עונה 4 פרק 8

עונה 4 פרק 8

מפתיע שהיום יום שני, ואף-אחד לא טרח לפתוח הודעה על הפרק ה8. אז היו שאלות על הפרק, אבל מה עם דעות על הפרק (חוץ מיסמין הזריזה)?

בהזדמנות זו, אני רוצה להודות לחברי הפורום שטרחו לכתוב דעה על הפרק הקודם, ככה אנחנו מצילים את הפורום הקטן שלנו.

בואו נתאמץ לכתוב דעה גם על הפרק הזה....

כן, ואל תשכחו לסמן

טוב, משום מה, לקח הפעם המון זמן לתרגום הפרק, כך שראיתי אותו רק עכשיו וואלה אחלה פרק.

קודם כל מונה!!! איזה שחקנית מדהימה, איזה מבט מלא משמעות, ואיך היא הכינה את האנה להודות ברצח, ממש מקצועיות! ובסוף היא הודתה ברצח, כי היא רצחה? או משהו אחר?

ספנסר, תמיד חושבת איך לקדם את העלילה, ומסתבר שכנראה אימא של טובי נרצחה. והשאלה היא בידי מי??? זה הכי מסקרן בעולם, מי ירצה לרצוח אישה מעורערת נפשית, ששהתה בבית חולים לחולי נפש, ועוד יותר אני רוצה לדעת איך הרצח של אימא של טובי מתקשר לתמונה הכללית.

אריה, לא מבינה אותה. כאילו, את מקבלת הודעה כזאת, ואת אמורה להיות אחראית לאחיך כי ההורים שלכם לא דואגים לילדים שלהם. אז לכי תקחי אותו, מה את מקבלת כעובדה שהוא בסדר, ואפילו לא מתעקשת לברר איפה הוא נמצא? ועוד הזמנת את ג'ייק המשעמם שיבוא לעזור לך, אז תעשי משהו, קיבינימט!!!!

כיילב, ההתנהגות שלו הזויה לחלוטין, אם חברה שלך לא עונה לך, ואתה חושב שהיא בצרה, מה אתה הולך לבקר את אימא שלה, למה אתה לא רץ לבית שלה לראות מה קורה? מה אתה מבזבז זמן לדבר עם חברה שלה? כל ההתנהגות הזו לא ברורה לחלוטין

ופאם, אימא של אמילי, נכון כשהיא התחילה לבכות היא נראתה זקנה ומקומטת? זה מה שעבר לי בראש. אמילי כל הזמן מנסה לעזור והיא דוחפת אותה לכיוון העתיד לה, ושהיא עושה משהו למען העתיד לה. היא ממררת בבכי לידה, וגם אומרת לה שלא תשנה את התוכניות שלה בגללה. נו, באמת, זאת אימא שלה, איך אפשר לעזוב את אימא שלך כשהיא כל-כך עצובה וברור שהיא זקוקה מאוד לבת שלה (בת יחידה, ואין עוד אחים לחלוק אחריות על האם).
וחוץ מזה, שהיא ממש חסרת טקט. יושבת אמילי עם המפקחת שלה משנה שעברה, לא חברה שלה, וההיא שופכת את כל הצרות, למה זואי הייתה צריכה לשמוע את זה? למה לא לקחת אותה לצד ולדבר איתה ביחידות?

ובסוף האנה. נשמה טובה האנה שממהרת לעשות טעות אחר טעות וחושבת שככה היא עוזרת לאימא שלה. נו, באמת, איך יעזור לאימא שלה אם היא תהיה בכלא? והיא גם אמרה בתחילת הפרק, אימא שלי מנסה להגן עליי, ממה היא מנסה להגן עליה?

עד כאן לבינתיים....

a silver cat

New member

דרך איפה את רואה? אני ראיתי את הפרק עם תרגום שבוע שעבר כבר.

באמת לא הבנתי למה מונה התכוונה לתת להאנה להתוודות על הרצח, כשברור שהאנה לא הייתה מצליחה לעשות את זה. בסוף היא באמת לא נתנה לה. אני בספק שמונה רצחה את וילדן. אולי היא רוצה לצבור נקודות זכות אצל הבנות.

אני גם בהתחלה לא הבנתי למה פאם בכתה. ואז חשבתי שבעצם זה הגיוני עם כל מה שעובר עליה. פיטרו אותה מהעבודה, מישהו נכנס להם עם רכב לסלון, ועכשיו אולי הבת היחידה שלה עוזבת לכמה חודשים. אפשר להבין את ההתפרקות שלה.

אני מניחה שהאנה חשבה שבגלל שהיא קטינה יתנו לה עונש קל יותר והיא חשבה שזה הרע במיעוטו. אבל כן, הרעיון הוא די מטופש.

אני מבינה את הבכי של פאם, רק שהוא מעמיס את רגשות האשם אצל אמילי. הרי אמילי מרגישה אשמה שבגללה הסלון שלהם נהרס, והם גרים במוטל. היא מרגישה אשמה שהיא לא יכולה לשחות, וההורים שלה שאין להם הרבה כסף צריכים לשלם על שכר לימוד מלא, במקום שהיא תתקבל על מלגה, והיא באמת מנסה לעזור לאימא שלה כמיטב יכולתה, אך זאת כל הזמן דוחפת אותה לכיוון העתיד שלה ומתעקשת שהיא תסתדר לבד

וכשסוף-סוף אמילי עושה צעד בכיוון הזה ומספרת לאימה עליו. אימא שלה בדמעות אומרת שזאת הזדמנות נהדרת. וכשאמילי אומרת שהיא יכולה לקצר את השהות שם ולחזור הביתה יותר מוקדם, אימא שלה מתעקשת שתלך לכל הקיץ, כי חבל שתפסיד, ואחר-כך היא בוכה בכי קורע לב. פייר, אני הייתי נשארת ברווזווד אם הייתי רואה את אימא שלי במצב נפשי כל-כך קשה....

a silver cat

New member
איך שאת אומרת את זה

זה נשמע כאילו פאם בכתה בכוונה, כאילו היא ניסתה לעשות מניפולציה רגשית על אמילי. לדעתי ההתפרקות והבכי שלה היו אמיתיים. נכון שזה מעמיד את אמילי במצב לא נעים, אבל אני לא חושבת שפאם אשמה. זה פשוט המצב.

תשובה

אז ככה

אריה ישבה בבית ושמעה ילדים מתפרעים ברחוב, אז היא חשבה על אחיה שנמצא באיזו מסיבה והיא התקשרה לפלא שלו. ענה חבר שלו שאמר שהוא מחוסר הכרה והוא לא יכול לדבר, אריה התעקשה לדבר עם אחיה, אך החבר ניתק את הטלפון. אז אריה התקשרה לג'ייק שיבוא וביחד יחפשו את אחיה. כשג'ייק הגיעה מייק התקשר ואמר שהוא בסדר והולך לישון אצל החבר שלו. אריה ביקשה ממנו שיחזור הביתה, אך הוא אמר שהחבר שלו סתם חמד לצון והוא בהכרה ובסדר גמור והוא הולך לחבר שלו, וגם אמר פחות או יותר איפה הוא נמצא. אז אריה פנתה לג'ייק ואמרה לו שהיא מצטערת שהפריעה לערב שלו, אך הוא אמר שאם זה בסדר, הוא ישמח להישאר איתה....

בדעה שלי על הפרק מתחתי ביקורת על התנהגות זו

a silver cat

New member
לגבי התגובות לפרקים

אני באופן אישי מתבאסת מזה שאין הרבה תגובות לפרקים. אני שואלת את עצמי בשביל מה לכתוב תגובה? הרי בכל מקרה רוב הסיכויים שלא יגיבו אליה. אני את הדעה שלי יודעת. בשביל מה לי לבזבז חצי שעה שעה מהיום שלי כדי לכתוב דעה שתקבל מקסימום תגובה אחת שתיים.
אם יש כבר תגובות לפרק הרבה פעמים מדובר באנשים שכותבים את הדעה שלהם ונעלמים. הם לא מגיבים לדעות של אחרים. לא מתפתחים דיונים. ולדעתי זה מאוד חבל. אני רוצה שיתפתחו דיונים. יש רק איזה 2 3 אנשים שמגיבים גם לאחרים וזה לא מספיק. צריך שיותר אנשים יגיבו. לא רק לפרק עצמו, אלא גם לדעות של אחרים. שיתפתחו פה דיונים על הפרקים ועל הסדרה באופן כללי.

ועכשיו לפרק עצמו

בהתחלה לא הבנתי למה מונה לא עצרה את האנה מלהתוודות כשברור שהאנה לא הייתה מצליחה לעשות זה זה. אבל בסופו של דבר מונה כן עצרה בעד האנה בזה שהיא התוודתה בעצמה. מעניין מה התוכנית שלה. בכל מקרה אני לא דואגת לה.

ולגבי ה"וידוי" של האנה. האנה טענה להגנה עצמית כביכול. אבל לפי הסיפור שהיא סיפרה, על איך היא "רצחה" את וילדן, לא הייתה שם שום הגנה עצמית. במהלך הסיפור שלה כל הזמן חיכיתי שהיא תגיד שוילדן שלף אקדח או סכין או משהו כזה שיצדיק את ההריגה שלו, אבל כלום. כל מה שהאנה אמרה זה שוילדן היה מעצבן ושהוא הציק לה ולאמא שלה. אבל בגלל זה הורגים בנאדם? הרי לפי הסיפור שלה זה לא שהאנה באמת הייתה בסכנת חיים מוילדן. אני חשבתי שאפשר לטעון להגנה עצמית רק אם מישהו באמת נמצא בסכנת חיים, כמו במקרה שאשלי דרסה את וילדן אחרי שהוא כיוון אליה אקדח. אבל להרוג מישהו כי הוא מציק ולטעון להגנה עצמית?
ונכון, וילדן באמת היה מאוד מעצבן וייתכן שהוא באמת היה פוגע בהאנה ואמא שלה, אבל בתכלס חוץ מקצת לאיים הוא לא עשה להן כלום. אז לטעון להגנה עצמית? לא יודעת...במיוחד בהתחשב בעובדה שהאנה ואמא שלה לא פנו לאף אחד לעזרה לפני שהאנה "רצחה" את וילדן. האנה אמרה ב"וידוי" שלה שאף אחד לא עזר להן. אבל הן לא ביקשו עזרה מאף אחד. אז איך אפשר להשתמש בטיעון הזה?
אם החוקרים היו מאמינים לסיפור של האנה, אז היה אפשר מקסימום להבין אותה שהיא רצחה את וילדן. אבל הגנה עצמית? אני לא חושבת.

מייק לא היה עונה שלמה ועכשיו כשהוא חזר הסיפור שלו ממש לא מעניין. למרות שאם מה שאחרים חושבים לגביו הוא נכון (אני לא אכתוב כאן כדי לא להרוס למקרה שזה באמת יהיה נכון) אז זה יכול לשדרג את הסיפור שלו.
בכל מקרה הכותבים חייבים לתת לארייה עלילות מעניינות יותר. העלילות שלה מאוד משעממות.

טוב, האמת היא שאין לי יותר מה להגיב מזה. בין היתר כי אני קצת ממהרת וכי ראיתי את הפרק לפני שבוע אז אני פחות זוכרת מה קרה ומה חשבתי עליו.

voy por mas

New member
היי

מה חושבים לגביי מייק?
וזה עזרא שהרס את המכונית לזה שהטריד את אריאה, לא?

a silver cat

New member
לגבי מייק (אפשר להגיד שזה ספוילר)

המפיקה הראשית של הסדרה התראיינה (די מזמן האמת) ואמרה שבעונה הרביעית אחת הדמויות תחקור את המיניות שלה, מה שגרם לאנשים לחשוב שזה אומר שאחד הבנים יתברר כהומו או שאחת הבנות תתברר כלסבית (בנוסף לאמילי ופייג'). כשהראיון יצא הועלו כמה השערות לגבי מי זה יהיה והרבה הימרו על מייק.
בהקשר לפרק הזה- קראתי תגובות לפרק בפורום אחר וכמה אנשים אמרו שהם חשבו שהמועדון שמייק היה בו היה מקום של גייז.
אני לא יודעת אם מייק באמת הומו, אבל אם הוא כן, זה יוסיף קצת עניין לעלילה שלו, שכרגע היא די סתמית בעיניי.

אני חושבת שלא יודעים בוודאות מי הרס את האוטו של קונור (הבחור שניסה לנשק את ארייה). בסדרה הראו לנו שמאשימים את מייק, אבל לאהיו הוכחות לזה ואני לא בטוחה שהוא באמת אשם. מאז לא הזכירו את הנושא הזה יותר, לפחות נכון לפרק הזה.

כמוני כמוך

גם לי מאוד עצוב שאין דיונים לגבי הפרקים, אבל צריך לשחק עם מה שיש, ומה שיש זה מעט מגיבים על כל פרק ופרק, לכן, מי שנכנס לכאן כדאי לו שיגיב גם על הודעות של אחרים כדי שבאמת יתפתח דיון

לגבי האנה באמת לא הייתה הגנה עצמית, זה יותר נראה רצח מתוך התקף זעם מאשר הגנה עצמית. האם מונה לקחה את האשמה עליה, כי היא רצתה להראות להאנה שהן עדיין חברות, למרות כל מה שקרה?

אני לא יודעת מה הסיפור על מייק, ואני אדע בהמשך כשיראו את הפרקים, אבל לגבי הפרק הנוכחי אני יכולה להגיד שאריה מתתנהגת מוזר. היא מאוד דואגת לאחיה, ומזמינה את ג'ייק שיעזור לה לאתר אותו. וכשהוא מתקשר להגיד שהוא בסדר, היא לא מתעקשת שיחזור, היא אפילו לא מתעקשת לדעת איפה הוא. היא קצת מתמרמרת שהוא הולך לחבר שלו, אך לא מונעת את הצעד הזה.
היא מעדיפה לשבת בסלון ולפלרטט עם ג'ייק, קצת הזוי בעיניי

a silver cat

New member

לגבי מונה- לדעתי היא רוצה להוכיח את עצמה לבנות, בעיקר להאנה, והיא פשוט מניחה שהיא תצליח לצאת מזה כי היא חכמה.

ולגבי ארייה- אולי לא באמת היה לה אכפת מה קורה עם מייק. כלומר, היא אחותו הגדולה אז היא כנראה הרגישה מחויבת לדאוג לו, אבל כנראה בתוכה היא לא באמת דאגה לו. ברגע שהוא אמר לה שהוא בסדר, זה הספיק לה. הוא בסדר, אפשר להמשיך בחיים. אולי מבחינתה היא עשתה את המוטל עליה.

voy por mas

New member
היי

רק עכשיו ראיתי את כל הפרקים שלא יכולתי לראות עקב תק' מבחנים.
וואו פרק אדיר. האנה ממש מטומטמת למרות שזה מכוונה טובה היא רק הורסת לאמה יותר.
בהתחלה שמונה ניגשה למשטרה ואמרה שהיא רוצה לדבר על רצח חשבתי שהיא תשמיע הקלטה של מה שהאנה אמרה ככה שזה ישמע וידוי על רצח ווילדן. מעניין למה היא לקחה את האשמה.
גם אהבתי בפרק הקודם שטובי וכיילב שיתפו פעולה. ברומנס זה כזה חמוד.

a silver cat

New member

אני חושבת שמונה מנסה לגרום לבנות לאהוב אותה, בעיקר להאנה. וכן, האנה לא ממש חכמה. אמנם זה יפה לראות אותה מתאמצת בשביל אמא שלה, אבל הרעיונות שלה די טיפשיים. ואת לא היחידה שחשבה שמונה תפליל את האנה, ראיתי עוד כמה שחשבו ככה.

בהצלחה במבחנים.

למעלה