עונה 48 - מתחילים!

האם העונה הזו תצליח לשחזר לי את האהבה למשחק? לא בשלב הפרה-מיזוג, סביר להניח. כרגיל לעידן החדש העונה מתחילה מאתגר לכל דבר, ולשם שינוי נראה שהשבט הסגול ממש טוב. למעשה, אני בספק אם הם אי פעם יפסידו אתגר. קווין מהשבט הירוק פורק את הכתף (עושה סטפני) ואז מנסה לגאול את עצמו על ידי השתתפות באתגר העונשין כדי לזכות בסיר ובמצ'טה בשביל השבט שלו. קייל משתתף באתגר בשביל השבט הכתום. אחרי זה מתחילות כרגיל להיווצר בריתות קטנות - ובאורח פלא עדיין לא נוצרה ברית של ארבעה, בדרך כלל שני גברים ושתי נשים, שזה כמעט תמיד מה שקורה כשיש שבטים של שישה. כלומר, בכל עונה בעידן החדש.

עוד ממש לא ברור מה קירה בכל שבט, אבל עושה רושם שלראשונה מאז עונה 43 יש לנו עונה גברית. הגברים בברית בכל שבט, כשהבחורה שלא בברית עם אחד מהם - סטאר, צ'אריטי, וסטפני/מארי, בסכנה. אם זה אומר שנקבל שחקן ברמה של ג'סי, אין לי שום בעייה עם זה. ואני לא רואה את זה בינתיים באף אחד, מה שכן יש לנו את דיוויד - מתמודד שאינו מעריץ, אין לי מושג למה החליט שזה רעיון טוב עבורו להגיע להישרדות, ולא משחק את המשחק טוב בכלל. גם כנראה שהאליל קשור לרשימה של סמלים ואותיות שמופיעים במחנה. אוקיי, זה שהדרכים להשיג את האלילים הן שונות לגמרי בכל עונה זה ממש מגניב. חבל שאני צריך לשרוד את חמשת הפרקים הראשונים של כל עונה כדי לתת לאסטרטגיה מרחב להשתולל. והאליל הראשון העונה שייך לסיי!

אולי היא תצטרך אותו עוד הערב, כי השבט הירוק הולך למועצת השבט. סיי וסטפני מכוונות זו נגד זו. מארי עם סטפני, סדריק עם סיי, וקווין וג'סטין מתנדנדים באמצע. אבל במועצת השבט, אחרי ויכוח גדול ומוזר בין שתי המועמדות להדחה, הגברים הלכו עם סיי וסטפני הודחה. יכול להיות שהיא הייתה אובדן גדול מבחינה אסטרטגית, זאת לא נדע, אבל היא פיקששה באתגר. מעדיפה לדבר עם אחרים מאשר לחפש את האליל? מה עשית מאז עונה 19, נשמה?

פרק 2

חשבתי שכבר ראיתי עונות גבריות, אז חשבתי. העונה נראה שאין סיכוי שגבר יודח עד לשלב מאוד מאוחר, בין השאר בגלל שכל הנשים הן שק של נחשים וכולן יוצאות זו נגד זו - קמילה נגד צ'ריטי, סיי נגד מארי (מי?), ועכשיו ייתכן שנפתחת חזית בין סטאר לאווה. בתור אדם על הרצף, אווה מבחינתי היא הרבה יותר מפייבוריטית (בתקווה שבאמת תצליח), זה כבר אישי - אם היא מסוגלת להצליח בהישרדות, ועוד בפן החברתי, גם אני אוכל מתישהו. אבל היה עליה הרבה יותר מדי פוקוס בפרק הקודם מכדי שהיא תודח. סטאר מוצאת את היתרון, אבל כמובן עד שהיא תפתור את החידה, לא יהיה לה קול במועצת השבט. זה משהו שאני אוהב בעידן החדש - אתה לא יכול פשוט למצוא אליל, בשביל היתרונות האלה אתה צריך שותף. כמה בריתות נכרתו בגלל יתרונות בעונות האחרונות?

אז סטאר מנסה לגייס את כולם חוץ מג'ו ואווה, אבל רק שאהין באמת לצידה. תומאס, כנגד זה, רוצה שהיא לא תפתור את החידה כדי שלא יהיה לה קול. זה פותח חזית בינו לבין שאהין, ולראשונה יש סיכוי שגבר יודח - אבל השבט הזה כל-כך חזק, שכבר יותר הגיוני שידיחו את ביאנקה בגלל שהיא בברית עם תומאס. גם בשבט הירוק, הגברים אמנם מחליטים במי לתמוך בקרב חתולות, אבל יש מי שרוצה להדיח את סיי בגלל האליל שלה. זה מתחיל להפוך לעונה של צמדים - ג'ו ואווה, תומאס וביאנקה, צ'ריטי ומיצ', קמילה וקייל, סיי וסדריק, ונראה שג'סטין וקווין הם וואחד ברומאנס. אבל מארי עוד יכולה להשיג יתרון עם אי היתרונות. ההפקה למדה למתן אותו מאוד, וכבר לא נראה שיש יותר יתרונות מאנשים בעונות האחרונות לעומת עונות 41-44 (או עונות 34 ו-36, שם היתרונות היו בשיאם). אבל דווקא מארי נכשלת ומאבדת את קולה, תומאס מקבל גניבת קול - חדשות רעות לסטאר, ומיצ' מקבל חסימת קול.

כרגע נראה שהשבט הירוק הוא השבט הגרוע, אני רק שמח שהשבט הסגול השלישי שבר את קללת הצבע הסגול. והשבט הירוק ממשיך להיות גרוע באתגר החסינות כי לסדריק אין שיווי משקל בשיט, הקרב הוא על איזה שבט יקבל את ערכת הדיג היותר גדולה, ופור דה רקורד, זה היה דווקא השבט הכתום. אז מארי בדרך החוצה מהמשחק, אבל דעת השבט חלוקה לגביה. קווין רוצה להוציא את סיי מהמשחק בגלל האליל שלה, כשמקסימום היא תשתמש בו ומארי תודח בכל מקרה, אבל זה גורם לג'סטין לכוון נגד קווין! מה?!? חשבתי שהם ברומאנס! אז קווין מודח 3-0 (סיי השתמשה באליל), ובואו נראה אם השבט הזה יצליח לא להפוך ל"שבט גרוע 4.0".

פרק 3

זו עוד עונת דמויות, זה אומר שהיא לא צריכה הרבה אסטרטגיה כדי להיות טובה, אבל גם לא מתמקדים ממש באסטרטגיה. אני לא חושב שהיה בשבט הכתום בדל אסטרטגיה מאז שקמילה יצאה נגד צ'ריטי, בשבט הסגול זה יהיה בין סטאר לאווה כשאני מאמין שסטאר תודח, אבל הם כל-כך טובים פיזית שאני לא רואה אותם מפסידים חסינות. מה שמשאיר אותנו עם השבט הירוק - שוב. סיי נגד מארי, והאחרונה מקבלת וידויים מאוד מעניינים אבל מאוד מוקדמים לשלב הזה של המשחק. בינתיים אין שינוי באסטרטגיה.

אבל זה משתנה מאוד מהר, כשמתחילים לחשוף את היחסים בשאר השבטים - נראה שלקמילה ולכריסי אין ממש בריתות, אבל הן כנראה הולכות לעבוד זו עם זו. הבריתות כרגע הן סיי וסדריק, דיוויד וקייל (שכרגע נראה האסטרטג הכי גדול בשבט הכתום), צ'ריטי ומיטש, תומאס וביאנקה, וג'ו ואווה - כששאהין נע בין שני הזוגות. אבל עכשיו אווה עושה את הטעות החברתית הבסיסית שחששתי שהיא תעשה ומנסה ליצור קשר עם סטאר ולספר לה שהצביעו נגדה. אז סטאר במקום זאת מנצלת את המצב להפנות את כל השבט (חוץ מג'ו, כמובן) נגד אווה.

אבל בואו נראה מתי היא באמת תהיה מועמדת להדחה, כי השבט שוב זכה בחסינות - והשבט הירוק שוב הפסיד. אחרי זה ביאנקה שולחת את עצמה, את קמילה ואת ג'סטין לאי היתרונות. זה משחק מזל טהור, וביאנקה וג'סטין הפסידו קולות. זה יהיה מעניין מאוד בשבט הסגול, כי עכשיו שאהין נמצא בין תומאס וסטאר לבין אווה וג'ו. שוב, אני לא מאמין שאווה היא מודחת פרה-מיזוג, יש עליה יותר מדי פוקוס. לקמילה יש קול נוסף, נראה מה היא תעשה איתו. אבל הכי מעניין יהיה בשבט הירוק, כי יש שלושה קולות בלבד. ביאנקה משקרת לכולם חוץ מלתומאס (שהולך בוודאות לבגוד בה מתישהו), קמילה אומרת את האמת, וג'סטין משקר שקר כל-כך טיפשי, שהוא ייחשף מהר מאוד. אוף, קשה להחליט מי משחק הכי טוב העונה, יכול להיות שלא יהיה לי דירוג עד המיזוג.

אז מגיעים למועצת השבט, ובגלל שנותרו לא פחות מעשרים דקות, הולך להיות מעניין. מארי משתמשת בירייה באפלה ומצליחה, ואז יש שני קולות בלבד - סיי שמצביעה לג'סטין, וסדריק שמצביע לסיי?!? מה לעזאזל?!? ואחרי התיקו הזה, סדריק עדיין מצביע נגד סיי. שוב. ואז עוד פעם. בסוף ג'ף הולך על מה שהיה בעונה 42, שצריך להגיע לקונצנזוס, אבל גם זה לא, בגלל הירייה באפלה סדריק חייב לבחור את מי להדיח או שהוא יודח בעצמו. זה מזכיר את הקשיחות בחוקים שהובילה להדחות הבעייתיות של קימי ובמיוחד של סירי, ואז ג'סטין פשוט לא נלחם וסדריק מדיח אותו. מה לעזאזל זה היה?!?

ננסה לדרג בכל זאת:

1. קייל אני מניח
2. תומאס
3. ביאנקה
4. אווה ולא איכפת לי כמה גרוע המשחק החברתי שלה, לראשונה מזה המון זמן אם בכלל אני ממש לא אובייקטיבי.
5. מארי
6. ג'ו
7. קמילה
8. מיצ'
9. שאהין
10. דיוויד
11. קווין
12. צ'ריטי
13. סדריק
14. סיי
15. ג'סטין
16. סטאר - מתבודדת מכל השבט בשביל היתרון? לא שחקנית טובה.
17. כריסי הסגולה
18. סטפני הגרועה

נערך לאחרונה ב:
פרק 4

לראשונה מאז עונה 45, הגיע זמן ערבוב. והוא נראה ממש לא הוגן, אבל השבט הסגול היה שבט של גיבורי על. אווה וסטאר יכולות מבחינה פיזית להיחשב גברים, אז זה ממש לא נורא. השבט הכי חזק הוא במחנה הכי גרוע, כמו בעונה 14 (אני באמת עושה רפרנס לעונה הנוראית והמקוללת ההיא?) ואיכשהו יוצא שהרבה שורדים מגיעים לאותו שבט עם האויבים שלהם - אווה וסטאר כאמור, סיי וסדריק שניתקו יחסים בעקבות מועצת השבט האחרונה, וצ'ריטי ודיוויד. אווה מתחברת עם דיוויד, ומעניין מה יקרה כשהיא תחבור מחדש לג'ו. היא גם זורקת את סטאר מתחת לאוטובוס, ונראה אם השבט יהיה איתה - במיוחד בגלל שסטאר *שוב* מתבודדת מכל השבט.

השבט הכתום החדש בערך באותה צורה, כשסיי נגד סדריק ומפנה גם את ביאנקה, כריסי ומיצ' נגדו. אבל השבט הכי מעניין הוא הירוק, שאמור להיות הכי לא מעניין כי יש בו רק שורדים משני שבטים. אבל קמילה וקייל משחקים ב"בנות קליפורניה" כמו במשחק שחמט. קודם כל הם מעמידים פנים שהם מסוכסכים, ולפי מה שקורה בשבטים האחרים אין שום בעייה להאמין בזה. הם גם מספרים שאין להם שום אליל או יתרון, מה שממש לא נכון - יש להם אליל וגם קול נוסף. ומסתבר שחוץ מהאוטיזם של אווה, יש עוד פעם ראשונה - מיצ' הוא המתמודד הראשון עם קושי רציני בדיבור. אבל אני לא מתחבר אליו כמו לאווה.

עוד בריתות נוצרות בין מיצ' לסדריק, וביאנקה וסיי. נראה שהראשונה מהשבט הסגול המקורי שממש בסכנה היא ביאנקה. גם סטאר, אבל היא מראש הייתה בסכנה וזו אשמתה הבלעדית. תראו איך היא לא עם כל השבט כשכל שאר הבנות מתאחדות לברית עם דיוויד. הדרך היחידה שבה היא תשרוד הדחה היא אם דיוויד יינעל על הדחה של צ'ריטי, כי הם היו אויבים מראש בשבט הכתום. יש סיכוי שמארי תחבר את סטאר וצ'ריטי ויחד הן ידיחו את אווה או את דיוויד, אבל א' צ'ריטי וסטאר לא שחקניות טובות בכלל, ו-ב', מדובר בשניים הכי חזקים בשבט.

אתגר חסינות, וכנראה ההשוואה שלי לעונה 14 לא באמת לא במקום, המחנה של השבט הירוק פשוט במצב רע, בלי אוכל בכלל ובלי אבן אש. ראבו לא היו במצב הכי יותר גרוע. אבל באתגר החסינות, הם מגיעים לפאזל ראשונים! לראשונה זה שנים אני ממש לא בטוח איזה שבט יפסיד חסינות, אבל סביר להניח שלא הכתום. אבל בסוף הסגולים עושים קאמבק אחרי שיכולות הזריקה של סטאר הוכחו ככישלון, והירוקים חוזרים שוב למועצת השבט. חוץ מאשר יאנו, שהפסידו חסינות ארבע פעמים ברצף אבל הדיחו רק שלושה בגלל הפרישה של ראנדן, אף שבט בעידן החדש לא הלך למועצת השבט ארבע פעמים ברצף. ואז קמילה וקייל מחליטים להשתמש באליל ושולחים את תומאס הבייתה. קצת חבל, אבל זו כבר מסורת שהפרה-מיזוג לא מסתיים בלי הדחה קצת כואבת.

דירוג:

1. קייל
2. קמילה
3. ביאנקה
4. מארי
5. אווה
6. תומאס
7. ג'ו
8. שאהין
9. דיוויד
10. מיצ'
11. קווין
12. צ'ריטי
13. סדריק
14. סיי
15. ג'סטין
16. סטאר
17. כריסי
18. סטפני

פרק 5

מעניין מה חשבו הבנות כשראו שתומאס הודח, אני די משוכנע שבמוח של לפחות אחת מהן עברה המחשבה של "היי, עכשיו לא תהיה עלינו מטרה כל-כך גדולה במיזוג!" ואולי זו הסיבה שיש כמה מהשבט הכתום הישן בלי פאוור קאפל, בעיקר כריסי, ועכשיו יש סיכוי שמיצ' ילך עם סדריק, דיוויד יהיה יותר נאמן לאווה מאשר לשבט הישן שלו ולקייל, וצ'ריטי תישאר לבד. בסוף לא אתפלא אם קמילה וקייל יהיו עם הגב לקיר בערך בפיינל 8 ככה. אבל אפשר בבקשה להפסיק עם הסנקצ'וארי המטומטם?! המגפה נגמרה לגמרי!!! תנו להם לבלות ברחבי פיג'י!!! אבל כנראה גם התקציב של הישרדות נגמר מתישהו. בכל מקרה, השבט הסגול בלתי מנוצח! שבט עם ארבע נשים וגבר אחד!!! כמובן, יש להן את שתי הנשים הכי חזקות העונה. ולראשונה גם השבט הירוק זוכה במשהו! הצעד הבא: חסינות?

לפי הוידויים, אכן יש סיכוי! וזה השבט הכתום שיתחיל להתרגל להיות במקום השלישי ולא השני. אני עדיין לא יכול לתת לסיי ציון טוב, היא אולי משחקת את המשחק אבל מבחינה חברתית היא נוראית. ומזל טוב כריסי על הוידוי הראשון שלך! נראה שסדריק וסיי יהיו נגד מיצ' וכריסי, כשביאנקה באמצע - אבל לביאנקה אין קול. היו רק שני ביקורים לאי היתרונות, אבל אחד מהם היה הרה גורל, הוא חרץ את הגורל של ג'סטין מיד אחריו, ועבור ביאנקה זו תהיה מועצת השבט הראשונה שלה. השבט הסגול גם יכול תיאורטית ללכת למועצת השבט, אבל אם כן, ההדחה תהיה של צ'ריטי, שכבר מחממים מנועים לקראת הדחה קרובה שלה, או סטאר, אבל דווקא היא מתחילה לעלות בדירוגי הכוח. והשאלה הגדולה היא איפה תהיה אווה. זכייה שלה תהיה טובה מכדי להאמין, אני בטוח שמתישהו היא תעשה את הקטסטרופה החברתית ותעלה על הרדאר של כולם. לא שיש לי סיכוי להיות האוטיסט השני בתולדות הישרדות. כליה אחת וכל זה, אף אחד לא יעז ללהק אותי. אבל הסיבה העיקרית שהיא לא תזכה זה שהיא מקבלת את מה שאני קורא לו "עריכת פינוקיו". היא תגיע למקום גבוה, אולי אפילו לגמר, אולי היא תהיה עז ואולי היא תקבל כמה קולות. אבל ההשוואה המתבקשת היא לאמילי - למרות שאווה משחקת הרבה יותר טוב ממנה.

במקביל אנחנו גם מקבלים סיפורי רקע מהשבט הירוק, ואתם יודעים מה? לא איכפת לי. זו חזרה לאולד סקול, שבה הישרדות הייתה יותר מאשר רק אסטרטגיה. היו בה דמויות. והדמויות היו משעשעות, והיו להן ציטוטים והכול. קורטני הייתה אסטרטגית גדולה? לא! היא הייתה שחקנית גרועה! אבל היא הייתה משעשעת לצפייה! כנ"ל אלייזה, כנ"ל קורטני האחרת (מעונה 12), ושיין ובערך חצי מהקאסט של עונה 12, המון מתמודדים. כל עוד מישהו לא היה "ראוי" או ממורמר, או עשה טעויות אסטרטגיות בסיסיות ומחרידות, או היה דושבג, יאללה בכיף! אוקיי, גם היו מוטיבים של מיקומים, כמו עונה 7 עם הפיראטים ועונה 15 עם... הכול בערך. אבל זה לא היה מאז עונה 22 לפחות וגם לא יחזור.

והנה הגענו לאתגר החסינות המיוחל, שבו רגע מרגש. המבוך נראה קשה מאוד, לראשונה יש בו גם שיפועים שדורשים הטייה יותר גדולה של המבוך לכיוון כזה או אחר. והרבה התקשו בו, אבל לא כמו אווה וסיי. אבל אווה עשתה את זה! בכוחות עצמה! הייתי בטוח שיצטרכו לעזור לה במהלך האתגר, אבל לא! היא פתרה את המבוך כמו גדולה! ורק אז נכנסה להתקף חרדה. וזה טבעי לגמרי, מתוך מעט ההתקפים שהיו לי בחיים (זה מאוד נפוץ על הספקטרום בגדול) הרבה התחילו אחרי שאירוע דרמטי הסתיים. ועשו כזה ביג דיל מזה שג'ו בא לעזור לה, האתגר הסתיים! התוצאה נקבעה! אין שום סיבה למנוע מג'ו לעזור לאווה! ומילה קטנה לסאקס - לכו תז****, לכו תדחפו דורבן לתחת. רק בגלל שאווה אתלטית ויצאה נגד בחורה אחרת עשו ממנה בראד קלפפר או משהו. אני לא הולך לדרג אותה מעל קמילה וקייל לפני שהיא תעשה מהלך או משהו (טכנית היא עשתה מהלך, אבל השבט לא הלך למועצה), אבל, ושזה יהיה ברור - אני לא! פאקינג! אובייקטיבי! לגבי אווה!!! אה ועוד דבר קטן - היא משחקת הוקי וגרה במינסוטה, מה שישר גורם לי לחשוב על ריילי מ"הקול בראש".

ואז המצב בשבט מתהפך לגמרי (אוקיי, לא לגמרי - אני צנצנת אם אווה הייתה מודחת, אפילו אם בגללה הם היו מועמדים להדחה), סטאר כורתת עם אווה ברית ואווה פותרת לה את הפאזל. והנה הצד החיובי שבאוטיזם!!! אין לו הרבה הזדמנויות לצוץ בהישרדות, אבל אני לא אתפלא אם אווה תתגלה במיזוג בתור גירסה נשית של בוסטון רוב, רק בלי להיות מסרסת עונות סדרתית. וסטאר נותנת לאווה להחזיק באליל, שזה לא הכי נכון אסטרטגית, אבל פאק איט. אין לסטאר ברית עם אף אחד אחר. ג'ו יכול להישאר עם שאהין ודיוויד יכול לחזור לקייל ולקמילה, לאווה יש מלא אפשרויות, ואיכשהו כל זה יכול להיסגר לברית ענק במיזוג - אווה, סטאר, ג'ו, שאהין, דיוויד, קמילה וקייל נגד מארי, צ'ריטי וכל מי שיישאר מהשבט הכתום - בטוח סדריק ומיצ', ואני מניח שגם ביאנקה. או, אתם יודעים, שמי שנשארו מהשבט הסגול והירוק יתהפכו על השבט הכתום.

אבל אז ביאנקה מספרת לסדריק שאין לה קול. למהההההההההההההההההההההההההההההה?!?!? היית יכולה לתת למועצה להתנהל, היה נוצר תיקו בין כריסי וסיי, ואז היית יכולה לשבת שם, מוגנת מהדחה (אלא אם כן תשלפי אבן סגולה) ואז לגלות את הסוד. אבל לאאאאאאאאאאא, היית חייבת לשתף מישהו בסוד שבכלל לא היה צריך להתגלות לפני הזמן. עונה 46 שלום! בניגוד לתומאס, ביאנקה יכלה לעבור את ההדחה הזו בקלות. חבל. וואו הולי שיט, זו כנראה הייתה החפירה הכי ארוכה שלי אי פעם.

דירוג:

1. קייל
2. קמילה
3. אווה - היא כנראה הולכת להישאר כאן הרבה זמן, יצטרכו לעשות הרבה כדי לעבור אותה, אבל היא תצטרך לעשות הרבה כדי לעלות מעבר לקייל וקמילה.
4. מארי
5. ג'ו
6. תומאס
7. שאהין
8. ביאנקה
9. דיוויד
10. מיצ'
11. קווין
12. כריסי
13. צ'ריטי
14. סטאר - ברוכה הבאה למשחק, התחלה קצת צולעת אבל לא נורא
15. סדריק
16. סיי
17. ג'סטין
18. סטפני

פרק 6

יהיה קשה מאוד להתייחס לעונה באובייקטיביות עכשיו. זו עונה שיהיה לי קשה לדרג, עם גיבורה אמיתית שיהיה לי אפילו יותר קשה לדרג. אחרי שהיא ריגשה אותי עד דמעות בטלוויזיה, ואחרי שבוע מטורף עם המון צירופי מקרים שגרמו לי סוף סוף להבין לגמרי מה זה אוטיזם, מה קורה לילד שלא מקבל את הטיפולים הדרושים בגיל צעיר, ואיזה נס זה שאווה ואני בכלל כאן להיות מעריצים של המשחק (ובמקרה שלה אשכרה להשתתף - מה נסגר איתך?!? זה כאילו אני, גבר שיכול להביט בנפוליאון בעיניים, אנסה לשחק כדורסל!), והביא אותי לידי דמעות שאני לא האמנתי שאפילו יש לי - הגיע הזמן של אווה לשחק את המשחק. ושיהיה לכולם ברור, אני ממש לא מצפה ממנה להיות אסטרטגית, בטח שלא נבל. לא שחייבים להיות נבל כדי לשחק את המשחק חזק, אבל מגיע לה, ואני שונא להשתמש בביטוי הזה, Participation trophy רק על זה שהיא העזה לצאת כל-כך רחוק מאיזור הנוחות שלה, רק בשביל אהבתה למשחק. כל מה שאני מצפה ממנה זה לא לשלשל ערכיות כמו טרי ואוזי, שחוץ מהיותם "ראויים" הם גם פוצים לא נורמליים, ולא להתמרמר כשהיא תגיע למושבעים. אם יהיה לי קשה מדי להיות אובייקטיבי, אני אגדיר אותה בתור "בלתי שפיטה", משהו שלילי מאוד לגבי מר 12 ימים וההוא שפרש פעמיים, אבל במקרה של אווה, החוסר שפיטות יעזור לי למקם אותה מעל כולם. כי מגיע לה. פאק איט, לא איכפת לי. אבל אחרת אני אנסה בכוח להפריד בין, ותסלחו לי על השימוש בביטוי שבמקור שומש על ידי אדם סופר "ראוי", אווה השורדת מאווה האישה.

בכל מקרה, עדיף בהרבה להיות אוטיסטית שהתרחקה כל-כך מאיזור הנוחות שלה רק בשביל להשתתף בהישרדות, מאשר מישהי כמו סיי. לסיי אין טאקט, אין חשיבה לטווח ארוך, המשחק שלה נוראי ברמה שאני מעדיף היעדר מוחלט של משחק, ואם היא תגיד משהו על אווה (בעבר היו לקוחות שקראו לי "פסיכי" או "חולה נפש" ואני פשוט התפוצצתי) אני כנראה אצטרך לקנות מסך חדש למחשב. אם עוד לא מובן, אני שונא אותה. אני גם לא ממש אוהב את צ'ריטי, בכל פעם שהיא פותחת את הפה היא מסוגלת רק להכניס את עצמה לצרות. הוידוי של אווה עליה בפרק הקודם הוא כנראה וידוא הריגה, והיא לא אמרה מילה בזמן מציאת האליל בפרק הקודם אבל אפשר לראות עליה שלא איכפת לה והיא לא מתחברת לכולם.

מה שבסופו של יוצא מהמיזוג הוא, ובכן, ברית אלפא. אני שונא לקרוא לה ככה. גם בגלל שהיא מעלה קונוטציות לגבריות רעילה, אבל בעיקר בגלל שאווה היא חלק ממנה. כאילו, כל הכבוד בשבילך, גם על הכוח הפיזי (ובכל זאת איכשהו היא עדיין חמודה ונראית טוב למרות כל השרירים - לא, אני לא הולך להחפיץ אותה! היא לא עוד סתם בחורה צעירה ויפה, היא הגיבורה שלי! אוף, להיות אובייקטיבי הולך להיות *סיוט*) אבל גם ככה את מסומנת על ידי לוחמות צדק חברתי בתור "בראד קלפפר עם וגינה", הברית הזו לא הולכת לעשות לך טובות. אבל היי, תחמנות רק תוסיף כאוס למשחק, וכאוס ואת - לא, כאוס ואוטיזם - לא מתחברים. אם את צריכה להקיף את עצמך ב"ראויים" כדי להתקדם במשחק, סבבה. עקרב עם צבתות עבות לא צריך ארס. כאמור, רק אל תפלטי ערכיות בעצמך. חוץ מזה שאת כנראה יותר חכמה מכל הגברים בברית שלך ביחד. ג'ו "ראוי" אבל הוא בייסיקלי טום ווסטמן הדור הבא, וטום שיחק את המשחק, הרגע סיימתי את עונה 20 וממש אהבתי את טום. שאהין וקייל כמובן כבר משחקים, ודיוויד... אוי, דיוויד. אוי ויי. לא, דיוויד לא בא לי בטוב. הוא לא גיבור כמו אווה או ג'ו, הוא Jock אמיתי - הוא לא אנטי אסטרטגיה, הוא אנטי מוח. הוא מעריך רק דבר אחד, וזה כושר גופני. הוא רוצה שהחזק באמת ישרוד. יש לך שריר במוח? לא גבר, יש לך שריר במקום מוח. אה, והוא גם לא מעריץ של הישרדות בכלל. אחרת אין סיכוי שהיה משתתף. אבל היי, כמה שיותר אבירים מסביב למלכה שלי, יותר טוב. לא, אני לא אובייקטיבי. ואני לא מצפה מאף אוטיסט בעולם להיות אובייקטיבי. כאילו, מה אני יודע על תחמנות בחיים האמיתיים? אני לא מכיר אף נבל! במעט משחקים הוירטואליים ששיחקתי בהם, שבהם לא ראיתי אף גוף ולא שמעתי אף קול, עשיתי מעצמי ליצן. כאמור, מגיע לאווה פרס רק על זה שהיא מעזה לשחק.

בד בבד צ'ריטי מנסה לחזור לשבט הכתום הישן, לכריסי ולמיצ'. היא היחידה שלא בברית הכוח (פאק, אני שונא את השם הזה!) שיודעת על האליל של אווה. ועכשיו בזכותה, עכשיו כולם יודעים. או מיי גאד, רק תתנו לה להגיע למושבעים כדי שהיא תשחק את המשחק עד הסוף, ברמה השבטית, ברמה האישית וכמושבעת. רק תתנו לה להגיע לטופ 11. ביצ' פליז, את לא יכולה לשחק את המשחק בלי ברית סולידית להישען עליה! והיא ממשיכה לקרוא את המפה לא נכון כשהיא מייעצת לסטאר לדרוש את האליל בחזרה. לא ביצ', אווה פתרה את הפאזל, מגיע לה להחזיק אותו. מכאן מגיעים ל"מרג'טורי", וכמו בעונה 47 - רק אחד יהיה מוגן מהדחה! מה לעזאזל "טורי" במרג' הזה?!? בקבוצה הכתומה יש כמה מהמתמודדים החזקים ביותר כולל ג'ו, אבל יש גם את מיצ' וסדריק שמחלישים את הקבוצה. הם מגיעים בסופו של דבר לפאזל, ושם מיצ' ושאהין מתעקשים לפתור את הפאזל בעצמם - חבל, רציתי מאוד לראות את השכל האוטיסטי בפעולה, ועושה רושם שאווה רצתה לעזור, אבל כנראה לא רצו שהיא תחווה עוד התקף. לא נורא, מהיכרי את עצמי ואוטיסטים אחרים עוד יהיו לאווה הזדמנויות להפוך את עצמה למלכת פאזלים. בכל מקרה, הקאמבק לא נעשה ואווה הולכת להגיע למועצת השבט הראשונה שלה פגיעה לגמרי. משם קייל ממשיך וזוכה בחסינות. ואני קצת במתח, למרות שאני מאמין שהסיכוי שאווה לא תגיע לפחות לטופ... 10, הוא אפסי.

ואז המשחק מתחיל ואיזה כיף, על הגיבורה שלי כבר יש מטרה ענקית. אני מקווה מאוד שהיא תשרוד את ההדחה הקרובה ובפעם הבאה מהיכרי את הפורמט היא כנראה תהיה מועמדת רק מול חמישה אחרים, ולאחד מהם תהיה חסינות. אם לא יהיה לה מזל להיות עם ג'ו, דיוויד ו/או סטאר, אווה תצטרך להשתמש באליל. אז כן, היא *חייבת* להקיף את עצמה בערכים. אי אפשר לשפוט אותה כמו טיפיקלית, אבל אני מעדיף לעשות לה העדפה מתקנת מאשר ללכת על הדרך הקלה ולפטור אותה כ"בלתי שפיטה". אני חושב שהיא בעצמה לא תאהב את זה. אבל כרגע נראה שאנשים חושבים שבגלל שאווה מנסה למתג את עצמה בתור "ראויה", יהיה יותר קל להיפטר ממנה בהמשך. אבל היא תהיה מושבעת. היא תשרוד את השבוע הבא כמעט בוודאות כי יש לה אליל, אבל היא צריכה רצף חסינויות מטורף או שישחקו את המשחק בשבילה כמו בטוקנטינס. ואני לא רוצה שישחקו את המשחק בשבילה. יותר מזה, אני רוצה שהיא תהיה מושבעת כדי שהיא תעמוד לצד ראשי הבשר שהיא הקיפה את עצמה בהם, ולהטיף שכן, תחמנות לא בשבילה אבל היא דרך לגיטימית, ואז להצביע לשחקן הטוב ביותר.

בסוף אווה שרדה מועצה בלי הגנה ובלי לקבל אפילו קול אחד שזה די מדהים, בתקווה האש תרד ממנה אחרי שהיא תשתמש באליל (ולא יהיה מקום טוב יותר להשתמש בו באליל מאשר במועצה הבאה, אלא אם היא תהיה מוגנת כמובן), צ'ריטי הודחה ואני לא יודע כמה זה היה רע עבור אווה, אני כן יודע שרק לצפות בעונה הזו יכול להכניס אותי להתקף חרדה. בחיים לא הרגשתי ככה כלפי אף מתמודד או מתמודדת, אבל אתם יכולים להאשים אותי?

דירוג:

1. קייל
2. קמילה
3. אווה - היי, היא עושה מה שהיא צריכה כדי להתקדם, היא לא אמרה מילה אחת רעה על המשחק. אם היא עצמה הייתה "ראויה" אני כנראה הייתי עובר משבר, אבל למה שאוטיסטית "ראויה" אפילו תראה הישרדות, שלא לדבר על להשתתף?!?
4. שאהין
5. מארי
6. ג'ו
7. תומאס
8. סטאר!
9. ביאנקה
10. מיצ'
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

בפרק הבא: שאהין בסכנה?!? ואווה איכשהו כנראה ירדה לגמרי מהפרק.

פרק 7

אחרי מועצת השבט האבק התפזר, וסיי, סדריק ומיצ' (לא כריסי משום מה) במיעוט. כולם מנסים ליישר את ההדורים עם שאהין, שאין לו ברית עם מישהו מחוץ לברית הכוח (בניגוד לקייל), אינו "ראוי" (בניגוד לג'ו ודיוויד), ואין לו מטרה ענקית על הגב (בניגוד לאווה). בנקודה הזו אני מנסה להדחיק את העובדה שאווה מייצגת אותי כי אני נכנס לעומס רגשי גדול מדי, ובזכותה אני יודע שכדאי לי להימנע מזה. רגע, מיצ' הוא מורה לחינוך גופני? מה הוא עושה מחוץ לברית הכוח?! הוא פוסיבלי יותר חזק מאשר אווה, ואולי גם שאהין וקייל! בכל מקרה, שאהין בפוזיציה טובה מאוד ולמרות שהמעורבות הרגשית שלי, לראשונה אחרי הרגע הגדול אני כנראה אצטרך להוריד את אווה מקום.

חזרנו להדחה כפולה, הלוואי שלא היה את השיט הזה כי זה עושה את המשחק אקראי מדי. מהר מאוד ברית הכוח שולטת בכיפה בשתי הקבוצות, ואווה יותר ממוכיחה את מיקומה בברית, חוץ מזה שכנראה יש לה יותר מוח מאשר לכל השאר ביחד. בחיי שאנחנו כמו שתי גירסאות של אותה דמות. כל מי שלא משחק במחשב (שאני מניח שזה כולם מלבדי), תבדקו על משחק בשם Ratchet & Clank: Rift Apart ותבינו מה אני אומר כשאני אומר שאווה ואני כמו ראצ'ט וריבט. אנחנו כל-כך דומים שאני לא רוצה להתאהב בה, למרות שהיא בנאדם מדהים, וכן, כמו שכתבתי בנושא אחר, יצרתי איתה קשר. אפילו נראה שאנחנו בממדים דומים כולל נפח השרירים, אבל תקחו בחשבון שהיא כבר שבועיים בערך בגרעון קלורי משמעותי, ואני משתדל להיות בעודף קלורי משמעותי כדי להעלות מסת שריר. מחוץ לעונה היא לא נראית שרירית כל-כך בכלל. מש"ל, אני חזק יותר, וכן, אני איבדתי אנרגיה רגשית מחשש שהיא חזקה ממני. לא בכל יום מישהי עוזרת לי להבין לחלוטין מה אני (כלומר, אוטיסט).

בסוף ג'ו ודיוויד חסינים ויחד עם דיוויד זוכים בפרס גם מארי, שאהין, קייל, קמילה וסדריק. זה כנראה הרגע שבה ברית הכוח תתנתץ, ואני שמח שאין דיבורי יושר ויושרה - אפילו שאני יודע שזה שקר עבור שאהין וקייל, והכרח עבור אווה. המודחת האחרונה לפני המושבעים תודח בהדחה קלילה, אין סיבה שזאת לא תהיה סיי. אני אופתע מאוד אם זה יהיה מיצ', או שהוא ירצה לעשות מהלך, למרות שיש לו סיבה טובה מאוד להדיח את סטאר והוא יכול לחסום את הקול שלה, למרות שאולי הוא חושש מהאליל של אווה. בקבוצה השנייה יהיה יותר מעניין ונראה שייתכן מאוד שברית הכוח אינה עוד, והברית היחידה שרלוונטית היא הברית של ג'ו, אווה וסטאר, כששאהין כנראה יצטרף אליהם גם הוא. קמילה מנסה להוציא שקר שלשאהין יש אליל, אבל איך? מישהו באמת חושב שאווה העבירה אליו את האליל? במקביל נרקמות תוכניות להדיח את מיצ' ונראה שסטאר לא תהיה נאמנה לאף אחד מלבד אווה. במילים אחרות, היושר והיושרה יישארו במוח של דיוויד, הברית הולכת להתנפץ ובתקווה אווה תצליח לדלג בין השברים, בהתחלה עם ג'ו וסיכוי טוב שמהפיינל 8 בערך בלעדיו. ואז מיצ' רוצה לעבוד עם אווה! מצד אחד אני ממש רוצה שהיא תזכה, מצד שני זה מתחיל להיות טוקנטינס 2.0. אם אווה תזכה בסגנון ג'יי טי, אני אתן לה ציון סביר שדומה לרוב זוכי העידן החדש (חוץ מדי, כמובן) אבל אם היא מנצחת יותר בזכות, אני אתן לה ציון גבוה מאוד - מקום אחד לפני ליגת העל, בין קים וריצ'. לא איכפת לי.

בסוף סיי הודחה פה אחד כשמיצ' חסם לה את הקול, אילו היא הייתה מושבעת בכל מקרה זה כנראה לא היה קורה, אבל אם כל-כך רוצים שאפילו לא תגיעי למושבעים, סימן שעשית משהו ממש ממש לא טוב. גם סדריק מודח פה אחד, אבל בשבוע הבא זה כמעט וודאי: ברית הכוח איננה עוד. לסיכום החפירה השבועית: יחסי הכוחות, אווה, האתגר, אווה, עוד קצת אווה, אסטרטגיה, שוב אווה, ואז ההדחה. העונה הזו הולכת להרוג אותי.

דירוג:

1. קייל
2. קמילה
3. שאהין
4. אווה - שהוכיחה סופית שהיא לא "ראויה"
5. מארי
6. סטאר
7. ג'ו - שהוכיח שהוא דווקא כן "ראוי"
8. תומאס
9. ביאנקה
10. מיצ'
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

פרק 8

אוקיי, כריסי, ברית החזקים מתחילה לעצבן גם אותי - הגיע הזמן של אווה לפרק את גלגלי העזר מהאופניים, יש לה מספיק עזרה עם ג'ו וסטאר - אבל את יכולה לנסות לפרק אותה מבלי לסמן על עצמך מטרה. את לא שונה ממריסה שהתעמתה עם ראסל לגבי שיטת המשחק שלו, רק שראסל היה תחמן ואילו ג'ו ודיוויד "ראויים" (אווה לא! יש לה מספיק הוכחות שהיא מכבדת את המשחק, הוא רק לא ממש בשבילה). בנוסף ברית הכוח מתחילה להתפרק לזוגות, דיוויד ושאהין שניהם מתחרים על מארי, לקייל כמובן יש את קמילה, ואני בהחלט רואה את סטאר גם מצטרפת. עדיין יש איומים רציניים מחוץ לברית כמו כריסי ומיצ', אבל אני לא רואה את העונה הזו מתפתחת לגירסה של עונות 22-24 רק עם אנשים יותר נחמדים. מקסימום יהיה פה ונואטו, כשנגיע לפיינל 7-8 לכל היאוחר יהיה בלגאן. זו לא תהיה עונה ממש מדהימה אובייקטיבית, אבל איך לעזאזל אני יכול להיות אובייקטיבי לעונה שגרמה לי סופית להבין מה שונה בי בתור אוטיסט?!? זה כאילו אלוהים השאיר אותי מעריץ כדי להגיע לעונה הזו!

במקביל מיצ' מנסה לאחד את כל שבט סיווה נגד ברית הכוח, רק שאחד מהם הוא דיוויד, שהוא ה-מנהיג בפועל של ברית הכוח. תוציאו אותו מהתמונה, והברית תתפרק. למה אף אחד מכם לא מדבר עם סטאר?! גם היא מחוץ לברית כרגע! מה שמאוד מעניין זה שכל הצוותים הם של גבר ואישה, וחוץ מג'ו ואווה, הם מאוד מפתיעים, מה שרק גורם לי לקוות עוד יותר שהמשך העונה יהיה יותר ונואטו או גוואטמלה (אבל בלי הקאסט הזוועתי של גוואטמלה) מאשר עונות 22-24. אווה אפילו תצטרך להשתמש באליל שלה כדי לדחות את הבלתי נמנע. תסלחו לי, אני לא יכול להמשיך להעמיד פנים שאני רוצה להיות אובייקטיבי. בכל פעם שג'ף אומר משהו על איזה טוויסט או פרס, שפת הגוף של אווה - טכנית זה לא שפת גוף, קוראים לזה Stimming ועד סוף העונה תלמדו ממני בטח עוד מושגים מעולם האוטיזם - פשוט אומרת הכול. היא דוברת את ה"שפה" שלי, כשהיא במתח אני ישר מתחיל לדאוג, והמאבק שלה עם המבוך הוא קשה לצפייה מחדש כי אני יודע בדיוק כמה שהיא סבלה. אה, ולא, היא לא יותר חזקה ממני. השרירים שלה אחרי גרעון קלורי מחריד של שבועיים נראים בערך כמו שלי כשאני נאבק לדחוף מספיק קלוריות כדי להמשיך ולהתחזק. למעשה, אני בספק אם אנחנו אפילו באותה ליגה.

בכל מקרה, שאהין וקמילה ומיצ' וסטאר נפסלים על ההתחלה ונאלצים לשחק במשחק שבו מי שיפסיד... יאבד את קולו. די עם זה כבר. קייל וכריסי נפסלים בשלב השני (בדיוק כמו קרלה וקסידי בעונה 43), ואנחנו מגיעים למשימת העמוד, שמתעתעת בכך שאתה חושב שזה עניין של כוח פיזי. זה לא. גברים חסונים וחסרי שיווי משקל נופלים בה כמו זבובים, זו משימה עבור גברים בעלי שיווי משקל, גברים נמוכים ורזים וכמובן נשים, שנשארו יותר מאשר בני זוגן. אווה זוכה בחסינות!!! בתקווה זו תהיה סנונית ראשונה לשרשרת של חסינויות שכוללות פתירת פאזלים, שיווי משקל וסיבולת. במחנה כריסי מכוונת לעבר ג'ו, בעוד קייל מנסה להעביר אותה לכוון נגד שאהין, כי אין לו ברית צדדית והוא שחקן יותר רציני. אוקיי, כרגע כמעט בוודאות שאהין הוא הזוכה. ואם כבר מדברים, שאהין וקמילה עובדים ביחד כדי שסטאר תאבד את הקול שלה - באמת? יותר מאשר מיצ'? אבל יותר מזה, סטאר, איך זה שבת הברית היחידה שלך כרגע היא אווה, וגם היא בספק?! כי המשחק החברתי שלך עדיין גרוע. ועכשיו בגלל זה אין לך קול.

בפרס עצמו, נראה שעדיין יש חיכוכים בין הצד של סיווה לצד של לאגי, הברית מתישהו תתפרק לג'ו-אווה-שאהין ודיוויד-מארי-קייל-קמילה, ובתקווה לפני הפיינל 7. שוב, שינוי אחד ביחסי הכוחות מספיק בשביל עונה טובה מאוד, כמו ונואטו. ואז אווה מוצאת יתרון סודי! בגדול החיכוכים בין דיוויד, קייל וג'ו מתחילים להזכיר לי את הפיינל 8 של ונואטו. זה לא נראה עדיין כי יש מספיק איומים גדולים, אבל הר הגעש כבר מתחיל להתפרץ. חיכוך אדיר נוצר בין דיוויד ומארי, שרוצים להדיח את קמילה, לבין קייל ושאהין, שרוצים להדיח את כריסי, כשג'ו ואווה באמצע. ואתם יודעים מה? למרות שג'ו "ראוי", הוא משחק את המשחק. אפשר לטעון שחוץ מקורטני, שנבגדה יותר על ידי דניאל, סירי לא בגדה באף אחד. צריך להיות גאון כדי לבגוד בצורה טובה - בדרך כלל הבוגד פשוט מודח בזדמנות הראשונה האפשרית אחרי הבגידה. בקיצור, אפשר להיות גיבור וגם אסטרטג.

בסוף כריסי הודחה והיא הרוויחה את זה בזכות, ואתם יודעים מה? אני עם דיוויד בעניין הזה, כמו שיש בריתות של מגדר, גזע (שלום לפיינל 12 של עונה 41!) או מיקום בארצות הברית - אילו דניס הייתה שם, או עוד ייצוגים של צפון ארה"ב, אווה הייתה בדילמה רצינית.

דירוג:

1. שאהין
2. אווה - סוף סוף היא התחילה קצת לשחק עבור עצמה
3. קמילה
4. קייל
5. מארי
6. ג'ו
7. תומאס
8. סטאר
9. מיצ'
10. ביאנקה
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

נערך לאחרונה ב:
פרק 9

פרק 10 עוד לא פה, אבל נראה שאנחנו לקראת בליינדסייד רציני, עכשיו שכל המטרות הקלות הודחו. וכן, כריסי הייתה מטרה קלה. אבל עכשיו כשחלק נכבד מהקאסט "ראוי" (דיוויד, ג'ו) או נעזר מאוד בערכים כדי לא להיכנס למשחק שקשה לו אינהרנטית (אווה), האם יש דרך להימנע מפאגונגינג פר אקסלנס? התשובה היא כן, כי השתן מתחיל לעלות לדיוויד לראש. הוא כמו לקס, שנשען על קב של ערכים ובכל זאת מתייחס למשחק כמשהו רע. ג'ו גם קצת "ראוי", אבל כאמור אפשר להיות "ראוי" ועדיין לשחק את המשחק, הוא באמת כמו גירסה מודרנית של טום, ואווה... אי אפשר להשוות אותה לאף מתמודד אחר כי יהיה לה קשה יותר להתמודד עם כאוס. אני אגיד את זה עד סוף העונה - מי ששופט את אווה כאילו שהיא נוירוטיפיקלית, שיחשוב שוב. דמיינו את סירי בתוכנית פיזית ברובה כמו "המירוץ למיליון". עכשיו אתם מתחילים להבין כמה המשחק יותר קשה בשביל אווה.

אבל הברית הולכת להתפרק, בין מחנה דיוויד-מארי למחנה קייל-קמילה-שאהין, כשג'ו ואווה באמצע. קייל וקמילה עובדים קשה כדי לשמור את הברית ביניהם סודית, חבל שחוץ מהם אין באמת הרבה אסטרטגיה אבל זה בסדר, כבר היו עונות כל-כך כאוטיות שהיה קשה להבין מי נגד מי (שלום לעונות 33, 34, 40), וכנגד זה היו עונות מעולות כמו 15 ו-28 שיחסי הכוחות נעו מעט ובכל זאת הספיקו לעונות ממש טובות. חוץ מזה, זה לא שאווה לא משחקת. היא מתחילה להפריד את עצמה מג'ו, אבל זה לא ילך לה כי שאהין עלה עליה והודיע גם לג'ו. אווה זוכה בקול נוסף, ויכולה להמר על בטיחות בלי כוח במקום. והיא מדברת לעצמה לכל אורך הדרך. זה כל-כך כיף לראות מישהי שלא רק שמצליחה בהישרדות למרות האוטיזם שלה, הוא גם מתבטא אצלה בצורה כל-כך דומה לשלי. אחרי זה אווה מספרת על היתרון החדש שלה לג'ו, שאהין וקייל - ולא לדיוויד ומארי. אבל קייל מספר גם לקמילה.

אבל יש עוד מתמודדים מחוץ לחמישייה... לשישייה... לשביעייה... וואטאבר. כביכול, מיצ' נשאר האחרון מהברית הראשונה שלו, כי סטאר בכל זאת בנתה קשר עם אווה וכשברית הכוח תתפרק, הן יכולות בכל זאת לעבוד ביחד. אבל עכשיו מיצ' מלמד את סטאר לשחות, שוב הרגעים האנושיים האלה הם חלק מהתוכנית, כל עוד לא דוחפים לנו יותר מדי Woke. זוכרים איך פנר דאג לגוזל שנפל מהעץ? והנה זה בא, סוף סוף, אווה בוידויים אסטרטגיים על הברית שלה! אחרי זה עוברים לאתגר חסינות, שוב סיבולת, שוב קרב שכבר ראינו בעבר, רק שהפעם התוצאה שונה, מהפך! ג'ו זוכה בחסינות! דיוויד פגיע! הבליינדסייד מוכן! הברית בדרך לפירוק! זאת לא הולכת להיות העונה הכי צפויה בעידן החדש! וג'ו בוחר במיצ' לפרס, יחד עם אווה ושאהין. במחנה, סטאר בוחרת - לעבוד עם דיוויד ומארי?!? שחושבים משום מה שלשאהין יש אליל. כמובן, סטאר יודעת אצל מי האליל. אליל אחד. אתם קולטים שאחרי כל גיבוב הטוויסטים והיתרונות של הניו סקול, יש בעונה הזו אליל אחד בלבד? ולדעתי אווה תצטרך מאוד בקרוב להשתמש בו.

אז דיוויד ומארי מנסים בכל זאת לשמור על הברית שלמה ולהדיח את מיצ', אבל הפור נפל, שאהין, קייל וקמילה פועלים נגד דיוויד ומארי. ומתוך הצמד המלכותי, זו אווה שקובעת את המשך העונה. זהו זה. היא משחקת את המשחק. משחק שקשה לה אינהרנטית. ג'ו נותן לאווה לבחור. ואווה... זורמת עם הבליינדסייד! מעכשיו המצב יכול להיות בכיף אווה וג'ו מול העולם, והיא בחרה להכניס את עצמה למצב הזה ולנתק את גלגלי העזר מהאופניים! האם זה יקרה - האם הזוכה הרביעית ברצף תהיה האוטיסטית הראשונה בהישרדות? יכול להיות. סטאר ומארי בטוח לא יזכו, וסביר להניח שגם לא קמילה. במילים אחרות, אחד משני דברים נכון לגבי הזוכה - או שיש לו בולבול, או שיש לה אוטיזם. משום מה אני עדיין קטן אמונה לגבי אווה.

דירוג:

דירוג:

1. אווה!!! וזה לא קרוב אפילו, בהשוואה לעונות אחרות (ותסלחו לי על הנעליים הגדולות) היא בייסקלי הייתה באותה פוזיציה כמו פרוואטי בבליינדסייד על אוזי.
2. שאהין
3. קמילה
4. קייל
5. ג'ו
6. מארי
7. תומאס
8. סטאר
9. מיצ'
10. ביאנקה
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

שימו לב שכל מי שנשאר במשחק הוא בטופ 9 שלי. אומר המון על העונה הזו.

פרק 10

מארי שבורה אחרי שדיוויד הודח, ורק מישהי אחת מהברית - הבחורה היחידה בברית - מנסה ליישר איתה את ההדורים, אבל לא בצורה מוצלחת ממש. אני לא יודע אם זה סימן לכך שאווה תזכה במיליון כי היא היחידה שבכלל ניסתה לדבר לצד השני, או שהיא תהיה עז בגלל שאף אחד לא לוקח אותה ברצינות. סטאר מנסה לגייס בני ברית להדיח את ג'ו, אבל שאהין חושב צעד אחד לפניה ומגייס גם את קמילה ומיצ' לברית. הם שוב שולטים במשחק, אבל זו כבר לא ברית הכוח, זו ברית אסטרטגית טהורה. האם יהיה כאן פאגונגינג? ובכן, זה לא ייתכן כי זה כבר לא פאגונגינג! האסטרטגיה עלתה לרמה של אוסטרליה לפחות (לא המדינה, העונה) ברגע שדיוויד הודח! ואתם יודעים כמובן מה זה אומר, נכון? זה אומר שג'ו משחק את המשחק כמו כולם. הם נאמנים זה לזה? גם ג'רמי היה נאמן לבני הברית שלו, פחות או יותר. אבל ג'רמי הוא רף מטורף שיהיה קשה מאוד לעבור. אני לא מאמין שג'ו עובר אותו, אבל הוא כן יקבל ממני מיקום סביר במחצית העליונה. אווה, אם תזכה, תיכנס לעשירייה, וכן, זה יהיה רק בגלל שהיא אוטיסטית. וגם אם היא לא תזכה במיליון דולר, התרומה שלה לספקטרום היא פנומנלית. קנדי ג'וניור, לתשומת לבך. "מגפה" בתחת שלי.

ואז גם קייל מקבל וידויים שהוא לא רוצה לשקר לאנשים יותר, מה נסגר עם העונה הזו?!? מעניין אם הוא העז ואף אחד לא קורא נכון את המושבעים. אבל עם קאסט כזה טוב, שבו אף אחד לא מלכלך סתם על אף אחד, לא יוצא על עצם ההדחות, אולי זה מה שאני צריך כרגע. פשוט עונה של אנשים טובים. אני רק מדמיין את אווה משחקת עם חלק מהחלאות שהיו בעונות קודמות, כל אלה שהאידיוטים בטוויטר בוודאי משווים את אווה אליהם, ובא לי לבכות. אתגר פרס עם... שירה וריקוד? זה לא הסטריאוטיפ על אוכל של שחורים? האתגר הזה היה בפעם האחרונה בעונה 43, וברגע שמעורבת מהירות ולא רק כוח טהור, אווה מוכיחה מה היכולות של ספורטאית מקצועית. אבל זה לא מספיק לה, קייל זוכה בפרס! ולוקח איתו את אווה, קמילה ושאהין. בפרס אווה מתחברת לקמילה, ויש לה וידוי עם... אוי לא!!! או שהיא מודחת מאוד מהר, אבל בטח לא בפרק הזה, או שהיא בגמר. אבל מה שבאמת מעניין אותי זה מי יפסיד באתגר האש. קייל מנסה להסית את המיעוט נגד ג'ו, אבל הוא לא רוצה להדיח את אווה. אני מאוד מקווה שאין כאן טוקנטינס 2.0, אבל אילו זה היה, כל וידוי שני של כולם היה על כמה שאווה מדהימה. אבל בנקודה הזו זהות הזוכה ברורה. ולא, זאת לא אווה. גם לא קייל. הזוכה הוא כמעט בוודאות ג'ו, והוא יקבל ממני את אחד המקומות הכי גבוהים על משחק אולד סקול וצפוי. אף אליל לא שוחק מאז פרק 2, יש רק שני יתרונות וספק אם אחד מהם ישומש. האם זה אומר שהעונה הזו גרועה? לא.

ג'ו זוכה גם בחסינות, ואז כולם פשוט מיישרים קו על בחירה בין סטאר למארי. קצת מאכזב אותי שהם לא חושבים אפילו על להדיח את שאהין במקום, או אפילו אווה. אני מבטיח לכם שזה בסדר, היא לא פרה קדושה. היא הגיעה לנקודה שהאוטיזם לא מפריע לה. גם סטאר ניסתה לבדוק עם ג'ו ועם שאהין מה הפיינל 3 האידיאלי שלהם, והיא אפילו לא ניסתה עם אווה, ולא בטוח אם זה בגלל שסטאר לא רצתה לפנות נגדה, או שאף אחד לא סופר את אווה במשחק. סטאר מודחת, והקידמון מראה שהאסטרטגיה לא נגמרה עדיין. היתרון של אווה נגמר בפרק הבא, איך והאם היא תשתמש בו?

דירוג, אבל אני עדיין לא בטוח:

1. עדיין אווה
2. שאהין
3. קמילה
4. ג'ו
5. קייל
6. מארי
7. תומאס
8. סטאר
9. מיצ'
10. ביאנקה
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

אחרי העונה הזו אני אפרט יותר על דעתי לגבי העונות והזוכים שעדיין לא פירטתי לגביהם - יאם יאם, די, קנזי, רייצ'ל ו(אני מניח) ג'ו, ועונת 47 ו-48. יהיה ממש קשה לגבש דיעה על העונה הזו, ואני לא מצפה מאף אחד לדרג אותה גבוה כמו שאני אדרג אותה.

נערך לאחרונה ב:
פרק 11

אני הולך להעריך את מי שיזכה בעונה הזו, אם זה יהיה ג'ו, קייל או אולי איכשהו אווה. אדג'יקאים פתאום החליטו לסמן דווקא את אווה כמועמדת אפשרית לזכייה, ואני אפילו לא הולך להשוות אותה לוונדל (מתמודד שזכה על ידי שוד) או ג'יי טי (שכולם שיקחו בשבילו), אלא לסופי או לכריסטי מאוסטרליה - שתי נשים שזכו באמצעות דבר אחד ויחיד, נאום משובח. באוסטרליה אפילו לא היה מרמור, לי פשוט היה "ראוי", ועם קאסט אסטרטגי כמו שצריך, כריסטי עשתה ממנו עז. גם על בנג'מין יש לי בטן מלאה, ואני בעצמי הייתי כנראה מצביע לסופי. כל זה משנה רק על הנייר, כי אני לא יכול להיות אובייקטיבי כשאני יודע שבכל מה שקשור לבריתות ושקרים, אווה שוחה בסירופ כשכל השאר שוחים במים. היא גם המתמודדת הכי מקסימה מאז מישל מפיג'י לדעתי, אבל זה פחות רלוונטי.

אבל הנה זה מגיע, מארי מציינת את אווה כמועמדת להדחה, לראשונה מאז שצ'ריטי הודחה! זהו, עבר זמן מאז החשיפה הגדולה, אני רוצה שלפחות יכוונו נגדה. יגרמו לה להשתמש ביתרון או שניים. וכולם מכוונים נגד ג'ו. אבל זו הטעות הגדולה שלהם, אם ג'ו מודח, אווה הולכת להשתמש ביתרונות שלה, לתת 100% באתגרים (עוד לא היה אתגר שמאמץ את המוח!). כמו שאמרתי, לעונה הזו יהיה זוכה טוב/ה, אבל אפשר לומר את זה גם על עולם אחד. העונה הזו כבר יותר טובה מרוב העונות הסטטיות (8, 22-24, 36) אבל זה רף מאוד נמוך. כדי לעלות למחצית העליונה ולא להיות העונה הכי חלשה בעידן החדש, העונה הזו צריכה יותר מבליינדסייד אחד וייצוג אוטיסטי. ואם כבר מדברים, פרשיית הקוקוסגייט גרמה לי לחשוש שאווה הולכת להתנהג בצורה ילדותית ומרירה. היא לא. זה אמנם קצת צבוע שדווקא היא בחרה להעיר למארי ראשונה, אבל 1. היא לא אשמה שכולם בוחרים בה לפרסים, 2. גם קייל וקמילה העירו לה, ו-3. איך שאני מכיר את עצמי, יש מצב שאווה עשתה קטסטרופיזציה למצב.

ואז הגיעו וידויי הידידות של שאהין וקייל. אוקיי, אני מצטער, אני הולך לתת לעונה הזו ציון רע. חשבתי ששאהין וקייל פשוט מחכים לרגע הנכון. גם אני חשבתי שזה צעד נכון מבחינתם להדיח קודם את סטאר או מארי ולחכות לפיינל 7 כדי לעשות מהלך נגד ג'ו ואווה. במקום להעלות את העונה הזו למקום טוב בעידן החדש, מסתבר שאף אחד לא חושב על המיליון חוץ מאשר ג'ו, אווה וקמילה. איזה כיף. אני לגמרי יכולתי להיות במצב של "אם הפייבוריט שלי מודח אני מפסיק לצפות", אבל אם הפייבוריטית שלי מודחת, העונה נעשית מעניינת! ואז מגיע זמן מסע, וכנראה שאפילו לאלוהים לא איכפת, או שגם הוא אוטיסט, כי איכשהו אווה נבחרת! והיתרון הוא... ידע הוא כוח?!? מעבר ל"לאאאאאאאאאאאאאאאא!!!" ההכרחי, מצאתם למי להעניק את היתרון הזה, ליחידה שיש לה יתרונות. וכמובן המעבר מוידוי לאווה שמדברת לעצמה. היא כל-כך מייצגת אותי! אני מדבר לעצמי כל הפאקינג זמן! (היא גם היחידה בעונה הזו שמקללת מפעם לפעם). אני לא אובייקטיבי לגבי אווה, אבל לעונה עצמה יהיה הרבה פחות מזל.

ואז סוף סוף יש אתגר שמערב קצת שכל, אבל אווה לא מספיקה להוכיח את עצמה. קמילה זוכה בחסינות! והיא בוחרת את מיצ' וקיי - אווה?!? אה, זה כדי להרדים אותה ואת ג'ו, כדי להדיח את ג'ו. אבל למה, וכשאני אומר את זה אתם יודעים שזה רציני, שלא תדיחו את אווה לפניו?!? ובעוד קמילה וקייל שוקלים להדיח את ג'ו, מארי אאוטרייט אומרת שהיא תצביע נגדו. אבל במועצת השבט, הכול נופל. עד עכשיו התחמנים שיחקו רע, יחסי הכוחות השתנו מעט, והעונה הזו הייתה סבבה. הפרק הזה פשוט היה מעאפן. רציתי להעלות את קמילה למקום הראשון, אבל היא פשוט התקפלה. אבל מהפרק הבא, האם הפאגונגינג נגמר? האם העונה תפסיק להיות "אי הרוחות, אבל עם בחורה אוטיסטית חמודה"?

דירוג:

1. אווה
2. קמילה
3. ג'ו
4. מארי

השאר עיצבנו אותי ולא בא לי לדרג.

פרק 12

מיצ' רוצה לעשות מהלך, להההה, כי בפיינל 8 לא בער לך כל-כך! אני הייתי בטוח שאפשר להשתמש ב"בטיחות ללא כוח" על כל אחד ובייסיקלי לנטרל אותו, מה שבעצם הופך אותו לצמיד וטו דה לוקס כי אפשר גם לרכוש את האמון של מי שהשתמשת בו עליו - אני מניח שלולא זה אווה הייתה משתמשת ביתרון שלה על מארי בפיינל 8. אם כך אז טוב שאווה לא השתמשה בו, וזה יתרון לא הכי משהו, לדעתי אווה הייתה צריכה ללכת על קול נוסף וזהו. ממשיכים לדבר על כמה שג'ו הוא מנהיג דגול והכול, אבל למה אווה מקבלת כל-כך הרבה וידויים? לדעתי אם היא לא מודחת לפני הגמר, היא זוכה בו, מול ג'ו, מול קייל, מול מי שיהיה בו. היא אפילו לא תהיה הזוכה האוטיסטית הראשונה בתולדות הריאליטי, רק בהישרדות. איאן מ-BB14 גם הוא אוטיסט. וראיתי הרבה השוואות בין אווה לניקול מהאח הגדול, מסתבר שבעונת הקורונה ניקול חיקתה את הסטימינג של איאן, או צחקה מחיקוי של הסטימינג שלו. פאק איט, היא מבוטלת מבחינתי. חבל רק שאיאן זכה על ידי שוד של השחקן הכי טוב אי פעם.

אתגר פרס של סיבולת? אוקיי... והבטן של אווה מקרקרת :-D רק עכשיו? הבטן שלי מקרקרת ככה בסוף כל יום כיפור! את חייבת לאכול יותר כדי להיות חזקה כמוני! אחרי זה היא גם הופכת להיות השנייה בתולדות הישרדות ששוכחת את הכללים של אתגר סיבולת/שיווי משקל ובגלל זה מפסידה - והראשונה זה קרוב לעשרים שנה. הקודמת הייתה בחורה חזקה אחרת (אבל לא קרובה להיות חזקה כמו אווה), גם היא מצפון ארצות הברית במקור - אמנדה באתגר החביות בסין. אבל אמנדה עשתה את החטא של להצביע לסנדרה בגמר של עונה 20, ואני מאמין שאווה לא תעשה חטא כזה, אם הבחירה תהיה בין קמילה למיצ', היא תצביע לקמילה ללא צל של ספק. שאהין זוכה בפרס לראשונה, היחיד מברית הכוח שעוד לא זכה באתגר, ולוקח את ג'ו וקייל. זה משאיר את אווה בלי החברים שלה, אבל בסצנה שלא שודרה, קמילה ומיצ' מעודדים אותה אחרי שהיא מתבאסת על אובדן השרירים שלה. אוקיי, בין סידני (עונה 32) לאווה, אפילו אם ליהוק להישרדות היה אופציה, אני לא יודע אם הייתי משתתף. הכוח שלי חשוב לי מדי.

אם לא תהיה אסטרטגיה בעונה הזו, לפחות יש אנשים מדהימים ואחלה דמויות. אבל אל תשכחו את עונה 12, גם לא את 43, הפיינל 6 לא מאוחר מדי לעשות מהלך. כאילו, אני חייב לאווה את הגילוי הגדול שקירב אותי יותר לאחיי ואחיותיי לספקטרום, אבל גם ג'ו אדם מדהים ואם אני אתיידד בסוף העונה עם אווה כמו שאני מתכנן, בתקווה אני אתיידד גם איתו. ואז ברגע שלא נותרו מתמודדים מחוץ לברית שנוצרה בפיינל 8, האסטרטגיה מתחילה. מיצ' וקמילה מתחממים על שאהין, אבל שאהין מנסה לשחק ברצינות. אבל חזק מדי, כמו כל האסטרטגים חוץ מקמילה. הוא מנסה לשכנע את ג'ו להדיח את קייל, ואז מנסה לשכנע את קייל להדיח את אווה. ואז קייל מחליט להדיח את שאהין! סוף סוף!!! ואז ג'ו מקבל קטע אישי מאוד מרגש, אני כבר בכלל לא בטוח מי יזכה. מי אני רוצה שיזכה? קמילה או אווה.

אתגר חסינות, ולראשונה מאז המבוך המזורגג אווה ממש לא מצליחה במשהו. אבל זה לא מה שחשבתי שהיא תהיה גרועה בו, למעשה היא כמעט זכתה בחסינות! אם היא לא הייתה כל-כך גרועה בחלק הראשון, היא בקלות הייתה עושה קאמבק שעוד לא היה כמוהו! וזה ההבדל הכי גדול בין ספורטאי(ת) למרים משקולות - אני הרבה יותר חזק מאווה, כן, אולי גם יותר מהיר כי אני רץ, אבל בשילוב של הכול בהרבה אתגרים כאלה אווה יכולה להראות לי מאיפה משתין הדג. ואז קייל וקמילה מתחילים לעבוד על ג'ו, קייל מספר לו שלשאהין יש אליל, מאיפה הוא ישיג אליל?!? שניים מתוך שלושה שומשו, וכולם יודעים איפה השלישי! וזו כנראה הסיבה למה האסטרטגיה כל-כך חלשה בעונה הזו, העונה הזו היא כמו רץ מרתון שהחליט לעשות ספרינט על ההתחלה משום מה. אבל סוף סוף האסטרטגיה חזרה, ותכל'ס? ג'ו ראה שימוש באליל אחד בנוסף לאליל של אווה, אווה עצמה לא ראתה כלום כי היא הייתה בשבט הסגול כל הזמן.

בסוף קייל וקמילה מצליחים במזימתם, כשקמילה זורקת קול על מיצ' למקרה ששאהין ישתמש בירייה באפלה. אבל אני מאוד טרוד ממשהו אחד ששאהין אמר לקייל. יכול להיות שהרדאר-סופי שלי לא עובד כמו שצריך? אני חושב שאווה מקריינת את העונה והיא הולכת לזכות, אבל בפועל היא הולכת להיות עז ובדיחת העונה?

דירוג:

1. קמילה - ברוכה השבה למשחק
2. קייל
3. אווה
4. ג'ו
5. מארי
6. שאהין
7. תומאס
8. סטאר
9. מיצ'
10. ביאנקה
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

גמר!

אז הפרק מתחיל, כרגיל לעידן החדש, עם יתרון לאתגר החסינות הקרוב. הוא מבוסס על האלילים המוקדמים של השלב השבטי, ומיד זה אומר שלשניים יש חסרון משמעותי - ג'ו ומיצ', שלא עבדו על האלילים. ולאחת יתרון משמעותי ביותר, כי היא פתרה חידה זהה לזו בעבר. אוקיי, אני מבין כל מי שאומר שזה נראה חשוד. אבל איך בדיוק ההפקה התערבה בזה שאווה שלפה את האבן הסגולה ונבחרה למשחק בפיינל 7? זו אולי הטענה שהכי עיצבנה אותי לאורך העונה, זה שההפקה התערבה עבור אווה - בפיינל 10 ובפיינל 7. כמובן, חוץ מכל מיני טענות של אייבליסטים (אנשים שיוצאים נגד בעלי מוגבלויות למיניהן) שטוענים שאווה לא באמת אוטיסטית כי היא בתפקוד גבוה. די כבר, אנחנו לא בשנות התשעים ש"אוטיסט" פירושו בתפקוד נמוך ו"אספרגר" פירושו בתפקוד גבוה.

אתגר ראוי לשמו שכולל כמה אלמנטים שטרם נראו בעבר, אבל בסופו של דבר הכול הוכרע בפאזל, והגברים החזקים נפלו מחוץ למירוץ בזמן שהנשים החכמות הובילו את המירוץ להרכבת הפאזל, אבל למרות שאווה היא דוקטורנטית להנדסה (ביוהנדסה? לפי התזה שלה אני מניח שהיא לומדת ביוהנדסה) קמילה יותר טובה ממנה בפאזלים, היא זוכה בחסינות - ובוחרת את אווה להצטרף אליה לפרס. אגב, יודעים מי עוד היה סטודנט להנדסה (הנדסה כימית, משהו שונה מאוד, ובכל זאת)? איאן מהאח הגדול, האוטיסט הראשון שהשתתף בתוכנית ריאליטי חברתית - וזכה. אבל המשחק באח הגדול הרבה יותר מתאים לאוטיסטים, מתנאי המגורים הנורמליים לעומת החיים באי, שיכולים לגרום לשלל של גירויים סנסוריים בלתי נשלטים, ועד המשחק, שבו בדרך כלל הדיירים נחלקים לשני מחנות, ובזמצב הזה אוטיסטים יכולים לתחמן ולשקר מבלי להצטרך לראות גוונים של אפור, משהו שאווה נגעה בו בקטנה בהדחה של דיוויד.

אז המודח האחרון בהצבעה רגילה הוא בוודאות גבר, קמילה חסינה ולאווה יש אליל. אבל האם מיצ' יצטרף לג'ו ולאווה וידיח את קייל, או לקייל ולקמילה וידיח את ג'ו? התשובה היא שכולם רוצים להדיח את מיצ', מיצ' מודח, אווה משתמשת באליל סתם בשביל הכיף. אחרי זה מגיעים לאתגר האחרון, "קוטל הפייבוריטים" חוזר אחרי מנוחה של ארבע עונות, קייל זוכה בו, חבל מאוד על קמילה שאמרה לקייל שרק אחד מהם יכול לשבת בגמר, כי עכשיו יש מצב שהיא תפסיד. או היא או אווה, יכול להיות שבמקום לזכות או להיות עז, אווה הולכת להפסיד באתגר האש ולהיות האיום הגדול. הכול הולך מעולה עד שאווה מתקשה להדליק אש ועוברת עוד מלטדאון, פחות אינטנסיבי מקודמו אבל הרבה יותר רועש - וזה עוד משהו שגורם לי להזדהות עם אווה, כשאני ליד מישהו אני משתדל לשמור על ווליום סביר, אבל לבדי, היו יכולים לשמוע אותי במרחק של חמישים מטר. זה מכשול שהייתי חייב להתגבר עליו כדי לעבור לחיות לבד, אבל אני רציתי להתגבר על המכשולים שלי בעצמי - והצלחתי! וכך גם אווה, שמסוגלת תמיד להסביר בצורה כל-כך ברורה מה בדיוק מוביל לתגובות קיצוניות, זה אף פעם לא מאפס למאה. כל מעמסה רגשית קטנה, כל מכשול, מקרב את הניצוץ במורד הפתיל. כשהוא מגיע לדינמיט, המלטדאון בא, ואני מניח שגם עכשיו וגם בפרק 5, אווה ידעה שהיא בעומס יתר רגשי. אבל זה לא כמו לשחק במחשב, להתקשות, להתעצבן, לעבור למשהו אחר, להירגע, לישון ולמחרת להצליח, לא, אין לה את הפריבילגיה הזו, היא במגבלת זמן. ואני כבר שמתי לב במקרים דומים שאני בעומס יתר ופשוט התרחקתי. בהישרדות זה לא אפשרי. וזו עוד סיבה למה הישרדות כל-כך לא ידידותית לאוטיסטים.

אבל עם כל זה, אווה לא מוכנה לוותר לעצמה, קייל וג'ו רצו לפתור אותה מאתגר האש, ואווה התעקשה להתחרות. אה, וגם המלטדאון שלה זה לא משהו שאפשר פשוט לחקות כמו *מישהי שבכתה בכי מזוייף בכל הזדמנות אפשרית*, ועכשיו אני מתבייש שבכלל העזתי להעלות איזושהי קונוטציה להשוואה בין אווה ל... עז של גאבון. לא רוצה אפילו לקרוא לה בשמה. ובאתגר עצמו אווה מצליחה, עד שהרוח מחליטה לבחור לה פייבוריטית אחרת ומפריעה לה. ואז אווה נכנסת שוב לעומס יתר שוב, אבל הרוח מבינה שהיא מציקה לאווה יותר מדי ונותנת לה לנצח. אבל... אווה מול ג'ו וקייל בגמר. היא הולכת להיות עז. היא לא תקבל קול אחד. :-(

במועצת השבט האחרונה, שוב ברור שאווה באה להישרדות כדי *לשחק*. האם הקאסט היה הרבה יותר מדי לטובת אווה? כן, אבל במגבלה שהיא הציבה לעצמה, לא לעשות את המשחק כאוטי מדי, אווה *שיחקה*. היא יכלה לשמור על ברית הכוח שלמה ולהדיח את מיצ', והיא בחרה לבגוד בדיוויד ובמארי. אבל ברגע האמת, העונה הופכת להיות עונה נורמלית של הישרדות, והמושבעים בחרו בקייל, ששיחק את המשחק הכי טוב. אבל אווה לא הייתה עז בכלל, היא קיבלה קולות! ג'ו היה העז, ואפילו הוא קיבל קול סורר מסדריק! אכן נכון, לראשונה מאז עונה 35 כל הפיינליסטים קיבלו קולות!!! אבל עכשיו הגיע הזמן להיות לראשונה אובייקטיבי ולדרג את העונה, ואז הזוכה.

דירוג סופי:

דירוג:

1. אווה - לא איכפת לי יותר
2. קייל
3. קמילה
4. ג'ו
5. מארי
6. שאהין
7. תומאס
8. סטאר
9. מיצ'
10. ביאנקה
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי

דירוג העונות:

1. קאגאיאן
2. מיקרונזיה
3. גיבורים נגד נבלים
4. קמבודיה
5. אי הגלות
6. עונה 42
7. סין
8. מנצחים במלחמה
9. איי הפנינה
10. עונה 47
11. עונה 45
12. אמזונס
13. סאן חואן דל סור
14. עונה 44
15. XYZ
16. הפיליפינים
17. ונואטו
18. אוסטרליה
19. עונה 46
20. עונה 43
21. דוד נגד גוליית
22. טוקנטינס
23. עונה 48 - מלא שונאים את העונה הזו, אבל בדירוג של מה שאני שונא בעונה, מתמודדים רעילים ובולשיט של טוויסטים מפריעים לי הרבה יותר ממשחק צפוי ולראייה, שוב, האהבה שלי לעונה 12. פרק ההדחה של מארי קצת הלך רחוק מדי עם היעדר האסטרטגיה, אבל היו מספיק מהלכים בעונה הזו כדי להרחיק אותה מהבוטום. אה, וכמובן המתמודדת האוטיסטית הראשונה בתולדות הישרדות.
24. עונה 41
25. דם נגד מים
26. HHH
27. קרמואן
28. מרקייזיס
29. עולם אחד
30. גוואטמלה
31. סמואה
32. בורנאו
33. משני משחק
34. אי הרוחות
35. עולמות בנפרד
36. קו-רונג
37. אי הנוצרים
38. אי ההכחדה
39. ניקרגואה
40. גאבון
41. איי קוק
42. פאלאו
43. פיג'י
44. אי הגאולה
45. אי האלילים
46. אולסטארס
47. אפריקה
48. תאילנד

זוכים:

1. טוני עונה 40
2. נטלי אנדרסון
3. שרה
4. פרוואטי
5. טוד
6. טוני עונה 28
7. די
8. קים
9. קייל - מצטער על הדירוג הנמוך שלי מקודם, כנראה הייתי קצת ממורמר. הבעיות של קייל דומות לבעיות של קים, וזה הקאסט שהם שיחקו איתו. קים נתקעה עם קאסט מלא אנשים מאוד טיפשים, ואילו קייל שיחק עם אנשים מאוד ידידותיים, ולכן לא שיחק משחק חזק במיוחד. מראש המטרה שלו לא הייתה להדיח את ג'ו ואת אווה, אלא ללכת איתם לגמר ולגרום להם להאמין שהוא בשליטה. בדיוק כמו אריקה, הוא היה בתפקיד ה"ווזיר". הדבר הכי מתאים שאפשר לעשות זה לתת לו את אותו המיקום שתיכננתי לתת לאווה.
10. ריצ'ארד
11. דניס - קיוויתי להוציא אותך מהעשירייה בשביל אווה, ואז ילידת מינסוטה אחת הייתה מוחלפת בילידת מינסוטה אחרת. לא נורא!
12. ג'רמי
13. אדם
14. ניק
15. אריקה
16. כריס דוהרטי
17. רייצ'ל
18. קוקרן
19. קנזי
20. מריאן
21. סנדרה עונה 7
22. גייבלר
23. יאם יאם
24. ג'יי טי
25. וונדל
26. טייסון
27. ג'נה
28. סופי
29. ארל
30. טינה
31. אראס
32. מייק
33. בריאן
34. בוסטון רוב
35. יול
36. טום
37. אית'ן
38. נטלי ווייט
39. וספיה
40. טומי
41. דני
42. מישל (למרות שיכול להיות שאני מושפע בגלל שמעריצים אמריקאים מתים עליה מסיבה לא ממש ברורה)
43. אמבר
44. סנדרה עונה 40
45. בן
46. בוב
47. פאביו

בלתי שפיט: כריס אנדרווד - למרות שאילו היה משחק 39 ימים כמו שהוא שיחק את השלושה האחרונים הוא כנראה עדיין היה בבוטום 10 שלי.

נתראה בעונה 49, ובתקווה הפעם הייצוג האוטיסטי לא יהיה בחורה צעירה ויפה, היו לי מספיק חרדות ומעורבות רגשית בשביל שנתיים שלמות!

נערך לאחרונה ב:

ghl123

Member
העונות הכי גרועות - עונות 5, 9, 19, 38, 39 ובעידן החדש עונות ממש גרועות 42 ו44

דירוג העונה
1 קייל ניצח בצדק
2 אווה הפייבוריטית שלי מתחילת העונה ריספקט
3 קמילה
4 גו
5 שהין
6 מארי

הזוכים הכי גרועים
יאם יאם
טייסון
מישל
אמבר
כריס אנדרווד

נערך לאחרונה ב:
העונות הכי גרועות - עונות 5, 9, 19, 38, 39 ובעידן החדש עונות ממש גרועות 42 ו44

דירוג העונה
1 קייל ניצח בצדק
2 אווה הפייבוריטית שלי מתחילת העונה ריספקט
3 קמילה
4 גו
5 שהין
6 מארי

הזוכים הכי גרועים
יאם יאם
טייסון
מישל
אמבר
כריס אנדרווד
מה יש לאנשים נגד ונואטו?!? אף פעם לא הבנתי...

למעלה