עונה 29 - מההתחלה!!!

קפצתי קצת קדימה, כי בא לי לראות עונה טובה מאוד, אבל לא ברמה של קגאיאן. מה שמגניב בעונה הזו היא שהתחילו בה רק שמונה נשים לעומת עשרה גברים, ומהר זה יהפוך לשש מול אותם עשרה. אבל שלוש מאותן שש הגיעו לגמר, ועוד אחת הגיעה איתן לפרק הגמר. אז למה, שוב, אני מעדיף בריתות של נשים? כי נשים תמיד יצטרכו לעבוד יותר קשה כדי להגיע לרוב. גברים תמיד יובילו בכוח פיזי, רק תשוו בין אווה לחבריה לברית הכוח, וגם הרבה יותר קל למצוא גברים אחרים עם מנטליות דומה ולהיות איתם בברית, שוב, תראו את ברית הכוח. הפעם קרובי המשפחה היו אמורים לשחק אלה עם אלה, אבל בגלל הפרישה של שתי בנות על ההתחלה, זה שוב זוגות שמתפצלים לשני השבטים. פעם קודמת שמישהי פרשה, קיבלנו את הטוויסט הכי גרוע בתולדות הישרדות.

אבל אם קרובי המשפחה משחקים זה עם זה או זה נגד זה, בכל מקרה כולם חדשים, אז זה שונה לגמרי מעונה 27, שהייתה עוד עונת חצי-אולסטאר בינונית פלוס עם יותר מדי טוויסטים. בעונה הזו כמעט ואין טוויסטים, ובגלל זה היא כזו טובה. אבל די עם ספורטאי העבר, בבקשה. ג'ף קנט, פאק יו בראד קלפפר וג'ון רוקר כולם קורצו מאותו החומר, רווי גבריות רעילה. אם לשפוט לפי אווה, אולי הגיע הזמן ללהק *ספורטאיות* עבר במקומם. קלי וג'רמי הפכו בעונות עתידיות לאגדות, אבל ההתחלה שלהם די פשוטה, אבל אותו דבר אפשר לומר על פרוואטי בעונה 13, חוץ מזה שהיא הגיעה יותר רחוק מהם. ג'רמי מתמודד מול אשתו באתגר בזירה שהייתה אי הגאולה בעונה 22, וזוכה בפרס לשבט שלו, אבל בכך גם שולח את אשתו לאי הגלות, ומן הסתם זה מבאס אותו... רגע, מה?! אי הגלות?!? שמעתי נכון, אי הגלות חוזר!!! הטוויסט האהוב עליי! והפוטנציאל האסטרטגי שהוא מביא הוא עצום. קית' נבחר להצטרף אליה - יש! יש!!! אינטראקציות בין-שבטיות!!! אנחנו כבר מתחילים ברגל ימין.

ג'רמי לא מבזבז זמן וכורת ברית, שבסופו של דבר יהיו בה לצידו מיסי, קלי ונטלי. בשבט השני הצעירים מתחברים בקלות, ביילור נראית קצת כמו לינדזי לוהן אבל הלק הכתום שלה בציפורניים הוא פשע אופנה ממדרגה ראשונה, ורמות הטסטוסטרון אצל דרו ואלק, ווס וג'ון רוקר הן קצת קשות לעיכול. בעונה הזו ממש אין מחסור במיזוגניה, אפילו קית' קצת מצטרף. אחרי זה אתגר חסינות, אני מניח שרצו לעשות שבט דם - כל הזוגות של אחים ואחיות או הורים וילדיהם - מול שבט מים של זוגות מאוהבים. לפי זה אני מניח שהשתיים שפרשו היו חברות טובות. אין בדיוק חוליה חלשה רצינית, אבל קויופה עדיין מפסידים. נדיה על הכוונת בגלל שהיא שיחקה במירוץ למיליון והיא ואחותה היו תחמניות. הבנות מתחברות זו לזו ומכוונות נגד דייל, אבל ביילור מתנדנדת באמצע יחד עם ג'וש. בסוף ביילור מצביעה עם הגברים, ג'וש מצביע בכלל נגדה, ונדיה מודחת מהמשחק.

פרק 2

הבריתות בהונאפו מתחילות להתגלות, גם שם הנשים חוברות זו לזו, וג'רמי תומך בהן. המצב בקויופה מאוד שונה, ואל וג'קלין במיעוט מיידי, ואני לא אתפלא אם המטרה שלהן תהיה ביילור. אני אוהב את זה שכל האתגרים הם בין קרובי המשפחה באי הגלות, כך שומרים על מסורת הדו קרב, עם כל היתרונות של אי הגלות ובלי החזרת מודחים מזורגגת. די ברור לכולם שזו בדיוק אותה נקודה שבה היה אי הגאולה בעונה 22. ג'ון בוחר להתמודד מול ג'ולי, ולא קולט שבאתגר מככבת נקודת התורפה של המין השרירי - שיווי משקל. אז הוא מפסיד, מקיא מיזוגניה רדיואקטיבית, ואז שבט הונאפו, שאיבדו את אבן האש, מוותרים על ציוד הדיג בשביל אבן אש חדשה. אני עוד זוכר איך הצופים זעמו על ההפקה בגלל זה.

אז בעוד ג'ון וג'רמי, שנבחר להצטרף אליו באי הגלות, רחוקים מהשבטים שלהם, נטלי כבר מתכננת את הנקמה על ההדחה של אחותה - נקמה שתסתיים רק בפיינל 5. שימו לב שגם בעונה הזו וגם בעונה 27, זכו הקרובים של אחת מהמודחות הראשונות מכולם. אחרי זה מסתבר שג'ון רוקר הוא עוד יותר גרוע מספורטאי עבר מאצ'ואיסט ממוצע, הוא גם גזען, הומופוב, ואני אתפלא אם הוא לא גם אנטישמי יחד עם הכול. פשוט חרא של בן אדם. אף פעם הוא לא התנצל על החרא שהוא פלט? אז הוא נשאר חרא של בן אדם. אחרי זה אתגר חסינות, ברור שגברים ינצחו את רעיותיהם, וצעירים ינצחו את הוריהם. אבל בסוף ריד ניצח את ג'וש והכריע לטובת הונאפו - שוב. ואז ואל מנסה לשקר שיש לה שני אלילים. אחד מילא, אבל שניים?!?!? אז בעוד ג'ון מתכנן להיפטר מאחד האלילים ולהדיח את ביילור על הדרך, ג'וש משנה את הקול שלו כדי לכפות תיקו יחד עם ווס ואלק, ובזאת הופך את יחסי הכוחות לצעירים נגד מבוגרים (מינוס ג'קלין שלא תבגוד בואל). בהצבעה החוזרת ג'ון ודייל משנים את הקולות שלהם ו-ואל מודחת. אני מאוד הייתי בעד ביילור בהתחלה, אבל הייתי צריך לרדת ממנה ברגע שקלי הודחה במקומה.

פרק 3

ג'ון רוקר בצרות גדולות, והוא נאלץ לחשוף בפני כל השבט, באתגר הפרס על אי הגלות, שהוא ניסה להציל את ואל. ואז קויופה לראשונה זוכים באתגר! קית' וג'וש הולכים לאי הגלות, ובלי בן הברית שלה, ביילור חייבת למנוע מעצמה להיות המודחת הרביעית - או אפילו השלישית. אבל הדברים מתגלגלים גם בהונאפו, ג'ולי נפגעת מהדברים שג'רמי אומר על ג'ון, ורק מיסי מנחמת אותה. אם הם מפסידים חסינות, ג'ולי היא מטרה קלה מאוד - אבל דרו מקשה על השבט להדיח אותה, בגלל שהוא גרוע.

אבל קויופה מפסידים חסינות שוב, זה לא בדיוק שבט הרבה יותר חלש, אבל משהו בו בפירוש לא עובד. המשהו הזה הוא כנראה ג'ון רוקר בכבודו ובעצמו, ואחרי האתגר, כל שבט הונאפו יוצא על ג'ון בגלל שהוא לא מפסיד בכבוד, וגם לא מנצח בכבוד. ואז הוא פשוט מוכיח שהים הוא אותו ים, והחרא הוא אותו חרא. אני ממש אתבאס אם הוא לא יודח עכשיו. אבל אפילו אם הצעירים יתאחדו נגדו, יש לו אליל. קשה לי לראות את זה קורה. אבל הוא כל-כך שחצן, שהוא מספר לג'וש על האליל שלו! מסתבר שהוא גם "ראוי", אז ממש אין בו שום דבר טוב.

ג'וש ניגש לעבודה וישר מכוון את ווס ואלק נגד ג'ון. אבל במועצת השבט, ג'קלין כמעט הורסת הכול. יכול להיות שאף אחד לא דיבר איתה, בגלל שהיא בכל מקרה הייתה מצביעה נגד ג'ון? בכל מקרה, היא כמעט עשתה טעות קטלנית. אבל ג'ון הודח עם אליל בכיס, ועשה אפילו פחות נזק מאשר פאק יו בראד קלפפר.

פרק 4

שכחתי להגיד שזה כמו פיצוי בן תשע שנים על ההדחה של מיסטי, ברית גברים הפכה לברית צעירים, והדינוזאור המיזוגן הודח. לא שג'ון היה עם מנטליות של דינוזאור, למרות שהוא צעיר מטרי רק בשבע שנים. כולם שמחים על ההדחה של הפוץ שהיה ונותר גזען, מיזוגן והומופוב - חוץ מדייל, שבסכנת הדחה מיידית, ג'ולי. אני לא הולך ללכלך יותר מדי על ג'ולי, היא אמנם פרשה אבל היא לא הרסה את העונה. לא תרמה בכלום, וכמובן פרשה, אבל לא רצחה את העונה כמו נאונקה ופרפל קלי. אולי היחסים ביניהם לא רעילים, וג'ון רוקר רעיל רק כלפי זרים. דו-קרבות (זו המילה הנכונה? באיזה הקשר אחר תוכלו להגיד "דו-קרב" ברבים?) הפרס באי הגלות הם אחלה דרך לנצל את קשרי הזוגות מבלי להחזיר מודחים.

בכל מקרה, ג'ון מנצח את ג'קלין והונאפו ממשיך להוביל. דרו מצטרף אליה באי הגלות והוא גירסה גברית של פקאצה. פקאץ? בכל מקרה, הוא airhead לא נורמלי. מחוץ לאי, קית' מחפש את האליל עם הרמז שקיבל באי הגלות, מוצא אותו אבל מנסה להפיל את האשמה על ג'רמי. בנקודה הזו מתחילים גם ה...יחסים בין אלק וביילור, שהם לא בדיוק רומן כרגע, וזה לא שלאלק חסרה גבריות רעילה. הגברים היחידים בעונה שאפשר לומר עליהם בפירוש שהם לא שוביניסטים בכלל הם ג'ון (של ג'קלין) וג'רמי. אבל לפחות לקית' ולדייל אני סולח כי הם מבוגרים. ג'וש, אגב, לא קיבל שנייה של זמן מסך, מה שחתם את גורלו בתור מרקוס/ברנדה 3.0 והוכיח שביילור תגיע רחוק ממנו.

אבל יש סיבה טובה לא לתת לג'וש זמן מסך, וגם לא לווס דרך אגב - קויופה זוכים בחסינות!!! דרו הפסיד בכוונה, ועם הוידוי שלו אחרי האתגר זה ברור שהוא יודח. אני שונא שמפסידים בכוונה, זה כמעט אף פעם לא משתלם, לא משנה כמה השבט יותר טוב, לא משנה כמה רוצים להדיח מישהו. כמובן שאין הוכחה יותר טובה מאשר דרייק באיי הפנינה. ברגע שהם הפסידו פעם אחת, הם נתנו למורגן רוח גבית והפסידו בעוד שתי חסינויות. לולא ליל והנקמה שלה בסאבג', הם היו יכולים להיות השבט הנחשל במיזוג.

אז ג'רמי רוצה להדיח את קית' בגלל הבלגאן סביב האליל, רוב הבנים רוצים להדיח את ג'ולי (שזה לא ממש הוגן, היא לא החבר שלה) ודרו רוצה להדיח את קלי מסיבה כלשהי, הוא הוזה בריתות נגדו וכמו כל דיקטטור טוב, יוצר בדיוק את האויבים שהוא מדמיין. בסוף רוב השבט הצביע נגד דרו והוא הודח, אבל מה שיותר מעניין זה מה הלך אצל מי שלא הדיחו אותו. רק דרו הצביע נגד קלי, ג'ון הצביע נגד קית' (?!?) וקית' וריד הצביעו נגד ג'ולי. וואו. בכל מקרה, בייו'שששששששששששששששששש דושבג!!!

פרק 5

הערבוב מגיע, וכל קרובי המודחים מצאו את עצמם באותו שבט, יחד עם ג'וש, ריד וקית'. קלי, ג'ון ומיסי עברו לקויופה והתאחדו עם הקרובים שלהם, גם קית' עבר יחד איתם. זה נראה ערבוב מאוד מעניין, עד שקולטים שכל המבוגרים שובצו בשבט אחד, וכל הגברים הצעירים, חוץ מג'ון, שובצו בשבט אחר. זו תקופה מאוד מוזרה של הישרדות, שהתחילה בעונה 24 ונגמרה בעונה 30, ובה איכשהו כל ערבוב נהיה פחות ופחות הוגן. השיא הוא בעונה 30, אבל גם הערבוב הזה מאוד לא הוגן. הערבוב בעיקר גורם למתחים בין חברי קויופה המקוריים לחברי הונאפו המקוריים בענייני אוכל - מסתבר שהסיבה שהונאפו כיסחו לקויופה את הצורה כל הזמן היה בגלל שהם אכלו הרבה יותר מדי. כלומר, הם אכלו סבבה ביחס לחיים האמיתיים, אבל לולא הערבוב, היה מגיע הזמן של קויופה לזכות בכל האתגרים - האורז של הונאפו נגמר.

הסכסוך העיקרי הוא בין דייל למיסי, והבנות תומכות בהוריהן. איכשהו אני בטוח שביילור יודעת שהשיטה של הונאפו דפוקה לטווח הארוך, אבל דייל תמיד הצביע נגדה, וכשהמיזוג מגיע בעוד חמישה ימים, למה לא להצביע נגדו. משבר האוכל אצל הונאפו הולך להכות, אבל אולי לא אם מיסי לא תעביר את השיטה הזו לקויופה - בטח לא כשיש להם ארבעה גברברים ולקויופה רק אחד. זה גם הזמן לציין שאמריקה נחשפה בשיא צביעותה כשאנשים נגעלו מג'וש וריד מפגינים את אהבתם זה לזה, אבל *לא* הגיבו לגבי ג'ון וג'קלין. זה לא נקרא להיות יפה נפש חברים, זה נקרא להיות הומופוב. עכשיו כשאני חושב על זה, זו העונה היחידה בתולדות הישרדות שהיה בה רומן הומוסקסואלי, איכשהו אף פעם לא לוהקו שני להט"בים מאותו המין באותה עונה של הישרדות, חוץ מסקאוט ואיימי. איכשהו לא נראה לי שיהיה ביניהן רומן.

באתגר החסינות, יחסי הכוחות הוכיחו את עצמם כהרבה יותר משמעותיים ממשבר האוכל, ובניגוד לרוב האתגרים עד כה, זה לא היה אפילו קרוב - הונאפו ניצחו שוק על ירך. מן הסתם היחסים הם מיסי וביילור נגד קלי ודייל, כשג'ון וג'קלין באמצע. אני אוהב שהבנות הצעירות הן האסטרטגיות הכי גדולות בעונה הזו, ומובילות את זוגיהן והוריהן באף (חוץ מנטלי, כמובן) אבל, ואני לא מאמין שרק עכשיו זה מכה בי, ביילור משחקת ממש חזק מדי! היא הצליחה להגיע לפרק הגמר רק בגלל שהמשחק העונה הפכפך לא פחות ממנה, אבל היא בעצם הגיעה לאותה פוזיציה כמו ברנדון באפריקה. ההבדל הוא, כמובן, שכל מהלך של ברנדון נבע מרצון לתקוע אצבע בעין לפרנק, ולא כדי להתקדם לעבר המיליון. אני מניח שהייתי קצת בקראש עליה - גם כן מצב שאני לא בטוח איך הגעתי אליו, היא נראית טוב כמובן, אבל ג'קלין וקלי אפילו יותר.

בגדול חבל ששתי הצעירות היו על הכוונת במקום שני המבוגרים, במיוחד מיסי שאני זוכר שכבר אז ממש לא אהבתי. אבל בסוף הודחה הבחורה היותר נחמדה, הרבה יותר אסטרטגית וגם יותר סקסית. תודה לאל שההפקה נתנה לקלי הזדמנות שנייה, הקהל מימש אותה, וקיבלנו את האגדה שהיא קלי "Does Not Count" וונתוורת'.

פרק 6

דייל בסכנה מיידית, אבל הוא מכין אליל מזויף... ממה בדיוק?!? מסתבר שעם כל אליל אמיתי, יוצא גם אליל מזויף - בדיוק כמו בסין! שכחתי מזה, וזו עוד סיבה שהעונה הזו דווקא ממש אחלה. בתגר הפרס היחידי אחרי הערבוב, ריד מתמודד מטעם הונאפו, וביילור מטעם קויופה... סחטיין על הביטחון העצמי, וסיכוי מאוד טוב שלא משנה את מי היו בוחרים מהשבט הזה בגלל יחסי הכוחות, אבל אני ממש לא בטוח שהיא באמת הייתה הבחירה הכי טובה. אולי כי לג'קלין יש רגליים יותר ארוכות, זה בטוח היה יכול לעזור. בהונאפו מכינים אותנו לפרישה של ג'ולי... וופ-די-פאקינג-דו, שתי עונות ברצף עם פורשות. אני מניח גם שזו הסיבה שהמיקום הגבוה שלי לעונה 45 מפתיע אנשים, אבל, הפרישות בעונה 45 היו ממש מוקדם! וזה כל ההבדל!

באתגר חסינות, סוף סוף קויופה מובילים מההתחלה, אבל מתרסקים הפעם בסוף. זה בקלות המקרה הכי מוזר של שבטים ממש לא מאוזנים, כי קויופה לא היו אמורים להיות כל-כך גרועים. ושוב, באחד מתוך רק שני אתגרים שהם ניצחו בהם, הונאפו (יותר נכון דרו) הפסידו בכוונה. אז סך הכול מדובר בשבט שזכה בפחות אתגרים מאשר מראאמו ופאקינג אולונג. הם גם התמודדו בפחות אתגרים מאשר אולונג ובוודאי שרארו, אבל הסיבה שהם היו גרועים היא מוזרה, זה בגלל שהונאפו אכלו יותר מדי, ועד שהאורז נגמר להם, כל הגברים הצעירים הצטרפו לאותו שבט.

ג'ון וג'קלין שוב מתלבטים לגבי המקום שלהם. אני חושב ששפטתי את ביילור לחומרה מהר מדי, בעונה אחרת היא הייתה בין הראשונות לשבת על ספסל המושבעים, אבל זו העונה עם המשחק החזק וההפכפך ביותר אי פעם. עם קאסט יותר טוב ופחות מיזוגני, היא הייתה יכולה בקלות להיכנס לטופ 5 שלי. אה, וכל השיט עם שבט הונאפו שאיבד את אבן האש, ואז מצא אותה, וכל הדילים עם ג'ף... אבל בסוף ג'ון וג'קלין נשארו עם מיסי וביילור, יחד עם קית' מדובר כמעט בכל הפיינל 6, אבל להגיד שהדרך שלהם לשם הייתה סלולה וישרה זה שקר גס. לדייל היו רעיונות טובים, והדבר הכי גרוע שאפשר לומר עליו זה שהוא חבר לג'ון רוקר, אבל שחקן גדול הוא לא היה.

פרק 8

לקח לי זמן, אבל סוף סוף פקששתי שוב. לא שזה פרק ששווה משהו, בכל מקרה. פרק עם פרישה הוא פרק רע. אבל הפרק הזה גם מעצבן אותי, כי זו הנקודה שג'וש וריד מתחילים להזכיר לי את ביבי. לא שהם עשו משהו רע, חס וחלילה. אבל כמו ביבי, הם מקיפים את עצמם באשפה. עוד יש לי שמץ של כבוד כלפי קית', קית' עוד בסדר, אבל שאר הגברברים ממש מתנהגים כמו חזרזירים, לפחות בפרק הזה. ומילא ביילור, אני עדיין מתקשה להבין למה עפתי עליה עד כדי כך בצפייה הראשונה, אבל היא לפחות סבבה. נטלי בחיים לא תהיה לצידכם. אבל איך לעזאזל אתם מרשים לעצמכם להתייחס לפאקינג ג'קלין כמו אזרח סוג ב'?!? הפרישה של ג'ולי היא הדבר הכי גרוע בעונה הזו, אבל הפרק הזה הוא השני הכי גרוע, ואילו ג'ון (ורק ג'ון) היה נשאר עם החזירים, העונה הזו הייתה קטסטרופה.

ושוב, התנהגויות כאלה מפריעות לי הרבה יותר מאשר עונה משעממת, אבל אילו הברית של ג'וש הייתה מצליחה, היינו מקבלים גם וגם. ולמה אני מציין עונה משעממת? כי אולי הדבר הכי גרוע בפרק הזה, שהתווסף בגלל עונה 48, זה שעכשיו איכשהו אני יכול להשוות בין ווס לבין אווה בגלל איך שניהם התנהגו בפרסים של טאקו. ואני לא רוצה להשוות את אווה לאף אחד משלושת החזירונים. לפחות בברית הכוח כולם היו ג'נטלמנים - כן, אפילו דיוויד. אה כן, אפשר לציין שווס, קית', ג'רמי, נטלי וריד זכו בפרס. אחרי זה ג'רמי זוכה בחסינות, ואם ג'ון גם ככה נטה הרחק מהחזירים בגלל ג'קלין, עכשיו הוא לא יכול להדיח את ג'רמי, שזו הייתה הסיבה הכי חשובה שהוא החליט לעבוד בהתחלה עם ג'וש.

אז ג'וש מודח, ואנחנו בדרך לרצף צפוי אבל מספק של כמה שורדים לא ממש סימפטיים... או שמא? (האמת היא שמתוך כל הכאוס, בכל זאת כל הברית הזו, מלבד קית', לא תגיע לפיינל 6).

פרק 9

קית' ממשיך לקרוא לברית החזרזירים "ברית הזוגות"... קודם כל, מיסי וביילור מראש לא רצו לעבוד איתכם, וחוץ מזה, אלק איתכם! ברית זוגות בתחת שלי!!! אבל כולם מרגישים שהקווים חקוקים באבן. בפרס זוכים ג'רמי, נטלי, ביילור, אלק וריד, אבל ג'רמי ונטלי מפנים את מקומם בפרס לג'ון וג'קלין, וג'רמי אפילו מתנדב ללכת לאי הגלות, במחשבה שיהיה שם עוד אליל. אבל אין שם, ולכן הוא חושד בג'ון - וג'ון מכוון נגדו.

ביילור זוכה בחסינות, כל הכבוד לה, יש מצב שאני קצת קשוח מדי בגלל הגיל שלה, אבל זה ממש לא פוטר אותה, ג'וליה מעונה 32 ומייקל מעונה 36 צעירים ממנה אפילו יותר ואני לא אתפלא לראות אותם בעונת הזדמנות שנייה - את ביילור דווקא כן. בין קלי, נטלי, ג'רמי וקית', יש מספיק חוזרים מהעונה הזו בכל מקרה. במאמץ אחרון במחשבה שהוא המועמד להדחה, ריד מוצא את האליל של קית' בתיק שלו, ומלשין עליו. זה גורם לקית', ווס ואלק לכוון נגד ריד, ולברית של ג'רמי לכוון נגד קית'! אבל לג'ון יש תוכנית אחרת. ג'ון וג'קלין מחדשים את הברית שלהם עם מיסי וביילור, בלי אף אחד אחר, ובמועצה ארבעתם מצביעים נגד ג'רמי והוא מודח, 4-3-3. וואו!

פרק 10

שיהיה ידוע בתור הנקודה שנטלי התחילה את דרכה במשחק הכי טוב בעונה ראשונה של מישהו. בהתחשב בעובדה שחצי מהזוכים הכי טובים זכו בעונה השנייה שלהם - טוני, שרה ופרוואטי - זה פחות קשה משזה נשמע. היא מתחילה לחפש את האליל במטרה אחת - להדיח את ג'ון עם האליל שלו בכיס שלו. והיא מחליטה שהמספר 1 החדשה שלה היא ביילור, כדי להרדים אותה - ביילור עצמה גם ברשימה השחורה, בגלל שהדיחה את נדיה. זו גם הנקודה שהמשחק בעונה הזו הגיע לרמה שעד כה הייתה רק בעונה אחת לפני כן, איי הפנינה. אין כמעט בריתות חוץ מהזוגות עצמם, כשכל מי שבני זוגם כבר הודחו, כמו נטלי וריד, הם פרילנסרים.

באתגר הפרס זוכים ריד, ג'ון, ג'קלין ואלק, אבל אחרי בקשה מביילור, ריד מוותר על מקומו בפרס בשביל מיסי. אני בטוח שאמריקה התעצבנה אפילו על ויתורי המקומות האלה, אבל בין השאר זה גם כלי אסטרטגי. ווס נשלח לאי הגלות, ונטלי ממשיכה לחפש את האליל כדי להדיח את ג'ון. ריד זוכה בחסינות, ויוזם תוכנית לפצל קולות - ולהדיח את ג'ון.

והכול הולך להם, עד שקית' פולט את המשפט "Stick to the plan". בגלל זה ג'ון שולף את האליל שלו, ואז קית' את שלו, כתוצאה מכך כמעט כל הקולות נפסלים, והמודח הוא ווס עם שני קולות בלבד.

פרקים 11 + 12

בנקודה הזו העונה מתחילה קצת להתפרק, יחסי הכוחות שוב נעשו מובנים מאליהם, ובאתגר הפרס, שהוא אתגר "מה השבט חושב", ריד, אלק וקית' מודחים בזה אחר זה, ואז החמישייה פשוט בוחרת להפסיק את האתגר ולתת את הפרס למיסי. לאורך כל העונה יש דברים שאני פשוט קורא להם "חריגות מהנהלים", כל המשא ומתן של שבט הונאפו סביב אבן האש, ואז האורז, ועכשיו הפסקה של האתגר באמצע פשוט כדי להחליט ככה סתם. זה מעצבן מאוד, ואני מבין למה הרבה אנשים לא מתים על העונה הזו. אבל לעומת הניו סקול - שלדעתי האישית מתחיל בעונה 31, ובה מתחילים עם כל היתרונות למיניהם - זה כלום. החל מהאליל של בן ששומש לפני ההצבעה בהדחה של אשלי, וכלה באלף ואחד הטוויסטים בעידן החדש, העונה הזו מאוד אולד סקול לעומת מה שעתיד לבוא.

מיסי לוקחת איתה לפרס את ביילור, מן הסתם, ואז בוחרת את נטלי על פני ג'קלין. בזמן שג'ון באי הגלות, ג'קלין מתחילה טנטרום ילדותי, ואז מתקרבת קצת לאלק. כן, יש לך קצת מרמור, בניגוד לביילור ולנטלי. את יודעת מה עוד יש לך, בניגוד לנטלי ולביילור? פאקינג חבר!!! אווה בחיים לא הייתה עושה את זה, גם אם היא הייתה נוירוטיפיקלית ובקיאה ברזי הפלירטוט. וזו הסיבה היותר רצינית שהמשחק הכי טוב בעולם לא יציל את העונה הזו מהעשירייה השנייה. לכולם שם יש פגמים רציניים, חוץ מנטלי, ג'רמי וג'ון. ג'קלין מתמרמרת על כל שטות, רבה כל הזמן עם ג'ון, ואומרים שביילור היא המפונקת?!? יש גבריות רעילה בכל פינה, והיחיד שאני מרשה לו קצת הוא קית', בגלל שהוא דרומי מבוגר. אם כבר מדברים על הדרום, מיסי משחקת חזק אבל שתלטנית וגרועה חברתית, ועוד מגיעה מאותה מדינה כמו ראסל, אבל גרועה ממנו פי אלף בכל היבט. ביילור, מאז שהצטרפה אליה לאותו שבט, הפסיקה לשחק עבור עצמה והפכה לנספח של אימא שלה.

אחרי ריב ארוך ומאוד מעיק, ג'קלין החליטה בכל זאת להישאר עם הנשים ולהדיח את ריד. ביי ביי, לא ציינתי אותו עדיין כי הוא לפחות לא חזיר שוביניסטי, אבל הוא היה דרמה קווין והשתלח במיסי וביילור סתם. זה נכון שביילור מאוד סרקסטית בכל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניה, אבל אפשר לחשוב שאף אחד שם לא נתקל בסרקזם אי פעם! אחרי זה עוברים לחלק השני של הפרק, ובו הרבה פחות אסטרטגיה. הוא מתחיל מיד מאתגר פרס, ובו זוכה נטלי, ולוקחת איתה את ג'ון וג'קלין. הברית ממשיכה להתפצל בין ג'ון וג'קלין לבין מיסי וביילור, אבל כרגע הם נשארים מאוחדים ומתלבטים בין אלק וקית'. זו גם הנקודה שביילור סוף סוף יוצאת מתוך הצללים של אימא שלה והופכת לכמה ימים למספר 1 החדשה של נטלי, מבלי לדעת שגם היא ברשימה השחורה שלה.

בסוף כולם מפצלים קולות ואלק מודח.

פרק 13

מסתבר שקית' היה אמור להיות מודח, אבל נטלי שינתה את הקול שלה כדי להחליש את ג'ון. נטלי מתחילה ממש להזכיר לי את סנדרה אגב, אולי בגלל שהיא עצבנית על מישהו שקוראים לו ג'ון. אבל יש הבדל אחד ענק. נטלי לא שיחקה את המשחק מתוך המסגרת הקיימת. היא הינדסה מחדש את הבריתות הקיימות והפכה את כל יחסי הכוחות לפלסטלינה. סנדרה לא יכלה להפנות את דארה וטיוואנה זו נגד זו, או את ברטון ופיירפליי. אני כמובן לא מדבר על המשחק של סנדרה בעונה 20, שהסתכם בלהיגרר לגמר בתור עז ולזכות ממרמור.

ג'ון, מיסי וקית' זוכים בפרס, לא לפני שמיסי נפצעת באתגר, ואז ג'ון מוותר על המקום שלו לטובת ביילור, ונטלי מתנדבת ללכת לאי הגלות. אני לא מבין מה היה לאמריקה נגד כל הדברים האלה. אני גם מבין למה לא פינו את מיסי. היו גם מלא פציעות במיקרונזיה, אבל ההבדל הגדול הוא שהפצעים של פנר וג'יימס הזדהמו, אז היו חייבים לפנות אותם מחשש אמיתי לחייהם. אני חושב שבגדול החוק הולך ככה: אם אפשר לטפל בפציעה עם טריאז' פשוט, אין צורך לפנות את המתמודד מהמשחק. בפרס, מיסי וביילור מתחילות לעבוד עם קית', ומתרחקות מג'ון וג'קלין.

נטלי זוכה בחסינות אחרי אתגר די מותח, ולביילור יש עכשיו מטלה קשה: לגרום לאימא שלה לתקוע לג'ון וג'קלין סכין בגב. לראשונה ביילור תקבע עבור אימא שלה, ולא להיפך. כמובן, ביילור עצמה אף פעם לא הנהיגה אף ברית, בהתחלה היא הלכה בעקבות ג'וש, אחריו מיסי, ועכשיו היא הולכת בעקבות נטלי. אבל עכשיו היא משחקת טוב בעונה מאוד קשה. בסוף ג'ון מודח עם האליל החדש בכיס, ואחרי שהמין הנשי התחיל את העונה בחסרון מספרי שרק החמיר עד הטופ 10, נראה שאישה תזכה כמעט בוודאות. למרות שקית' בטוח יזכה בגמר אם הוא יהיה בו, כל מה שהוא צריך כדי להיות מודח, זה להפסיד חסינות.

גמר!

ירד לי מג'קלין לגמרי. אני מניח שבסופו של דבר, כל המהלכים שלה נבעו מרגש, מה שהוביל לרצף טוב של בליינדסיידים, אבל לא מאמין שהיא הייתה זוכה בשום קונפיגורציה, אלא מול מיסי וביילור - וגם אז יכול להיות שזו הייתה תוצאה צמודה בינה לבין ביילור. אם היא הייתה בולעת את הצפרדע ומגיעה לגמר עם שני החזרזירים, יש מצב שהיא הייתה מקבלת את הקולות של כולם חוץ מקית'. נטלי, עם כל הדיבורים שלה על נקמות, בסופו של דבר הדיחה איומים שהיא הייתה מפסידה להם בגמר. חוץ מזה, גברת, את והחבר שלך בגדתם בנטלי קודם כשהדחתם את ג'רמי! אם את רוצה להתעצבן, הבגידה הרצינית מכולן הייתה מצד מיסי בכלל!

בכל מקרה, זו ההתחלה שפרקי הגמר הפכו למופע שמשודר מזירת הריוניון בלוס אנג'לס מההתחלה. הפרק מתחיל לא מאתגר חסינות, אלא מאתגר פרס - הוא לא מרגיש דחוס, אבל זו ההתחלה של הגמרים שכוללים שלושה אתגרים, ולא רק שניים. קית' זוכה בפרס, שולח את ג'קלין לאי הגלות ומקבל יתרון עצום לאתגר החסינות, בזמן שנטלי שוקלת למחוק שם אחד אחרון מהרשימה שלה. קית' זוכה גם בחסינות, אולי רק בגלל הפרס, אולי סתם ככה. אז ביי ג'קלין? סביר להניח שקית' הוא המודח הבא ונטלי זוכה 8-0-0. במועצה, נטלי שולפת את האליל שלה, ואז... מההההההההההה?!? אוקיי, זה היה אדיר. קודם כל, זה היה חכם. אם קית' היה זוכה בחסינות האחרונה, נטלי הייתה מודחת בוודאות. חוץ מזה, השאלה של נטלי לג'קלין נתנה לה הרבה קרדיט במושבעים. ככה בדיוק מוודאים שהקולות ילכו אליך. ולבסוף, מיסי לא מזיקה. היא לא יכולה להתמודד באתגרים כמעט בכלל, והמושבעים יעדיפו את ביילור על פניה בהרבה.

עוברים לאתגר החסינות, וקית' מעולה שוב בקטע הפיזי, עד שמגיעים לפאזל והוא נתקע. די נחמד שהיו מלא אתגרים בלי פאזל בסוף בעונה הזו. לא חייבים תמיד פאזל בסוף, אפשר גם משהו של זריזות ידיים או איזשהו Equalizer אחר. ג'קלין זוכה בחסינות! זה לא אתגר ברמה של העכביש או החומה, אבל הטיפוס למעלה היה קשוח, ואז לדרוש מהמתמודדים לרדת שוב למטה כדי למצוא את המספרים ואז לעלות *שוב* למעלה, זה די אכזרי. ג'קלין משחקת ברעיון של להדיח את נטלי, רעיון שהיה מוביל לזכייה וודאית של קית', אבל בסוף הוא הודח. גמר בנות!

אם לא היה ברור מההתחלה למי מגיע לזכות, מיסי הביאה נאום של "היה לי ממש כיף ושמחתי להכיר אתכם" (מתכון וודאי להפסד צורב, שלום לאמנדה שיכולה להגיע לגמר עוד עשר פעמים ולא תזכה) ונטלי פירטה על כל מהלך ומהלך שעשתה, ואיך כל חלקי הפאזל נפלו במקום - איך היא הצילה את קית', שעבד איתה ועם מיסי וביילור, על פני אלק, שלא היה אמור להיות מודח בפיינל 7. היה ברור שג'ון וביילור לא יושפעו ממי ששיחקה הכי טוב, כי כולן שיחקו טוב. קית' היה קצת ממורמר, אבל לא נורא. ריד יצא היורש של קורין, ואף התעלה עליה כשהצביע לג'קלין, אך ורק כדי להוריד למיסי עשרים אלף דולר מכספי הזכייה.

דירוג:

1. נטלי כמובן
2. ג'רמי
3. ג'וש
4. קלי!!! כמעט לכל השאר היו פגמים רציניים, דירגתי אותה מאוד גבוה עוד בצפייה ראשונה, ועכשיו כשהיא אגדה לא איכפת לי לדרג אותה אפילו יותר גבוה
5. ביילור
6. ג'ון
7. מיסי
8. ג'קלין
9. קית'
10. דייל
11. ריד
12. נדיה
13. אלק
14. ווס
15. וואל
16. רוקר
17. דרו

18. ג'ולי

בדקתי וראיתי שהדירוג הזה מאוד דומה לדירוג המקורי שלי, ההבדל הגדול הוא שהזנקתי את קלי למקום גבוה, והורדתי קצת את מיסי.

למעלה