עונה 4 פרק 22

sparx

New member
חח את לוקחת את זה מילולית מדי

הכוונה את התפקיד של A (לדעתי לזה התכוונו...)

such an angel

New member
אוף

אני באמת לא מצליחה להבין על מה מדברים פה :(
אולי תגידו לי את המספר של הפרק והעונה..

a silver cat

New member
אני לא בטוחה אם לזה הכוונה

אבל כשספנסר הייתה בראדלי אז היה שם איזה משחק קופסה. אני לא זוכרת בוודאות איך הייתה העלילה שם אבל אני חושבת שזה היה משחק שמונה שיחקה בו וספנסר גילתה שהייתה בו איזה מפה או משהו.

a silver cat

New member
טוב, במחשבה שניה

אחרי שקראתי את ההודעה של revi17 שוב כנראה שהכוונה באמת למשחק של A.

a silver cat

New member
בלבלת אותי

מה שכתבת על זה שמי שגנב למונה את המשחק שכר את סיסי לחפור את הקבר של אליסון - זה חלק מהתיאוריה או שזה באמת קרה בסדרה? כי אני לא זוכרת משהו כזה. בעצם, רגע, את מדברת על הפלאשבק שהיה לאמילי? זה שמישהו חפר את הקבר של אליסון וסיסי גם הייתה שם?
איפה נרמז שג'סיקה שילמה לסיסי?
אז למה לדעתך ג'סיקה מגינה על המטופל/ת שהייתה עם אמא של טובי? את חושבת שזאת הייתה סיסי?
ומה לפי התיאוריה שלך המטרה של ג'סיקה? להגן על אליסון? לפגוע בה?
אם נניח שג'סיקה יודעת על מה שקרה עם ספנסר והיא יודעת שספנסר יכולה להיות אלימה אז אולי היא באמת מנסה להגן על אליסון מהשקרניות ובעיקר מספנסר, כמו שספנסר אמרה בפרק.

revi 17

New member
כנסי להבהרות...

אז ככה מונה הייתה ה-A הראשונה עונות 1&2.
לאחר שליחתה לאברבנל (ראדלי חחח) מעיל אדום + A גנבו לה את המשחק... במשחק הכוונה לפרסונה נון גרטה "-A" הם לקחו את הזהות של A ומשחקים בשקרניות משחקים של איום והפחדה.

בעונה 3 "A" הוציא את הגופה מהקבר (רוב הסיכויים כדי לוודא שזאת לא אליסון), בהמשך העונה אנחנו מגלים שאלו היו מונה וסיסי (או יותר נכון בפרק 401 בהתוודות של מונה). אנחנו גם מגלים שיש 2 "מעיל אדום" אחת זאת אליסון והשנייה סיסי. מישהו שכר את סיסי כדי לבלבל את השקרניות, סיסי נעזרה במונה שגם היא ביצע דברים של A במהלך עונה 3 עד ש- A ניסה להרוג אותה בעונה 4.

הנפשות ה"רעות" הפועלות בעונה 3 הם: -A החדשה (אולי זאת אפילו ביג A), ששכרה את סיסי שנעזרה במונה (כדי לגנוב את הגופה), שגייסה את טובי (פרק 311) ששימש כסוכן כפול אבל המטרה בגייוסו הייתה לצרף את ספנסר למונה כדי שיוכלו להבין מי זאת מעיל אדום שגנבה למונה את המשחק. הצמד ספובי היווה סוכנים כפולים. למי שלא הבין עדיין מונה נעזרה גם בלוקאס (פרק 210 הוא זה שעשה את המסאז' לאמילי). קליפ חמוד שהכנתי שמסביר מי נגד מי

http://www.youtube.com/watch?v=GMWbGGUcjhE

עד כאן אין תיאוריות זה הלך רוח הדברים.
בעונה 4 כולם חשבו שעזרא שכר את סיסי, כי בפרק 412 במאורה שלו ספנסר ציינה שובר תשלום. עכשיו אנחנו יכולים להסיק שהוא שילם לה עבור אינפורמציה.
בפרק 421 ספנסר מוצאת בדירה של עזרא פתק ובו מצויין שסיסי הייתה עדה למריבה בינה לבין אליסון וגם גברת D ראתה את מריבה ושילמה לסיסי לשתוק!

מכאן מתחילה התיאוריה
והיא מסתמכת על הספרים אז מי שרוצה שיפסיק כאן:
.
.
.
.
.
גב' D שילמה לסיסי בעבר, היסק שלי הם עובדות ביחד! A צריך משאבים כדי לתפעל את כל המבצע למשפחת דילורנטיס לא חסר.
תוך הסיפור של אמא של טובי אנו למדים שיחד עם אימו על הגג הייתה מטופלת שהמוסד רצה להגן עליה ובכך ווילדן הפך לשוטר מושחת והם הציגו את התאונה כהתאבדות. טובי שוכנע לקבל את הסכם השתיקה ע"י פיטר (ששוב ניכר שיש "דם רע" בין המשפחות דילורנטיס והיסטינגס), ואנחנו מגלים שגב' D נמנית על הנאמנים של ראדלי (נאמינים = בעלי מניות). משמע כנראה המטופלת קרובה לג'סיקה קשר דם. בנוסף יש את הפלשבק שבו סיסי הולכת לראדלי כנראה מתוך "DARE" וג'סיקה חוטפת עצבים.
בקיצור ולעניין המטופלת היא כנראה האחות התאומה של אליסון והיא זאת שכנראה ניסתה לרצוח את אליסון וגב' D הייתה עדה לכך. עכשיו נשאלת השאלה על מי היא מנסה להגן על המטופלת או על אליסון???

בתחקיר של עזרא הוא חושב שג'סיקה היא A אני לא מאמינה אבל יש יותר מסיכוי סביר שהיא מממנת את כול המבצע או קשורה איך שהוא.

כמו שציינתי קודם פיטר שינה את הצוואה כדי שג'יסון לא יהיה חשוד מרכזי ברצח אחותו אך מדוע עשה זאת? היוצרים גרמו לנו להאמין שזה בגלל שהוא הבן שלו... אבל מה אם ג'סיקה סחטה אותו באומרה שספנסר עשתה זאת. אם כול הכבוד ליחסי פיטר/ג'יסון פיטר יגן על בתו ספנסר וכך כל משפחתה אם הם חושבים שהיא פגע באליסון והדחיקה את המאורע בזכרונה כי היא הייתה על כדורים.

אם שואלים אותי זה יכול להיות עלילה מעולה אבל קשה לי להאמין שספנסר פגע במישהו.

ג'סיקה מנסה להפיל את האשמה על ספנסר ובכך ולהגן על המטופלת שכנראה היא זאת שרצחה את הגופה המיסתורית לאחר שחשבה שזאת אליסון. כול הסיפור עם הגופה המיסתורית מציק לי הייתי רוצה שיתעכבו עליו יותר.
ההסבר נוסף הוא שהמטופלת פגע באליסון ויחד עם אימה ג'סיקה קברו את אליסון מבלי שידעו שהיא חיה. אליסון ניצלה ע"י גב' גריינוולד ועכשיו אחרי שהם גילו שזאת לא אליסון בקבר הם מחפשים אותה.
פה כבר הראש שלי הולך לאיבוד בחיפוש אחר תרחישים הגיוניים

a silver cat

New member
תודה על ההסבר

עכשיו זה יותר מובן .

התיאוריה שלך נשמעת הגיונית, רק ש...ראיתי קישור לתמונה בפייסבוק עם רשימה של ספוילרים. התמונה הועלתה בדצמבר, כלומר לפני שהחצי הזה של העונה שודר ורוב הדברים שהיו כתובים שם באמת קרו בסדרה. אז אני מניחה ששאר הדברים שכתובים שם ולא קרו או נחשפו בסדרה (עד עכשיו) הם כנראה גם נכונים.

מה שכתוב בתמונה הזאת (
רציני אם נכון):

1. מי שדחף את אמא של טובי היה וילדן. אם זה נכון אז אני לא רואה סיבה שג'סיקה תגן עליו. אלא אם יש ביניהם קשר שאנחנו לא יודעים עליו.

2. מי שקבורה במקום אליסון היא אמא של טובי. אם זה והספוילר הראשון נכונים, אז האם וילדן הוא זה שקבר את אמא של טובי בקבר של אליסון?

revi 17

New member

אז ככה...
אני לא נתקלתי בספוילרים שציינת (אני יותר אוהבת ספוילרים בסגנון של תקציר הפרק הבא או תמונות שהקאסט מצייץ מאחורי הקלעים שיכולים לרמז מי השחקנים האורחים בפרק וכמובן התמונות שמתפרסמות), אם אני צריכה לנתח את הספויילרים...

מה המניע לרצח? איזו סיבה יש לווילדן לרצוח את מריון קאוונה?
האמת חשבתי שהסיפור עם האמא של טובי הגיע לקיצו (ואני מקווה שבאמת כך הדבר!), זה שהיא בקבר המקום אליסון גם נשמע תמוהה מי ירצה להוציא אותה מהקבר ולטמון אותה במקום אליסון?

מליסה ציינה בפרק 404 שווילדון לא עובד לבד... מישהו אומר לו מה לעשות! עצם העובדה שהוא שוטר מושחת וכבר קיבל כספים בעבר מגברת D (אני מדברת על כך שהוא שינה את הרישומים של התאונה של מריון להתאבדות והכל כדי להגן על המטופלת), ניתן להסיק שהם עובדים ביחד

עכשיו בעקבות הספויילר שאולי נכון ואולי לא בדבר הגופה בקבר אני תוהה למה טובי הלך ללונדון?!?
בהתחלה חשבתי שהוא עשה זאת בשביל ספנסר כדי להביא את מליסה שתהיה שם בשביל אחותה בתקופת הגמילה עכשיו גרמת לי לחשב שאולי הוא עוקב אחרי רן

כך או כך למי שלא יודע קיגן אלן השחקן שמגלם את טובי בגלל לוח זמנים צפוף, פרק 421 היה הפרק האחרון שלו בעונה 4 ותהיתי איך איך יצדיקו את העדרותו... כול המכתב מלונדון גרם לי לחשוב שזה בשביל ספנסר עכשיו אני לא בטוחה יותר

a silver cat

New member
כנראה לפרקים הבאים

אם הספוילר נכון אני לא ממש אוהבת את הרעיון שזה היה וילדן שרצח את אמא של טובי. חשבתי שכבר נפתרנו מהדמות המעצבנת שלו. למרות שבעצם עדיין לא גילינו מי שלח את סיסי לרצוח אותו אז בכל מקרה לא סיימו לגמרי עם הדמות הזאת.
אם כבר הרצח של וילדן, אולי ג'סיקה שילמה לסיסי כדי שתרצח את וילדן. אולי וילדן דחף את אמא של טובי בהוראה של ג'סיקה ואיים עליה שהוא יחשוף את זה ולכן ג'סיקה דאגה שהוא לא יוכל לדבר. במקרה כזה אני לא יודעת מה האינטרס של ג'סיקה להרוג את אמא של טובי אבל אולי יש ביניהן קשר שאנחנו לא יודעים עליו עדיין.

אולי שמו את אמא של טובי כי רצו לשים מישהו במקום אליסון והיא הייתה מטרה קלה. אולי אפילו הרגו אותה במיוחד בשביל זה. או שההרג שלה היה מסיבה אחרת וזה סתם היה נוח שיש גופה שאפשר לשים במקום אליסון, אני לא יודעת. בכלל, מה הפרש הזמן בין המוות של אמא של טובי לבין ה"מוות" של אליסון?

אין לי מושג למה טובי בלונדון. למה את חושבת שהוא עוקב אחרי רן?

revi 17

New member
אז ככה...

בלי ספויילרים טרם ראיתי את 423, וסורי על התגובה המאוחרת (אנשים עסוקים
).

אם רן עדיין לא על הרדאר שלך אז הוא חייב להיות שם!
א. הוא הכניס את סיסי לראדלי, ב. הוא צייר את מעיל אדום, ג. הוא רופא ומישהו היה חייב לזייף רשומות תעודת פטירה וכיו"ב, ד. אפילו מליסה אמרה שהוא חברה רע! (האמת בגלל שהיא אמרה את זה ב-320 ועכשיו עושה רושם שהם ביחד גורם לי לחשוב שמליסה משתמשת בו
).

רן הוא לא דמות חיובית בסדרה בסוף אתם תבינו שהוא משת"פ של A

a silver cat

New member
אני מודעת לזה

שרן הוא כנראה לא תמים, אני פשוט לא מבינה למה שטובי ירדוף אחריו? טובי חושד ברן ולא אמרו לנו?

revi 17

New member
האמת...

זאת רק השערה שלי לאור הספוילרים שציינת שנראה לי הם שקריים.
קיגן נאלץ לעזוב את הצילומים בשל המחזה שלו בניו יורק ותהיתי איך הם יסבירו את העלמותו. בפרק 422 אנחנו רואים מכתב מלונדון, הנחה ראשונה הוא טס לשם כדי להביא את מליסה או להסביר לה על חומרת המצב של ספנסר (אם זה על דעת עצמו או שפיטר וורוניקה שלחו אותו... אלוהים יודע), בעקבות הספויילר שלך (אמת או שקר נדע שבוע הבא בתקווה
חח ), רן הרופא עלה לי לתודעה ה רי מישהו היה חייב לזייף את מסמכי הפתירה או משהו בסגנון... כי חוץ משוטר מושחת צריך גם רופא או סטונדט לרפואה שיעזור בכל הסייפור הזה :)

such an angel

New member

מממממ טוב, אני אפתח בזה שזכור לי כבר שמישהי פה העלתה את הרעיון שאולי אחד מההורים הם A ומישהי ספציפית ממש דיברה על אמא של אלי ! אני פשוט לא זוכרת מי

בכל מקרה, אהבתי את הפרק, הוא היה פרק.. איך נגיד ? במידה !

העניין הזה עם אריאה, לא אהבתי את מה שהיא עשתה ושלמרות הכל היא עדייו משקרת לחברות שלה די איך לא נמאס לי
מה היא מפחדת לספר כאילו שמישהו תשפוט אותה שם.. זה לא יקרה והיא חייבת להפסיק לשקר
מה שכן אהבתי כמו כל חברי הפורום פה זו ההתעמתות שלה עם עזרא, ושזה שהוא נותן לה את הקופי, זה אהבתי
שהיה לה את האומץ למרות הכל לבוא וסוג של לסיים את זה לתמיד, אני לא הייתי מסוגלת. באמת שלא..

אמא של אליסון מפחידה בקטע אחר, באמת קריפית וזה שהיא עמדה אחרי ספנסר ואז נעלמה כאילו כלום?
מה זה הדבר הלא הגיוני הזה הרי, אמא של ספנסר יכלה לראות אותה זה היה כאילו חח כאילו היא היתה עיוורת בכוונה באותה רגע.
וההערה הזו שלה עם הסדינים הנקיים ? חחחח רואים שאלי הבת שלה. אבל אני לא חושבת שזה היא, העניין עם החול
זה סתם להטעות אותנו זה בוודאות לא היא..
יופי שאמא של אלי התחילה לקבל קצת זמן מסך זה טוב ואני מקווה שזה ימשיך במיוחד שעכשיו התחילו לעורר לנו "חשד" עליה

שמחתי שהאנה מתחילה לצאת עם... טראבס משהו כזה, נכון שזה עניין שולי אבל באלי שיהיה לה מישהו אחרי כילב המעצבן הזה.

מעניין אותי עוד לדעת מה היה במכתב הזה שטובי כתב לספנסר ...הפרצוף שלה היה נראה כאילו מדובר על הפסקה בקשר אבל שוב- זה מה שהיוצרים רוצים שנחשוב, אני חושבת שזה לא ככה..

לצערי הרב את הפרק של שבוע הבא, אני אראה בדילאי של שבוע

יסמין@

New member
אני כתבתי על כך בעבר

שההורים (אחת האימהות, אחד האבות, זוג הורים וכו' - בייחוד ההורים של ספנסר ואימא של אליסון) מתאימים מהרבה בחינות להיות A, או עוזרים של A, או בחבורה אחרת שעוקבת אחרי הבנות (ולאו דווקא A). כתבתי על כך גם בהודעה אחרת בשרשור הנוכחי.

a silver cat

New member

היה פרק סביר. אפילו די משעמם.

הסצנות בין ארייה לבחור היו חמודות וכיפיות אבל בתכלס היה אפשר לקצר את העלילה הזאת ולא למרוח אותה על כל הפרק.
אהבתי שארייה גירשה את עזרא. אתם חושבים שהוא באמת יעזוב את העיר בגלל שהיא אמרה לו? כי לא ראינו שהוא אמר לה משהו אחרי שהיא אמרה לו לעזוב את העיר. לי לא נראה שהוא יעזוב.

גם הסצנות של ספסנר עם הבחור החדש היו נחמדות, אבל גם הן לא ממש הובילו למשהו מיוחד. הדבר היחיד שגילינו בהן זה שספנסר היכתה מישהו באת והיה עליה דם (הקטע עם הדם לא בטוח אם קרה באמת או שהיא חשבה שזה קרה ככה). אהבתי את זה שלא ראינו את השהות של ספנסר במוסד גמילה.

לא הבנתי למה שני הבלשים חשדו שהאנה כתבה את המכתב והשיחה שלהם נשמעה לי מאוד לא בוגרת. ככה בלשים מקצועיים מתנהגים? עסוקים בכל מיני קונספירציות? הסצינה הרגישה לי כאילו היא לקוחה מאיזה פאנפיק או משהו.

אז האנה גילתה שפייג' היא זאת ששלחה את המכתב. עכשיו אמילי תצטרך להסביר לה ולאחרות את זה שהיא גילתה לפייג' שאליסון בחיים. לא נעים. אהבתי את זה שהאנה שמה לב למכתב בחדר של אמילי וככה עלתה על פייג'.

טראביס חמוד והיה לי חבל עליו כי האנה לא הייתה מרוכזת בו בדייט שלהם בכלל. אני מניחה שאחרי כשרייבנסווד בוטלה בטח יחזירו את כיילב בעונה הבאה. מעניין אם במקרה כזה בכל זאת ישאירו את טראביס או שהוא יעזוב.

הסצינה בסוף כשג'סיקה מופיעה מאחורי ספנסר הייתה ממש מפחידה. מעניין מה היא התכוונה לעשות לה. מזל שאמא של ספנסר הגיעה. למרות שלא הבנתי בדיוק למה היא בכלל קראה לה.

היה משונה לראות את מונה מדברת בצורה רגילה ולא בצורה צינית וארסית. ולגבי זה שהיא התאהבה במייק, זה יה נראה לי אמיתי, אבל קצת נמאס לי מהעניין הזה שמישהו מנסה לפגוע או לנצל מישהו אחר ואז מתאהב בו. זה ממש שחוק כבר. ואם היא באמת לא יודעת שאליסון בחיים זה נשמע לי ממש מוזר.

אני מניחה שג'סיקה היא לא באמת A כי דברים כאלה מגלים בד"כ בסוף העונה. וחוץ מזה הגילוי נעשה בצורה נורא סתמית. בפורום אחר ראיתי שהועלתה השערה שעזרא נתן לארייה עותק מזויף של הספר.

sparx

New member
422 בחיי שנמאס כבר..

אני מבינה שזו סדרת מתח, ועל כן כל שניה עושים לנו טוויסט אחר ומנתבים את הסדרה לכיוון אחר לגמרי אבל דייייייי נמאס! זה נהיה מופרך, דמיוני ובעיקר מעיק.
אין אדם שפוי אחד בכל רוזווד והסביבה.
כמו שאמרו פה, ההתנהלות היום יומית שלהם פשוט לא הגיונית.
א. אבא של אריה לא שם כבר נצח... שלא נדבר על אמא שלה. רציני ששני הילדים נשארים בבית לבד כל הזמן?
ב. אריה נוסעת לשבוע ומחמיצה לימודים, זה בסדר? היא גרה בחדר במלון לבד?!?!? היא פירקה את מקרר המשקאות על חשבון אבא שלה, שיקבל את החשבון ויראה שהבת שלו שאינה חוקית שתתה מלאאא (ואפילו לא יודע שהיא בילתה עם בחור ראנדומלי..) והיא אפילו לא מודאגת מזה.. רק לשניה..
ג. אמילי... איפה ההורים שלה? מראים את אבא שלה אחד למיליון.. רגע אחד מכריחים אותה להשאר אצל מיסס D אבל בשאר זה בסדר שהיא לבד כל הזמן?
ד. גם ההורים של ספנסר לא תמיד שם וזה מטריד במיוחד לאור כל מה שקורה בסדרה הזאת בכללי (אליסון נעלמה ואז "נמצאה מתה".. A - AKA מונה שהטרידה אותן במשך שנה לפחות..) ולספנסר בפרט.. (הייתה מכורה לסמים לפני שנתיים.. הייתה לה התמוטטות עצבים ואושפזה בראדלי..)
ה. הן לוקחות את המכוניות ונוסעות לכל מיני עיירות רפאים קריפיות... חצי מהזמן הן רצות ביערות מפחידים... מה קורה פה?!

מישהי כתבה פה בפורום משהו ששכחתי ממנו. שמליסה אמרה לספנסר שהיא מגינה עליה מההתחלה. ואז נזכרתי שכל הזמן אליסון לא סומכת על ספנסר.. זה מראה על חשיבה עליתית רחוקה ואת זה אני אוהבת. ששותלים לנו פיסות מידע ובסוף בסוף מתחברים אליהן. ספנסר פגעה באליסון? ייתכן שכל הזמן הזה הסתירו ממנה את ההתפרצות שלה? את ההשלכות של הסמים שהיא לקחה? רוב הסיכויים שגם פה יהיה טוויסט בסוף אבל אהבתי שזה התחבר למשהו שהראו לנו ממש מזמן..

אני יודעת שאליסון ואמא שלה לא הסתדרו אבל אני לא חושבת שאמא שלה היא זו שרדפה אחריה. אם יש אמת בכיוון הזה שמנסים לקחת אותנו אליו שג'סיקה היא A, ייתכן שזה נטו החלק של ההתעללות בבנות ולא ההתעללות, הניסיון לרצח והמרדף אחרי אליסון. היא כעסה עליהן וחשדה שאחת מהן פגעה בה.. זה הדבר היחיד שעוד קצת הגיוני לי..

ואם כבר משהו שמציק לי המון המון זמן ואני חושבת שהעליתי את זה פעם בפורום אבל לא זוכרת אם קיבלתי תשובה.
לא מסתדר לי הבית של אליסון. בפרק הראשון של הסדרה מאיה עברה לגור בבית של אליסון, וזה היה בכלל ליד אמילי.. לא?
בכל מקרה, היא גרה שם תקופה ארוכה ובזמן הזה ג'ייסון חזר כמה וכמה פעמים לבית הישן שלהם.. שנמצא ליד הבית של ספנסר, ואינו הבית של מאיה.
איך זה הגיוני?

such an angel

New member

ראיתי תמונה שאומרת שבפרק הבא אלה חוזרת

אבל כן העניין הזה שאין הורים בסדרה מטריד ולא הגיוני
מה שאמרת על אריאה..
ודווקא לדעתי ההורים של ספנסר הם אלו שרואים הכי הרבה

ולגבי הבית של אלי, באמת מעניין ! ולא הגיוני בעליל ..
אולי מישהי פה בפורום תמצא לזה תשובה אבל זה מוזר מייידיי..
לדעתי היוצרים פשוט העלימו עין

revi 17

New member
פעם ראיתי בטמבלר תמונה שמסבירה יפה מי גר איפה

חבל שאני לא מוצאת אותה

אבל אני אנסה לעשות סדר בדברים: מאיה עברה לבית של אליסון עונה 1 לאחר שמאיה עפה למוסד גמילה (לא בדיוק אבל בערך בפרק 113), נראה שההורים שלה לא רצו להמשיך להתגורר שם ובפרק 201 ג'יסון רוכש את הבית שוב מכספי הירושה של סבתא שלו.

אמילי וטובי שכנים גרים זה מול זה..עד שהוא עבר לגור לבד מעל ה"ברו".
הסטינגס ודילורנטיס שכנים וניכר שגם המשפחות העשירות ברוזווד.
לפי זכרוני מהמפה שראיתי בזמנו, אריה גרה במעלה הרחוב של אמילי וטובי... והאנה גרה ברחוב מקביל

אגב

אני בטוחה בתשעים אחוז שעוד פרק או שניים יסתבר שמה שספנסר חשבה שזהו דם על חולצתה אחרי שהיכתה את אליסון, יסתבר בסופו של דבר כחול.

למעלה