עונה 5

liorUC

New member
עונה 5

טוב אז רק אתמול סיימתי לראות את עונה 5. אני בטח יחזור פה על דברים שאנשים אמרו אז למי שאין כח... שלא יקרא
דבר ראשון לדעתי העונה הרבה יותר טובה משתי הקודמות שלה (כן גם עונה 3 לא הייתה משהו... בכלל הדירוג מבחינתי הוא: הכי טובה עונה 1, עונה 2, עונה 5, עונה 3, עונה 4. העונה הזאת מיוחדת, אין ספק. הפרק האחרון ממש גרם לי לא לישון בלילה! הייתה רק עוד סדרה אחת כזאת שאשכרה הסופים היו כ"כ חזקים שבגללה היה לי קשה להירדם. מדובר כמובן באוז (הפרק עם המוות של אדביסי, הפרק שביצ'ר חוזר לכלא וכו'). בכל אופן, עונה נהדרת עם סוף מפתיע ולא צפוי. הדמות הכי אהובה עלי הייתה כמובן קוואנו: דבר ראשון אני ממש אוהב את הסגנון משחק שלו. ה- delayים שיש לו לפני שהוא מדבר, המבטים, והעיוות שיש לו בעיניים רק מוסיף לאמינות שזו לא דמות "מומצאת" אלא אמיתית. סגנון הדיבור שלו די מצא חן בעיני (נראה לי שאני הולך לאמץ אותו). בכלל הבנאדם מצליח להיכנס עמוק באנשים. מבחינה חיצונית הוא נראה רע, אבל הוא כ"כ כריזמטי... לדעתי זה שילוב מנצח. איך הוא מתנהג עם לם (קודם צועק עליו ואח"כ מביא לו מתנה ליומולדת), עם המודיעה (שהוא מבקש ממנה בצורה יפה להעיד נגד ויק, תופס לה את הידיים ומתחיל להתחנן אליה בספרדית), עם קורין... לא יודע קשה לי להסביר את זה, אבל המשחק, החיצוניות שלו והכריזמטיות שהוא מקרין, האיפוק (שיותר מאוחר מתגלה שאפשר להוציא אותו מהכלים שלוחצים על הנקודות הנכונות) והאובססיביות אחר השגת היעד שאליו הוא חותר - עושים אותו דמות מנצחת!!! סצינות שממש אהבתי איתו: ההתפרצות הראשונה שלו אחרי שויק "עושה ממנו צחוק", הקטע עם לם שהוא מביא לו מתנה ליומולדת (לדעתי זה לא 100% תחמנות/צביעות, עמוק בפנים הבנאדם לדעתי מחפש קשר עם אנשים, מה שכנראה חסר לו (לפחות נראה ככה)). סצינה אדירה נוספת הייתה כמובן עם האקסית שלו בחדר החקירות, וה-סצינה הייתה כמובן המבטים שאח"כ הוא מעביר עם ויק וויק מחייך אליו, וההתפרצות שבאה אחרי זה. לא יכלתי למצמץ באותה סצינה!!!! לם מבחינתי הייתה דמות קשה לפיצוח. תמיד נראה שהוא בהתלבטות מה לעשות, האם לסמוך על ויק? לסמוך על קוואנו ולהציל את עורו? אולי שילוב של השניים? זה החזיק אותי חזק במהלך העונה: מה לם חושב בכל רגע? היה ברור שהוא פוחד, אבל האם יעשה משהו פזיז? האם ישבר בסוף? בכל אופן עלתה פה שאלה מצויינת: מה לם חשב בשניות האחרונות? לם בנאדם טוב. אני יודע שהולכים להגיד לי שזה ממש לא נכון אבל לדעתי הוא הבין את מה ששיין עשה ולמה עשה את זה, ואפילו קיבל את זה. הכל על מנת להציל את ה"משפחה" שלו (כמו שהיה מוכן לקחת על עצמו כלא בשבילם). לכן, אם לם יכל "לחזור לחיים" ולו רק לרגע, הוא היה סולח לשיין כי היה מבין שזה הכל כדי "לשמור על המשפחה". בבקשה לא לתקוף אותי על זה!!!! טוב אין לי זמן כרגע אני אמשיך אח"כ...
(אגב רציתי היום לראות את הפרק האחרון שוב אבל - אני פשוט לא מסוגל!!! הקטע עם שיין ולם היה כ"כ חזק!!!!)

למעלה