עונה 21 - מההתחלה!

אוקיי, אני מתודלק אחרי עונה מעולה ועוד סדרות טובות שלא קשורות להישרדות, הגיע הזמן לעוד עונה גרועה. זו לא העונה הגרועה מכולן, אבל יש בה כל-כך הרבה שטויות. מדליון הכוח הוא אחד הטוויסטים הכי מטופשים אי פעם. לא משהו מחריב משחק כמו החזרת מודחים או משהו, סתם מטומטם. יכול להיות שחלק מהגריעות של העונה זה בגלל שזה קאסט מאוד מבוגר, בכמה עונות יש כל-כך הרבה אנשים מעל גיל 40?! אם באתגר אין פאזל, לאנשים האלה אין סיכוי, כמה אנשים מבוגרים הם חזקים כמו ג'ו מעונה 48? אם יהיו פאזלים, יכול להיות שהמבוגרים *יזכו* בכל אתגר.

המשחק מתחיל בחיפוש אחר מדליון הכוח, וברור שהצעירים זוכים בו, כשברנדה רואה אותו ראשונה. אוי, ברנדה. חוץ מחוכמת ספרים ומראה חיצוני, בדיעבד לא היה בה כמעט כלום. בשתי עונות היא הייתה, בשתיהן היא הגיעה למושבעים, והדבר הכי זכור לגביה היה המרמור שלה כלפי דון בעונה 26. מעניין שהולי אמרה שהיא מדרום דקוטה, יש לה את אותו מבטא הצפון-מידווסט שיש גם לאווה ודניס, שתיהן ממינסוטה. אגב, מה לעזאזל קורה עם הכתוביות?!? כשהשמות מופיעים, התיאורים של השורדים מבטלים את התרגום של המילים שלהם!

בכל מקרה, הבריתות מתחילות, עוד אין הרבה פוקוס על מרטי וג'יל (וג'יין), שבט אספדה בעיקר מתמקד בקרב הג'ימים. וואו, אילו דמויות מרכזיות, שניהם יודחו הרבה לפני המיזוג. אבל הברית בין ברנדה וצ'ייס וסאש כבר נכרתת, ופאביו... תסלחו לי, אבל הוא לא שיחק את המשחק. לפחות בוב ניסה לעשות משהו והיה בברית. פאביו היה בברית בכלל? אה רגע, הוא היה במיעוט עם אלינה וקלי בי. אחרי זה אתגר חסינות ראשון, התרגום ברמה של AXN של לפני עשרים שנה, המבין יבין. לה פלור (עם ההליכה הסטלנית שלהם) זוכים בחסינות ואנחנו בדרך להדחה מאוד משעממת.

וונדי מודחת, לא תרמה בכלום ובוודאי לא הייתה משחקת את המשחק, אבל גם לא הייתה פוצית בלתי נסבלת, והיו מספיק כאלה בעונה.

נערך לאחרונה ב:
פרק 2

קרב הג'ימים ממשיך להיבנות, שזה כמובן חרטא בפיתה כי שניהם יודחו מאוד בקרוב. אבל השבט לא ילך למועצה, אין סיכוי, לא כשהבריתות נבנות בלה פלור. ברנדה, סאש, צ'ייס, נאונקה ופרפל קלי בברית מוחצת, כשמולם שאנון, אלינה, קלי בי ופאביו. בנרי מתנדנד. הולי הייתה שחקנית מעולה במיזוג, אבל הפרק הזה היה נוראי עבורה, כשהיא מחליטה משום מה לקחת את הנעליים של דן, למלא אותן בחול, להטביע ותן בים ואז לספר לו. למה?!?!?!?!? אגב, הכתוביות נעשו אפילו יותר גרועות ויש שם ממש טעויות מביכות. הן אשכרה יותר גרועות מכלום, כי הן מסיחות את דעתי ואני צריך להתאמץ כדי להבין מה *באמת* אמרו - במיוחד כשהן לא עומדות בקצב של המילים! מי כתב את החרא הזה?!

לה פלור מפסידים חסינות מאה אחוז בגלל המדליון המטומטם, שאנון מתחיל להראות את הצבעים האמיתיים שלו, אבל לפני המועצה מראים עוד קצת את אספדה, וסוף סוף הברית בין מרטי וג'יל נכרתת, הם מוצאים את האליל ובהמשך הם יבלטו מתוך אבק הבולשיט של קרב הג'ימים שלא היה ולא נברא. ברנדה מובילה את המאבק להדחת שאנון, יחד עם נאונקה, אבל אתם בטוחים שראינו את אותה העונה לפני 15 שנה? כל וידוי שלה כמעט הוא שלילי. כל הדיעות שלה על אחרים הן שליליות, במיוחד כלפי צ'ייס. יכול להיות שזה פשוט כי ניסו לעשות ממנה נבל אגרסיבי (כמו שסוואנה באמת מתנהגת בעונה 49), אבל זו רק הצגה.

אבל אם היה סיכוי אמיתי להדיח את ברנדה, הוא נהרס ברגע ששאנון פותח את הפה ומחליט לחפור לעצמו את הקבר. ברגע שהוא הפך את המועצה לדיון פוליטי טהור, הראש שלו כבר היה כרות. בייו'ש דושבג!!!!!!!!!!!

פרק 3

איכשהו הכתוביות נהיו אפילו יותר גרועות, ברמה שאפשר להסביר רק על ידי גוגל טרנסלייט. במילים אחרות, הכלי שעלי אקספרס וטמו משתמשים בו כדי לפרסם דברים בעברית, ומי שמכיר אותם, יודע שהיציאות שלהם גורמות לחיקויים של מבטא רוסי (סטייל לובה המיתולוגית) להישמע רהוטים ותקינים כמו חיים יבין. מי שלא מבין מילה באנגלית וינסה לראות את הפרק, לא ידע כלום מהכתוביות האלה. אבל אולי זה מתאים לעונה, כי אם אתה רוצה לראות הישרדות ולא יודע אנגלית, אולי כדאי שלא תתחיל מניקגרועה. הם מתרגמים שמות, כותבים באותו משפט גם זכר וגם נקבה, גם יחיד וגם רבים, וכשמופיעה מילה באנגלית שהגוגל לא מכיר, הם פשוט כותבים אותה באנגלית!!! למשל Moose! זה פאקינג אייל!!! מי כתב את החרא הזה, ילד בן 4?!?

בכל מקרה, הפרק דן מוריד את הגריעות הפיזית לשפל חדש. עכשיו, כמובן שיש הרבה פייבוריטים ובעיקר פייבוריטיות שהן ממש חלשות פיזית, במיוחד סירי. אבל זה לא שאני בעדה *בגלל* שהיא חלשה פיזית, למרות שסירי בהחלט יכולה להוות למישהו השראה כמו אווה בשבילי. אצל הצעירים, זה שאלינה ובנרי נבהלו והצביעו נגד שאנון לא עזר להם, הם לא פחות מטרות מאשר פאביו וקלי בי. אחרי זה השבט מנצח באתגר, זוכה בפרס, ושנאה יוקדת של נאונקה לקלי בי מתחילה, כשהיא מפילה אותה לרצפה ולוקחת את הרמז לאליל. כאילו, אני מבין יחס שלילי לפאביו, כי הוא פאקינג אידיוט (אבל אידיוט מצחיק), אבל מה קלי בי עשתה לך לעזאזל?!?

שבט המבוגרים לא מעניין אותי, חוץ ממרטי וג'יל. הולי תהיה מעניינת בהמשך, אבל הג'ימים? טיירון? דן? שיקפצו לי ישר לגיהינום. ג'ימי ג'ונסון מודח, וואו, איזה קליימקס, מודח פאקינג שלישי! זו העונה הראשונה עם עריכה ממש מוזרה, אבל זה מה שקורה כשמקבלים זוכה כמו פאביו.

פרק 4

סוף סוף יש כתוביות נורמליות, אבל זה אולי הפרק הכי משעמם בעונה הבינונית ומטה הזו. השנאה ההזויה של נאונקה לרגל של קלי בי ממשיכה, אבל אז היא מוצאת את האליל בעזרתה של ברנדה. אבל אין מספיק פוקוס על השבט הזה, כנראה כי המבוגרים הולכים שוב למועצה. דן פאתטי, ובניגוד לשאר המתמודדים שכוחם לא בכוחם, אין לו משהו אחר להוסיף. הוא לא אסטרטג, אלוף בפאזלים, או אפילו פרוביידר. הוא כלום ושום דבר והוא אפילו לא בנאדם מעניין. הדבר הכי טוב שאפשר לומר עליו זה שהוא לא נוראי כמו חלק נכבד מהקאסט הזה.

הצעירים זוכים שוב בחסינות, ואיכשהו נראה שדן מצליח להתחמק שוב מהדחה, כי ג'ימי טי העיר משהו למרטי. כאילו, אני שמח שמרטי משחק את המשחק, אבל זו באמת סיבה טובה מספיק להדיח אותו? כשיש לך מישהו בשבט שסירי יכולה לכסח במכות?!? אבל זה מה שקורה, מלחמת הג'ימים מגיעה לסיומה כששניהם בין המודחים הראשונים בעונה. מי ערך את זה לעזאזל?!?

פרק 5

הגיע זמן ערבוב, אולי זה יציל את העונה החלשה הזו? אספדה זוכים בפרס סוף סוף, אולי נאונקה ואלינה היו הסיבה ששבט הצעירים היה כל-כך טוב? לא, לא יכול להיות. האמת שאין כאן ממש פוקוס על מי טוב באיזה סוג של אתגרים, או מי יותר עוזר במחנה, או - פאק, אפילו על מי יותר אסטרטג! רוב ההדחות עד עכשיו היו מאבקי שליטה למען השליטה ומשחקי קקי ופיפי של ילדים בגן! אבל בתקווה עכשיו זה ישתנה - רגע, לא, טיירון משתלט על שבט אספדה והוא לא פחות בוסי מרוב המנהיגים הכושלים. היכונו לעוד הדחה צפויה!

הדבר הכי טוב בפרק הזה שמכינים אותנו לפרישה המסתכלת באמצע העונה, שתוריד את כל העונה הזו לטמיון. כאילו, ברור שתהיה ירידת מתח אחרי עונה פנומנלית כמו 20, זו בכל מקרה לא הייתה נחשבת עונה טובה, אבל הפרישה הכפולה פשוט הייתה זוועתית. האם היו נותנים לנאונקה ופרפל קלי עריכה נורמלית בכל מקרה אחר? לא, קשה לי להאמין. היינו שונאים אותן בכל מקרה. אחרי זה לה פלור זוכים בחסינות וטיירון מודח כצפוי.

פרק 6

יש כל-כך הרבה פורשאדווינג לפרישה של נאונקה ופרפל קלי, והכול עם מסר חד וברור - לפרוש זה לצאת מניאק. אפשר לומר שנאונקה ופרפל קלי הרסו את העונה. אבל מתחילים להיכנס גם לדינמיקה של לה פלור, ומסתבר שמרטי וג'יל די בחוץ, למרות שקלי בי גם הייתה ונשארה אאוטסיידרית. ג'יין נכנסה איכשהו לברית עם ברנדה וסאש, ופאביו איכשהו יצא מהבוץ. בשבט אספדה, נאונקה, אלינה, בנרי וצ'ייס מוציאים את עצמם מהקטסטרופה שהיא שבט המבוגרים הישן.

הדחה כפולה היום, רעה שאי אפשר להימנע ממנה בעונות עם 20 מתמודדים. הולי וג'יל זוכות בחסינות והכאוס חוגג. בחסות השקט בהדחה הקרובה, מרטי מנסה להפוך את המשחק על ברנדה, ומנסה לגייס לצידו את פאביו. אצל אספדה, הבחירה היא בין דן ואיב, ודן ממש לא רוצה לנצח. אני שונא את אלה שלא באו בשביל הניצחון. לא המיליון, אלא הניצחון. התהילה. הפרצוף שלך על הר ראשמור של הישרדות. איכשהו בין העונה הזו לעונה 30 לעונה 39, השם דן ממש לא מקבל רושם חיובי בהישרדות. ודן הזה בהחלט מתחרה עם דן מעונה 30. אם אני זוכר נכון, הוא גם התמרמר בגמר מסיבה כלשהי.

ואז מגיעים למועצה, ולדעתי ברנדה עשתה טעות מטומטמת. מרטי לא השתמש באליל שלו. נוצר תיקו, כמו שרצית. אז למה לעזאזל לא הדחת אותו?!?!? זו ההוכחה הראשונה מני רבות שהיא מעולם לא הייתה אסטרטגית דגולה. אבל בניקרגואה, אין באמת שחקנים מעולים. בניגוד לגאבון, שהייתה עונה של ניצחון הרגש על השכל, העונה הזו פשוט מלאה בשחקנים חצי-אפויים שעושים מהלכים לא ברורים. יש מצב שצ'ייס בכלל היה המתמודד הכי טוב (או לפחות היחיד שלא עשה טעות מטומטמת - כולל סאש עם השוחד לג'יין), אבל בכל זאת היו שתיים שלא הגיע להן אפילו להיות במושבעים, ונתנו את המיליון למישהו שנתקל בקיר אחר קיר עד הגמר. ההדחה של איב הייתה הרבה יותר פשוטה, כי היא עצמה עשתה טעות קטלנית. הדברים היחידים שמבאסים בהדחה שלה הם שהיא נראית טוב, ושהיא עדיין לא גרועה כמו חלק נכבד מהקאסט.

פרק 7

משהו עדיין לא ממש מתחבר לי, אבל זה לא שזו עונה כמו קרמואן או פיג'י, שלוקח לה זמן להתחמם (רק שפיג'י התחילה בשאול תחתיות והפכה לעונה סבירה במקרה הכי טוב) זו פשוט עונה בינונית. מה שכן, זו העונה האחרונה שכל אתגר בה היה מקורי לחלוטין - אולי בגלל שהיא הייתה הקש ששבר את גב הגמל מבחינת רייטינג והיא גרמה להפקה להבין שאין מה להשקיע יותר מדי בסוס זקן. אחרי שניצחו באתגר הראשון אחרי הערבוב, אבל הפסידו את השניים היותר חשובים, אספדה חוזרים להוכיח את עצמם וזוכים בפרס. זה מוביל לוידוי Milk your own milk הידוע לשמצה, אולי הוידוי היחיד של פרפל קלי.

אספדה זוכים גם בחסינות, באתגר יצירתי שהיה בו הרבה מקום לטקטיקה. בנקודה הזו מרטי וג'יל עדיין במיעוט, ואין מטרה קלה אחרת לכוון נגדה. זו גם הנקודה שג'יין נעולה בצורה לא הגיונית על מרטי. קצת מזכיר לי מישהי מבוגרת מעונה 47 שהייתה נעולה ספציפית על מתמודדים מסוימים. לפחות סו התעצבנה על אנדי כי הוא הדיח את קרוליין, אבל בת הברית של ג'יין הייתה... היו לג'יין בעלי ברית בכלל?!? שחקנית גרועה, ועוד אחת שהתמרמרה על כלום בגמר. שימו לב גם למי שעושה את כל ההחלטות האסטרטגיות בלה פלור. רמז: זאת לא ברנדה. מה שמוביל לשאלה, *למה* לעזאזל כולנו חשבנו שהיא שחקנית צמרת?!? אנא עארף, אולי באמת בכל זאת כולם רצו עוד פרוואטי, לפחות עד שהגיעה קים והוכיחה שיש עוד דרכים לנשים לשלוט במשחק.

אז ג'יל מודחת, ושוב יש מיזוג בפיינל 12. שיהיה.

פרק 8

המיזוג הגיע, אבל במקום שיהיה שבט נגד שבט, מקורי מול מקורי או מעורבב מול מעורבב, פשוט כולם פונים נגד אלינה ומרטי. בריתות? אסטרטגיה? אולי בהמשך. וופ-די-פאקינג-דו. וכמובן שהמתמודדת שהרסה את העונה, נאונקה, ממשיכה להיות מטומטמת ודפוקה. ולמרות שהיא גנבה איזה חצי ממה שנשאר מהסעודה, איכשהו אף אחד לא פונה נגדה. כן רואים שמרטי מתחיל ליצור ברית עם בנרי ופאביו, אבל הברית הזו תהיה רלוונטית לאיזה פרק או שניים, ואחרי הפרישה המטומטמת, לא ממש יהיו בריתות יותר.

ג'יין ופאביו זוכים בחסינות, הייתי יכול להתרשם מאוד מג'יין לולא האנטי התהומי שלה למרטי, שממשיך בכל פן ופן של המשחק. עכשיו, מרטי הוא איום אסטרטגי, אבל תזכירו לי שוב למה רוצים להדיח את אלינה מהמשחק? בגלל שהיא הצביעה נגד ברנדה ביום 6?!? אנחנו ביום פאקינג 21! אז או שהיא אסטרטגית ממש גרועה שלא יכולה להסיט מעצמה אש כדי להציל את החיים שלה, או שזה קאסט ממש לא אסטרטגי, שבחיים לא יעשה משהו חכם כשהוא יכול לעשות משהו קל. מדובר בקאסט שלם של פלואוטרים. מרטי עשה בשכל שכרת ברית עם מתמודדים אחרים מחוץ לברית של ברנדה, כי אחרת היה נוצר מחנה אלינה מול מחנה ברנדה. במקום זאת, מרטי הפך את עצמו למנהיג הברית היריבה (שוב מונחים מהאח הגדול, זו לא הרמה הרגילה של הישרדות), ואלינה הפכה ללא רלוונטית והודחה.

פרק 9

אתגר פרס מחלק את השבט לגברים ונשים, כשצ'ייס בוחר לצדד בנשים. סאש, כמובן, יישאר בברית עם ברנדה, אבל ארבעת האחרים בברית הדוקה. בעייה: אין להם ממש את מי לגייס. ברנדה, נאונקה ופרפל קלי בברית מההתחלה. סאש יחד איתן, וג'יין שונאת את מרטי. זה משאיר רק את הולי, אבל מאחר וסאש וצ'ייס נוטים יותר להישאר עם ברנדה, אני לא מאמין שהיא תרצה לשנות צד. בנקודה הזו גם ממש מתחילים להראות את ברנדה באור שלילי, זה ממש לא מה שעשו עם מרקוס בגאבון. אני מניח שהאדג'יקאים טענו שהעריכה שלה ממש שלילית מדי. אבל פאביו?! מי לעזאזל חשב שפאביו יזכה?!? בכל מקרה, אין לי מושג איך כולנו הפכנו את ברנדה למרקוס 2.0. אני בהלם שהיא לא הודחה בפרק הזה עם העריכה הזו.

אבל זה לא יקרה בפרק הזה, כי ברנדה זכתה בחסינות. זה כנראה הפך אותה לאיום אפילו יותר גדול. אבל בסופו של דבר, ממה שהבנתי, היא החליטה לזרוע כאוס כדי לזרוע כאוס, והתחילה ליזום בליינדסייד על סאש (!!!) וזה מה שהוביל להדחה שלה. בינתיים מרטי הודח, וו-הו, איזו עונה, כל-כך הרבה פלואוטרים שלא ייזמו מהלך בחיים שלהם.

פרק 10

כאמור, מה שבאמת קרה ולא הראו לרגע, כדי לשמור על המוניטין של ברנדה בתור אסטרטגית צמרת, זה שהיא החליטה להדיח את סאש, ככה סתם. ביצ', אפילו בעידן החדש שבו כל האמצעים כשרים, לא בוגדים במספר 1 שלך בלי הכנה מוקדמת, בלי לבנות אותו בתור איום, בלי כלום. כל העונה הזו מלאה שחקנים חצי אפויים, אבל אני בספק עכשיו אם ברנדה אפילו חצי אפויה. יותר ברמה שמישהו הכניס אותה לתנור, לא בדק אותה ולא כלום, והחליט אחרי עשר דקות שהיא כבר מוכנה. אחלה וידוי יש לה, שסאש הוא המלכה והיא המלך. האירוניה צללה מגובה עשר קומות והתרסקה על לוח שחמט. סאש הוא המלכה שעושה את כל המהלכים וזזה על כל הלוח, וברנדה היא המלך שבקושי זז וחייב לברוח מאיומים. אני מניח שזה הופך את צ'ייס לצריח הימני.

אז כן, הולי הבינה שברנדה משחקת את המשחק, אבל לא איזה איום לניצחון או משהו, אלא פשוט קלף משוגע. אני מזכיר שוב, רוב מי שבוגד במספר 1 שלו, פשוט נפגש בו בהדחה הבאה בפונדרוסה. וורדוג הוא הדוגמה המושלמת. כאילו, יש גם את השריפה במחנה, והסצינה של You don't talk much, אבל בגדול הפרק הזה הוא הנפילה של ברנדה מגדולתה. ומה הוידוי שלה כשסוף סוף היא מבינה שהתחת שלה בסכנה? "אני לא הולכת להילחם על המקום שלי". מקרה קלאסי של מישהי שיודעת לשחק רק מעמדה אחת. במובן מסוים, לשחק מהתחתית זה מצב אפילו יותר מרשים, בתנאי שבסופו של דבר מצליחים להקים ברית חדשה ולהפוך את הגלגל, כמו כריס בונואטו.

אחרי שברנדה לא זוכה בחסינות (מזל טוב לג'יין, דרך אגב, וואו לגמרי), המשחק נגמר. שח ומט. אה, ופרפל קלי אפילו לא הצביעה לאותו אדם כמו ברנדה. שלום כיתה א', אפילו פאגונג היו יותר אסטרטגיים!

למעלה