עומר יקרה

skooby

New member
עומר יקרה

יש לי שאלה אלייך, האם יכול להיות שהאנרגיה של הבן אדם מאופיינת על ידי אחד (או יותר ) מהארבעת היסודות? נגיד למישהו יש אנרגייה שהשראת אש לימשהו אחר בהשראת מים וכו'... תודה, מריאלה

לא סתתם יכול להיות...

זה בטוח ככה. בכל אדם יש ייצוג של כל ארבעת האלמנטים - כל אדם הוא חושב, רגשן, קצת מקובע בחלק מהדברים, ויש לו את היכולת להוציא אל הפועל. אבל, לכל אדם יש יסוד אחד (ולפעמים שניים), שהוא יותר דומיננטי. אגב, יכול להיות גם שמה שאת רואה זה לא את היסוד הדומיננטי אלא את זה שנמצא בעודף?

skooby

New member
קיבלתי תשובה

ועכשיו יש לי מיליון שאלות!!!! מה מיוחס לכל אחד מהיסודות? יכול להיות שאנשים בעלי יסוד דומננטי מנוגד (מים ואש) נמשכים זה לזה? מה ההבדל בין יסוד דומיננטי ליסוד עודף? בסוף יצאו 4 שאלות ולא מליון, חחח תודה עומר מקסימה,
מריאלה

אוקיי..

מלמעלה למטה אוויר - המחשבה, התקשורת והרוח אש - ההוצאה לפועל, הדומיננטית, האגו מים - הרגש אדמה - הבסיס, הביטחון. יסודות דומיננטיים מנוגדים נמשכים - לא חושבת. מה שיימשך זה חסר לעודף. ההבדל בין יסוד דומיננטי ליסוד בעודף, זה שיווי המשקל. לכל אדם יש "תבנית" של שיקוף היסודות בגוף שלו. כשהיסודות חורגים מתבנית זו, אז המצב הוא חוסר איזון, וכמו שאנחנו יודעים, חוסר איזון זה ת-מ-י-ד עודף במקום אחד וחוסר במקום אחר.

skooby

New member
זה מוזר...

אני יודעת שהמים הוא יסוד הדומננטי אצלי, והחיבור שלי עם אנשים שהיסוד הדוממנטי איתם הוא חיבור משמעותי, כאילו הם מחפשים בי משהו שחסר להם ואני משהו שחסר בי. אולי לזה היתה הכוונה שלך, תודה,
מריאלה

הי לכם בנות

חמשת האלמנטים קימים אצל גוף האדם אם זה הפסקתי להתוכח אם עצמי ( שזה תבנית קצת חדשה לי ) אצלי המה שאני צריכה לשכלל זה האש כי אצלי האש במינון מאוד נמוך לכן אני התחלתי לאכול מאכלים שמחממים והתחלתי לטפל בעזרת מדטציות וטכניקות אחרות כדי להגביר אצלי את יסוד האש. האמת כשאני חושבת על זה והופכת את עצמי לאש לשניה אחת בדמיון, אני מקבלת שאש זה חמימות ואני זקוקה לחמימות עם מבן זוג שאין לי כרגע ואם בתוך הגוף שבדרך כלל הידים שלי ממש קרות .

Curious

New member
שלומלום בנות...ושלום עומר:)

ככל שאני הולכת וחושבת על נושא היסודות הטמונים בכל אדם, וזאת בין היתר בזכותה של סקובי, אני שוב ושוב ניצבת בפני ההבנה כי בכל אדם קיימים כל היסודות במידות שונות ולעיתים אולי גם שוות...ייתכן ואף החלוקה ליסודות בסיסיים הינה שטחית למדי. בהמשך לאחת משיחותיי עם סקובי, לי למשל התהפכו ההבנות לגבי עצמי. כל חיי חשבתי שאני יסוד אדמה עם יסוד מים מפותח...וזאת תחת השפעה של תפיסה אסטרולוגית ביחס ליסודות... ואז לפני ימים מספר, ירד לי האסימון בנוגע לאנרגיית חיים, שהיא עשויה להיות שונה מן התפיסה האסטרולוגית, ומחוברת יותר לפן הרגשי אינטואיטיבי הקולט ומבין איזה סוג של אנרגיה האדם פולט אל היקום.ואז למעשה הבנתי, שאני בעצם אנרגיית אש. עם זאת, הבנתי גם שהאנרגיה לא קבועה,שום דבר בעצם לא קבוע. לדעתי, אדם עשוי במקרים מסוימים להיוולד כאדמה ולנוע ולהתפתח, ולהוסיף לעצמו למשל יסוד של מים, ואז לגלות את האש של עצמו. דהיינו, אם אני מבינה נכון, אזי שבסופו של יום כל האנרגיות קיימות בתוכינו ומשתלבות בחיינו, ורק היחס בין האנרגיות והבניית האנרגיה הדומיננטית משתנים עם הזמן. נראה לי, שכמו בכל דבר מורכב, כגון הבריה הזו שנקראת אדם, הרי שכל אדם הוא עולם ומלואו, ולכל כלל ישנו היוצא מן הכלל. דהיינו, ישנם אנשים, שעשויים להיוולד עם אנרגיית חיים איקס ולחיות אותה כל חייהם, ישנם אנשים שעשויים להשתנות להם יחסי הכוחות בין האנרגיות ואז תתהווה בהם אנרגיה דומיננטית אחרת, יש וזה יקרה יותר מפעם אחת...וישנם אולי אנשים שחיים בחיבור והרמוניה טובים על כל האנרגיות הבסיסיות של החיים. אני מתחברת יותר למקום של יחסי הכוחות, יחסי האיזון בין האנרגיות, למרות שהייתי רוצה להאמין שיש בי אנרגיית חיים אחת ויחידה, שמשנה צורות התהוות ומאמצת אל חיכה כל פעם אנרגיה או אנרגיות תומכות אחרות, המסייעות לה לגדול להתעצם ולהתפתח.... יש לי התחושה, שלאור מורכבות האדם עשויים להתקיים באדם סוגים נוספים של יסודות, אנרגיות חיים...מעבר ל4 שדננו בהם... האם כל אדם נולד עם 1-2 אלמנטים דומיננטיים? או שמא דומיננטיות האלמנטים עשויה להשתנות, עד כדי כך שיווצר אלמנט \ ים דומיננטי\יים אחר מן היסודי? אולי זה בעצם כמו לשאול, האם האדם יכול להשתנות מן השורש? ומן הכלל אל הפרט, אני בעצם תוהה האם כל חיי הייתי אנרגיית אש, שמבצבצת יותר בשנים האחרונות, או שמא עברתי תהליכים ויחסי האנרגיות והיסודות השתנו לי עד כדי שינוי האנרגיה הבסיסית שלי? או שמא היא לא ניתנת לשינוי כמו המטען הגנטי? בברכת לילה טוב, Curious

למעלה