגלו איזה מניעים אפלים מאחורי המעשים שלו, במקום להתמודד ברצינות עם הטענות שהוא מעלה. וחבל. כי זאת באמת שאלה טובה. וכי אני אישית דווקא מסכימה עם השיטה שלו. זאת אומרת, הכי טוב שילדים כאלה יצליחו להתגבר על הטראומה בעזרת חברים או משפחה או רשויות הרווחה או מה שלא יהיה ולהמשיך בחייהם, אבל אם הדרך היחידה שלהם לעבד את מה שקרה היא להפוך לציידי מפלצות, אז עדיף שזה יקרה באופן מבוקר, ועם מבוגר שמשגיח, ובלי לחסום את האפשרויות גם לחיים נורמלים מתישהו, ע"י הליכה לבית ספר.
(וכן, אני יודעת שהדיון הזה הוא דמיוני לחלוטין, אבל גם ברמה הזאת מעניין אותי לחשוב מה אמורים ילדים או אנשים בכלל לעשות במקרה כזה).

עוד שני דברים שלא אהבתי בפרק- אני מצטערת, אבל ממש לא זכור לי שביקום של על טבעי יש תרופה לערפדיזם. לשתות את הדם של זה שיצר אותך, ובתנאי שעדיין לא טעמת דם אדם? הם אמרו את זה פעם מתישהו? או שזאת המצאה חדשה?

ודבר שני- שוב, מצטערת עם איך שזה נשמע, אבל אני לא אהבתי שדין מנע מקריסי להרוג את ויקטור. זה לא נכון שהם לא הורגים בני אדם, הם ועוד איך הרגו. והבן אדם הזה במקרה היה מעוות באופן מיוחד, הוא לא רק הרס 3 משפחות, הוא גם יצר ערפדים חדשים מאנשים תמימים רק כדי שה"תלמידים" שלו יוכלו להתאמן בלהרוג אותם. ודין, בלי התחסדות, אילו אתה היית ניצב מול הבן אדם שהרג את משפחתך- היית הורג אותו ולוקח את הנקמה שלך בלי לחשוב פעמים. נכון שתמיד היית פחות נקמן מסאם או מאבא שלך לצורך העניין, אבל גם אתה מכיר טוב מאוד את הצורך בנקמה ובסגירת מעגל. הדרך היחידה שלי לתרץ את ההתנהגות שלו שם, היא שעדיין היו לו איזה אשליות שהוא יוכל להציל את קריסי מהחיים האלה, ולא רצה שתחייה עם עוד דם על הידיים שלה.

בכל מקרה, הוא כרגיל היה ממש חמוד שהוא כל כך נלחם לתת לילדים האלה חיים נורמלים. זה מעניין שהוא לא מפסיק לנסות להציל את כל העולם, ורק את עצמו הוא בטוח שאי אפשר להציל.

נעמי 888

New member
בפרק שדין הפך לערפד

תחילת העונה הקודמת, אם זכור לי נכון, כשלסאם לא הייתה נשמה...
בקיצור ככה הם ריפאו אותו (מסתבר שזה משהוא שרק סבא שלהם ידע) עם שתית דם הערפד הממיר

משי22

New member
אוי, נכון את צודקת!

בטח שכחתי כי אני מנסה להדחיק את כל העונה השישית...

אוקיי, אז זה סבבה מבחינתי
תודה!

למעלה