עונה 49 - מתחילים!

אחרי עונה 48, שהייתה מאוד חשובה עבורי אבל לא מאוד מדהימה מבחינה אסטרטגית (וגם מילאה אותי בחרדה מרוב מעורבות רגשית כלפי אווה), אני פשוט רוצה עונה טובה ואסטרטגית. אבל רוב המשחק יקרה אחרי המיזוג, וכל מה שאגיד עכשיו ימשיך עם אותן התלונות שלי - היעדר אופי לעונות של העידן החדש, פורמט של שלושה שבטים של שישה, שמגביל מאוד את הרכב הבריתות, ואותם שילובי צבעים, מרכיבים באתגרים וכו'. קאסט לא מספיק, בעבר הייתם במיקומים שונים בעולם, וכשזה נגמר, המוטיבים השונים כמו מוח נגד כוח (נגד יופי, אבל חוץ מטאי וקסידי, את מי הייתם מלהקים לשבט יופי לפי קריירה?) ודויד נגד גוליית נתנו לעונות אופי. אפילו האתגר בהתחלה מזכיר לי את עונה 46, או שזה היה מעונה 45? השבט הצהוב זוכה, וריזו (אם הוא לא זוכה אני אופתע מאוד - הוא גם מתמודד בעונה 50) מהשבט האדום ואלכס מהשבט הכחול הולכים להתמודד ב-Savvy or Sweat.

אחרי זה השבטים מגיעים למחנות, ובואו נראה אילו בריתות של 4 יהיו, והאם לראשונה תהיה ברית בנות על ההתחלה - בדרך כלל הבריתות ההתחלתיות כוללות שניים מכל מין, או כל הגברים ועוד מישהי. כמובן שעם שני שבטים של 9, יש הרבה יותר אפשרויות לבריתות, ואחת הסיבות שאוסטרליה עושה הישרדות יותר טוב זה כי מתחילים שם משבטים של פאקינג 12, בלה בלה בלה, יאדה יאדה יאדה. אני אמשיך להתלונן על זה עד שהישרדות תסתיים או תשנה את הפרה-מיזוג. כריסטינה מהשבט הצהוב מרגישה שהיא מזכירה את סירי, אבל היא לא אלת אסטרטגיה בגלל שהיא פחדה מעלים. בשבט האדום, סוואנה (שגם מתמודדת בעונה 50... אולי היא תפסיד בקרב האש?) וג'וואן בולטים אסטרטגית, ויש להם גם ברית עם שאנון. בשבט הכחול, ניקול נראית כמו המתמודדת הכי חלשה פיזית מאז צ'אט, סקאוט וג'יליאן מהאולד סקול, ובינה לבין ג'רמאיה, לבין אנני המבוגרת, השבט כנראה הולך להתקשות.

אתגר ה-Savvy or Sweat מגיע, ריזו ואלכס צריכים להביא קוקוסים ולפתוח אותם כדי למצוא חלקי פאזל, ולהרכיב דרך הפאזל מפת אוצר, שתוביל אותם לפרס. אלכס מרכיב את הפאזל יותר מהר, אבל משהו לא עובד - וריזו זוכה בפרס. אחרי זה הוא מנצל את המומנטום כדי להיכנס לברית עם סוואנה וג'וואן, ונראה כרגע שסייג' הולכת להיות מודחת מוקדמת, אבל ככה חשבתי גם על ליז, ותראו לאן היא הגיעה. גם אלכס וג'וש, שני השרירנים של השבט הכחול, בברית, וסופי מתלבטת בין להשתמש בהם כמגנים (איפשהו דיוויד מהעונה הקודמת מקבל טריגר רציני, אם הוא בכלל התחיל לראות הישרדות) לבין להפריד אותם. בגדול השבט הכחול מקבל הרבה יותר פוקוס, אז סביר להניח שהם מפסידים חסינות. השבט הצהוב פחות מעניין אותי, אבל נראה שכריסטינה ומישל יהיו דמויות ראשיות, וגם סטיבן יגיע רחוק.

אז האתגר מגיע, ומסתבר שהשבט הכחול לא כל-כך גרוע, למעשה במבוך (תחליף לפאזל כדי להשוות את האתגר?) השבטים היו צמודים ולמעשה השבט האדום כמעט הפסיד. אבל בסוף הכחולים אכן הפסידו חסינות, ולמרות שאנני בהחלט הייתה על הבלוק, ניקול הודחה בהדחה מוצדקת ביותר, יכול להיות שבשבט של שמונה לפחות היא הייתה מצליחה להתחמק מהכישלון הפיזי שלה (כמו לורה מעונה 26, שממש אהבתי והנהיגה ברית עד שבסופו של דבר הייתה נטל פיזי גדול מדי) ושוב הפורמט פרה-מיזוג הנוכחי גרוע למתמודדים חלשים פיזית, בעיקר נשים. סירי לא הייתה מגיעה למיזוג בעידן החדש, גם לא כריס מונואטו, סטיבן, סנדרה ועוד מלא פייבוריטים חלשים פיזית.

פרק 2

תיראו מופתעים, יש בריתות של ארבעה בכל שבט. בשבט הכחול אנני בסכנה מיידית, והיא מנסה להציל את התחת שלה על ידי... שהיא מנסה להפנות את סופי ואלכס נגד ג'ייק. נראה לך?!? הם בברית!!! את לא תודחי כי את ממש חלשה פיזית, את תודחי כי אין לך מושג מה המפה הפוליטית. העריכה מחרבנת עליה לגמרי, אז היא כמעט בוודאות מודחת. הדרך היחידה שהיא לא תודח זה אם שבט אחר יפסיד חסינות. וזה לא השבט האדום, שאני אפילו לא בטוח מי בסכנה בו, אולי נייט אבל נראה לי שיש מצב שהשבט הזה יגיע בשלמותו למיזוג. בשבט הצהוב מאט רוצה להדיח את סופי, אבל כריסטינה פונה נגדו. סיכוי טוב שהיא ומישל יחברו בסופו של דבר לסופי וג'ייסון וידיחו אותו.

ואז הגיע הזמן לעוד יתרון, אני מאוד מקווה שבעונה 51 נגמור עם השטויות האלה. נראה שיש מתיחות בין ג'וואן וסוואנה, שאחד משני דברים: או שההפקה מותחת את כולנו והיא לא קרובה אפילו לגמר, או שלהפקה לא איכפת אפילו מהעונה הזו ואין בעייה להפוך את סוואנה לזוכה אפילו יותר צפויה מאשר קים. ואת קים היינו צריכים אחרי שלוש עונות אפלות וגרועות. לא שעונה 24 הייתה טובה או משהו, אבל לפחות היה בליינדסייד או שניים. הפעם, לראשונה, היתרון הוא להטיל עונש על אחד השבטים האחרונים. לדעתי זה שיפור, זה משפיע על השלב השבטי ולא גורם לגיבוב של יתרונות בשלב הקריטי (שלום שוב לעונה 34 ולהדחה הבזיונית של סירי, אני בחיים לא אעזוב את זה!!!).

באתגר החסינות, ג'וואן מטיל על השבט הצהוב עונש - לסחוב עוד משקל באתגר ולבחור מפתח אחד מתוך עשרה, במקום שיהיה רק את המפתח הנכון. השבט הכחול מתחיל את האתגר בפער רציני, אבל בפאזל לא עשה כלום ועדיין הפסיד. ונוסף על הכול, אלכס מצא את הרמז לאליל! זו הדרך האהובה עליי למצוא אלילים, כי אי אפשר פשוט להיתקל באליל במקרה. נתקלים ב*רמז* לאליל במקרה, ואז כמעט בוודאות חייבים לפחות בן ברית אחד כדי לפתור את החידה ולהחזיר את הקול האבוד. לקראת הסוף אלכס שוקל להשתמש באליל שלו ולהדיח את סופי, אבל באמת שלא הייתה תחרות. אנני הודחה וממש בצדק.

פרק 3

בנקודה הזו סוף סוף מתחילים להתמקד בשבטים שעדיין לא הפסידו חסינות, אין עדיין מישהו שאני שונא, אבל אני גם לא ממש מת על אף אחד מלבד ריזו, סוואנה וסופי מהשבט הכחול. אני מאוד בספק אם סופי תהיה הכחולה היחידה במיזוג, אז לא מובן לי מה לא מתחבר לי בשבט הזה. הדינמיקה בשבט הצהוב מתחילה לבלוט, נראה שמישל וסטיבן יותר קרובים זה לזו מאשר לג'ייסון, מאט, כריסטינה או סופי, וסופי וכריסטינה גם מתחילות להתחבר. נראה כרגע שהמודח הראשון מהשבט הזה יהיה מאט. סטיבן ומישל גם מוצאים את הרמז לאליל, ואני חייב להגיד שלעומת החידה המורכבת של העונה הקודמת, קצת מאכזב שבחרו שוב פשוט להחביא את האלילים בתיבות. לפחות בעונה 47 היה את כל הקטע עם הצבע. וכן, זה אחד הדברים שאני הכי אוהב בעידן החדש.

בשבט האדום, לא בטוח אם סייג' או שאנון יותר בסכנה, אבל שתיהן כנראה לא יגיעו לטופ 8. אני מניח שמתישהו שאנון תנסה להרים מהלך נגד סוואנה ותיכשל. ואז זה בא - לראשונה בתולדות הישרדות, נחש ארסי וקטלני מכיש מתמודד, וזה גורם למתמודד בוידוי, לראשונה בתולדות הישרדות, לדבר על הצוות שמקיף את השורדים, למקרה שעוד מישהו עדיין מאמין שהם באמת שורדים בלי עזרה, מקסימום קצת אינטראקציה עם הצלמים. והניתוק מאשליית האי הבודד לא מפסיקה: ג'ייק מובל באלונקה לתוך בית, כשיש חשש ממשי לחייו, גם אם הוא מפונה מהמשחק. פור דה רקורד, ג'ייק נשאר בחיים.

באתגר החסינות יש מחזה מוכר: השבט האדום מפגר מאחור בנקודה הפיזית, אבל השבט הכחול לא יכול להרכיב פאזל כדי להציל את החיים שלו. זה אומר שלראשונה בעידן החדש, ובצורה מאוד נדירה באופן כללי, ארבעת המודחים הראשונים הם מאותו שבט. טכנית זה קרה בעונה 45, אבל מאחר והיה ערבוב לפני ששון פרש, זה לא נחשב. זה נחשב רק כאשר אין ערבוב עד לאותה נקודה, לפחות אלא אם אותו השבט הולך שוב למועצה, אבל בניגוד לעונות כמו 48, המודח חייב להיות מהשבט שלפני הערבוב. אז יכול להיות שאני מחשיב את מראאמו, ואולי גם את שבט החדשים מעונה 27 (מאה אחוז בגלל ההימורים של פאק יו בראד קלפפר) לולא הפרישה של החבר של קיילב ז"ל. אבל עד היום יש רק שבט אחד שהלך ארבע פעמים ברצף למועצה, בלי ערבוב, בלי פינוי ובלי פרישה - אולונג. מקווה שזה לא יקרה שוב.

מכאן המשך הפרק צפוי ומשעמם בגזרת ההדחה, אבל לפני כן ממשיכים לראות את שאר השבטים, ריזו מוצא את היתרון וכמובן לא יכול לעשות איתו כלום עד שיועמד להדחה, ובוא נראה מתי זה יקרה באמת, סביר להניח שיהיה עכשיו ערבוב, אבל לא בטוח שריזו בכלל יגיע למועצת השבט עד למיזוג - מחזה נפוץ להטריד בעידן החדש, לא פחות מ-19 שורדים הגיעו למיזוג כשהלפיד שלהם עדיין לא דלוק. בכל מקרה, ג'רמאיה הודח ואלכס השתמש באליל שלו. וכן, יש ערבוב.

נערך לאחרונה ב:
פרק 4

מישהו באמת אוהב את הקטע שאותו שבט מפסיד כל הזמן? היו רק שלוש עונות שזה *לא* קרה בהן - 42, 43 ו-47. עכשיו, כשהמיזוג מגיע, העידן החדש מפציץ - ברוב העונות יש קאסטים מעולים, מהלכים מדהימים ואפילו הטוויסטים לא מפריעים יותר מדי (החל מעונה 43). אבל הפרה-מיזוג בכל העונות מ-44 ועד עכשיו, חוץ מ-47, גרוע! והעונה הזו הפרה-מיזוג גרוע אפילו יותר מהרגיל. אבל לראשונה קורה משהו שלא העזתי לדמיין שיקרה. השבטים מתערבבים - לשני שבטים של שבעה! כן!!! סוף סוף!!! זה רק חבר שבט אחד יותר מאשר שישה, אבל זה פותח פתח להרבה יותר יחסי כוחות. יותר טוב יהיה אם בעונה 51 סוף סוף יהיו שני שבטים של תשעה, אבל שיהיה.

בכל מקרה, סופי ואלכס נטמעים בשבט הצהוב והשבט ה... כחול?! מהההההההההה?!?!? למה השבט האדום מתפרק?!? בכל מקרה, רוב השבט הצהוב עובר לשבט הכחול - סופי, סטיבן, מישל וכריסטינה. אלכס מצטרף אליהן, ואז סייג' ושאנון הן המועמדות להדחה מהשבט הזה. אז לא רק שהשבט הזה נשאר בתנאים גרועים (בטח בגלל זה השאירו את השבט הכחול), גם יש בו חמש נשים, אבל גם את אלכס, כנראה הגבר החזק האחרון בעונה הזו אחרי שג'ייק פונה. כמעט כל הגברים הגיעו לשבט הצהוב, הנשים היחידות בו הן סופי השנייה וסוואנה. סופי הכחולה חוברת לסוואנה ולריזו וביחד יש כאן וייבז חזקים של שלישיית גמר. ושם אלה הגברים שנשארו צהובים, מאט וג'ייסון, שבסכנה. כרגע נראה שמאט וסייג' הם שיודחו. וקטעי הרקע האישיים חזרו לשעמם אותי. עונה 48 הייתה בנאלית מבחינת המשחק אבל האנשים עצמם היו מדהימים, אני מניח שאם לא הייתי אוטיסט הייתי מתחבר לאווה ולעונה הרבה פחות אבל עדיין הייתי מתרגש. האנשים האלה... פשוט תשחקו את המשחק כבר.

השבט הכחול זוכה בחסינות לראשונה, וזה נותן לריזו הזדמנות להשיג את האליל - והוא משיג אותו! מכאן יש מספיק קולות כדי לפצל בין ג'ייסון ומאט, במיוחד שג'ייסון עצמו מכוון נגד מאט. מאט מנסה לכוון נגד נייט, אבל אף אחד לא מתייצב לצידו והוא מודח.

אין לי ממש דיעה על אף אחד כמעט, אבל אני אנסה לדרג בכל מקרה:

1. ריזו
2. סופי B
3. סוואנה
4. כריסטינה
5. סטיבן
6. סופי S
7. ג'ייק
8. סייג'
9. שאנון
10. נייט
11. ג'ייסון
12. אלכס
13. מישל
14. ג'וואן
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

שוב, אני לא שונא אף אחד וגם לא מת כמעט על אף אחד, אז דברים יכולים להשתנות מהר מאוד ברגע שהעונה תתחיל להיות טובה.

פרק 5

שני השבטים נמצאים בפוזיציה דומה: לשניהם נוח להפסיד בכוונה ולהדיח מישהו שנמצא אצלם במיעוט - ג'ייסון אצל הצהובים, וסייג' או שאנון אצל הכחולים. בהתחלה נראה שלסייג' יש קרב אבוד מראש, אבל בעזרתו של סטיבן, היא מצליחה להפנות את כל האש בחזרה לעבר שאנון. בניגוד אליהן, לג'ייסון אין מישהו אחר להפנות אליו את האש. סוואנה קצת כועסת על ג'וואן, אבל זה יהיה מטומטם להדיח אותו כרגע. אחרי זה זמן לעוד מסע, והמשתתפים הם מישל ונייט. אבל באמצע האתגר, מישל מוצאת הודעה על יתרון, אבל היא מוותרת עליו.

השבט הכחול זוכה בחסינות שוב, והעריכה מנסה קצת להסיח אותנו עם הכעס של סוואנה כלפי ג'וואן, אבל אף אחד לא באמת קונה את זה וג'ייסון מודח. ואז... השורדים מתפצלים לשלושה שבטים של ארבעה?!? וואט דה פאק?!?!?

דירוג:

1. ריזו
2. סופי B
3. סוואנה
4. סטיבן
5. סייג'
6. כריסטינה
7. סופי S
8. ג'ייק
9. שאנון
10. נייט
11. ג'ייסון
12. אלכס
13. מישל
14. ג'וואן
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 6

אני מצטער, אני עדיין לא אוהב את הערבוב הזה. יש עוד עונה אחת שאני זוכר שהיה בה יותר מערבוב אחד, וזו גאבון. ואני עדיין ממש לא אוהב את גאבון. אבל מצד שני, זה היה הקאסט שהרס את גאבון. בכל מקרה, כריסטינה מתעלפת מהחום, בדיוק כמו בקו רונג כששלושה היו צריכים טיפול רפואי בגלל תשישות פיזית, לפחות זה היה קיילב שפונה, כי תחשבו איך העונה (שגם ככה לא הייתה מדהימה) הייתה מידרדרת אם זו הייתה סידני! בכל מקרה, ריזו מוביל את השבט שלו לניצחון וסוף סוף זוכה בפרס! יחד עם סוואנה, סופי הכחולה ומישל, שכמובן זכתה בהרבה פרסים עד עכשיו. כרגע נראה ששלישיית הגמר יכולה גם להיות רביעיית גמר בטוחה עם מישל. למרות הספקות שלי, נראה שהערבוב הזה הולך לעורר את העונה ולהכניס לה אסטרטגיה.

בשבט הכחול החדש יש את שאנון וסייג', טוב שלא הפרידו ביניהן, וגם סטיבן וג'וואן. אם סייג' תמצא דרך להצטרף לברית השולטת זה יהיה ממש כיף, כי בהתחלה היא הייתה מחוץ לברית וכנראה הייתה מודחת אילו השבט האדום המקורי היה הולך למועצה. בכל מקרה, היא היחידה בשבט שאני *לא* רואה מודחת. ובשבט האדום, סופי האחרת סוף סוף מקבלת קצת זמן מסך (מה שכנראה אומר שהיא תודח בקרוב) והיא מנסה לחבור לאלכס. לקח זמן לעונה הזו להגיע לרגעים האלה, אבל עושה רושם שיכול להיות מיזוג ממש טוב.

השבט הכחול מפסיד אחרי אתגר די צמוד, ואז שאנון מנסה לכוון נגד... ג'וואן?!? למה?!? אבל זו סייג' שקובעת מה ילך בשבט הזה, איכשהו היא הפכה לאחד השחקנים הכי טובים בעונה הזו, והיא מחליטה להדיח את שאנון במקום את סטיבן.

1. ריזו
2. סייג'!
3. סופי B
4. סוואנה
5. סטיבן
6. כריסטינה
7. סופי S
8. ג'ייק
9. שאנון
10. נייט
11. ג'ייסון
12. אלכס
13. מישל
14. ג'וואן
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 7

אוקיי, *עכשיו* המיזוג מגיע, וזו בעצם הפעם הראשונה בעידן החדש שהיו במתכונת שבטית עד הפיינל 11. אבל השאלה האמיתית היא, האם העונה הזו תתחיל לתת קצת פאקינג עבודה סוף סוף?!? ובמיוחד עכשיו שהתחילו עם הפורמט החדש של המיזוג, שהאתגר הוא קבוצתי, אבל בסופו של דבר רק אחד זוכה בחסינות. עברנו דרך ארוכה עד הלום, משעון החול הנוראי, דרך מצבים שהקבוצה המנצחת באמת מנצחת - אבל רק שישה מתוך 13 מועמדים להדחה, ועד לנקודה שמזכירה מיזוג נורמלי, אבל עדיין קוראים לה "מרג'טורי". תשכחו מזה. זה נגמר. חזרנו למיזוג נורמלי.

סייג' מוצאת את היתרון שמעביר אותה ישירות לשלב האישי של אתגר המיזוג, לא לפני שסוואנה פותחת חזית אישית מול מישל. אבל רגע, כשאמרתי לחזור לעבר, לא התכוונתי שתעלו באוב את כדור המוות! מישהו עוד יכול להתאשפז בגללו! בכל מקרה, מחזה מוכר מגיע - קבוצה אחת מצטיינת פיזית, מגיעה לפאזל הרבה לפני האחרת ומתקשה בו. הקבוצה הפחות חזקה פותרת את הפאזל מהר יותר ומנצחת באתגר! משם עוברים לאתגר שיווי משקל קלאסי, ובסופו סופי הסגולה היא הראשונה שזוכה בחסינות אישית! בהצלחה לך, זמנך כנראה קצוב. העונה הזו גם צולמה אחרי שהוחלט שעונה 50 תהיה אולסטאר, ג'ף קורא לכולם לעשות את הביג מובז שלהם, ובתקווה זו תהיה קריאת ההשכמה לעונה הזו להתחיל להיות מעניינת.

אחרי זה סוואנה ומישל רבות על האליל החדש, ולבסוף מישל מוצאת אותו. את האמת, אם סוואנה הייתה משיגה את האליל זה היה די אנטיקלימקטי, כי אז כל היתרונות היו אצל אותה הברית. שוב. אילו רק הייתה אופוזיציה רצינית לברית הכוח בעונה 48, אז העונה הייתה הרבה יותר מעניינת, ואז אווה גם הייתה צריכה להשתמש ביתרון או שניים כדי להישאר במשחק ולהציל את בני הברית שלה. אפשר לשחק חזק מאוד בלי לשקר בכלל, אבל אי אפשר לשחק חזק אם אין שום אתגר בפניך. הנה למשל, רביעיית הינה צריכה לבחור מטרה לעשות עליה אדגארדו, כדי לא להיפגע מהאליל של ריזו. אבל שאלה יותר חשובה היא, מה לגבי סייג' וג'וואן? הם היו מחוץ לברית בתחילת המשחק, אז אין להם נאמנות לסוואנה, ריזו ונייט.

בסוף אף אחד לא משתמש ביתרון - לא ריזו, לא מישל וגם לא סופי הכחולה עם יתרון הידע הוא כוח שהיא קיבלה. מצד אחד אני רוצה שהיא עצמה תצליח, מצד שני אני רוצה שהיתרון הזה יישרף ויחזור לגיהינום שאליו הוא שייך. אבל בסוף כולם, אפילו אלכס, מתאחדים נגד הרביעייה של סוואנה, ריזו, סופי הכחולה ונייט, והאחרון הוא שמודח. מכאן הכול יכול לקרות ואני מאוד בספק אם סוואנה תודח לפני הפיינל 6, אבל... למה לעזאזל האובססיה לפצל את השבט, אפילו אם רק חצי אחד הולך למועצה?!?!?

דירוג:

1. ריזו
2. סייג'!
3. סופי B
4. סוואנה
5. סטיבן
6. כריסטינה
7. סופי S
8. מישל
9. אלכס
10. ג'ייק
11. שאנון
12. נייט
13. ג'ייסון
14. ג'וואן
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 8

משהו אומר לי שסוואנה וריזו יישארו איתנו עוד הרבה זמן, גם אם יהיה פה מיני פאגונגינג וברית אחת תשלוט במשחק, בטח יהיו תככים פנימיים שישאירו אותם במשחק, כמו עם פי-ג'י ואריק בסין. סופי כנראה תודח קצת לפניהם. סייג' וסטיבן משחקים את המשחק חזק, מישל וכריסטינה עם הראש במשחק, ולשלושה האחרים אין שום סיכוי עריכתי לזכות. בנוסף לריזו יש עדיין אליל, לסופי הכחולה יש יתרון "ידע הוא כוח", ולמישל אין כלום כי היא ביזבזה את האליל שלה. יש לה מהלכים מעולים ויש לה מהלכים שאני בחיים לא אצליח להבין.

מכאן עוברים לאתגר קבוצתי, אני לא מבין את זה, למה להתעקש על אתגרים קבוצתיים ומועצה של חצי שבט, אם אפילו אין הדחה כפולה?!? הדחות כפולות הן רוע הכרחי אם רוצים לשמור על קאסטים של למעלה מ-16 שורדים (אני לא אתנגד לעונה של 16 מתמודדים פעם ב-) אבל למה סתם להכניס עוד אלמנט של מזל?!? זה בקלות יכול להיות אתגר חסינות אישית רגיל, והפיתויים שבאים עם אתגר כזה מורידים את הצורך באתגר פרס בכלל. סוואנה זוכה ומקנה לקבוצה שלה חסינות, פרס וגם זוכה ביתרון. ככה הייתה צריכה עונה 48 להיות! תחשבו כמה היא הייתה טובה אם אווה הייתה צריכה לשחק מהתחתית כמו וונתוורת'! במקום זה, העונה לא משהו אסטרטגית בגלל שלברית אחת היו כל היתרונות ולא הייתה לה כמעט אופוזיציה. אגב, ברנדון שדיברו עליו באתגר? זה ההוא מעונה 45. כן, הוא החבר של סוואנה.

היחיד מהאנדרדוגים שבסכנה הפעם הוא ריזו, אבל גם יש לו את האליל שלו. סופי רוצה להצביע לג'וואן בתור גיבוי, אבל מישל מעדיפה לעבוד איתו ועם סייג' ופונה נגד סופי. את לא רצית לעבוד עם סופי בהתחלה, ופנית נגד מאט?!? את לא בפוזיציה להחליט הכול! ומה הכי יקדם אותך למיליון? את בכלל חושבת על זה לפעמים?! תוסיפו לזה את העובדה שהמנצחים יכולים לחבור זה לזה, וייתכן שבסוף הפרק, השלושה שישרדו מביניהם יהיו האנדרדוגים החדשים. אבל הכול משתנה כשהיתרון של סוואנה נחשף: היא יכולה להשפיע על הקול במועצה הזו. ברגע שהיא מצטרפת לתמונה, ריזו הופך ממת מהלך לאיש השעה. זה מוביל ללייב טרייבל שהמטרות בו הן סופי ומישל. בסוף מסתבר שמישל הביאה את ההדחה שלה על עצמה והכול יכול לקרות. סייג' וג'וואן חוזרים לסוואנה וריזו? יחד עם סופי הכחולה ואלכס, פתאום סטיבן, כריסטינה וסופי הצהובה יהפכו למיעוט. הכול יכול לקרות!

1. סוואנה
2. ריזו
3. סייג'!
4. סופי B
5. סטיבן
6. כריסטינה
7. סופי S
8. אלכס
9. ג'ייק
10. מישל
11. שאנון
12. נייט
13. ג'ייסון
14. ג'וואן
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 9

המהלכים בפרק שעבר גרמו לסופי האחרת לעבור לצד של האנדרדוגים - אבל הם עדיין במיעוט, וצריכים איכשהו להפריד בין סטיבן, כריסטינה ואלכס לבין סייג' וג'וואן. העונה הזו היא סיפור אנדרדוגים עוד יותר טוב מאשר סמואה, כי בסמואה היה את ראסל, והוא כמובן היה יותר טוב מכל השאר. בעונה הזו (וברוב העונות) אין את ההרגשה הזו, כולם שווים ביכולת שלהם ואין מה להמציא מחדש. ועוד סיבה שהעונה הזו יותר טובה - אף אליל עוד לא שומש מצד האנדרדוגים, והם כבר השיגו עוד בת ברית, והם ככה קרובים להיות רוב. מעבר לזה, אולי אין מישהו ברמה של ראסל, אבל סוואנה מספקת סוף סוף דמות של נבל אסטרטגי, כשכל הנבלים בזמן האחרון היו יותר אנשים לא נחמדים. זה משחק של בגידות ושקרים, לא גזענות ואנשים רעים.

אתגר פרס מגיע, ואחרי חילוף של הרגע האחרון, הזוכים בפרס הם סוואנה, ג'וואן, אלכס וסופי. ריזו מנצל את היעדרות אלכס מהמחנה כדי להתחיל להפנות את השבט נגדו. אחרי זה יש אתגר חסינות... היי, זה אתגר חדש לגמרי! כבר חשבתי שלא אראה עוד אתגרים חדשים. יש שתי שרשראות חסינות, לנשים ולגברים, ונחשו מה, סוואנה זכתה שוב בחסינות, אחרי התמודדות מול סופי הצהובה לא פחות. גם סטיבן זכה בחסינות. אחרי זה אלכס מודח ברוב קולות - וכל היתרונות של האנדרדוגים נשארים במשחק.

דירוג:

1. סוואנה
2. ריזו
3. סייג'!
4. סופי B
5. סטיבן
6. סופי S
7. כריסטינה
8. אלכס
9. ג'ייק
10. ג'וואן
11. מישל
12. שאנון
13. נייט
14. ג'ייסון
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 10

העונה מתחילה להזכיר לי את סמואה, רק עם פרה-מיזוג יותר משעמם וקאסט הרבה יותר טוב. כאילו, שוב, כמה מתמודדים טובים היו בסמואה מלבד ראסל? יש מי שיגידו שכל הקאסט לא שווה כלום חוץ מראסל. אני אומר שיש עוד כמה שלא היו משקל מת, כולל הזוכה. זה, כנגד זה, קאסט לא רע בכלל, כשסוואנה בתפקיד ראסל ובתקווה תוביל למה שלא נעשה מאז לפחות טוני - זכייה של נבל. כבר הספדתי את המשחק הסופר אגרסיבי, כזה שלא טורח למרוח חומר מאלחש על הסכין לפני שתוקעים אותה בגב של המטרה. גיבורים בהחלט יכולים לשחק את המשחק, רוב האנשים יקראו לסירי גיבורה, אבל יש משהו במשחק באמת נכלולי, ולא רק מישהו שבא במטרה לא לצבור אויבים בכל מחיר. אפילו אם נזכיר את ריצ'ארד - הוא לא רק היה הראשון ששיחק כדי לנצח, הוא גם היה לא פחות שחצן מאשר ראסל.

אתגר מים רציני בפרס, עם אלמנטים חדשים, כריסטינה נשברת בהתחלה, אחרי עושים רגע דרמטי מזה שהיא מתקשה על קורת שיווי משקל, זו הסיבה שאנשים לא אוהבים את העידן החדש. אחרי זה הצופים מגלגלים עיניים כשקורה רגע באמת מרגש, כמו עם אווה וג'ו. בנקודה הזו מתחיל להיווצר קרע בין סטיבן וכריסטינה לבין סייג' וג'וואן, כשסופי S מתפקדת בתור שאמבו ולגמרי כבר בצד השני. אני בכל זאת שמח שאין אווירה רעילה כמו למשל בגאבון או בניקרגואה. ברגע שזה רק משחק, האסטרטגים יכולים לתחמן, והיותר "ראויים" יכולים לשחק נקי ככל שהם רוצים, אבל אף אחד לא רואה באחר אויב בחיים האמיתיים.

אתגר חסינות, שוב משהו שמעולם לא היה בעבר, סופי S כנראה מעולה בפאזלים וזו הסיבה שהשבט שלה - השבט שהיא תמיד הייתה בו - היה כל-כך טוב. ברגע שהיא לא הייתה באותו השבט, סייג' וסטיבן ושאנון וג'וואן לראשונה היו מועמדים להדחה. אז עכשיו סייג', סטיבן, ג'וואן וכריסטינה מכוונים נגד סוואנה, אבל בין הקול הכפול של סוואנה והבגידה של סופי, הם כנראה ייכשלו. לעומת זאת, לאנדרדוגים (שכבר כמעט הצליחו להפוך לרוב!) יש כמה בחירות, והם בעיקר מתלבטים בין הגברים, למרות שגם סייג' מתקרבת להיות איום.

ואז, במועצת השבט, קודם כל סוואנה משתמשת בקול הכפול שלה. אחרי זה כריסטינה משתמשת באליל על סטיבן, ואז ריזו משתמש באליל מזויף על סוואנה. אוקיי... יכול להיות שכולם יחשבו שמראש לא היה לו אליל אמיתי? ואז, כמובן, מסתבר שסופי הצביעה עם האנדרדוגים, ויחד עם קול סורר נגד ריזו (למה?!?!?), ג'וואן הודח. אחלה אסטרטגיה, אבל אני משוכנע שמישהו יעשה טררם מזה שארבעה שחורים ברצף הודחו.

דירוג:

1. סוואנה
2. ריזו
3. סייג'
4. סופי S
5. סופי B
6. סטיבן
7. כריסטינה
8. אלכס
9. ג'ייק
10. ג'וואן
11. מישל
12. שאנון
13. נייט
14. ג'ייסון
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 11

סופי עברה צד ונשארה ברוב, אבל עכשיו יש עליה מטרה. סייג' מכוונת דווקא נגדה עכשיו. מצד שני, סופי הכחולה עכשיו מכוונת נגד סוואנה פתאום, וכמובן סטיבן עדיין במיעוט. אבל, בדיוק כמו בפיינל 7 של העונה הקודמת, יש בפרק הזה הזדמנות אחרונה לזכות ביתרון. מה שעושה את זה יותר טוב, זה שהפעם מי שמשתתף במשימה הוא סטיבן, כלומר מישהו במיעוט. בעונה הקודמת כל הכוח היה אצל ג'ו, כל היתרונות אצל אווה, ומי שבתחתית פשוט לא שיחקו טוב, אם בכלל. אבל תחשבו אם מארי הייתה זוכה ב"ידע הוא כוח", לוקחת את האליל של אווה ומדיחה איתו את ג'ו. זה היה פותח פתח להמון אפשרויות, כולל אפשרות לברית מיספיטס של מארי ומיצ', שאווה אולי גם הייתה מצטרפת אליה.

זה אתגר מתיש שלא היה כמוהו המון זמן, חבל שלא עושים דברים כאלה מוקדם יותר בעונה. הדבר הכי אכזרי הוא שסטיבן לא יודע כמה זמן בדיוק יש לו, רק שיש לו מגבלת זמן. אז הוא חייב להיות במתח ולמהר ולהתיש את עצמו. והוא זוכה - בחסימת קול. מה שמעניין הוא שסטיבן צריך להשתמש ביתרון שלו לפני מועצת השבט, אז סופי הכחולה לא יכולה לגנוב לו אותו. אחרי זה הוא גם זוכה בחסינות, ובזמן שהוא נהנה בפרס עם ריזו וכריסטינה, סופי מתכננת לבגוד בסוואנה מיד אחרי שעברה לצד שלה. זה פותח פתח לסייג' לתפוס את מקומה עם האנדרדוגים - שיהפכו רשמית לרוב אחרי ההדחה הזו - ולהדיח את סופי!

גם ריזו עובד על להשיג את הקולות של סטיבן וכריסטינה, למרות שעם סייג', הוא לא צריך אותם. הוא גם מזכיר להם שהאליל האמיתי עדיין אצלו, והוא אפילו לא מתכנן להשתמש בו הפעם. סופי הצהובה מודחת עם כל הקולות, ואנחנו בפיינל 6, האנדרדוגים ברוב מלא, האליל של ריזו והיתרון של סופי הכחולה עדיין במשחק. וואו. לגמרי סמואה 2.0.

דירוג:

דירוג:

1. סוואנה
2. ריזו
3. סייג'
4. סופי B
5. סופי S
6. סטיבן
7. כריסטינה
8. אלכס
9. ג'ייק
10. ג'וואן
11. מישל
12. שאנון
13. נייט
14. ג'ייסון
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

פרק 12

סופי הכחולה - סופי היחידה שנשארה במשחק - צריכה לבנות את הרזומה שלה, אבל איך? והאם יש לה סיכוי להמשיך אם היא תבגוד בבני הברית שלה? אולי היא תגנוב את האליל של ריזו ותשתמש בו עליו כדי להגן עליו. אבל בגדול, כבר אין לה סיכוי. להרבה אנשים אין סיכוי. השאלה היא האם מי שאין לו סיכוי יודע שאין לו סיכוי. אתגר פרס זריז, סוואנה זוכה אחרי בליינדסייד עריכתי על הצופים, שהתכוננו לזכייה של סטיבן בכלל. היא לוקחת את ריזו וסופי, החלטה שבדרך כלל יכולה להרוס למישהו את המשחק, אבל מאחר והשאר בחיים לא יצטרפו אליהם, זה לא משנה.

בפרס האנדרדוגים גם מקבלים מכתבים מהבית, בעבר הייתי רואה בהם בזבוז זמן מוחלט, עכשיו אני יודע שיש דברים שיכולים לגעת בי אישית. הם רק צריכים להיות קשורים אליי, וקצת קשה להיות קשור אליי. דווקא ריזו, הפייבוריט של אווה (היא דיברה בראיון על הדיעות שלה על עונה 49), הוא זה שיש לו אח על הרצף. נחמד. כמובן, העונה צולמה לפני שעונה 48 שודרה, אז ריזו לא היה יכול עדיין לדבר על אווה, כי הוא עוד לא ראה אותה משתתפת. וכמובן, אם אח שלו לא בתפקוד גבוה, אז זו חוויה שונה מאשר חיים בתפקוד גבוה כמוני וכמו אווה.

בחזרה למשחק. סטיבן הוא המטרה של האנדרדוגים, סוואנה המטרה בצד השני. אבל סייג' שוקלת לפנות נגד סטיבן. אני לא מבין את ההיגיון. כאילו, אני כן, לא יהיה לה סיכוי נגד סטיבן בגמר, אבל יש עוד מלא זמן עד הגמר! את יכולה לפנות נגד סטיבן וכריסטינה בפיינל 5, או לשפר את היכולת שלך בהדלקת אש וללכת נגדו בפיינל 4! אותו סיפור עם סופי, את יכולה לוודא שסוואנה תעוף באתגר האש, זה מתי שגייבלר הפך לפייבוריט של המושבעים! לא לדבר על זה שסטיבן הולך לחסום קול, סופי לא יכולה לגנוב לו את היתרון בגלל איך שהיתרון הספציפי הזה עובד (טוויסט מעניין שרלוונטי רק בגלל הידע הוא כוח). אבל סוואנה זוכה שוב בחסינות, אם היא ממשיכה עד הסוף, היא שוברת את השיא הנשי והופכת לבחורה הראשונה אי פעם שזוכה בחמש חסינויות.

מאחר והמטרה הבטוחה היחידה של האנדרדוגים היא סופי, הרצון לעבוד עם סטיבן יורד פלאים. אף אחד לא יפסיד לסופי בגמר. היא חיכתה יותר מדי, ואם היא תגיע לגמר, לא משנה מול מי, אפילו מול סייג' וכריסטינה, היא תהיה עז. במקרה כזה, אני מאמין, סייג' תזכה פה אחד. אבל סופי לא נכנעת, והיא מנסה לשפר את הרזומה שלה על ידי... ניסיון לגנוב את היתרון של סטיבן, שכמובן לא מצליח בגלל שהיתרון שלו כבר שומש - על סוואנה, רק שתדעו. בזאת קללת הידע הוא כוח ממשיכה, וסופי בהחלט הייתה יכולה וצריכה לעוף אחרי זה, רק שסייג' וכריסטינה קיפלו את הזנב בין הרגליים והדיחו את סטיבן. לא ייאמן. ברוכות הבאות למושבעים.

דירוג:

1. סוואנה
2. ריזו
3. סטיבן
4. סופי B
5. סייג'
6. סופי S
7. אלכס
8. כריסטינה
9. ג'ייק
10. ג'וואן
11. מישל
12. שאנון
13. נייט
14. ג'ייסון
15. ג'רמאיה
16. מאט
17. ניקול
18. אנני

לא שסטיבן עשה משהו מיוחד, פשוט כל השאר עשו מהלכים גרועים.

למעלה