נראה לי עדיף שנדון על 5 פרקים ברצף...
יש כולה שבועיים עד שזה יחזור ויש לנו 4 עונות לסקור!
אוקי נתחיל בידע כללי, פיילוט לסדרה מצולם מספר חודשים לפני שהיא מקבלת אור ירוק מהרשת. הפיילוט של שקרניות צולם בונקובר קנדה בשלהי אוקטובר 2009, כאשר הסדרה עצמה מצולמת באולפני וורנר ברדרס לוס אנג'לס,ונרכשה ע"י abc family במרץ 2010 לעשר פרקים. הצילומים החלו באפריל 2010 ומכאן כל השאר הסטוריה
הסדרה זכתה להצלחה וכיום נחשבת לסדרה המובילה של הרשת.
ולכן יש מספר שחקנים בפיילוט שלא התאימו להמשך הסדרה והם טובי (את צדקת, מי שבא עם ג'נה להלוויה היה טובי פשוט שחקן אחר), איאן, אבא של אמילי וההורים של ספנסר. כשהסדרה נבחרה ע"י הרשת הם החלו ללהק שחקנים נוספים.
בנוגע לשרשרת (סקרנת אותי בהבחנה שלך אז הייתי חייבת לבדוק), בפרק האחרון אליסון אכן לובשת שרשרת, אך אחרי שהיא מרסקת כדורים למשקה היא בלי השרשרת... יפה!
ונעבור לעלילה: כמובן הכל בפרספקטיבה כי יש לנו אינפורמציה!
1. ניתנה סיבה להימצאות "המורה החדש" (שלא הכיר את אליסון) בהלוויה, עזרא יצא עם אליסון בעבר והחל לכתוב ספר לאחר ששמע שהיא נעלמה! הוא השיג עבודה בתיכון רוזווד ויום לפני תחילת הלימודים ניכרה בפניו ההזדמנות להכיר את אריה יותר טוב! וב"להכיר" אני מתכוונת למזמז אותה בשרותים של הבר!
2. מונה הייתה הA הראשונה, היא השיגה את היומנים של אליסון (מתגלה בעונות הבאות) וכך ידע את הסודות הכמוסים של השקרניות. גם בפרק עצמו יש סצינה שבא זורקים דברים של אליסון אולי זה רמז לאיך היא השיגה את היומנים.
3. עכשיו נשאלת השאלה מי היא אותה דמות בלונדינית שספנסר ראתה בחלון? האם זאת סיסי שפרצה לבית של מאיה? או שמה מאיה עם פאה בלונדינית? שאלה שנותרה ללא מענה!
4. שאלת השאלות!
מתגלה הגופה, ג'סיקה טוענת שזאת אליסון (היא הרי קברה אותה בעצמה) אך האם היא באמת זיהתה אותה או כמו שאמרה להאנה בפרק 402 "ראיתי את החולצה הצהובה זה הספיק לי"
אנחנו יודעים ש"מישהו" חבט בעזרת עת חפירה בראשה של האנונימית (עת החפירה זהו כלי הרצח הרשמי שמשום מה התגלגל לידי השקרניות בפרק 212)... ווילדן אומר (מאיים) על השרקניות שהוא יברר בדיוק מה קרה בלילה ההוא, למה??? כי הוא שוטר מושחת שנשכר ע"י ג'סיקה כדי לברר את האמת או להסתיר אותה? האם הוא בעצמו מעורב ברצח האנונימית?
בפרק הזה ג'נה חוזרת למה? היא הרי הייתה בטוחה שגראט הרג אותה (פרק 313 זה מה שגראט אומר לספנסר)... משמע ג'נה לא הייתה צריכה לפחד מאליסון... במהלך העונה הראשונה נראה שהיא עדיין מפחדת ממשהו (ופה אני אזכיר את הסרטונים שהם המהות של המיסתורין).
יאללה תתחילו לעלות תיאוריות!