עונה 8 פרק 16

פרק חמוד

באיזשהו מקום הוא היה פרק רגיל, עם סיפור נחמד ולא הרבה מעבר... אבל משום מה מאוד נהנתי ממנו.

כמה דברים שאהבתי במיוחד:
דין מתלהב לאנשים אחרים על אנשי האותיות ושהם הצאצאים שלהם. היה ברור שכמה שהוא עצבני על סבא שלו, איך שהוא לא יהיה בסביבה הוא יתחיל להשוויץ בזה
והפרצוף של סאם באותו רגע היה מושלם.
הפרצופים של דין כשהם היו מעוכים לקיר. זה היה פשוט פרייסלס

סאם במכונית. אני לא יודעת למה אהבתי את זה, אבל משהו בפשטות שבה הוא העלה את האפשרות שהוא לא ישרוד... ושהשתמע מהשיחה שהבעיה העיקרית שלו עם זה זה רק בגלל דין... לא יודעת, אהבתי.
הפניה לקאס בסוף הפרק. כי מונולוגים של דין פגיע תמיד עושים לי משהו, וגם כי גם אני חושבת "איפה אתה קאס?
" בפרקים האחרונים...

ואוף, למה יש הפסקה של 3 שבועות עד לפרק הבא? :-\ מעצבנים.

משי22

New member
על כל מה שאמרת

הפרצופים של דין, גם אני חשבתי על זה! איזה חמוד הוא

וכמובן כל שאר הדברים שאמרת, אם לא הזכרתי אותם בהודעה שלי זה רק כי שכחתי...

רגע, מה, יש הפסקה של 3 שבועות? לא נכון
מה אני אמורה לעשות כל הזמן הזה??

משי22

New member
פרק מעולה

לא מבינה למה יש כאלה שהתאכזבו ממנו, או אם כבר- אם פרק כזה מאכזב, אז סימן שהפרקים העונה ברמה ממש גבוהה לדעתי.

נתחיל מסאם, כי סאם היה פשוט תותח בפרק הזה. איך שהוא הצליח לנחש מרמזים- פורמתאוס אמר שהיא נראתה עצבנית שהוא לא זוכר אותה, היא כביכול לא מצאה אותו במשך שבע שנים- שהיה בניהם משהו, ואיך הוא הצליח לתמרן אותה לפעול נגד אבא שלה. כבר מזמן לא ראינו את סאם ככה בפעולה, וכל הכבוד לו

דין- אהוב ליבי המדהים
, גם בזמנים הפחות מוצלחים שלו הוא מצליח להיות נהדר. אהבתי אותו נורא כשהוא דואג לסאם, דואג לילד הקטן, מעודד את היילי, וכמובן בסוף שהוא התפלל לקסטיאל. ומה שהוא אמר: "אני לא אוהב להתפלל, כי זה מרגיש לי כמו להתחנן" -אמג, הוא כזה גאה, במובן הטוב של המילה. סומך על עצמו, מאמין בדרך שלו. אבל כמובן שאם יש מישהו שבשבילו הוא מוכן להתחנן, זה סאם. ואם יש מישהו שדין מוכן שיראה אותו במצב כזה, זה קסטיאל.

אהבתי עוד הרבה דברים- למשל את השוטר בהתחלה. לפעמים בסדרה אתה פשוט לא מבין כמה עיוורים אנשים יכולים להיות. אז סוף סוף אכן הראו לנו מישהו שלא היה עיוור. שהבין מההתחלה שמשהו פה לא הגיוני, והתעקש על זה גם שהם ניסו להוריד אותו מהמחשבה הזאת. נכון שהוא לא דייק במה שהוא חשב שזה, אבל קללה קדומה שהוטלה על ידי זאוס- אף אחד לא היה יכול לנחש את זה. וזה שהוא נותן עצות לבנים איך להלחם, פשוט הרג אותי...

בקטע שפרומותיאוס תקע את החץ בלב שלו והרג את זאוס, אני מודה שלקח לי רגע לקלוט את עוצמת המעשה שלו. המחשבה הראשונה שלי הייתה "טוב, סבבה, הוא תכף יחזור לחיים והכל יהיה בסדר." ורק כמה שניות אחר כך הבנתי שברגע שזאוס מת הקללה הוסרה, מה שהוא אומר שהוא כבר לא יחזור יותר. והוא הקריב את החיים שלו כדי שלבן שלו יהיה סיכוי לקיום נורמלי, אבל אולי גם בגלל שבאמת נמאס לו כל השנים האלו של לחיות ולמות בהם שוב ושוב. אולי הוא מיצה.

בקיצור, בעיני בסדרה הם עושים את מה שכבר לא חשבתי שיהיה אפשרי- הם חוזרים לקלילות היחסית של העונות הראשונות, לפני כל השדים והמלאכים. נכון שיש עוד את הסיפור רקע שמלווה אותנו ושהם צריכים לפתור אותו, ואני מאוד מקווה שהם לא יזכרו ברגע האחרון ויתפרו את זה בשני הפרקים האחרונים של העונה, אבל בינתיים אני ממש אוהבת את הגיוון שלהם בין העלילה העונתית לעלילות של פרק אחד.

בקשר לחץ - אני ראיתי את זה אחרת. הרי צריך אמצעים מיוחדים כדי להרוג אלים, אז משום מה הנחתי שהחץ הוא חץ מיוחד שיכול להרוג אלים - וגם את פרומתאוס במקרה הזה. ואז אחרי שהחץ פגע בו הוא גם ככה גסס, ובכוחותיו האחרונים הוא הצליח להרוג גם את זאוס ולהציל את הבן שלו...
אחרי שקראתי את ההודעה שלך אני כבר לא בטוחה מה היתה הכוונה המקורית של הכותבים, והאמת שאני לא סגורה על איזו אופציה אני מעדיפה... אבל אני בכל מקרה שמחה שפרומתאוס לא שרד את הפרק. עם כמה שזה לא יפה מצידי, זה היה מרגיש לי פתרון קל ושמח מידיי

ואני גם ממש אוהבת את הגיוון העונה בין הפרקים הבודדים לעלילה הראשית. באופן כללי אני ממש אוהבת את העונה הזו
איזה כיף שהסדרה איכותית גם אחרי 8 עונות

משי22

New member
חשבתי על זה

בגלל שזאוס הרי שם אותו לפניו ואמר לו משהו כמו "אני תמיד נהנה לראות אותך מת שוב". אז לא יודעת, נראה לי שזאוס התכוון להמשיך להתעלל בו, הוא לא חשב שהחץ הזה יהרוג אותו סופית.

אבל אי אפשר לדעת בוודאות וזה גם לא ממש משנה נראה לי
כך או כך, שניהם מתים. אני לא יכולה לומר ששמחתי, אבל גם לא הצטערתי. לא נקשרתי לדמות של פרומתיאוס עד כדי כך שיכאב לי שהוא מת

למעלה