עונה 3, פרק 7

עונה 3, פרק 7

השבוע מתחיל מאוחר כרגיל,
ובתשע שוב נשב על הכורסא הנוחה,
השלט ביד,
חטיפים על השולחן,
והנה אנחנו מוכנים לצפות בעוד תוכנית.

אל תחסרו מאיתנו מילה וגם לא אות,
ספרו בהרחבה
מה אתם חושבים על המתמודדים?
על המנטורים?

צפיה מהנה ונתראה בזמן התוכנית או אחריה....

didalf

Well-known member
אהבתי את השיר

היום ראיתי הכל - ורוב המתמודדים היו די בינוניים ואני אפילו לא זוכרת את רובם. (ובכל מקרה לא זוכרת שמות
)

אז מי כן?

הרוסיה ששרה נירוונה - אמיצה! אבל עשתה את זה די יפה עם הפסנתר והכל. שמחה שאביב הסתובב לה

רק למה אם יש לה להקה שהצליחה בחו"ל לבוא לארץ?

הילדון החמוד והביישן הזה ששר מלאך של אביב - אוי הוא היה כזה מתוק
הרס אותי

משומה הייתה לי הרגשה שהוא ישיר משהו של אביב!
והוא קצת סלסל את זה, תמיד חשדתי שלמלאך יש פוטנציאל להשמע שיר מזרחי אצל מישהו שהוא לא אביב
אולי לשלומי שבת יתאים.
אבל כמו שאביב אומר ואני תמיד טוענת - אף אחד לא שר את השירים שלו כמוהו!

בכל מקרה הוא היה כ"כ חמוד הילד אבל באמת בוסרי מידי. הוא כ"כ ביישן וצעיר מה דחוף לו ללכת כבר עכשיו לדה וויס? שישתפשף קצת בצבא ויבוא, זה לא שתוכניות השירה האלה יעלמו

בכלל אביב יצא כ"כ כ"כ חמוד איתו, התאהבתי בו מחדש אחרי שהוא עצבן אותי קצת באחת התוכניות. הוא בעצמו מלאך

איך שהוא בא וישב איתו כי הוא כזה ביישן
והוא הזמין אותו לזאפה

אביב מלך והוא לגמרי עושה את דה וויס, לטוב ולרע ובעיקר לטוב!

והאחרונה ששרה פויזן - כמו הרוסיה היא עשתה גרסה שונה ומגניבה על פסנתר ואהבתי. וכמובן שגם היא הלכה עם אביב.
ומה הוא מצלם עם הטלפון? בשביל מה הם יושבים הפוך אם הוא מצלם? אבל זה הצחיק אותי

אבל אח"כ כשהיא דיברה היא קצת עצבנה אותי, נשמעה מתנשאת כזאת.
ורגע של שטחיות - מה נסגר עם השיער. ומילא זה, אבל השפם?!?! לא יכולתי להסתכל עליה מדברת, מצטערת

אהבתי גם שלא הראנו לנו איזה קטע שלה לפני, אני בעד שהאודישנים יהיו בליינד גם בשביל הצופים, בלי בלבולי מוח לפני שנוכל לשפוט רק לפי השירה.

היו לאביב כמה יציאות מצחיקות גם, ביניהן איזה עקיצה על דודו אהרון והרווק שאני לא זוכרת
ועוד כמה ששכחתי.

liri7

New member
הילדון בוסרי אבל עם סטאר קאווליטי

ב"כוכב" הוא יכול היה לזכות במקום הראשון !

אולי זה רק לטובתו שלא קיבלו אותו.
ההזמנה של אביב מחווה יפה !

צודקת!

אכן מחווה יפה. אבל אי-אפשר רק את המחווה בלי כל הנאום הסנובי משהו שהוא נאם לו?

liri7

New member
כזה אביב, אדם מורכב

לעתים פוגע לעתים הכי רגיש בעולם.

מלח גס

New member
גם אני חשבתי שהיה צריך ללכת לכוכב הבא

בכוכב הבא לא היה בנבחרת אף זמר אחד שמשדר קרירות , קשיחות, מסתורין , אפלה. באופן כללי רוב הזמרים שם נמצאים במרכז, הם מאוד גלויי לב שנשענים בעיקר על חום , פתיחות ורגש ופחות על מיומנות. גם המקצוענים בנבחרת בעלי המיומנות נמצאים חזק במרכז . אין ספק שהנער היה מצליח שם הרבה יותר.
(אני לא בא ואומר שהזמרים שם חסרי ייחוד שדומים אחד לשני)

didalf

Well-known member
אפילו לטובתו שלא קיבלו אותו

הוא היה כזה מתוק ועדין, אני לא חושבת שהוא היה עומד בלחץ של תוכנית ריאליטי.
בכלל אם זה היה תלוי בי היו נכנסים לתכניות האלה רק מגיל 21.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני בעד מניעת השתתפות בני נוער בתכנית

(ולא רק בזו ספציפית) וכבר כתבתי על כך בעבר. אם לא מדובר בתכניות ילדים לילדים (כמו תחרויות בערוץ הילדים) שימתינו, יסיימו ללמוד, יעשו צבא (או שירות לאומי, או סתם יתבגרו) ויגיעו לתכנית בגיל 20+. שום דבר לא בוער, ובעיניי הרבה יותר מעניין לצפות במתחרים בשלים יותר.

מלח גס

New member
ביקורת הפרק- למה אביב מזבל לנער את המוח

כל הנאום הפלצני והארוך הזה רק כדי להגיד שגפן לא הסתובב מכיוון שמפריע לו שזמרים אחרים שרים שירים של אביב גפן לא כמו שאביב גפן בכבודו ובעצמו שר אותם ולא משנה כמה הם זמרים טובים וכמה יפה הם שרים.
זו תוכנית קאברים , כמובן שיבצעו גם את השירים של גפן. מי שביצע את השיר הזה הוא זמר מצויין (צ'יטוט של אביב גפן: "אתה זמר טוב ויש לך קול יפייפה" ) אז למה לפסול אותו על אגו אם אביב הבחין שהוא זמר מעולה? יותר מזה עוד גם לזבל לו במוח על שטויות במיץ? סביר להניח שהילד לא מבין מה אביב רוצה מחייו הוא כולה בחר לשיר שיר של אביב.
דעתי על הנער כזמר: הוא מעולה בעל קול פעמונים קטיפתי ופשטות כובשת, חבל גדול שאף אחד לא הסתובב.

להמשיך הביקורת:
הבחורה האמריקאית יש משהו צעיר וזורם ומלא בסול אמריקאי טוב, רק שרית הסתובבה וציינה שמפריע לה שחסר בה הפלפל ישראלי. לא הבנתי מה שרית ניסתה לומר בתור מי שבחרה בה. אם שרית כמנטורית שלה לא אוהבת את זה שיש בה אמריקאיות ואין בה את הישראליות אני רק מקווה שלא תנסה לשנות לה את זה ולבחור לה שירים לא מתאימים בעברית.

המסלסל בסגנון טורקי-ערבי- לא סגנון שאני כל כך אוהב, אבל שרית ושלומי כן מתחברים לסגנון הזה, והוא מצוין בסגנון הזה אפילו הוא יותר עדין מעופר לוי, הגיעה לו ששרית ושלומי יסתובבו אליו וגם אני הייתי מסתובב. הפריע לי שאביב ניסה לשחק אותה צדיק בזה שלא הסתובב לזמר וויתר, אם אהבת תסתובב, אחרי זה תציין שמנטורים האחרים יכולים לעזור הרבה מבלי "לוותר" על הזמר , ובמקרה ואם קורה מצב והזמר בוחר (למרות שהייתה לו הרגשה נכונה שלא) תגדיל ראש ותבקש עזרה ממי שמבין כשאתה עובד איתו.

הרוסייה שפיצית- מסכים עם כל מה שאביב אמר עליה היא מאוד מיוחדת ומסתורית וטוב שאביב לחץ לפני שהתפספס כישרון. מוש לא לומד מטעויות עוד פעם הוא אוהב משהו ולא מסתובב ואחר כך מתחרט ומתנצל. גם שרית אהבה ולא הסתובבה.

האחות של טובה לא פחות מאחותה. טוב שמוש הסתובב.

Uri04

New member
מסכים לגבי הנער בן ה-16 והאמריקאית

הנער בן ה-16 - למרות שאני חייב לציין ששמעתי מיליון ואחד קולות כמו שלו והוא עדיין נעדר יחודיות, אבל אני משליך את זה על גילו הצעיר וביישנות היתר שלו. הוא עוד צריך להשתפשף ולהתבגר קצת. אני מניח שעוד נשמע ממנו בעונות עתידיות של ריאליטי-שירה כאלה ואחרות
.

האמריקאית - אני מסכים בגדול, אבל חושב שהיה בשירה שלה משהו טכני מאוד וקצת תקוע. לא חושב שזה קשור ל"פלפל" או ל"עמבה" או ווטאבר. עם זאת, אני עדיין שמח ששרית הסתובבה, ומקווה שתשכיל לעבוד איתה כמו שצריך, ולא תמהר להיפטר ממנה בשלב הדו-קרב (למרות שאני דיי בטוח שזה מה שיקרה).

לגבי המסלסל הטורקי-ערבי - אני לא מאשים את אביב על שלא הסתובב. אם הוא לא הרגיש שהוא יכול לעזור לזמר הזה כי יש לו בנבחרת הרבה זמרים שהוא מאמין בהם יותר, למה להעמיד פנים? ולו בלבד בשל הסיכוי הקטן שאותו זמר יבחר בך כמנטור ואתה תרגיש שלא עשית לו שירות טוב במיוחד. עדיף כבר לא להסתובב בכלל במקרה הזה.

הרוסיה - לא נפלתי ממנה כל כך. השירה שלה לא ממש נוגעת בי. זה נכון גם לגבי מורן מגל. לא יודע, אולי אני עוד אתבדה, אבל בינתיים (שוב) - לא נפלתי משתיהם. אגב, אני כמעט בטוח שאביב יציב את שתיהן אחת מול השניה בדו קרב, ויבחר במורן.

קשה לי להבין אנשים לא רציונליים

או במילים אחרות לא מבינה אנשים שאומרים משהו אחד ועושים משהו אחר. כלומר, אביב גפן, כן? שנה הוא נואם לנער הזה שרק הוא יכול לשיר שירים של עצמו, ונותן דימוי ארוך על פסנתר וכו'...
ובסוף מזמין את הנער לשיר איתו בזאפה. אז מה שווה כל הניאום הזה שדפק? לא ברור לי לחלוטין....

ובכלל למה צריך לשמוע את ברצף את כל האנשים שלא עברו? לא מספיק איזה דגימה קטנה מאודישן אחד או שניים?
אני הכי אהבתי ששרית דרבקה עם יוסי. זה היה קטע מקסים. האמריקאית שרה נחמד, הנער היה מתוק ומקסים, וממש כשמו הוא רז. הוא בקושי מדבר שברור שיש בו הרבה שלא ראינו. יש אנשים שמתרגשים אז המילים נעלמות להם מהפה. כאילו, העובדה שמיכאל ממש ציפה שהנער ידבר איתו. על מה?
הוא בכלל לא מכיר אותו.

זהו לבינתיים.

מלח גס

New member
לדעתי רצה כאילו ל"נחם" אותו אחרי הנאום המפגר

מסכים על כל מה שכתבת על התוכנית

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל הוא הסביר שקשה לו לשפוט זמר ששר שיר שלו

כי קשה לו יותר לנתק את השירה מהשיר כשזה שיר שלו. זה היה ניסיון שלו להסביר למה הוא לא הסתובב למרות הקול הטוב. מכיוון שיש לו קול טוב והוא רצה לנחם אותו הזמין אותו לשיר איתו בהופעה, זו דווקא מחווה יפה מאוד, רוב המנטורים לא עושים זאת כך (ודאי שלא בכמות של אביב).

אני דווקא אהבתי את רצף המתמודדים שלא עברו, זה היה מעניין וגם משעשע לפרקים. מה רע? לפעמים מעניין לראות גם את הפחות מוצלחים, שתהיה השוואה, שנראה מה המנטורים אומרים, איך הם מרגישים... דווקא כשמראים לנו בעיקר את אלה שעוברים יש תחושה הפוכה, שכולם נורא טובים ומוצלחים, וזה פחות משקף את המציאות.

בד"כ כשמראים אודישן שלם של מתמודד שלא עבר זה כי יש מאחוריו סיפור מעניין. יכול להיות מישהו קצת מוכר, או מישהו שקשור למישהו מוכר (קרוב משפחה למשל) או מישהו עם "פלפל", או פלצן במיוחד, או מסקרן, או עם סיפור מיוחד, או קשור לאחד המנטורים, או שהיה אודישן מרגש וכו' וכו'. למעל ההוא עם ה"טאר" שר די על הפנים (אין לו קול טוב, מה לעשות) אבל בגלל הכלי המיוחד והחיבור עם מוש זה היה מעניין. כנ"ל הדרבוקיסט.

המטרה של מיכאל מאחורי הקלעים היא לדובב את המתמודדים וגם לעזור להם קצת להתמודד עם הלחץ. אני חושבת שהוא דווקא עושה עבודה לא רעה בכלל.

danlevin1

New member
בשתי מילים - מורן מגל

זה האודישן שאני אזכור
לא מתנשאת ולא נעליים , ביצוע מעולה , שונה מאוד מהמקור
הנמוכים שלה יפהפיים , הגבוהים נהדרים, רואים ושומעים שהיא מוזיקאית מלידה
אומנית אמיתית , הלוואי ואחת כזאת תזכה , שאפו!!!

גם היו טובות : סיוון דני עם קאבר יפה לאגילרה , האמריקאית שרה בת' שרה מקסים
האחות של חן יאני ככה ככה , אלקנה לא מתחבר אבל זמר טוב

ארינה מאוד מוכשרת וכמו מורן נתנה קאבר יפה בפסנתר

ועוד מילה , למה שוב פעם השופטים מחכים תמיד לרגע האחרון, מלחיצים את המתמודדים

אכן מיוחדת

מהשניה הראשונה ששרה, שמתי לב שיש משהו מיוחד בקול שלה.

בעונה הראשונה הם לחצו ישר, ואני חושבת שההפקה ביקשה מהם לחכות קצת, בשביל לבנות מתח, וגם לשם כך הוסיפו להם עוד שני שניות בסוף השיר

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בעונה הראשונה הם לא תמיד מיהרו ללחוץ

ותמיד היו עוד כמה שניות בסוף השיר הזדמנות ללחוץ. זה הגיוני, אחרי הכול לפעמים רוצים לשמוע עד הסוף כדי להחליט. להערכתי האפשרות ללחוץ גם בשניות ממש אחרי סוף השיר היא חלק מהפורמט ולא קשורה להפקה.

להערכתי הם לוחצים מהר כשמצליחים להתרשם מהר ש"זה זה". לפעמים יש לבטים או לא בטוחים ואז רוצים לשמוע עוד כדי להיות בטוחים. נראה לי שכיום עם הניסיון והעונות פשוט לא ממהרים להסתובב לכל מי שרק שר יפה, והם גם אמרו את זה (גם שרית וגם אביב אמרו זאת בצורה גלויה). מחפשים יותר ייחוד, יותר עומק.

נראה לי שבעיקר למדו שיש כאלה שרק נשמעים טוב ובלי שום ערך מוסף או שהיה נדמה שהם טובים ואכזבו, ומנסים להימנע מזה. לדעתי זה מגיע מהם ולא מההפקה.

למעלה