עונה 50 - מתחילים!!!!!

אז זה למה זה פרק של שלוש שעות. כי הוא ליטרלי מתחיל מרבע שעה שלמה של האדרה עצמית. לא שזה לא מגיע להישרדות, כמובן. "האח הגדול" שודרה לפניה, אבל זה היה חיקוי עלוב של הגירסה הבריטית, כשהצופים קובעים את זהות המודח. זו הייתה עונה של 10 מתמודדים, בלי שום השפעה של המתמודדים, חוץ מזה שהם קובעים מי מועמד להדחה. אפס משחק, אפס אסטרטגיה. ועם קריינות של פאקינג דוקומנטרי. הישרדות: בורנאו הייתה המשחק הראשון במדינה דוברת אנגלית, שבו המתמודדים מדיחים זה את זה - וזה המפתח לכל הקסם ששמו "אסטרטגיה".

כמובן, זה לא באמת קאסט מייצג. כל ההיסטוריה של הישרדות, וו-הו! אפשר בכיף לחתוך לפחות שמונה מכל ה-12 של העידן החדש, ולהוסיף עוד כמה מתוך שנות העשרים, שלא מיוצגות *בכלל*. יש כמה מתמודדים, שדודים וששיחקו רק פעם אחת, שהיעדרם הוא קרימינלי, ובראשם דומיניק. גם על סירי אפשר לוותר, היא התמודדה סך הכול בשבע עונות ריאליטי, הגיעה רחוק בכולן חוץ מעונה 20, ואפילו זכתה ב"בוגדים". אני מבין שראסל לא יחזור לעולם, אבל עוד מישהי שבחיים לא תזכה בגמר, לא משנה מול מי, יכלה בכיף לחזור - אמנדה. פאק, אם אתם רוצים עוד זוכים, תורידו את אחת הזוכות מהעידן החדש ותחזירו את דניס! יהיה ממש מגניב אם אווה ודניס ישחקו ביחד מתישהו, כי אווה מההתחלה העריצה אותה. תוסיפו את קרולין (44) ואת הולי, ותקבלו ברית צפון-מידווסט ראויה לשמה. או שפשוט ילהקו את אווה עם נשים שהיא יכולה להתחבר אליהן, כמו סידני מרימת המשקולות, אמילי הסופר-לוגית, וסייג' וקרוליין (47) השונות נוירולוגית. דינמיק דואו של אווה וקרוליין יהיה צמד של אוטיזם ו-ADHD שיוכל לתת פייט לדמויות האהובות עליי, כמו טיילז וסוניק, אדג'וורת' ופיניקס, או הגירסה החדשה ביותר של דונטלו ומיכאלאנג'לו.

אז מתחילים מאתגר ראשוני צפוי, והפעם אין פרס ניחומים. השבט הורוד זוכה בפרס וסיימנו. בנג'מין ואוזי נשלחים למשימת ה-Sweat or Savvy, איזה צירוף מקרים, ומשום מה קיו מהשבט המנצח מצטרף אליהם. ואז הדינמיקה מתחילה, הבריתות מתחילות להיווצר, כולל ברית חנונים של כריסטיאן, דווינס ואמילי - שני הראשונים לא כאלה הרשימו אותי, והאמצעי היה כמו גירסה קצת יותר סימפטית של בן. אבל בן עצמו היה ממש אחלה בעונה 40, אז לכו תדעו. היחידים שאני ממש ממש ממש לא רוצה שיזכו הם אוזי, ואפילו יותר ממנו סטפני, שמסתבר שהיא לאומנית לבנה והשתלחה באלייזה עם המון קונספירציות אנטישמיות, ומכאן ואילך אני קורא לה סטפנאצ. אוזי הוא לא היחיד שלא יזהה תחמנות אם היא תירוק לו בפרצוף, ג'ונתן וג'ו גם בעונה הזו, אבל ג'ו הוא מענטש, שזה לא משהו שאני יכול להגיד על הרוב המכריע של ה"ראויים". סוואנה מכריזה שהיא זכתה - כנראה טעות, כי יש לא מעט ליהוקים שהם בעיקר דמויות. עכשיו המטרה עליה רק גדלה.

אוזי ובנג'מין מתאחדים במשימת הגאולה, ואוזי מתנצל על כך שהתמרמר. מתי *לא* היית ממורמר?!? אתה אף פעם לא הפסדת בכבוד! אתה תמיד היית "ראוי"! אתה אחד המתמודדים שאני הכי שונא אי פעם!!! ואתה גם אידיוט שימושי פרו-פלסטיזי טיפוסי. באמצע האתגר, הגברים מתקשים לבנות מוט במבוק כדי להשיג את המפתח. משהו שכמובן היה בהישרדות לפחות עשר פעמים. כולם נשבעים לתת למי שיפיל את המפתח, לזכות בפרס. אבל ברגע האמת, בנג'מין משיג את המפתח לעצמו. ואוזי בעוד וידוי ממורמר על זה שבנג'מין משחק כדי לנצח, בוקר טוב אליהו!!! בשביל מה אתה פה, כדי לבלות על אי בודד ולהוכיח שאפשר לזכות רק על ידי אתגרים?!? כי נכשלת בזה! ונכשלת בזה שוב ושוב! בינתיים נכרתות עוד בריתות, אחת בין כריסי ובנג'מין, אחת בין ג'ו וסירי, אחת בין קמילה וטיפאני, ואחת בין קייל וג'נביב.

אתגר החסינות שוב כולל הרבה אלמנטים שלא נראו בהישרדות המון זמן, לצערי לא אחרת מאשר סירי היא שנכשלת בקליעה ובגללה השבט שלה מפסיד חסינות, בנוסף קייל נפצע - אבל זה הספוילר הכי ידוע בעונה הזו, יפנו את קייל, וחודשים ארוכים אחרי סיום העונה, קייל נראה ברחובות ניו יורק עם קביים. ג'נה מכוונת נגד סירי, ויש מצב שזו הפעם הראשונה שג'נה יוזמת איזשהו מהלך? וזה די ברור, היא משחקת רע. אבל בהתחשב בעובדה שבתחילת המשחק היא חשבה שבריתות הן השטן בהתגלמותו, עצם זה שהיא משחקת את המשחק זה שיפור עצום. דווקא אוזי חובר לסירי, אחרי שבמשך שתי עונות הם אף פעם לא היו בברית. במועצת השבט, ג'ו מזכיר לכולנו שהוא "ראוי", ואז קורה משהו שבחיים לא ציפיתי לו... הפסקול המקורי של מועצת השבט חוזר!!! רק שזה יותר רמיקס מעודכן. פאק, אני נתקף נוסטלגיה. ג'נה מודחת, לא נורא, נראה שאסטרטגיה מעולם לא הייתה בשבילך.

למחרת, ג'נביב הולכת לחפש אליל, יחד עם בת ברית אחרת שלה. קיוויתי שסטפנאצ תודח מהר, אבל זה לא יקרה, בטח לא אם לא ידברו שם פוליטיקה ויגלו שהיא פאקינג ניאו-נאצית. האליל שג'נביב מוצאת הוא אליל מיוחד שהיא חייבת למסור למישהו משבט אחר, אבל אם הוא יודח, האליל יחזור אליה. אם תוציאו מכל העסק את מעורבות הסלבריטאים, זה לא טוויסט נוראי. אחרי זה אי היתרונות חוזר, וקולבי, סוואנה ומייק משתתפים. הם משחקים משחק, וקולבי מפסיד ומאבד את קולו. אפשר להפסיק עם השטויות האלה? זה רק מכניס מזל במשחק שכמעט ולא צריך מזל. סוואנה זוכה בחסימת קול, ואני די נדהם לגלות שאני כנראה במיעוט, רוב העם לא רוצה לחזור למקורות עם משחק שנשען ברובו הגדול על דיפלומטיה, אלא עוד ועוד שינויים והפתעות. הברית שהפסידה בגדול היא הברית של קולבי, קיו, ריזו, ג'נביב וקייל. אבל הצרות שלהם לא מסתיימות, כי, כמו שכולם ידעו מראש, קייל מפונה. הם כנראה ינסו לגייס את סטפנאצ במקומו, אבל אני ממש לא רוצה שהיא תתקדם במשחק.

פרק 2

חוזרים לפרקים באורך רגיל, והחזרה לשבטים גדולים יותר מוכיחה את עצמה. 24 שורדים זה קצת מתיש, אבל אני כבר רגיל לזה מאוסטרליה. כל הגברים החזקים וה"ראויים" חוברים זה לזה, תיראו מופתעים, אוזי בברית עם ג'ו, שהוכיח מעל ומעבר שהוא לא נעשה "ראוי" במיוחד בשביל אווה, ככה הוא, לא מסוגל להניח את המצפון בצד כדי לשחק את המשחק. הוא לא פוץ כמו טרי ואוזי, אבל הוא כן מנסה לסנן את חוויית האי מכל שמץ של אסטרטגיה, ועכשיו אני קרוע לגמרי, כי זה ברור שהוא אדם מדהים, אבל שחקן הוא לא. גם ג'ונתן ובנג'מין בברית בשבט הכחול - כשמשום מה גם כריסי איתם בברית - וצ'ארלי מצטרף אליה. די בוידויים לא כאלה סימפטיים ואני חושב שגם זמנה קצוב, לא נורא כי בכל זאת היא זכתה, ואני לא הייתי מלהק זוכים לעונה הזו. מעבר להם אין ממש "ראויים", אבל קולבי וקיו כאמור גם בברית.

רוב הדינמיקה מתרחשת בשבט הכתום, אבל בשבט הורוד, אוברי מתחילה לקבל פוקוס. היא מחוץ לברית השולטת, אבל נכון לעכשיו לברית השולטת אין שיניים, בגלל שקייל פונה ולקולבי אין קול. בנוסף, ויכוחים על חיי המחנה יכולים לפרק אותה לגמרי. מתי בפעם האחרונה זה היה פקטור למשהו?!? בכל מקרה, אוברי כנראה לא תודח כל-כך מהר, כי מסתבר שיש "אליל בומרנג" בכל שבט, וכריסטיאן מוצא את האליל של השבט הכתום ונותן אותו לאוברי. נראה שהולך להיות קו עלילה רציני של מאבק בין החנונים האסטרטגיים לבין הגברברים ה"ראויים", וכמובן כולי תקווה שהאסטרטגים יזכו. כאילו, אם ריצ'ארד לא היה זוכה, לא הייתה לנו הישרדות היום. פאק, לא הייתה לנו הישרדות כבר ב-2005.

השבט הכתום מפסיד שוב, ומי היה מאמין, אבל ג'ו איכשהו גורם לאוזי להיראות כמו בוסטון רוב לפחות. אבל בסוף כולם התאחדו נגד סוואנה, לא יודע אם זה בגלל שהיא זכתה, או בגלל שאף אחד לא הכיר אותה מעונות קודמות. בכל מקרה, זה לא מבשר טובות בשביל די ועוד יותר בשביל ריזו.

פרק 3

ביציאה ממעצת השבט, כריסטיאן ודווינס שותלים אליל מזויף, ולקראת ערבוב אפשרי, שואפים להרחיב את ברית החנונים שלהם עם אוברי וסירי. מגיעים לאתגר הפרס, וג'ף מוכיח שהוא פשוט לא אותו אדם שהיה לפני עשרים שנה. וזו כנראה למה הישרדות בחיים לא תחזור לימי הזוהר שלה. יהיו עונות טובות, יהיו עונות מעולות, אבל בחיים לא תהיה עוד מיקרונזיה או קגאיאן. אז השבטים מתערבבים, ולצד ברית החנונים מתפתחת ברית ערכים גדולה. וזה ממש לא כמו ברית הכוח, בברית הכוח היו שני "ראויים" גדולים, מישהי שהייתה צריכה את כל הערכים האלה כדי להתקדם במשחק, ושניים שלא היה להם מקום אחר בגלל שכל האופוזיציה הייתה מעפנה. אני מניח שמתישהו ג'ו, אוזי, בנג'מין, קולבי, קיו וסטפנאצ יהיו בברית אחת גדולה, וכריסטיאן, דווינס, אוברי ואמילי יצטרכו לעצור בעדם. איפה סירי תהיה בכל הסיפור הזה, זו שאלה גדולה.

יש עוד צירופי מקרים מעניינים בכל הערבוב הזה. בשבט הורוד, כל יוצאי עונה 37 ביחד, אבל הם במיעוט מול קיו, אוזי, סטפנאצ ואמילי, שמנסה להיות סוכנת כפולה. בשבט הכחול, ג'נביב עובדת יחד עם ה"ראויים", אבל טיפאני פונה נגדם ועובדת עם אוברי. כריסי כנראה גם תפנה נגד ה"ראויים". ובשבט הכתום, ג'ונתן הוא ה"ראוי" היחיד, אבל סירי עבדה יחד עם אוזי בעבר, וריזו וצ'ארלי פונים זה נגד זה. איפה קמילה ודי בדיוק, לא ברור, אבל בהיעדר אויב ברור, האסטרטגים כנראה יאכלו זה את זה בשבט הזה.

השבט הורוד מפסיד חסינות, ושלישיית 37 בסכנה. אבל יש להם יתרון אחד ענק: לקיו אין קול. אז באחת התוכניות ההזויות שלו, ואל תשכחו על מי מדובר ומה הוא עשה בעונה 46, מנסה לשכנע את מייק להצביע נגדו, כשהשאר מצביעים נגד סטפנאצ. אבל הבדיחה על חשבונו, כי כל השלישייה רוצה להצביע נגד קיו, וגם אמילי נוטה לפנות נגדו. בסוף, לא רק שהתוכנית של קיו נכשלת כצפוי, כי הוא ליצן שמנסה להתחפש לאסטרטג, אפילו אוזי פונה נגדו.

אני מנסה בכל זאת לבנות לי דירוג:

1. סירי
2. כריסטיאן
3. צ'ארלי
4. אמילי
5. אוברי
6. דווינס
7. ג'נביב
8. מייק
9. טיפאני
10. אנג'לינה
11. כריסי
12. ריזו
13. קמילה
14. די
15. קייל
16. סוואנה
17. ג'נה
18. בנג'מין
19. קולבי
20. ג'ונתן
21. ג'ו
22. אוזי
23. קיו
24. סטפנאצ

פרק 4

אולי אני מפספס העלאת פרקים על 23 רק בגלל המתח מהמלחמה, אבל קשה לי להאמין. זו פשוט עונה לא טובה. אבל העונה הזו, בינתיים, מאוד טובה. האינטראקציות מתמקדות בשני השבטים שלא הלכו למועצת השבט עדיין, ובינתיים המתיחות בין צ'ארלי לריזו ממשיכה, וגם נראה שהיחסים בין אוברי לג'נביב ממש לא משהו. ג'נביב מוצאת עוד אליל בומרנג, אבל כרגע ממש לא בטוח מה יקרה אם השבט הורוד יחזור למועצת השבט - אני מקווה מאוד להדחה של סטפנאצ.

מהר מאוד מגיעים לחסינות, וסלבריטאי שני נחשף - זאק בראון, אומן קאנטרי. זה עקב אכילס של העונה הזו, כמו אי ההכחדה בעונה 40 לפני כן. זה בעיקר מתכון לאסון, אסון בצורה של ריסוק מוחלט של עקרונות המשחק. בכל מקרה, השבט הכחול זוכה בפרס, והכתום זוכה יחד איתו בחסינות, מה שאומר שלראשונה בתולדות הישרדות, אוזי הולך למועצת השבט בשלב השבטי, ארבע פעמים ברצף. קודם כל, לא היית כזה משהו כבר בשתי העונות האחרונות שלך, אבל חוץ מזה, זו קארמה מאלוהים על תמיכה בפלסטין! אולי אם היית מבין שהנרטיב הפלסטיני הוא אנטישמי ואנטי-מערבי, היית מתפכח!

אבל קודם כל, זאק בראון עצמו מקבל וידויים. בשביל מה?!?!?!?!? אם זה ימשיך ככה, זה ממש עלול לפגוע באיכות התוכנית. בכל מקרה, כריסטיאן מתלבט אם ללכת עם ברית 37 או עם אמילי, כשסטפנאצ ואוזי לצערי בכלל לא על הכוונת. מייק מכוון נגד אמילי, אבל אז כריסטיאן עושה את ההחלטה הגורלית - להיפטר ממייק! זו אחת מההדחות האלה שאף אחד לא באמת עשה טעות, פשוט מישהו שיחק אפילו יותר טוב ממישהו אחר. אבל אז אמילי שוב מספרת לצד השני! וואט דה פאק?!? אבל בסוף מייק מודח בבליינדסייד 3-2-1.

דירוג:

1. סירי
2. כריסטיאן
3. צ'ארלי
4. אוברי
5. דווינס
6. ג'נביב
7. אמילי - ואם לא תתעשתי את תרדי אפילו יותר בדירוג
8. מייק
9. טיפאני
10. אנג'לינה
11. כריסי
12. ריזו
13. קמילה
14. די
15. קייל
16. סוואנה
17. ג'נה
18. בנג'מין
19. קולבי
20. ג'ונתן
21. סטפנאצ - קיוותי להשאיר אותה אחרונה, אבל היא משחקת את המשחק, בניגוד ל:
22. ג'ו
23. אוזי
24. קיו

פרק 5

הים הוא אותו הים, ואחרי קרוב לעשרים שנה, אוזי הוא אותו אוזי. ברגע שהוא לא בשליטה, הוא מאבד את זה. הוא לא יודע לשחק מהתחתית. ככה הוא התנהג בבליינדסייד על אליס, ככה הוא התנהג בבליינדסייד על ססיליה, וכמובן שמעבר לזה הוא "ראוי" חסר תקנה, ובשלוש העונות שבהן הוא היה מושבע, הוא תמיד היה ממורמר, כולל על בנג'מין בסוף עונה 23. על מה היה לו להתמרמר על בנג'מין לעומת סופי? בגלל שבנג'מין יותר שיחק את המשחק. כן. אוזי עד כדי כך ממורמר ו"ראוי", המשחק בשבילו הוא דבר מגונה. אבל הוא במיעוט. כריסטיאן הוא שמנהל את השבט בפועל, לצד אמילי, וכשיגיע למיזוג, יצטרפו אליו דווינס ואוברי, ולצד האחרונה תגיע גם טיפאני. מי היה מאמין שכריסטיאן, שלדעתי היה אוברייטד ביותר בעונה 37, יהפוך לאחד מהפייבוריטים שלי מכל הזמנים.

שאר השבטים גם מקבלים זמן מסך, ובשבט הכחול, הערכים חוגגים. בנג'מין מאמץ פרסונה חדשה, אבל גם הוא אותו בנג'מין. בניגוד לאוזי, שרק יודע לכרות ברית ולהישאר איתה, בנג'מין אשכרה יודע לשלוט בשבטים שהוא נמצא בהם. הוא לא שונא אקטיבית את המשחק, ומעולם לא היה ממורמר - הוא אפילו הצביע לפרוואטי בעונה 20, וגם זה רק כי הוא זיהה שלראסל לא היה סיכוי. אני חושב שדירגתי אותו נמוך מדי. ג'ו עוד לא הוכיח את עצמו כמושבע, אבל ברור שבעונה 48 הוא היה מצביע לאווה, ואווה הייתה מצביעה לו. אווה בפירוש לא "ראויה" - היא בחיים לא הייתה ממשיכה לראות הישרדות, ובטח שלא משתתפת, אם היא הייתה - ואני מאמין שגם ג'ו לא שונא אקטיבית את המשחק, הוא פשוט לא ממש טוב בו. לקח לי זמן להתפכח, אבל אני מסוגל למתוח את הקו בין ממורמר נצחי (אוזי) לבין "ראויים" שמסוגלים להעריך את המשחק, רק לא לשחק אותו. השבט הכתום הוא הכי מבטיח עד עכשיו, ואין בו קמצוץ של ערכים, ג'ונתן אמנם גבר חזק, ובחיים לא יהיה אסטרטג, אבל מסוגל לפחות לזרום עם המשחק. כרגע נראה שהמתיחות בין צ'ארלי לריזו תגיע לשיא. ואני חייב להפסיק עם הבייס מעונות קודמות, מה לעזאזל צ'ארלי עושה כל-כך גבוה בדירוג שלי?!?

ומאוד הגיוני שיש זמן מסך לכל השבטים, כי הפרק יש הדחה כפולה. הגיע הזמן באמת, אין לי מושג איך תצליחו לדחוס 24 שורדים ל-26 ימים בלי הרבה פציעות ופינויים. אתגר מאוד צמוד הסתכם בשלושה גברים חזקים שזורקים שקי חול על עמודים, אבל בסוף ג'ו גבר על ג'ונתן ואוזי, וטוב שכך, כי אוזי וסטפנאצ יכולים בכיף לעוף בשבט הורוד, וג'ונתן בשבט הכתום, למרות שזה כנראה יהיה בין צ'ארלי לריזו. האחרון כרגע עובד על לכרות ברית עם סירי, די וקמילה. לצערי זה אומר שדווינס יהיה בצד הלא נכון של הקולות (שוב, מי היה מאמין... אני ממש לא אהבתי את דווינס בעונה 38). בשבט הורוד, לצערי ברית 37 התפרקה לחלוטין וכריסטיאן ואמילי פועלים נגד אנג'לינה, אף אחד לא חושב על להדיח את אוזי - המיזוג מגיע! לאף אחד מכם אין באמת ברית עם אוזי! הוא רק יהיה נטל עבורכם!

בסוף כריסטיאן וריזו מצליחים, צ'ארלי היה מעולה בעונה 46, אבל בעונה הזו הוא הפך לצל רדוף נקמות, ממש כאילו לקחו אותו מהאולסטארס האוסטרלי הנורא. דיוויד גנאט אתה לא, יא זאלמי, ועכשיו אתה גם לא במשחק. אתה גם כנראה לא תנחה את הישרדות אחרי שג'ף יפרוש - התפקיד הזה כמעט בוודאות יינתן לבוסטון רוב. פחות איכפת לי מאנג'לינה, שמחתי שהיא שיחקה את המשחק אבל אפילו ה"ראויים" שב"ראויים" ישחקו כשגבם אל הקיר. המבחן האמיתי הוא מבחן המושבעים, בנג'מין עבר אותו בהצלחה מסחררת וג'ונתן גם (הצביע למריאן), אוזי נכשל בו שוב ושוב. ובשבוע הבא המיזוג - וואט דה פאק?! נשארו 17!!! איך בדיוק העונה תסתיים במועד?!?

דירוג:

1. סירי
2. כריסטיאן
3. אוברי
4. ריזו
5. דווינס
6. ג'נביב
7. טיפאני
8. די
9. אמילי
10. מייק
11. קמילה
12. צ'ארלי - האחרים לא עשו מספיק כדי להוריד לו אפילו יותר
13. בנג'מין
14. אנג'לינה
15. כריסי
16. קייל
17. ג'ונתן
18. סוואנה
19. ג'נה
20. קולבי
21. סטפנאצ - קיוותי להשאיר אותה אחרונה, אבל היא משחקת את המשחק, בניגוד ל:
22. ג'ו
23. קיו
24. אוזי, היה ונשאר אחד השנואים עליי אי פעם

פרק 6

המיזוג מגיע... עם 17 שורדים, יותר מקאסט שלם של עונה מוקדמת. ומהר מאוד האלילים של אוברי ושל אוזי מתגלים, בעוד האליל של ריזו נשאר עדיין סודי. מהר מאוד כל ה"ראויים" חוברים ביחד לברית אחת ענקית - ג'ו, ג'ונתן, אוזי, קולבי, בנג'מין וסטפנאצ, כשג'נביב וכריסי גם איתם. אבל הם עדיין מיעוט מתוך 17 שורדים. כרגיל מוחבא יתרון חדש וכל השורדים מתפזרים בג'ונגל בחיפוש מטורף, בסוף אוזי מוצא את היתרון, ששולח אותו לאי הגלות. זה אומר שהוא לא יכול לדבר עם שאר השורדים, להתמודד באתגר החסינות - או להיות מודח. והוא בוחר בריזו להצטרף אליו.

היתרון, שעוד לא ברור אם יש בו מעבר להפסקה קטנה מהמשחק, מקפיץ את אוזי וריזו מהטופ 17 ישירות לטופ 14, כי לראשונה בתולדות הישרדות, יש הדחה *משולשת*, אני מניח שהייתי זועם על זה בכל עונה אחרת, אבל הקאסט הזה כל-כך מנופח, שזה בלתי נמנע. מפיקים יקרים, אולי קפצתם קצת מעל הפופיק? כולם מנסים להפוך את העונה הזו לדבר הכי טוב אי פעם, אבל קגאיאן היא לא, גם לא מיקרונזיה. היא במקרה הטוב תהיה בטופ 10, אולי אפילו תהיה העונה הכי טובה בעידן החדש. אבל היא לא הדבר הכי טוב אי פעם. אולי בסופו של דבר היא תהיה, אבל אל תשכחו שזה ג'ף, שמבחינתו עונה פאקינג 22 היא היילייט. אז בעצם יש לנו מודל של הדחה כפולנ על סטרואידים וקראק, שלושה שבטים של חמישה שורדים, שבט אחד יזכה בפרס, שורד אחד מכל שבט יזכה בחסינות (סליחה - שורדת אחת, תראו את האתגר הזה).

אז לראשונה מתחילת העידן החדש, אתגר סיבולת קלאסי הוא האתגר הראשון במיזוג, מה שאומר שכנראה יזכו בחסינות שלוש נשים, ואחת מהן היא בוודאות די. אבל די לא זוכה בפרס בשביל הקבוצה שלה, ולהפתעתי כריסטיאן גובר על ג'נביב ואוברי וזוכה בחסינות. סטפנאצ וכריסי מובילות את הקבוצה שלהן לחסינות, אבל בסוף זו האנטישמית המחורבנת שזוכה בחסינות. אני גם מסוגל לנחש די בוודאות לפחות מישהי אחת שתודח: ג'נביב. היא באותה הקבוצה עם אוברי, כריסטיאן ודווינס. ג'ו גם באותה הקבוצה, אבל בלי אליל, מה הוא יכול לעשות? אני מניח שג'נביב רוצה להיות בשבילו כמו אווה, אבל בעונה הזו לג'ו אין את המטען הרגשי שגרם לו להגן על אווה, הפעם הוא סתם "ראוי" מעצבן. קולבי ובנג'מין גם בסכנה מול ברית בנות של סירי, די ואמילי (האחרונה יכולה בקלות לכוון אותן לברית עם כריסטיאן, דווינס ואוברי). הלא-"ראויות" היחידות שבאמת בסכנה הן קמילה וטיפאני.

בסוף הסיפור מסתיים בשביל קמילה, ג'נביב וקולבי, ה"ראוי" הראשון שמודח סוף סוף (זוכרים שפעם קולבי לקח את האסטרטגיה צעד קדימה? אה סליחה, זה לא היה הוא, זו הייתה טינה, ונראה שהאסטרטגיה שלו לא השתנתה בדבר מאז עונה 2) ואנחנו נכנסים לשלב הבא עם 14 שורדים, מתוך 11 יהיו מושבעים... דווקא לא נורא. לצערי ההדחות האלה היו מעפנות כי מדובר בקבוצות של חמישה שורדים סך הכול, ממש מעט מקום לאסטרטגיה ועוד תזכורת לתורה שלי ששבטים יותר גדולים בהתחלה מובילים ליותר אסטרטגיה לאורך כל העונה. ממש חבל על קמילה, אבל אני מחזיק אצבעות לדי, טיפאני, אמילי, ריזו, דווינס, כריסטיאן, אוברי וכמובן סירי!

דירוג:

1. סירי
2. כריסטיאן
3. אוברי
4. ריזו
5. דווינס
6. די
7. טיפאני
8. אמילי
9. ג'נביב
10. מייק
11. קמילה
12. צ'ארלי
13. בנג'מין
14. אנג'לינה
15. כריסי
16. קייל
17. ג'ונתן
18. סוואנה
19. ג'נה
20. קולבי
21. סטפנאצ
22. ג'ו
23. קיו
24. אוזי

פרק 7

בנג'מין משחק את המשחק. כל הערכים שלו? הכול תפאורה. זה למה הוא הפסיד בעונה 23. אבל שוב, לא לשחק חזק זו לא בעייה גדולה מדי בשבילי. זה שאוזי וטרי "ראויים" זה הדאגה האחרונה שלי מבחינתם. טרי הוכיח את עצמו כגילן, מיזוגן ובגדול בומר שרוצה להכפיף את כולם אליו. על אוזי אמרתי יותר ממספיק, אבל איכשהו אני כנראה אעלה אותו בדירוג מתישהו, כי עכשיו הוא די סבבה, ומעבר לזה, הוא בברית עם סירי. לא נשאר כמעט זכר ללוזר הממורמר שהוא, אבל נחכה עם זה לספסל המושבעים. שם הוא נפל בכל עונותיו כמושבע, 16, 23 ובמיוחד 34. בכל מקרה, אף פעם לא אהבתי את הפרסונה של בנג'מין. הוא היה בסדר ברוב העונות שלו, והוא היה טוב בעונה 23, בעיקר כי הוא עבד מול קאסט טיפוסי מהעידן האפל של הישרדות. במילים אחרות, מול קאסט גרוע. לצערי, אני עדיין לא סיימתי עם העידן האפל - נראה לי עונה 22

העונה הזו בינתיים טובה, אבל הפער בין העידן הישן לחדש מגלה את העידן החדש במלוא חולשתו. אמילי היא דוגמה מייצגת לכל הרע בעידן החדש, והיא תוקפת שוב, והפעם כנראה די תודח בגללה. אני לא מבואס יותר מדי, כי בניגוד לקמילה, היא זכתה. אם היא תחזור לעוד עונה עתידית ותזכה שוב, יהיה לה הרקורד הכי טוב בתולדות הישרדות. טוני, עד כמה שהוא מלך, הודח שני בעונה השנייה שלו. בכל העונות שסנדרה לא זכתה, היא הגיעה למקום מאוד נמוך. די עשויה להיות מתישהו היחידה שזכתה פעמיים, ומעולם לא פיספסה את שלב המושבעים. אני עדיין לא שונא את אמילי, כי המשחק שלה עוד יכול להשתלם עבורה, אבל בחייאת, תחשבי לרגע על מה שיהיה הכי טוב למשחק שלך.

בעונה הזו יש גם כאלה שלא יודעים לשקר, ואני חושש שאני צריך להעלות את הלאומנית הלבנה התורנית קצת, כי למרות שהיא הרגע סיפרה שקר ממש ממש גרוע, בגדול היא בכל זאת לא "ראויה" והיא במצב טוב - לפחות עד שסירי תבגוד בה. אוברי גם חירטטה סיפור ממש גרוע. אם הייתי צריך לשפוט לפי העריכה מי יזכה, אני כרגע שם את כל הז'יטונים על מתמודדת אחת, מי שהייתה צריכה לזכות מזמן (בהישרדות! "הבוגדים" לא נחשב!) - המלכה האם. אבל לכו תדעו, המסע של נטלי 29 לזכייה התחיל בפיינל 10. אנחנו כרגע בפיינל 14. בכל מקרה, עכשיו מגיעים לשלב המרג'טורי?!?!? עכשיו שהמיזוג בעצם התחיל אפילו לפני כן, הוא עוד יותר מיותר. פשוט תעשו אתגר חסינות אישית לכל ה-14 וזהו. היו כבר מיזוגים עם 13, זה לא הרבה יותר רחוק. אוזי זוכה בחסינות והגורל של די נחרץ.

כמו שאמרתי, אני לא מבואס יותר מדי, כי די כבר זכתה, והיא גם עשתה טעות בעצמה. אבל החזרה של שורדים מלפני העידן החדש, החזירה דברים שקיוויתי שייעלמו. שילוב של גבריות רעילה ורגשות חזקים גורמים לשבט להתייחס לדי כאל אויבת, ולא רק יריבה ידידותית שמהווה איום רציני. כל הכבוד עם לא לשחק את המשחק, אגב, בנג'מין. במילים אחרות, אקדמיית אלפא לפוצים מתחילים הוקמה מחדש, בנג'מין הוא המנהל, וג'ונתן הוא התלמיד המצטיין. עכשיו, בהשוואה למצטייני עבר כמו טרי, סקוט וג'ייסון, ג'יימי וג'אד, פאק יו בראד קלפפר וחצי מהגברים של סאן חואן (ולא לשכוח את איימי! האישה היחידה בתולדות הישרדות שהתנהלה כמו גבר אלפא רעיל לכל דבר ועניין!), הם די סבבה בינתיים, למרות שבנג'מין ממש מנסה להפנות אליו את האש.

לצערי, בנג'מין לא מצליח להפנות אליו יותר אש מהקול המובן מאליו של טיפאני. גם הירייה באפילה של די לא מצליחה, והיא מודחת. אבל שוב, כאמור, אם היא חוזרת לעונה 60 וזוכה, יש לה רקורד יותר טוב משל טוני. ולשרוד עשר הדחות כשאת חוזרת עם מיליון ומוניטין של השחקנית הכי טובה בעידן החדש, אולי חוץ מג'סי? אוקיי, טכנית די הייתה רק בשתי מועצות שבט, אבל עדיין! היא אפילו לא הייתה מטרה עד עכשיו!

דירוג:

1. סירי
2. ריזו
3. כריסטיאן
4. אוברי
5. דווינס
6. די
7. טיפאני
8. ג'נביב
9. מייק
10. אמילי - חלאס!!!
11. קמילה
12. צ'ארלי
13. אנג'לינה
14. כריסי
15. קייל
16. סוואנה
17. סטפנאצ
18. לא מאמין שאני מעלה אותו אבל אוזי, ברגע שהוא יתמרמר או יתחסד אני אצניח אותו מיד חזרה למטה
19. ג'ונתן
20. בנג'מין - על הפרסונה שלך אני סולח, על זה שכמעט שרפת את עצמך אני כבר ממש לא
21. ג'נה
22. קולבי
23. ג'ו
24. קיו

פרק 8

כמו עם אי ההכחדה בעונה 40, עונות אולסטאר מאפשרות לטוויסטים האלה להיות נסבלים, כי כבר ראינו איך השחקנים האלה מתנהגים במשחק טהור - עד כמה שהעידן החדש יכול להיות טהור - עכשיו זה הכול בשביל הכיף, חוץ מזה שבניגוד לעונה 40, רוב המתמודדים כאן עדיין לא זכו. ועכשיו מגיע טוויסט ענק שבכל עונה בלי שחקנים חוזרים לא הייתי סובל. זה לא הדבר הכי גרוע אי פעם, התואר הזה שייך להחזרות מודחים שלא מסתיימות במיזוג ולשעון החול. ותסלחו לי, אני עדיין לא מאמין שהמעריצים הצביעו לעוד טוויסטים. האמזונס ואיי הפנינה הצליחו לסחוף ולהדהים בלי שום יתרונות, אפילו לא אליל חסינות, ורק ערבובון באמזונס וטוויסט המנודים באיי הפנינה. כנגד זה, יש עונות כמו 38, שהטוויסטים הם בפירוש מה שהרס אותן.

טוויסט הזוגות הוא הרבה פחות מבולשט ממה שאמור היה להיות, מפני שבניגוד להדחות כפולות אחרות, במקום להגריל מקומות באקראי, השורדים בחרו את הזוגות. סירי, שנשארה בלי בן זוג, חסינה לחלוטין, אבל עלולה להיות מחוץ לפוליטיקה במקצה קריטי. אבל היא בכל מקרה בסדר כי בנג'מין בחר לצרף גם אותה לברית - אני יודע שלא בדיוק זכית לשחק עם סירי, אבל אף פעם לא ראית אותה בפעולה?!? מדובר אולי בשחקנית החברתית הכי טובה אי פעם, שבכל העונות שלה ובהדחות שלה, הודחה ברוב קולות רק בעונה אחת, וגם זה רק בגלל אליל. ג'ו וטיפאני זוכים בחסינות, מה שאומר שאין מטרות קלות, אז הפרק הזה הולך להיות טוב.

בהתחלה הקולות נעין בין ריק ואוברי לבין ריזו ואמילי, כשלא מעט אנשים רוצים להדיח גם את בנג'מין. יהיה חבל על כריסי, אבל לא נורא. אבל כל זה משתנה כשסירי פותרת את המשימה באי הגלות, חוזרת למחנה ועושה את מה שהיא יודעת לעשות יותר טוב מכולם. בסוף, איכשהו סירי גורמת לכך שחוץ מג'ונתן, כולם מצביעים נגד בנג'מין וכריסי! כן, כולל אפילו ג'ו!!! וכמובן שיש לייב טרייבל, אף פעם לא כל-כך אהבתי אותם, אבל לפחות הם התמתנו מאז השיא שלהם בעונה 38, שבה הם היו כמעט בכל הדחה.

אין שינוי בדירוג, אבל קשה לי להאמין שמישהו יוריד את סירי מהמקום הראשון. אם היא זוכה, אני מדרג אותה מעל טוני.

פרק 9

זוכרים מה שאמרתי על עונה 48, שעודף טוויסטים (בין השאר) יותר גרוע ממשחק צפוי? עונה 50 היא האנטיתזה שלה. יש כל-כך הרבה טוויסטים, שקשה לשחק את המשחק כמו שצריך, וכמו שאמרתי, אם זו לא הייתה עונת אולסטאר, היא הייתה מועמדת בטוחה לאחת העונות הכי גרועות אי פעם אצלי. קורבנות של טוויסטים היו ויהיו - כל ערבוב עלול לעלות במשחק של מישהו שהיה במצב מעולה עד אז - אבל בעונה הזו יש כבר מספר מתמודדים שהפסידו רק בגלל טוויסט שאיים לערער את יסודות המשחק. וזה לא מגניב בעיניי.

בכל מקרה, הטוויסט האחרון ריסק לחלוטין את ברית ה"ראויים", והשאיר רק את ג'ונתן, ג'ו וסטפנאצ. כריסטיאן כנראה רואה בברית הזו איום שנוטרל, ולכן מכוון נגד אוזי, ומדבר על זה עם סירי... תקשיבו, סירי היא השחקנית החברתית הכי טובה אי פעם בעולם!!! לאף אחד, מלבד אוזי וריזו, אין מושג שהיא בברית עם אוזי וריזו! ויש מצב שהעונה הזו, שכאמור כל-כך כאוטית שקשה לשחק את המשחק היטב, היא העונה הכי טובה שלה עד היום. עוברים לאתגר החסינות, והטוויסט השבועי הוא... שג'ף מתמודד יחד עם השורדים. ניחא, אפשר לחיות עם זה. האמת שזה דווקא ממש נחמד! אבל קשה לי להאמין שג'ף יציע להתמודד שוב.

ג'ו זוכה בחסינות! וממשיך להוכיח שהוא פשוט אדם טוב מדי להישרדות. הוא פשוט לא עושה שום דבר שעלול להיחשב אפילו קצת כאסטרטגי. לפחות בעונה 48 הוא בכל זאת הנהיג ברית. אווה הייתה המוח שלו והחליטה את ההחלטות הקשות, אבל ג'ו הוא שהנהיג את הברית. העונה הוא כלום. הוא אפילו לא בוחר במישהו מהברית שלו להזדמנות לזכות ביתרון, ויותר מזה - הוא ניסה להצביע רק לכריסי בשבוע שעבר. המפיקים היו צריכים להכריח אותו בכוח לרשום גם את השם של בנג'מין. אפילו עם גדולי הפוצים בתולדות הישרדות, עוד לא היה דבר כזה. אני אפילו לא שונא אותו, פשוט מרחם עליו. מקומו לא בהישרדות.

אז כריסטיאן יוצא למסע, אבל הסלבז מכים שנית: טוויסט נוסף מגיע והוא יכול להיות גדול. אם כריסטיאן פותר את הפאזל, הוא מקבל סוג של קול כפול, רק שזה לא טוב כמו קול כפול, כי הוא צריך לקבל החלטה הרבה לפני שהוא יכול לדבר על זה עם שאר השורדים. אבל כריסטיאן לא פותר את הפאזל מהר מספיק, ומקבל עונש מבולשט במיוחד - לא רק שהוא צריך להצביע נגד עצמו, הוא גם צריך לספר על זה לכל השבט. בעידן החדש זה אפילו יותר גרוע, כי זה שולל ממנו נשק רציני שיש לכל אחד: הירייה באפלה. וואו. אין לי מילים. זה כנראה השוד הכי גדול של איזשהו מתמודד שלא עונה לשם סירי. עד עכשיו הסגן של סירי היה אהרון בסין, או אולי מישל בפיג'י, אבל אחד מהם עכשיו צריך לפנות את הפודיום. וואו. פאקינג בולשיט.

כאילו, אני צריך לראות את הפרק עד הסוף? זה די ברור שכריסטיאן יודח, כן? אני כנראה הולך להעלות עכשיו את עונה 48 כמה מקומות, כי העונה הזו מזכירה לי שוב ושוב, בכל פרק מחדש, כמה טוויסטים יכולים לחרבן את המשחק, כמה רציתי להילחם בהם עד שבאה עונה 45 ונתנה לנו כמה עונות ממש ממש טובות (כן, כולל 46 - חוסר הסגידה שלי כלפיה היא סובייקטיבית בעיקר ונובעת בעיקר מהפרה-מיזוג) וזה טוב שקיבלנו עונה ממש אולד סקול, שאפילו היתרון היחיד שלה חוץ מאליל אחד בודד סורס בגלל שהתמודדה עליו בעלת האליל. והיא הייתה עונה סבבה גם בלי הייצוג של אווה. אווה עצמה גרמה לי לחיות מחמישי לחמישי לכמה חודשים, אבל גם למעורבות רגשית אינטנסיבית שהייתה מאוד לא בריאה לי.

דירוג:

1. סירי ורק סירי!!!

2. חד פעמית אני מעלה את כריסטיאן מתוך כבוד
3. ריזו
4. דווינס
5. די
6. אוברי
7. טיפאני
8. ג'נביב
9. מייק
10. קמילה
11. צ'ארלי