עונה 1פרק 1

עונה 1פרק 1

כולם מוזמנים להצטרף לצפיה משותפת של כל הסדרה מההתחלה.
אשתדל לפתוח כל יום דיון לפרק חדש בסדרה
אז....
צפיה מהנה
ואל תשכחו לבוא ולהגיב....

היה מדהים לצפות שוב בפרק הראשון

בכלל לא זכרתי שהחליפו את השחקנית שמשחקת את ג'יסקה דילורנטיס. השניה יותר מוצלחת. בלט בהעדרו ג'ייסון ב"הלוויה" של אליסון. עוד שמתי לב שה"הלוויה" של אליסון היתה עם ארון סגור, וזה מפתיע, כיוון ששם נהוג לערוך הלוויות עם ארון פתוח. מה שמההתחלה העלה את השאלה, האם זאת אליסון בפנים?
ידוע על-פי ההמשך שמי ששלחה את ההודעות זאת הייתה מוניקה, מה שמעלה את השאלה איך היא ידעה את הסודות של כולם? הרי היא לא הייתה חלק מהחבורה, למרות שמאוד ניסתה להתקבל, אז המסקנה היחידה שהיא עקבה אחריהם, ואם הם שמו לב אליה, הם ממש לא ייחסו לה משמעות.

ועוד דבר אחד קטן, לאליסון הייתה שרשרת, שלא ראו אותה בשחזור בפרק האחרון של העונה הקודמת, ואני אומרת שאם משחזרים עונה, אז רצוי שהיוצרים יקדישו רגע מזמנם ויבדקו מה היא לבשה בכללי, לא רק את החולצה.

ועוד משהו שלא זכרתי. חשבתי שמי שבה עם ג'נה להלוויה זה היה טובי, אך לא!

סוף הפרק היה מותח וגרם לי לרצות לראות את כל הפרקים שבאו אחר-כך.

ואיך שכחתי את עזרא

הבנתי לגמרי למה את לא מחובבי עזרא, רויטל. כן, הוא בהחלט שיחק עם אריה מתחילת הקשר בינהם.

revi 17

New member
חחח

חבל הם יכלו להפוך אותו לרע אולטימטיבי, בסוף מסתבר שהוא סתם סופר "וואנבי".
אני פשוט לא אהבתי אותו מהפרק הבא! כשהוא בחר להמשיך בקשר עם תלמידת תיכון.

revi 17

New member
נראה לי עדיף שנדון על 5 פרקים ברצף...

יש כולה שבועיים עד שזה יחזור ויש לנו 4 עונות לסקור!

אוקי נתחיל בידע כללי, פיילוט לסדרה מצולם מספר חודשים לפני שהיא מקבלת אור ירוק מהרשת. הפיילוט של שקרניות צולם בונקובר קנדה בשלהי אוקטובר 2009, כאשר הסדרה עצמה מצולמת באולפני וורנר ברדרס לוס אנג'לס,ונרכשה ע"י abc family במרץ 2010 לעשר פרקים. הצילומים החלו באפריל 2010 ומכאן כל השאר הסטוריה
הסדרה זכתה להצלחה וכיום נחשבת לסדרה המובילה של הרשת.

ולכן יש מספר שחקנים בפיילוט שלא התאימו להמשך הסדרה והם טובי (את צדקת, מי שבא עם ג'נה להלוויה היה טובי פשוט שחקן אחר), איאן, אבא של אמילי וההורים של ספנסר. כשהסדרה נבחרה ע"י הרשת הם החלו ללהק שחקנים נוספים.

בנוגע לשרשרת (סקרנת אותי בהבחנה שלך אז הייתי חייבת לבדוק), בפרק האחרון אליסון אכן לובשת שרשרת, אך אחרי שהיא מרסקת כדורים למשקה היא בלי השרשרת... יפה!

ונעבור לעלילה: כמובן הכל בפרספקטיבה כי יש לנו אינפורמציה!
1. ניתנה סיבה להימצאות "המורה החדש" (שלא הכיר את אליסון) בהלוויה, עזרא יצא עם אליסון בעבר והחל לכתוב ספר לאחר ששמע שהיא נעלמה! הוא השיג עבודה בתיכון רוזווד ויום לפני תחילת הלימודים ניכרה בפניו ההזדמנות להכיר את אריה יותר טוב! וב"להכיר" אני מתכוונת למזמז אותה בשרותים של הבר!

2. מונה הייתה הA הראשונה, היא השיגה את היומנים של אליסון (מתגלה בעונות הבאות) וכך ידע את הסודות הכמוסים של השקרניות. גם בפרק עצמו יש סצינה שבא זורקים דברים של אליסון אולי זה רמז לאיך היא השיגה את היומנים.
3. עכשיו נשאלת השאלה מי היא אותה דמות בלונדינית שספנסר ראתה בחלון? האם זאת סיסי שפרצה לבית של מאיה? או שמה מאיה עם פאה בלונדינית? שאלה שנותרה ללא מענה!
4. שאלת השאלות!

מתגלה הגופה, ג'סיקה טוענת שזאת אליסון (היא הרי קברה אותה בעצמה) אך האם היא באמת זיהתה אותה או כמו שאמרה להאנה בפרק 402 "ראיתי את החולצה הצהובה זה הספיק לי"
אנחנו יודעים ש"מישהו" חבט בעזרת עת חפירה בראשה של האנונימית (עת החפירה זהו כלי הרצח הרשמי שמשום מה התגלגל לידי השקרניות בפרק 212)... ווילדן אומר (מאיים) על השרקניות שהוא יברר בדיוק מה קרה בלילה ההוא, למה??? כי הוא שוטר מושחת שנשכר ע"י ג'סיקה כדי לברר את האמת או להסתיר אותה? האם הוא בעצמו מעורב ברצח האנונימית?
בפרק הזה ג'נה חוזרת למה? היא הרי הייתה בטוחה שגראט הרג אותה (פרק 313 זה מה שגראט אומר לספנסר)... משמע ג'נה לא הייתה צריכה לפחד מאליסון... במהלך העונה הראשונה נראה שהיא עדיין מפחדת ממשהו (ופה אני אזכיר את הסרטונים שהם המהות של המיסתורין).

יאללה תתחילו לעלות תיאוריות!

למה אנחנו ממהרים לאיזשהו מקום?

אני חושבת שבכל פרק, לפחות בהתחלה, קורים המון דברים, ונחמד לדון על כל פרק בנפרד.
שמחתי לקרוא את העובדות על הפיילוט. לא הייתי מודעת לכך שהפיילוט צולם הרבה זמן מראש ובמקום אחר. כן, מאוד נחמד שהחליפו את השחקנים. ג'סיקה שלאחר מכן נראית הרבה יותר ביצ'ית מהשחקנית שבפיילוט.

לגבי השרשרת, יכול להיות שזו אותה שרשרת שמצאו טובי וספנסר וייחסו אותה לאליסון?

לדעתי כל המפגש בפרספקיטבה לאחור בין אריה לעזרא לא היה מקרי. הוא דאג להיות בגריל כשהיא הגיעה. אמר לה את כל הדברים הנכונים, כולל תחקיר על השירים שהיא אוהבת. מפה הדרך להתמזמזות בשירותים הייתה קצרה. לדעתי, הוא כמובן ידע שהיא תלמידת תיכון, וזייף לחלוטין את ההפתעה כשראה אותה יושבת מולו בכיתה. לאחר מכן, הוא שיחק את הקשה להשגה, כי הוא ידע שמה שאמר השפיע עליה טוב, ביחד עם הפנטזיה לצאת עם מורה בתיכון, שנראה לא רע (בשלון המעטה). וב"הלוויה" הוא התנצל, והיא נשקה לו נשיקה של השלמה על הלחי, שהוא הפך לנשיקה סוערת, כדי להמשיך להשאיר אותה במתח...
בקיצור מההתחלה הוא שיחק בה, ועכשיו אנחנו יודעים מה היה למורה בתיכון לחפש אצל נערה מתבגרת.

לגבי מונה, באמת ששכחתי מכל עניין היומנים. כן, מה שכתבת בהחלט מסביר איך היא ידעה את כל הסודות, ובהמשך כדי למנוע מעצמה חשד, דאגה גם היא לקבל מסרים מA.

הדמות הבלונדינית בחלון יכולה להיות אליסון. הרי ידוע לנו שהיא לא באמת עזבה ונשארה בצללים להגן על חברותיה.

לגבי זיהוי הגופה, למה ג'יסקה רצתה לקבור שוב את הבת שלה? מה היא מסתירה? (ואני ממש מקווה שיהיה רעיון מוצלח יותר מאלה שבספרים)
גארט חשב שג'נה מאמינה לו בזה שהוא הרג את אליסון, אבל לעיוורים יש חושים מאוד מפותחים. ובינהם חוש שמיעה יוצא דופן, בהחלט יכול להיות שהיא רק אמרה שהיא מאמינה שהוא הרג, כשלמעשה ידעה שהוא לא הרים עליה האת חפירה. מה שמסביר את הפחד שלה

revi 17

New member
איזה שרשרת טובי וספנסר מצאו?

סורי אבל לא זכור לי סצינה כזאת

אני כן זוכרת שג'יסון וספנסר בעונה 3 מצאו צמיד קרסול שהיה שייך לאליסון ועליו כתמי דם שלא תאמו את הDNA של גארט ובכך זיכו אותו.

יש מצב טוב שזאת אכן הייתה אליסון... עדין אנחנו בתור צופים לא יודעים בוודאות! כי היוצרים/כותבים טרם התייחסו לזה

אפרופו רצף זמן... נראה לי שמצאתי שגיאה! אשלי מציינת שפגשה באלה והיא לא ידעת שאבא של האנה עזב את הבית! אולם בפרק 213 שהתרחש באוקטובר 2008 אנחנו רואים שאשלי וטום כבר פרודים... ומשפחת מונטרגומרי טסה לאיסלנד רק אחרי העלמות אליסון שהתרחשה ב1.9.09

עזרא בתור המבוגר האחראי ניצל את התמימות של אריה! הוא שיחק לה ברגשות חם וקר חם וקר ככה מתנהג צייד שהיא ברחה לו מהידיים הוא "קנה" אותה במשפטים רומטיים ונשיקות
עכשיו בצפייה מחודשת את תשימי לב לדברים הקטנים האלה

בין כל הדברים המוזרים בסדרה

ואי ההתאמות מבחינת הגיון בסיסי ורצוף, נראה לי שזה הרע במיעוטו.

אז אולי התבלבלתי, יכול להיות שהכוונה לצמיד קרסול כמו שאמרת.

מה שהכי אהבתי בסדרה זה שכולם מדברים על זה שאליסון מתה, אך למעשה כל העובדות מראות שהיא חיה. המשחק הזה בין החיים והמוות של אליסון מדהים ונעשה בצורה גאונית. פה אני ממש מורידה את הכובע בפני היוצרים והתסריטאים שהצליחו בצורה מבריקה ממש לזגזג בין שני הקצוות.

כן, עזרא באמת ניצל את אריה.

such an angel

New member
איזה כיף !

טוב קודם כל היה באמת כיף לראות את הפרק מחדש !
לראות בעיקר את ההפתחות המדהיייייייימה של הדמויות, השחקניות, ו- איך שכולם התייפו זה מדהים !
השינוי שלהם ענק וזה פשוט חוויה לראות את זה איזה כיף!
בצפייה שניה, הקשר של אריאה ועזרא טעות ענקית, חח וקשה לי לראות את עזרא עכשיו באור אחר..
מתחילת סצנת הכנסייה ועד לסוף הפרק - זו בהחלט אחת הסצנות האהובות עליי, אחת מתוך כמה וכמה !
פשוט סצנה אדירה אין לי מילים לתאר אותה !
מהרגע שהן יוצאות מהכנסייה, ומתחיל השיר שכלכך מתאיייייים , פשוט הייתי מרותקת למסך..
ואיזה קטע זה שהחליפו שחקנית לאמא של אלי ! הזו שעכשיו פשוט מצויינת, מעולה בדיוק כמו הבת שלה

חחחחחחח ואני רק רוצה לסיים את הפוסט הזה ולהגיד ואני נשבעת ! שברגע שהשקרניות קיבלו אתה ההודעה גם אני קיבלתי בדיוק הודעה לאייפון ואני מודה שנבהלתי בשנייה הראשונה !
חחחח טיימינג מוצלח !

למעלה