עומר

מרי 2006

New member
עומר

אין טיפול שבו אני מאמינה ב-100%... אני כבר לא משלה את עצמי ואני רוצה להאמין שכל טיפול שאליו אני פונה הוא יעזור.... לא הבנתי מה הכונה טיפול שכולל שינויי התנהגותי. אני מנסה מאוד אבל לא מצליחה לכוון את עצמי לדרך הנכונה ובאמת שאין לי מושג מה נכון לעשות, אני אשמח לשמוע כל עצה שרק תוכלי לתת לי.

אני מבינה

שזה בנוגע לבעיה הגופנית שאת מחפשת פתרון בשבילה. מה שהתכוונתי להגיד הוא, שתלכי למטפל שזכה באמונך, זה מאוד חשוב, ושלא תחפשי מטפל שיעשה לך טיפול, בלי השתתפות או עבודה על המודעות שלך או על מקור הבעיה, מפני שטיפול כזה יהיה קצר טווח. תשמעי, את מתארת מצב של "דליפת" מים. להבנתי, הרבה פעמים המים "בורחים" מהגוף שלנו בגלל עודף באש. כלומר, עודף בצורך לפעול. האם זה נכון לגבי המצב הזה? או שאולי באמת יש רגשות רבים שמעדיפים לא לחלוק עם אחרים? גם התנהגות כזו יכולה להביא לסימפטומים שתיארת. מה את אומרת?

מרי 2006

New member
אני חושבת

שזה קורה מחרדה מסויימת.... אני אדם שנלחץ מהר מאוד מדברים... מספיק שיגידו לי משהו קטן הלב שלי יתחיל לדפוק במהירות והגוף ירעד בצורה קיצונית.. מה שאני חושבת זה שהסיבה לפחד התמידי הזה שלי הוא משהו שאולי עברתי בעבר וכנראה שאני לא זוכרת אותו במדוייק או מייחסת לו חשיבות כמו שאני אמורה ולכן רציתי לפנות לאדם מקצוע שאולי יוכל לעזור לי להגיע להבנה מהו אותו מקרה ויעזור לי לטפל בכך.

מאוד קשור...

קודם כל, תני לי להגיד לך בכל החברות והכבוד, שזו אבחנה אמיצה מאוד ושאני גאה בך מאוד שאת מעיזה ויש לך אומץ להסתכל על עצמך בעיניים האלה. זה החומר שממנו אפשר לעשות שינוי. כל הכבוד!!!
שנית, אני חושבת שזה מאוד קשור באמת. אני חושבת שאם הלחץ דם לא היה עולה אז גם כל התופעות היו נעצרות. בואי נתבונן ביחד על מה שמלחיץ אותך. אני חושבת, מהנסיון שלי, וזה לא תמיד נכון, שלהגיד שמקור ההילחצות הוא מהעבר זה קצת להוריד את האחריות מעצמי. ברור שהבעיה מהעבר, כי מקור כל הבעיות של כולנו הוא מהעבר
חשוב להבין מה מקור הבעיה, כדי להבין את התהליכים הפסיכוסומטיים שאת, ביוניברס הפרטי שלך, עוברת כשיש לחץ. אז הנה השיעורי בית שלך להפעם: מה המכנה המשותף לכל הפעמים שאת נלחצת? מה את מפחדת / חושבת / חוששת / יודעת שיקרה? האם זה קורה?
אמיצה אחת!

tombraider

New member
אני נוטה להסכים

עם גב' עומר החביבה. היי...אני רק היום גיליתי את הפורום הזה לאחר שגיליתי את פורום רוחני של תפוז. ורציתי לומר לך מרי, שהגוף שלך מושפע באופן ישיר מהמצב הנפשי שלך. הגוף הפיזי והגוף הרגשי קשורים אחד לשני. החוק הראשוני זה שהגוף הרגשי מושפע מהגוף הפיזי ולא להפך. לכן, שיש בעיה פיזית, המחלקה הראשונה שיש לבדוק הוא את הגוף הרגשי ובמקביל לטפל בגוף הפיזי ועל כל צרכיו. שאת באמת הולכת ומטפלת רק בגוף הפיזי בלי מתן תשומת לב לגוף הרגשי, זה אכן "עזרה ראשונה" בלבד, ויש סיכוי שהתופעה תחזור על עצמה. אז באמת כל הכבוד על הגילוי, התחלת מסע מעניין, כל הכבוד על האומץ, וברוכה הבאה למסע הפנימי שלך :)

tombraider

New member
סליחה...

טעיתי במשפט: הגוף הפיזי מושפע מהגוף הרגשי ולא להפך...סליחה...טעות שלי.

מרי 2006

New member
קודם כל

תודה רבה רבה על התגובות, העזרה והתמיכה... שמחה שסוף סוף יש לי עם מי להתייעץ =) חשבתי באמת על כל העניין... אני יודעת שכשאני מחוץ לבית אני מזיעה כל הזמן אבל כשאני בבית זה רק במיקרים מסויימים- רק אם יש איתי אנשים בעיקר לא בני משפחה ואם אני מדברת לדוגמא בטלפון עם מישהו שאני לא ממש מכירה טוב. אני חושבת שהפחד שלי הוא להיפגע מאנשים, כמו שבטח הספקת להבין הביטחון העצמי שלי הוא לא גבוהה.... ובקשר לשאלה אם החששות אכן מתממשות אז אני יכולה להגיד שבצורה חלקית מאוד. בעבר הייתי זוכה לקבלת תגובות הרבה יותר פוגעות מעכשיו עם השנים זה הלך והשתפר אבל כנראה שהחשש שלי עדיין קיים. שוב תודה רבה רבה

מציאות חיצונית משקפת מציאות פנימית

מעניין אם יש ספר ילדים שעושה את הנקודה הזו... לספרי ילדים יש טבע להיות מאוד ברורים ועם זאת מאוד נעימים להבנה...
בכל אופן, מה אם אני לא יכולה לשמור על עצמי כל הזמן מאנשים פוגעים? מה אם השינוי חייב להיות שינוי פנימי, שינוי של ביטחון עצמי? האם זה אפשרי, לעשות כזה שינוי, להעביר את מוקד תשומת הלב פנימה, לקחת בחשבון שיש אנשים כאלה ויש אנשים כאלה, ולהתבונן בעצמי ובעולם כולו *כאילו* כל האנשים כל הזמן רק אוהבים ומפרגנים לי?

מרי 2006

New member
את בטח

מתארת לעצמך שאני אורת לעצמי את זה יום יום... אני כל הזמן אומרת לעצמי "מה את נלחצת אפשר לחשוב מה קרה", או "אני חייבת לזכור שבסוף הכל תמיד מסתדר"... אבל להגיד לעצמי זה פשוט. הבעיה היא שאני לא מצליחה ליישם את זה, ולכן אני לא מצליחה לשנות =(

yperelman

New member
מסכים עם קודמותיי ושתי תוספות

1. אם משהו מרגיש לך (חזק) שיש ארוע חזק מהעבר הרחוק שהתחיל את התהליך שאת מתארת אפשר לנסות ולהגיע לארוע בדמיון מודרך 2. ציטוט מהספר של ויקטור פרנקל "האדם מחפש משמעות"(עמוד 148): "רופא צעיר בא לשאול בעצתי משום הפחד שבו מפני ההזעה. כל פעם שהיה חושש מפני התקף של הזעה, די היה בחרדת ציפייה זו כדי להביאו לידי הזעה מופרזת. כדי לבטל מעגל קסמים זה יעצתי לאיש שבכל פעם שיעמוד בפני התקף של הזעה, יחליט ביודעין להראות לבריות, כמה הוא מסוגל להזיע. לאחר שבוע חזר אלי וסיפר, כי כל אימת שפגש אדם שהפעיל בו את חרדת הציפייה, אמר לעצמו: בפעם הקודמת הזעתי רק רבע ליטר, אך עכשיו אשפוך לפחות שני ליטרים וחצי! התוצאה היתה, שלאחר שסבל ארבע שנים מפוביה זו, הצליח-בעיקבות ישיבה אחת איתי-להשתחרר ממנה לחלוטין תוך שבוע אחד"

למעלה