עונה 50 - מתחילים!!!!!

אז זה למה זה פרק של שלוש שעות. כי הוא ליטרלי מתחיל מרבע שעה שלמה של האדרה עצמית. לא שזה לא מגיע להישרדות, כמובן. "האח הגדול" שודרה לפניה, אבל זה היה חיקוי עלוב של הגירסה הבריטית, כשהצופים קובעים את זהות המודח. זו הייתה עונה של 10 מתמודדים, בלי שום השפעה של המתמודדים, חוץ מזה שהם קובעים מי מועמד להדחה. אפס משחק, אפס אסטרטגיה. ועם קריינות של פאקינג דוקומנטרי. הישרדות: בורנאו הייתה המשחק הראשון במדינה דוברת אנגלית, שבו המתמודדים מדיחים זה את זה - וזה המפתח לכל הקסם ששמו "אסטרטגיה".

כמובן, זה לא באמת קאסט מייצג. כל ההיסטוריה של הישרדות, וו-הו! אפשר בכיף לחתוך לפחות שמונה מכל ה-12 של העידן החדש, ולהוסיף עוד כמה מתוך שנות העשרים, שלא מיוצגות *בכלל*. יש כמה מתמודדים, שדודים וששיחקו רק פעם אחת, שהיעדרם הוא קרימינלי, ובראשם דומיניק. גם על סירי אפשר לוותר, היא התמודדה סך הכול בשבע עונות ריאליטי, הגיעה רחוק בכולן חוץ מעונה 20, ואפילו זכתה ב"בוגדים". אני מבין שראסל לא יחזור לעולם, אבל עוד מישהי שבחיים לא תזכה בגמר, לא משנה מול מי, יכלה בכיף לחזור - אמנדה. פאק, אם אתם רוצים עוד זוכים, תורידו את אחת הזוכות מהעידן החדש ותחזירו את דניס! יהיה ממש מגניב אם אווה ודניס ישחקו ביחד מתישהו, כי אווה מההתחלה העריצה אותה. תוסיפו את קרולין (44) ואת הולי, ותקבלו ברית צפון-מידווסט ראויה לשמה. או שפשוט ילהקו את אווה עם נשים שהיא יכולה להתחבר אליהן, כמו סידני מרימת המשקולות, אמילי הסופר-לוגית, וסייג' וקרוליין (47) השונות נוירולוגית. דינמיק דואו של אווה וקרוליין יהיה צמד של אוטיזם ו-ADHD שיוכל לתת פייט לדמויות האהובות עליי, כמו טיילז וסוניק, אדג'וורת' ופיניקס, או הגירסה החדשה ביותר של דונטלו ומיכאלאנג'לו.

אז מתחילים מאתגר ראשוני צפוי, והפעם אין פרס ניחומים. השבט הורוד זוכה בפרס וסיימנו. בנג'מין ואוזי נשלחים למשימת ה-Sweat or Savvy, איזה צירוף מקרים, ומשום מה קיו מהשבט המנצח מצטרף אליהם. ואז הדינמיקה מתחילה, הבריתות מתחילות להיווצר, כולל ברית חנונים של כריסטיאן, דווינס ואמילי - שני הראשונים לא כאלה הרשימו אותי, והאמצעי היה כמו גירסה קצת יותר סימפטית של בן. אבל בן עצמו היה ממש אחלה בעונה 40, אז לכו תדעו. היחידים שאני ממש ממש ממש לא רוצה שיזכו הם אוזי, ואפילו יותר ממנו סטפני, שמסתבר שהיא לאומנית לבנה והשתלחה באלייזה עם המון קונספירציות אנטישמיות, ומכאן ואילך אני קורא לה סטפנאצ. אוזי הוא לא היחיד שלא יזהה תחמנות אם היא תירוק לו בפרצוף, ג'ונתן וג'ו גם בעונה הזו, אבל ג'ו הוא מענטש, שזה לא משהו שאני יכול להגיד על הרוב המכריע של ה"ראויים". סוואנה מכריזה שהיא זכתה - כנראה טעות, כי יש לא מעט ליהוקים שהם בעיקר דמויות. עכשיו המטרה עליה רק גדלה.

אוזי ובנג'מין מתאחדים במשימת הגאולה, ואוזי מתנצל על כך שהתמרמר. מתי *לא* היית ממורמר?!? אתה אף פעם לא הפסדת בכבוד! אתה תמיד היית "ראוי"! אתה אחד המתמודדים שאני הכי שונא אי פעם!!! ואתה גם אידיוט שימושי פרו-פלסטיזי טיפוסי. באמצע האתגר, הגברים מתקשים לבנות מוט במבוק כדי להשיג את המפתח. משהו שכמובן היה בהישרדות לפחות עשר פעמים. כולם נשבעים לתת למי שיפיל את המפתח, לזכות בפרס. אבל ברגע האמת, בנג'מין משיג את המפתח לעצמו. ואוזי בעוד וידוי ממורמר על זה שבנג'מין משחק כדי לנצח, בוקר טוב אליהו!!! בשביל מה אתה פה, כדי לבלות על אי בודד ולהוכיח שאפשר לזכות רק על ידי אתגרים?!? כי נכשלת בזה! ונכשלת בזה שוב ושוב! בינתיים נכרתות עוד בריתות, אחת בין כריסי ובנג'מין, אחת בין ג'ו וסירי, אחת בין קמילה וטיפאני, ואחת בין קייל וג'נביב.

אתגר החסינות שוב כולל הרבה אלמנטים שלא נראו בהישרדות המון זמן, לצערי לא אחרת מאשר סירי היא שנכשלת בקליעה ובגללה השבט שלה מפסיד חסינות, בנוסף קייל נפצע - אבל זה הספוילר הכי ידוע בעונה הזו, יפנו את קייל, וחודשים ארוכים אחרי סיום העונה, קייל נראה ברחובות ניו יורק עם קביים. ג'נה מכוונת נגד סירי, ויש מצב שזו הפעם הראשונה שג'נה יוזמת איזשהו מהלך? וזה די ברור, היא משחקת רע. אבל בהתחשב בעובדה שבתחילת המשחק היא חשבה שבריתות הן השטן בהתגלמותו, עצם זה שהיא משחקת את המשחק זה שיפור עצום. דווקא אוזי חובר לסירי, אחרי שבמשך שתי עונות הם אף פעם לא היו בברית. במועצת השבט, ג'ו מזכיר לכולנו שהוא "ראוי", ואז קורה משהו שבחיים לא ציפיתי לו... הפסקול המקורי של מועצת השבט חוזר!!! רק שזה יותר רמיקס מעודכן. פאק, אני נתקף נוסטלגיה. ג'נה מודחת, לא נורא, נראה שאסטרטגיה מעולם לא הייתה בשבילך.

למחרת, ג'נביב הולכת לחפש אליל, יחד עם בת ברית אחרת שלה. קיוויתי שסטפנאצ תודח מהר, אבל זה לא יקרה, בטח לא אם לא ידברו שם פוליטיקה ויגלו שהיא פאקינג ניאו-נאצית. האליל שג'נביב מוצאת הוא אליל מיוחד שהיא חייבת למסור למישהו משבט אחר, אבל אם הוא יודח, האליל יחזור אליה. אם תוציאו מכל העסק את מעורבות הסלבריטאים, זה לא טוויסט נוראי. אחרי זה אי היתרונות חוזר, וקולבי, סוואנה ומייק משתתפים. הם משחקים משחק, וקולבי מפסיד ומאבד את קולו. אפשר להפסיק עם השטויות האלה? זה רק מכניס מזל במשחק שכמעט ולא צריך מזל. סוואנה זוכה בחסימת קול, ואני די נדהם לגלות שאני כנראה במיעוט, רוב העם לא רוצה לחזור למקורות עם משחק שנשען ברובו הגדול על דיפלומטיה, אלא עוד ועוד שינויים והפתעות. הברית שהפסידה בגדול היא הברית של קולבי, קיו, ריזו, ג'נביב וקייל. אבל הצרות שלהם לא מסתיימות, כי, כמו שכולם ידעו מראש, קייל מפונה. הם כנראה ינסו לגייס את סטפנאצ במקומו, אבל אני ממש לא רוצה שהיא תתקדם במשחק.

למעלה