עונה 4 פרק 7

עונה 4 פרק 7

היום יום שישי ואף אחת לא פתחה הודעה לפרק ששודר ביום שלישי. אני יודעת שזה לא מה שציפינו, וההתלהבות קצת נשחקה, אבל למען שלמות הפורום שלנו, כדאי שכולנו נתאמץ להחיות אותו במקצת. כן, גם אני.

לכן, אני מבקשת שכל אחת תנסה בכמה מילים לכתוב על הפרק, וננסה ביחד לעלות פה דיון כלשהו.

אז תהנו מהפרק ונתראה אחר-כך, אה... ואל תשכחו לסמן

a silver cat

New member

הפרק היה בסדר. אני לא יודעת למה, אבל אחרי שני הפרקים האחרונים היה לי פחות חשק מפעם להגיב עליהם. אני לא יודעת אם זה בגלל שבאמת אין לי מה להגיד עליהם כי הם לא מחדשים כלום ולא קורה בהם הרבה או שאני כבר פחות מחוברת לסדרה.
בכל מקרה אני כן רוצה לשמור על הפורום פעיל אז אני אכתוב את הדעה שלי על הפרק.

לגבי טובי וכיילב. זה היה נחמד שהם עבדו ביחד, אבל זה היה קצת מוזר גם. הם בכלל דיברו אחד עם השני לפני זה? ופתאום אנחנו רואים אותם עובדים ביחד? זה לא לגמרי לא אמין, הרי בנות הזוג שלהן בבעיה, אז זה הגיוני שהם ישתפו פעולה, פשוט זה היה לי מוזר לראות אותם עובדים ביחד. אבל לא משנה. בכל מקרה, אני חושבת שהטייס שיקר להם לגבי סיסי ושA אמר לו להגיד את השם הזה. אם אני צודקת אני מקווה שזה משהו שהם או השקרניות ישימו לב אליו.

אני לא ממש מבינה מה אמילי ציפתה למצוא בבית של וילדן. אני מניחה שהמשטרה כבר הייתה שם וחיפשה ראיות ואם הם מצאו משהו, הם בטח כבר לקחו אותו. כשהם היו שם והטלפון צילצל, חשבתי שכשזה יגיע לתא הקולי ישמעו את A (בקול מעוות) והוא יגיד משהו לבנות. אבל הוא השאיר להן פתק. וארייה ממש מצחיקה שהיא חשבה לענות לטלפון. לענות ולהגיד מה בדיוק? היא לא שוטרת, לא קרובת משפחה. למה שהיא תהיה בתוך הבית שלו?.

אני מקווה שהסיפור עם אמא של האנה יסתיים מהר, כי האמת היא שהוא מתחיל קצת להימאס עליי. אני רוצה לדעת כבר מה היא עשתה, בעיקר כי אני רוצה שזה כבר יסתיים. הסיפור הזה מנתק את האנה משאר הבנות וזה מפריע לי. בכלל, האנה הפכה ממישהי מצחיקה וכיפית למישהי רצינית ומבואסת, וזה לא כיף לראות את זה. אני יודעת שיש לזה סיבה, אבל זה עדיין לא כיף.
מה שכן, אני גם לא הייתי מוכנה להודות ברצח שלא עשיתי.

אני תוהה לעצמי אם עזרא היה עוזר לכל אחד, או אם הוא עזר בגלל שמייק הוא אח של ארייה. בסוף, כשהיא באה לדירה שלו והיה רגע שהיה ביניהם קצת מתח ובסוף היא הלכה, הוא היה נראה לי די מבואס, כאילו שהוא ציפה שייקרה ביניהם משהו. אני לא מבינה למה כל כך חשוב לו לחזור להיות עם תלמידת תיכון שהוא יצא איתה. כאילו, שישיג לעצמו חיים, למה הוא מתעקש על תלמידת תיכון? ואל תגידו לי שהיא אהבת חייו כי בעיניי זה בולשיט.
אני באופן אישי שמחתי כשארייה הלכה ואני מקווה שהם יישארו בנפרד כמה שיותר. ארייה מעניינת יותר בלעדיו.

מה נסגר בסוף עם הסיפור של שירותי הרווחה עם ההורים של אמילי? כי אני רואה שאמא שלה בבית כרגיל. פשוט עזבו את זה?
האם זאת הסיבה שA (אני מניחה שזה היה הוא) ניסה לדרוס אותה? אם הוא לא הצליח להרחיק אותה ע"י שירותי הרווחה, אולי ע"י דריסה שלה.

גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה....

מה קרה עם שירותי הרווחה? פתאום כך נגמר הסיפור, אפילו לא היה לו סיומת הגיונית... כל הסיפור היה הזוי, אז לפחות שיסיימו אותו באיזשהי דרך...
גם היו אי דיוקים בתסריט שקצת הפריעו לי...
1. חשבתי שלאימא של ספנסר קוראים ורוניקה, אז מה פתאום אשלי אמרה ורג'יניה?
2. מאיפה טובי וכיילב ידעו שלאדם במרכז טיסה קוראים נייג'ל? הרי השם שלו לא הוזכר בשום דרך במהלך השיחה?
3. למה טובי שיקר לכיילב כשאמר כשמצא בין ההריסות את המצית, כשלמעשה A נתן לו אותה אחרי שהמם אותו על-ידי מכה בראש?
4. ואחרונה חביבה, למה, לעזאזל, אמילי לא הסתכלה מי הנהג כשנהג ברכב כשהוא נכנס לתוך הבית שלה?

a silver cat

New member

לאמא של ספנסר באמת קוראים ורוניקה. רג'ינה זאת סבתא של האנה (אמא של אבא שלה). גם אני בהתחלה חשבתי שהאנה מתכוונת לאמא של ספנסר ולא הבנתי למה היא קוראת לה רג'ינה, אבל אז הבנתי שהיא התכוונה לסבתא שלה.

אולי השם שלו הוזכר בעבר במהלך הסדרה. אגב, אנשים בפורום אחר שאני קוראת בו ציינו את זה שהבחור הזה ליווה את ג'נה בהלוויה של וילדן. אני לא שמתי לב לזה. מעניין איך הוא קשור לג'נה?

אני לא בטוחה שטובי משקר. נכון, הוא לא מצא את המצית בתוך ההריסות של הבית, אבל הוא כן היה באזור הבית, באזור השריפה. ואף אחד לא נתן לו אותו, הוא פשוט מצא אותו אחרי שהוא התעורר.

אני תוהה לעצמי איך בדיוק היה הקטע עם האוטו. מי שנהג בו פשוט יצא מהאוטו? (או ייצא נניח בפרק הבא, למרות שלא נראה לי שיראו המשך לסצינה הזאת) וכאילו, נניח שהוא עם מסכה, אמא של אמילי לא תחשוד שזה מוזר? (אם היא לא חושבת ככה גם ככה אחרי שנכנסו לה עם מכונית לסלון) ואם הוא לא עם מסכה אז הוא חושף את עצמו וזה גם לא הגיוני. כל העניין הזה נראה לי מוזר.

אם כך זה עוד יותר מוזר...

זה בכלל לא בהקשר.... כלומר האנה דיברה עם אימא שלה על מה תלבש באולם המשפט, והיא הזכירה את ורוניקה, אז למה פתאום שאשלי תדבר על סבתא של האנה, איך זה בכלל מתקשר לשיחה???

נכון, באמת להלוויה של וילדן היא הגיעה עם בחור, אבל הבנות לא ידעו מיהו, או מה שמו, וגם לא קישרו את הבחור הספציפי הזה להלוויה ולעובדה שהיה שם, וגם לא הוזכר שמו במהלך כל השחיה. אולי הם קראו את שמו מהתוויות שנשא עליו כחלק מהשירות, ואם כן? למה לא אמרו? נראה ליוצרים שאני מסוגלת לקרוא את השמות על התוויות ממרחק כל-כך רב? כדי ליצור איזהשהו המשכיות, היה צריך לציין את שמו, כשאדע כשהם מדברים, ואומרים "נייג'ל" שאבין על מי לעזאזל הם מדברים.

אני זוכרת את הסצינה הזאת במדויק. מישהו נתן לטובי מכה על הראש, וזרק את המצית לידו והלך....

כל הקטע עם המכונית מאוד מוזר. אם לי (לא עלינו ושאף פעם לא יכנסו לי לבית, כן?) היה קורה דבר כזה, אחרי שהייתי מוודאת שאימא שלי בסדר, הייתי זורקת מבט לכיוון הנהג, סקרנות טבעית? בתקווה כמובן, שלא יצא החוצה, וגם אז הייתי שומעת. כי כל ההריסות של הבית היו גם על האוטו, אז אם הנהג יוצא מהמכונית שומעים רעש, כן? משגע אותי שאפילו היא לא הסתכלה לכיוון.....

a silver cat

New member

אשלי אמרה להאנה שהיא רוצה ללבוש את השעון של סבתא של האנה, רג'ינה והאנה אמרה לה שורוניקה אמרה שאי אפשר ללבוש תכשיטים.

אני לא התכוונתי שהם ידעו שקוראים לו נייגל בגלל שהם ראו אותו בהלוויה, רק אמרתי שהוא היה שם כי לא שמתי לב שזה הוא וחשבתי שאולי גם אחרים לא שמו לב. אין לי מושג מאיפה הם ידעו את השם שלו.

אבל טובי היה מעולף והוא לא יכול היה לדעת מי שם לידו את המצית. מנקודת המבט של טובי הוא היה מעולף, התעורר וראה לידו מצית.

אז מי שהיה באוטו פשוט ככה יצא בלי שאמילי ואמא שלה שמו לב? אם אז זה ממש סיכון מבחינתו, וטפשות מצד אמילי ואמא שלה.

למה טיפשות מצד אמילי ואמא שלה?

זה בדיוק למה שהתכוונתי. פאק בתסריט שאומרים של של דמות, והצופים לא מבינים על מי הם מדברים

a silver cat

New member

כי הרי גם אמא של אמילי הייתה יכולה להסתכל לראות מי היה באוטו. נכון שהיא הייתה די המומה ממה שקרה, אבל בכל זאת...

Mayu14

New member

אני ממש אהבתי את הפרק :) היה מעניין קצת לשם שינוי..
אהבתי את השיתוף פעולה בין קיילב לטובי...
ועזרא ממש חמוד אני לא מבינה איך אפשר לא לאהוב אותו?!
לדעתי זה ברור כבר שהוא וארייה יחזרו ..♥

a silver cat

New member

השיתוף פעולה בין טובי לכיילב באמת היה שינוי מרענן. נחמד לראות את בני הזוג מועילים לסדרה ולא מתפקדים רק בתור בני הזוג.

ולגבי עזרא- כן, השחקן שמשחק אותו חמוד, הדמות- לא ממש. בתכלס, עזרא הוא פדופיל. נכון, הוא לא ניהל קשר עם מישהי בת 12, אבל ארייה היא עדיין קטינה. ובלי קשר לגיל שלה היא תלמידה שלו, אז יש כאן עניין של יחסי מרות. אני מניחה שאם השחקן שמשחק אותו היה קצת יותר מכוער, או קצת יותר מבוגר, או קצת פחות חמוד, אז אנשים היו יותר נרתעים מהקשר ביניהם.
והפרק הזה איך שהוא פתאום התעניין בהאנה אחרי שבמשך 3 עונות אפשר לספור על כף יד אחת כמה פעמים הוא דיבר איתה. פתאום כל כך אכפת לו ממנה? לא יודעת, זה היה נראה לי קצת מוזר.
וגם זה שהוא עזר למייק, זה נראה לי שהוא עשה את זה בגלל שמייק הוא אח של ארייה ולא כי כל כך אכפת לו מהתלמידים שלו (אני מניחה שמייק הוא גם תלמיד שלו). כל הקטע שלו להתערב ולנסות להכניס את עצמו לחיים של ארייה, קצת מוזר בעיניי.

אני גם חושבת שהם יחזרו, אבל אני ממש מקווה שלא. ארייה היא דמות הרבה יותר מעניינת כשהיא בלי עזרא.

Mayu14

New member

אבל הם התאהבו עוד לפני שהוא היה המורה שלה, הוא חשב שהיא בגיל שלו, וחוץ מזה אז מה אם היא תלמידה שלו, זאת תכנית טלויזיה. הדמות שלו דיי חמודה ...
וכשארייה בלי עזרא תמיד יש לה קטע עם מישהו אחר ולדעתי ג'ייק לא כזה מעניין, המערכת יחסים שלו עם ארייה נראית ממש מאולצת, עם עזרא הייתה לה הרבה יותר כימיה ..

a silver cat

New member
נכון, הוא לא ידע בהתתחלה

שהיא תלמידה שלו וזה ייאמר לזכותו. אבל ברגע שהוא הבין הוא היה צריך להפסיק את הקשר הזה. ומה זאת אומרת זאת רק תוכנית טלוויזיה? אני הרי מדברת עליו בתור דמות טלוויזיונית. אני מתייחסת למעשים שלו כדמות בתוכנית. ובתור דמות טלוויזיונית הוא עשה משהו אסור. וזה לא משנה כמה הוא נראה חמוד.

וכן, לגבי ג'ייק אני מסכימה. לו ולארייה אין בכלל כימיה. אני רוצה שארייה תהיה לבד.

לא הבנתי למה המנהל מדבר עם אריה על אחיה מייק, ומה הוא עשה או לא עשה. הוא לא אמור לדבר על כך עם ההורים? שמחתי שאריה סיפרה לאביה את האמת לגבי מה קרה בבית הספר. כל-הכבוד לעזרא שהתערב למען מיק, והייתי שמחה לדעת איזו תשובה הוא נתן למנהל כשרמז לו על הקשר האישי עם משפחתה של אריה.

אמילי לא עובדת עם הראש שלה, היא לא תיארה לעצמה שאימא שלה תושעה מהעבודה או תפוטר אם לא ימצאו מפתח שקשור לחקירה שמתנהלת?

האם סיסי היא חלק מחבורת הקפוצ'ונים השחורים? ומדהים שהחבורה הזו מגיעה לכל מקום ולהרבה מאוד אנשים.

אכן מוזר שטובי וכיילב שיתפו פעולה פתאום, בכלל לא ידעתי שהם מכירים את אחד את השני ברמת חברות.

והאנה, מקווה שהסיפור עם אימא שלה יפטר בקרוב, כי נחמץ לי הלב לראות אותה כל-כך עצובה הפרק עם דמעות בלתי נגמרות בעיניים

וזהו לבינתיים....

יסמין@

New member

כן, כל השיחה של המנהל עם אריה הייתה מאוד מוזרה. גם זווית הצילום (המצלמה צילמה אותו מלמטה) גרמה לו להיראות ממש מאיים ומפחיד. לשם מה? חשבתי לעצמי שיהיה ממש קטע אם הוא יהיה A או חלק מעושי דברה

אשלי לא מדברת... משקרת להאנה. האנה משקרת לאשלי. פתאום עלה על דעתי רעיון:
אולי כמו שהאנה חושבת שאימא שלה רצחה את השוטר
אשלי חושבת שהאנה עשתה זאת???? ואולי לכן היא שותקת משום שהיא חושבת שהיא מגינה על בתה?
אולי A גרם לאשלי לחשוב באיזו דרך שהאנה היא זו שרצחה את השוטר?

אני מניחה שאשלי לא רצחה אותו. כלומר היא ידעה שהיא עצמה לא רצחה, ולכן יכלה להאמין שהאנה רצחה. מספיק שA ישאיר איזה מכתב או רמז. או שA סחט את אשלי וכתב/ה לה שאם תדבר - יתגלו פרטים לא נעימים על האנה.

יסמין@

New member
ועוד דבר

לאחר שטובי וכיילב הלכו, הנייג'ל הזה התקשר מייד. וראו על השולחן משקפיים שחורות כמו של עיוורת ונדמה לי גם מקל נחייה... כלומר, הוא התקשר לג'נה! ואם מתברר שהוא גם ליווה אותה - מכאן הקשר ביניהם. הרי זו לא הפעם הראשונה שהיה לה קשר רומנטי עם גבר שניצלה לצרכיה (כמו השוטר גארט).

a silver cat

New member

אני אוהבת את הרעיון שלך שאשלי חושבת שהאנה רצחה את וילדן. אני לא חשבתי על זה. זה דווקא הגיוני ודי מעניין.

נכון

גם אני חשבתי שA מחזיק את אשלי קצר, סחתיין על הרעיון הזה, יכול להיות שרמז לה שהאנה קשורה איכשהו לרצח... והיא מנסה להגן על הבת שלה. אהבתי את הרעיון

a silver cat

New member

באמת לא ברור למה המנהל דיבר עם ארייה ולא עם אבא שלה, או אפילו אמא שלה. לדעתי זאת הייתה דרך של התסריטאים לגרום לארייה להיות יותר מעורבת בעניין, או דרך להציג את המנהל באופן רע, כמישהו שמנסה להשיג מידע רפואי חסוי בדרכים לא כשרות.

נראה לי שאמילי כל כך נחושה בדעתה למצוא משהו מפליל על ג'נה ושאנה שהיא לא חושבת על ההשלכות של מה שהיא עושה.

אני חושבת שA אמר לבחור הטייס להגיד לטובי וכיילב את השם של סיסי.

לדעתי הם לא חברים, וזה שהם פעלו ביחד כאילו הם כן חברים טובים היה קצת משונה. אבל לא נורא.

למעלה