עונג שבת

ליילה 1

New member
עונג שבת../images/Emo140.gif

לכבוד שבת, נטליה סטרלצ'נקו המדהימה
הקטע המופלא הזה ארוך ושווה צפייה. שבת נהדרת לכלכם

עוד..

והנה קטע טרי מההופעה לפני חודשיים במוסקבה שם היא התארחה בהופעה של אורית מפציר, זה הריקוד שהיא תרקוד באילת...

יוסטון, וי הב א ביט אוף א פרובלם...

אין סינק מושלם בין התמונה למוסיקה... נדמה לי שהוויזואל מקדים. ממש בטיפונת, אבל זה משמעותי ונורא פוגם בהנאה מהצפיה בריקוד. יש אפשרות לתקן?

קונקי1

New member
היי יקרתי ../images/Emo24.gif הנה הריקוד אבל במקום אחר

לדעתי היא ה-מלכה
של העת החדשה אין עוד אחת שאני נהנית לראות שוב ושוב כמוה אז הנה בשבילך
נטליה

ליילה 1

New member
קונקי../images/Emo24.gif,נדמה לי שאת היית בין הראשונות

שהעלו את נטליה לפורום. ואכן היא באמת כשרון יוצא דופן ,וכשהיא רוקדת הלב מחסיר פעימה.

inbal701

New member
ועל זה נאמר...........

"חית" במה........חבל על הזמן....וגם המון תנועות מזכירות את הסגנון של אורית מפציר....מקסים..... ענבאלדי - ענבל זוהר סטודיו למחול רחובות

bellikbom

New member
כל כך יפה../images/Emo47.gif

איזה יכולות מדהימות, גמישות, חיבור עם המוסיקה והקצב, תנועות משגעות, אין מה לדבר , היא ממש
אנרגיה מרקדת.

bugman5

New member
לא אהבתי בכלל

לא עניין אותי ולא הרגשתי נשמה, כנראה עניין של טעם..

ORTAL12341

New member
אני איתך

לדעתי היא ניראת כמו דראג... מאד אלימה ולא נקייה....

gatissima

New member
אני איתך

גם אני לא נפלתי רקדנית טובה מאוד ללא ספק אבל קצת משעממת לטעמי וזה באמת עניין של טעם אבל אני לא אוהבת שיש יותר מידי בלט קלאסי בתנועות. אני לא אוהבת שהופכים את הריקודי בטן לעוד זרם בבלט אני יודעת שיש כאלה שמאוד אוהבים את זה אני פחות מתחברת, אין נשמה והריקוד הופך למשהו טכני נורא ומי שאמרה אורית מפציר, אני חושבת שלנטליה יש הרבה מה ללמוד ממנה בהקשר של נוכחות בימתית לפחות

י ע ל י ק

New member
../images/Emo45.gif

אני חושבת שיש לה אגן מאד משוחרר אבל לא מתחברת לכל היתר, כולל הלבוש והבחירה המוסיקלית (לפחות מ-2 הקליפים שראיתי כאן) שהמקצב בהם די מונוטוני ומהיר לי. בכל זאת אני שמחה שהיא מגיעה לפסטיבל אילת, תמיד יש מה ללמוד מכל רקדנית.

dorityeyni

New member
"חית במה" לא בהכרח רקדנית משובחת!

אכן היא חיית במה! אלמנטים (שימו לב לשפה הטכנית) מבוצעים היטב וב ד י י ק נ ו ת, אך מה חסר לה? נ ש מ ה! יש פה ביצוע טכני מעולה, קטע מוסיקלי מעולה, "זריזות מתניים",דיוק הקשבה למוסיקה, מוסיקליות, שימוש מרחבי בבמה, נוכחות אדירה, אך המאפיין החזק ביותר חסר. רררר גגג ששש! תעצרי לרגע את ה"טורבו" גברת, הלו זה לא תרגיל בהתעמלות קרקע. המורה הרוסי שלי לריקודים סלונים (גיא קיז'נר) אומר לי תמיד, להכניס רררר גגגששששש, למשוך קהל לתוך התנועה (בעיברית העילגת שלו). ובהקשר הזה אני חוזרת לנילי מנדלסון, לדעתי NO. 1 , איך שהיא מניחה את הבוהן שלה על הבמה, היא מצליחה להעביר את הריקוד מעבר לתנועה... הבנתם אותי? היא מכניסה אותך לתוך עצמה, זה לא רק להתפעל וואו... אלא להיות חלק ושותף ביצירה של אותה רקדנית. וזו חוכמת הבייגלה....... שבוע נפלא , שיעבור בשלום, שבוע של יצירה, בריאות ונחת. שלכם דורית ייני

dorityeyni

New member
ואגב, עם תלמידותיי מקצועיות ומתחילות כאחד

אני עובדת המון על הבעת רגש בריקוד , דרך ההבעה: בפנים, בידיים, דרך הגוף, טכניקה זה לא הכל בריקוד. ובאמת ריקודים שכתבתי, שהם יצירות שלי, ואני משתמשת במונח יצירות כי הם יצאו לי מהבטן , אני מכניסה הרבה הבעה ב י ד י י ם בתנוחת הראש הכתפיים וכו'. ידיים יודעות לא רק לספור כסף או לעשות נו נו נו ולשאול מה השעה?? ידיים מספרות ומעבירות מסר... יש לי עוד הרבה... להעביר מתוך נסיון שנצבר בשנים של עבודה כמורה לריקודי בטן,

bellikbom

New member
כשאני למדתי בשעתו מחול

השתמשנו בundulation או כמו שאנו קוראים לתנועה גמל, עשינו מאיות,ועוד תנועות שלהפתעתי הרבה כשנכנסתי לתחום נמחול המזרחי פגשתי אותן גם שם. אז אם מישהי חושבת שנטליה רוקדת בסגנון של בלט מזרחי זו זכותה המלאה.(הנה לכם עוד סגנון לארסנל של המחול המזרחי
.) בעיני ולטעמי האישי הסגנון שלה זה כל כך יפה ועשיר.ולעניות דעתי היא מוסיפה כבוד למחול המזרחי. ככה זה בחיים. מגוון של טעמים, דעות , ותחושות. אחרת הכל היה כל כך משעמם.....

קונקי1

New member
../images/Emo45.gifואי אפשר לשפוט את נטליה משני ריקודים בלבד

מסכימה שהריקוד מהקישור שפסטיבל אילת הכניס "לא משהו" ויתכן שזו אבן דרך נוספת בהתפתחות שלה כרקדנית הריקוד הזה לא מאפיין אותה בכלל. הריקוד שלה עשיר, היא לא משעממת תחפשו את הביצוע שלה ל"חארמת אחיבק" של וורדה פשוט מעולה!! ובקשר לרגש הוא לא נמצא אצל רוב הרקדניות של "העת החדשה" ורובן הגיעו למחול המזרחי מהבלט הקלאסי, או ג'ז וכדומה כך שהיום מה שאני רואה אצל הרבה רקדניות- זה בעיקר טכניקה מעולה. וכאן נכנס שוב העניין אם מבינים את השיר שרוקדים, או רוקדים רק לצלילים נושא שכבר דנו בו בפורום, לא פעם.

dorityeyni

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת, ואין ספק שהיא רקדנית

רקדנית ושוב רקדנית.... עם בסיס חזק מאוד. מדהימה. דורית

למעלה