עונה 29 - מההתחלה!!!

קפצתי קצת קדימה, כי בא לי לראות עונה טובה מאוד, אבל לא ברמה של קגאיאן. מה שמגניב בעונה הזו היא שהתחילו בה רק שמונה נשים לעומת עשרה גברים, ומהר זה יהפוך לשש מול אותם עשרה. אבל שלוש מאותן שש הגיעו לגמר, ועוד אחת הגיעה איתן לפרק הגמר. אז למה, שוב, אני מעדיף בריתות של נשים? כי נשים תמיד יצטרכו לעבוד יותר קשה כדי להגיע לרוב. גברים תמיד יובילו בכוח פיזי, רק תשוו בין אווה לחבריה לברית הכוח, וגם הרבה יותר קל למצוא גברים אחרים עם מנטליות דומה ולהיות איתם בברית, שוב, תראו את ברית הכוח. הפעם קרובי המשפחה היו אמורים לשחק אלה עם אלה, אבל בגלל הפרישה של שתי בנות על ההתחלה, זה שוב זוגות שמתפצלים לשני השבטים. פעם קודמת שמישהי פרשה, קיבלנו את הטוויסט הכי גרוע בתולדות הישרדות.

אבל אם קרובי המשפחה משחקים זה עם זה או זה נגד זה, בכל מקרה כולם חדשים, אז זה שונה לגמרי מעונה 27, שהייתה עוד עונת חצי-אולסטאר בינונית פלוס עם יותר מדי טוויסטים. בעונה הזו כמעט ואין טוויסטים, ובגלל זה היא כזו טובה. אבל די עם ספורטאי העבר, בבקשה. ג'ף קנט, פאק יו בראד קלפפר וג'ון רוקר כולם קורצו מאותו החומר, רווי גבריות רעילה. אם לשפוט לפי אווה, אולי הגיע הזמן ללהק *ספורטאיות* עבר במקומם. קלי וג'רמי הפכו בעונות עתידיות לאגדות, אבל ההתחלה שלהם די פשוטה, אבל אותו דבר אפשר לומר על פרוואטי בעונה 13, חוץ מזה שהיא הגיעה יותר רחוק מהם. ג'רמי מתמודד מול אשתו באתגר בזירה שהייתה אי הגאולה בעונה 22, וזוכה בפרס לשבט שלו, אבל בכך גם שולח את אשתו לאי הגלות, ומן הסתם זה מבאס אותו... רגע, מה?! אי הגלות?!? שמעתי נכון, אי הגלות חוזר!!! הטוויסט האהוב עליי! והפוטנציאל האסטרטגי שהוא מביא הוא עצום. קית' נבחר להצטרף אליה - יש! יש!!! אינטראקציות בין-שבטיות!!! אנחנו כבר מתחילים ברגל ימין.

ג'רמי לא מבזבז זמן וכורת ברית, שבסופו של דבר יהיו בה לצידו מיסי, קלי ונטלי. בשבט השני הצעירים מתחברים בקלות, ביילור נראית קצת כמו לינדזי לוהן אבל הלק הכתום שלה בציפורניים הוא פשע אופנה ממדרגה ראשונה, ורמות הטסטוסטרון אצל דרו ואלק, ווס וג'ון רוקר הן קצת קשות לעיכול. בעונה הזו ממש אין מחסור במיזוגניה, אפילו קית' קצת מצטרף. אחרי זה אתגר חסינות, אני מניח שרצו לעשות שבט דם - כל הזוגות של אחים ואחיות או הורים וילדיהם - מול שבט מים של זוגות מאוהבים. לפי זה אני מניח שהשתיים שפרשו היו חברות טובות. אין בדיוק חוליה חלשה רצינית, אבל קויופה עדיין מפסידים. נדיה על הכוונת בגלל שהיא שיחקה במירוץ למיליון והיא ואחותה היו תחמניות. הבנות מתחברות זו לזו ומכוונות נגד דייל, אבל ביילור מתנדנדת באמצע יחד עם ג'וש. בסוף ביילור מצביעה עם הגברים, ג'וש מצביע בכלל נגדה, ונדיה מודחת מהמשחק.

פרק 2

הבריתות בהונאפו מתחילות להתגלות, גם שם הנשים חוברות זו לזו, וג'רמי תומך בהן. המצב בקויופה מאוד שונה, ואל וג'קלין במיעוט מיידי, ואני לא אתפלא אם המטרה שלהן תהיה ביילור. אני אוהב את זה שכל האתגרים הם בין קרובי המשפחה באי הגלות, כך שומרים על מסורת הדו קרב, עם כל היתרונות של אי הגלות ובלי החזרת מודחים מזורגגת. די ברור לכולם שזו בדיוק אותה נקודה שבה היה אי הגאולה בעונה 22. ג'ון בוחר להתמודד מול ג'ולי, ולא קולט שבאתגר מככבת נקודת התורפה של המין השרירי - שיווי משקל. אז הוא מפסיד, מקיא מיזוגניה רדיואקטיבית, ואז שבט הונאפו, שאיבדו את אבן האש, מוותרים על ציוד הדיג בשביל אבן אש חדשה. אני עוד זוכר איך הצופים זעמו על ההפקה בגלל זה.

אז בעוד ג'ון וג'רמי, שנבחר להצטרף אליו באי הגלות, רחוקים מהשבטים שלהם, נטלי כבר מתכננת את הנקמה על ההדחה של אחותה - נקמה שתסתיים רק בפיינל 5. שימו לב שגם בעונה הזו וגם בעונה 27, זכו הקרובים של אחת מהמודחות הראשונות מכולם. אחרי זה מסתבר שג'ון רוקר הוא עוד יותר גרוע מספורטאי עבר מאצ'ואיסט ממוצע, הוא גם גזען, הומופוב, ואני אתפלא אם הוא לא גם אנטישמי יחד עם הכול. פשוט חרא של בן אדם. אף פעם הוא לא התנצל על החרא שהוא פלט? אז הוא נשאר חרא של בן אדם. אחרי זה אתגר חסינות, ברור שגברים ינצחו את רעיותיהם, וצעירים ינצחו את הוריהם. אבל בסוף ריד ניצח את ג'וש והכריע לטובת הונאפו - שוב. ואז ואל מנסה לשקר שיש לה שני אלילים. אחד מילא, אבל שניים?!?!? אז בעוד ג'ון מתכנן להיפטר מאחד האלילים ולהדיח את ביילור על הדרך, ג'וש משנה את הקול שלו כדי לכפות תיקו יחד עם ווס ואלק, ובזאת הופך את יחסי הכוחות לצעירים נגד מבוגרים (מינוס ג'קלין שלא תבגוד בואל). בהצבעה החוזרת ג'ון ודייל משנים את הקולות שלהם ו-ואל מודחת. אני מאוד הייתי בעד ביילור בהתחלה, אבל הייתי צריך לרדת ממנה ברגע שקלי הודחה במקומה.

למעלה