עומק שדה ב Sony 717 ( ל ilanr)

• פותח הנושא ron8
  • פורסם בתאריך

ron8

New member
עומק שדה ב Sony 717 ( ל ilanr)

בהמשך לשרשור ה 828 בו עלתה שאלת שליטה בעומק שדה רדוד, אני מעלה כאן שתי דוגמאות לשמור בעומק שדה רקדוד לטשטוש הרקע באחותה הגדולה, ה 717. כמובן ה 828 מצלמה אחרת, אמנם גם היא עם עדשת צייס איכותית אבל יתכנו הבדלים אופטיים בין המצלמות כמובן. נחכה לתמונות מה828 ונראה מה הכינו לנו בסוני... ובינתיים בנוגע ל 717, כמה מלים על עומק שדה. - התמונה הראשונה צולמה מקרוב מאוד (סנטימטרים ספורים) על מצב מאקרו ועם צמצם פתוח לגמרי (F2.0 זה הכי פתוח שאפשר ב 717 בזוית הרחבה). במצב זה מקבלים כפי שניתן לראות רדידות מעולה. - התמונה השניה צולמה ממרחק כחצי מטר מאיזור המיקוד למיטב זכרוני. נקודה חשובה מאוד לדעתי ומנסיוני עם ה 717 - מהירות חשיפה. ה 717 ידעה לרדת רק עד 1/1000 בצמצם פתוח, ובצמצם סגור ידעה לרדת ל 1/2000 (נשמע קצת מוזר למי שמבין שדוקא בצמצם פתוח הצלם זקוק לפעמים למהירות גבוהה יותר... אבל כנראה אילוץ טכני). הבשורה ב 828 היא שמצב עדיפות צמצם ניתן לרדת עד 1/3200 לפי המפרט שפורסם. המשמעות היא כמובן שניתן להרויח עוד כמה תחנות סטופ בצמצם ועל ידי כך לצלם תמונות עם עומק שדה רדוד גם בתנאי תאורה חזקים, מה שלא יכולתי לעשות ב 717 (אלא אם נעשה שמוש בפילטר ND להנחתת האור)

זה עומק השדה הכי קטן?../images/Emo12.gif

איך אומרים אצל המורים:'נסה שוב,בבקשה'

ron8

New member
נסה נסה ... אבל יש מגבלות ../images/Emo9.gif

לו יכולתי הייתי פותח צמצם עוד יותר, אבל ... אי אפשר. התמונה צולמה ב F2.3 בגלל אורך המוקד. לו יכולתי לפתוח ל 2.0 גם באורך המוקד הזה, עומק השדה היה רדוד יותר. אגב הכוסיות שבתמונה קוטרן כ 4-5 ס"מ והרווחים - כמו הקוטר. אם ניקח בחשבון גם את העובדה שצילמתי יחסית בזוית צדדית ולא טור של כוסיות זו אחרי זו, הרי שנראה לי לא רע מבחינת עומק שדה. עדיין, עם כל הסימפטיה שלי למצלמה הזו ולעדשה שלה, זו לא עדשת L series שיורדת ל 1.4 ...

לא לשכוח שכל צמצם בדיגית קומפקטית

שווה פחות או יותר לצמצם קטן ממנו פי שניים לערך או אפילו יותר, מזכיר לי תוצאה שקיבלתי בצילום 'מבחן' שערכתי לעדשה שזה מכבר צירפתי לאוסף,,והצמצם המירבי של הוא 'רק' 3.5 - עומק השדה התקבל רדוד הרבה יותר מזה שלמעלה, בצמצם 2.8 עוד יותר אבל ....בעדשת רפלקס על גוף רפלקס. אני אוהבת את 'משחקים ' האלה, אבל לא תמיד מתאימים ולא לכל ובכל נושא - אז חוזרת למה שרשמתי באחת מתשובותי: לצלם במצלמה נושאים שעומק שדה גדול יפה ומחמיא להם. ובמקרה ובאמת רוצים עומק שדה קטן - הרקע או הגופים שברקע צריכים להיות הרבה יותר רחוקים - זה בפירוש ניתן להשגה - באולימפוס E10 בצמצם המירבי של 2.4 בטלה זה מושג - אבל כמובן רק בתנאים מאוד מסוימים. בקומפקטיות ניתן להשיג,אבל צריך 'לתחמן'יותר,לעומת רפלקסית 'גזעית'
לעומת זאת - הסופר מקרו שלהן - מדהים - ואת זה ברפלקסית - צריך להתאמץ כדי לקבל... יש פנים לכאן ולכאן...

למעלה