פרק 6
יהיה קשה מאוד להתייחס לעונה באובייקטיביות עכשיו. זו עונה שיהיה לי קשה לדרג, עם גיבורה אמיתית שיהיה לי אפילו יותר קשה לדרג. אחרי שהיא ריגשה אותי עד דמעות בטלוויזיה, ואחרי שבוע מטורף עם המון צירופי מקרים שגרמו לי סוף סוף להבין לגמרי מה זה אוטיזם, מה קורה לילד שלא מקבל את הטיפולים הדרושים בגיל צעיר, ואיזה נס זה שאווה ואני בכלל כאן להיות מעריצים של המשחק (ובמקרה שלה אשכרה להשתתף - מה נסגר איתך?!? זה כאילו אני, גבר שיכול להביט בנפוליאון בעיניים, אנסה לשחק כדורסל!), והביא אותי לידי דמעות שאני לא האמנתי שאפילו יש לי - הגיע הזמן של אווה לשחק את המשחק. ושיהיה לכולם ברור, אני ממש לא מצפה ממנה להיות אסטרטגית, בטח שלא נבל. לא שחייבים להיות נבל כדי לשחק את המשחק חזק, אבל מגיע לה, ואני שונא להשתמש בביטוי הזה, Participation trophy רק על זה שהיא העזה לצאת כל-כך רחוק מאיזור הנוחות שלה, רק בשביל אהבתה למשחק. כל מה שאני מצפה ממנה זה לא לשלשל ערכיות כמו טרי ואוזי, שחוץ מהיותם "ראויים" הם גם פוצים לא נורמליים, ולא להתמרמר כשהיא תגיע למושבעים. אם יהיה לי קשה מדי להיות אובייקטיבי, אני אגדיר אותה בתור "בלתי שפיטה", משהו שלילי מאוד לגבי מר 12 ימים וההוא שפרש פעמיים, אבל במקרה של אווה, החוסר שפיטות יעזור לי למקם אותה מעל כולם. כי מגיע לה. פאק איט, לא איכפת לי. אבל אחרת אני אנסה בכוח להפריד בין, ותסלחו לי על השימוש בביטוי שבמקור שומש על ידי אדם סופר "ראוי", אווה השורדת מאווה האישה.
בכל מקרה, עדיף בהרבה להיות אוטיסטית שהתרחקה כל-כך מאיזור הנוחות שלה רק בשביל להשתתף בהישרדות, מאשר מישהי כמו סיי. לסיי אין טאקט, אין חשיבה לטווח ארוך, המשחק שלה נוראי ברמה שאני מעדיף היעדר מוחלט של משחק, ואם היא תגיד משהו על אווה (בעבר היו לקוחות שקראו לי "פסיכי" או "חולה נפש" ואני פשוט התפוצצתי) אני כנראה אצטרך לקנות מסך חדש למחשב. אם עוד לא מובן, אני שונא אותה. אני גם לא ממש אוהב את צ'ריטי, בכל פעם שהיא פותחת את הפה היא מסוגלת רק להכניס את עצמה לצרות. הוידוי של אווה עליה בפרק הקודם הוא כנראה וידוא הריגה, והיא לא אמרה מילה בזמן מציאת האליל בפרק הקודם אבל אפשר לראות עליה שלא איכפת לה והיא לא מתחברת לכולם.
מה שבסופו של יוצא מהמיזוג הוא, ובכן, ברית אלפא. אני שונא לקרוא לה ככה. גם בגלל שהיא מעלה קונוטציות לגבריות רעילה, אבל בעיקר בגלל שאווה היא חלק ממנה. כאילו, כל הכבוד בשבילך, גם על הכוח הפיזי (ובכל זאת איכשהו היא עדיין חמודה ונראית טוב למרות כל השרירים - לא, אני לא הולך להחפיץ אותה! היא לא עוד סתם בחורה צעירה ויפה, היא הגיבורה שלי! אוף, להיות אובייקטיבי הולך להיות *סיוט*) אבל גם ככה את מסומנת על ידי לוחמות צדק חברתי בתור "בראד קלפפר עם וגינה", הברית הזו לא הולכת לעשות לך טובות. אבל היי, תחמנות רק תוסיף כאוס למשחק, וכאוס ואת - לא, כאוס ואוטיזם - לא מתחברים. אם את צריכה להקיף את עצמך ב"ראויים" כדי להתקדם במשחק, סבבה. עקרב עם צבתות עבות לא צריך ארס. כאמור, רק אל תפלטי ערכיות בעצמך. חוץ מזה שאת כנראה יותר חכמה מכל הגברים בברית שלך ביחד. ג'ו "ראוי" אבל הוא בייסיקלי טום ווסטמן הדור הבא, וטום שיחק את המשחק, הרגע סיימתי את עונה 20 וממש אהבתי את טום. שאהין וקייל כמובן כבר משחקים, ודיוויד... אוי, דיוויד. אוי ויי. לא, דיוויד לא בא לי בטוב. הוא לא גיבור כמו אווה או ג'ו, הוא Jock אמיתי - הוא לא אנטי אסטרטגיה, הוא אנטי מוח. הוא מעריך רק דבר אחד, וזה כושר גופני. הוא רוצה שהחזק באמת ישרוד. יש לך שריר במוח? לא גבר, יש לך שריר במקום מוח. אה, והוא גם לא מעריץ של הישרדות בכלל. אחרת אין סיכוי שהיה משתתף. אבל היי, כמה שיותר אבירים מסביב למלכה שלי, יותר טוב. לא, אני לא אובייקטיבי. ואני לא מצפה מאף אוטיסט בעולם להיות אובייקטיבי. כאילו, מה אני יודע על תחמנות בחיים האמיתיים? אני לא מכיר אף נבל! במעט משחקים הוירטואליים ששיחקתי בהם, שבהם לא ראיתי אף גוף ולא שמעתי אף קול, עשיתי מעצמי ליצן. כאמור, מגיע לאווה פרס רק על זה שהיא מעזה לשחק.
בד בבד צ'ריטי מנסה לחזור לשבט הכתום הישן, לכריסי ולמיצ'. היא היחידה שלא בברית הכוח (פאק, אני שונא את השם הזה!) שיודעת על האליל של אווה. ועכשיו בזכותה, עכשיו כולם יודעים. או מיי גאד, רק תתנו לה להגיע למושבעים כדי שהיא תשחק את המשחק עד הסוף, ברמה השבטית, ברמה האישית וכמושבעת. רק תתנו לה להגיע לטופ 11. ביצ' פליז, את לא יכולה לשחק את המשחק בלי ברית סולידית להישען עליה! והיא ממשיכה לקרוא את המפה לא נכון כשהיא מייעצת לסטאר לדרוש את האליל בחזרה. לא ביצ', אווה פתרה את הפאזל, מגיע לה להחזיק אותו. מכאן מגיעים ל"מרג'טורי", וכמו בעונה 47 - רק אחד יהיה מוגן מהדחה! מה לעזאזל "טורי" במרג' הזה?!? בקבוצה הכתומה יש כמה מהמתמודדים החזקים ביותר כולל ג'ו, אבל יש גם את מיצ' וסדריק שמחלישים את הקבוצה. הם מגיעים בסופו של דבר לפאזל, ושם מיצ' ושאהין מתעקשים לפתור את הפאזל בעצמם - חבל, רציתי מאוד לראות את השכל האוטיסטי בפעולה, ועושה רושם שאווה רצתה לעזור, אבל כנראה לא רצו שהיא תחווה עוד התקף. לא נורא, מהיכרי את עצמי ואוטיסטים אחרים עוד יהיו לאווה הזדמנויות להפוך את עצמה למלכת פאזלים. בכל מקרה, הקאמבק לא נעשה ואווה הולכת להגיע למועצת השבט הראשונה שלה פגיעה לגמרי. משם קייל ממשיך וזוכה בחסינות. ואני קצת במתח, למרות שאני מאמין שהסיכוי שאווה לא תגיע לפחות לטופ... 10, הוא אפסי.
ואז המשחק מתחיל ואיזה כיף, על הגיבורה שלי כבר יש מטרה ענקית. אני מקווה מאוד שהיא תשרוד את ההדחה הקרובה ובפעם הבאה מהיכרי את הפורמט היא כנראה תהיה מועמדת רק מול חמישה אחרים, ולאחד מהם תהיה חסינות. אם לא יהיה לה מזל להיות עם ג'ו, דיוויד ו/או סטאר, אווה תצטרך להשתמש באליל. אז כן, היא *חייבת* להקיף את עצמה בערכים. אי אפשר לשפוט אותה כמו טיפיקלית, אבל אני מעדיף לעשות לה העדפה מתקנת מאשר ללכת על הדרך הקלה ולפטור אותה כ"בלתי שפיטה". אני חושב שהיא בעצמה לא תאהב את זה. אבל כרגע נראה שאנשים חושבים שבגלל שאווה מנסה למתג את עצמה בתור "ראויה", יהיה יותר קל להיפטר ממנה בהמשך. אבל היא תהיה מושבעת. היא תשרוד את השבוע הבא כמעט בוודאות כי יש לה אליל, אבל היא צריכה רצף חסינויות מטורף או שישחקו את המשחק בשבילה כמו בטוקנטינס. ואני לא רוצה שישחקו את המשחק בשבילה. יותר מזה, אני רוצה שהיא תהיה מושבעת כדי שהיא תעמוד לצד ראשי הבשר שהיא הקיפה את עצמה בהם, ולהטיף שכן, תחמנות לא בשבילה אבל היא דרך לגיטימית, ואז להצביע לשחקן הטוב ביותר.
בסוף אווה שרדה מועצה בלי הגנה ובלי לקבל אפילו קול אחד שזה די מדהים, בתקווה האש תרד ממנה אחרי שהיא תשתמש באליל (ולא יהיה מקום טוב יותר להשתמש בו באליל מאשר במועצה הבאה, אלא אם היא תהיה מוגנת כמובן), צ'ריטי הודחה ואני לא יודע כמה זה היה רע עבור אווה, אני כן יודע שרק לצפות בעונה הזו יכול להכניס אותי להתקף חרדה. בחיים לא הרגשתי ככה כלפי אף מתמודד או מתמודדת, אבל אתם יכולים להאשים אותי?
דירוג:
1. קייל
2. קמילה
3. אווה - היי, היא עושה מה שהיא צריכה כדי להתקדם, היא לא אמרה מילה אחת רעה על המשחק. אם היא עצמה הייתה "ראויה" אני כנראה הייתי עובר משבר, אבל למה שאוטיסטית "ראויה" אפילו תראה הישרדות, שלא לדבר על להשתתף?!?
4. שאהין
5. מארי
6. ג'ו
7. תומאס
8. סטאר!
9. ביאנקה
10. מיצ'
11. כריסי
12. קווין
13. דיוויד
14. צ'ריטי
15. סדריק
16. ג'סטין
17. סטפני
18. סיי
בפרק הבא: שאהין בסכנה?!? ואווה איכשהו כנראה ירדה לגמרי מהפרק.