עוןד כמה שאלות

יאנג jan

New member
עוןד כמה שאלות

שלום לכם
זאת שוב אני הפחדנית (מלטאות), יש לי עוד שאלה או שניים, ואשמח לשמוע מכם אם אתם אולי יודעים. 1. מי טורף אותם? מי הם האויבים של הלטאות/שממיות הבית שמהם ישתדלו להתרחק, או שירגישו מאויימים מקרבתם? (נחש? מה עוד?) 2. קראתי פעם שעכבישים ונמלים לא אוהבים ריח של שמן לימונית, וכדי למנוע את בואן לבית באופן טבעי אפשר להשתמש בשמנים אלה בזמן שטיפת הרצפה, מה לגבי לטאות האם יש ריח שדוחה אותם?
מראש וחג שמח

dreaming h

New member
היי יאנג

שמחים לראות אותך שוב :) מי טורף שממיות..?.. נחשים קטנים טורפים שממיות, חתולים, כלבים, ציפורים, ואני מניחה שגם מכרסם יכול להתקין לעצמו איזו ארוחה דשנה ואם לא ארוחה, אז לפחות נישנוש משממית חביבה. לגבי הריחות ושאר האמונות התפלות, אני בספק אם זה עובד, אבל אני מניחה שnaja יוכל לענות באופן מדוייק יותר. מה מצב השממיות אצלך?

יאנג jan

New member
השממיות שלי ../images/Emo23.gif../images/Emo4.gif

האמת שלא ראיתי כבר שבועיים שום דבר חשוד אצלי, אבל הפחד עוד מחלחל. הכנסתי את שתי החתולים שבחצר לחדר וביקשתי מהם לשמור עלי בלילות. אני מקפידה לבדוק את החריצים הקירות התקרות אבל לא נתקלתי בכלום, כנראה שהשמועה עברה שאין הכנסת אורחים חביבה מדי אצלי... אני מניחה שזו תקופה מועדת לפורענות אני גרה באיזור ההר יש עליות וירידות של הטמפ' שאופייני לתקופת מעבר חם ביום קר בלילה והן בטח רוצות להנות מהחום שיש אצלי בחדר במשך הלילה, ובנוסף גם הסוכה שנמצאת סמוך לבית אז הדלתות פתוחות יותר, זו רק תקופה קשה שתעבור אני מקווה עם הופעת החורף. האם גם ציפורים מסויימות (ציפורי לילה) טורפות אותן?

naja

New member
יש רק פיתרון אחד לבעיה-להתרגל......

אין מה לעשות נגד שממיות. את יכולה להתחיל לאטום את כל הסדקים אצלך בבית אבל הן תמיד יצליחו למצא איזה מקום מסתור. את גם יכולה להזמין לוכד נחשים כל פעם שאת רואה שממית ולהפרד מכמה מאות שקלים אם את מתעקשת..... הדבר היחיד שאת באמת צריכה לעשות זה להבין שמדובר בבעל חיים קטן , חביב ומועיל(זולל חרקים) ולנסות לחיות איתו. אולי תנסי לבחון שממית אחת מקרוב ולהבין שמדובר בחיה מעניינת וחביבה?

guyon

New member
מניפנית טורפת עקרבים

אולי תשני את דעתך לטובה אם תדעי שיש לטאות שטורפות עקרבים, למשל המניפנית. העמידות הגבוהה ביותר של מניפנית לארס העקצן הצהוב הוא של המניפנית המצויה שנראה שאין מינון חזק דיו כדי להרוג אותה!!!

guyon

New member
לינק (שעובד...) על העמידות לעקרב

http://taylorandfrancis.metapress.com/link.asp?id=b0encbna1nll6q31

למעלה