עומס על פקק 10 אמפר

סנטימנט

New member
עומס על פקק 10 אמפר

קניתי תנור חימום לאמבטיה, שהספקו 1200 ואט. הבעיה היא, שאצלי השקעים באמבטיה וכן התאורה שם, יושבים על פקק 10 אמפר שמשותף גם לחדר סמוך (בו יש תאורה + מחשב). האם הפעלת התנור בזמן שהתאורה והמחשב עובדים ייצרו עומס גדול מידי על הפקק הזה? האם מומלץ מראש לבקש מחשמלאי לשים פקק גדול יותר, או פשוט לנסות להפעיל את התנור ולראות מה קורה?

idos2

New member
10 אמפר אמורים להספיק

בלי יותר מדי בעיה, להחליף מאמ"ת ל16 אמפר ידרוש מן הסתם גם להחליף את החיווט לחוטים עבים יותר...

סנטימנט

New member
תודה. ועוד תוספת לשאלה

נראה לי שגם מכונת הכביסה והמייבש נמצאים על אותו פקק (אני לא בטוח). מה יקרה אם הם יפעלו ביחד עם התנור? רק הפקק יקפוץ, או שיכול להיגרם נזק אחר?

idos2

New member
הפקק יקפוץ

אבל יכול להיות שזה יגרום גם נזק לחוטים לפני שהפקק יספיק לקפוץ. מכונת כביסה צריכה לשבת על שקע כח = שקע נפרד שיש לו מאמ"ת 16 אמפר בלוח חשמל. בכל מקרה קשה לי להאמין שהמכונת כביסה שלך יושבת על אותו מאמ"ת, אחרת הוא כבר מזמן היה קופץ, מכונת כביסה לבד זה בסביבות 10 אמפר.

idos2

New member
תלוי באיזה חוטים השתמשו

אם חיברו מכונת כביסה על מאמ"ת 10 אמפר יחד עם עוד צרכנים, אי אפשר לדעת באיזה חיווט השתמשו, אני לא הייתי "סומך על הנס"...

wil

New member
גם בחוטים המינימליים 1.5 ממ"ר

מותר 10A. לא שמעתי שמחווטים בפחות מזה. וכמו שכתבתי - קשה לי להאמין שמכונת כביסה עובדת על 10A בלי להקפיץ.

asher40

New member
מדוע לא לתת תשובה מקצועית???

ראשית ,תנור אמבטיה ,מחייב שקע כח 16 A ,עם מפסק דו פול מחוץ לאמבטיה!!! ולא הזנה מקופסת חיבורים לפי המסתמן כאן. כנ"ל גם מכונת כביסה מחייבת שקע כח. על הלקוח לפנות לחשמלאי מוסמך שיבדוק את החיווט לצרכנים המדוברים ויבצע את העבודה לפי התקן. בהצלחה. אשר.

סנטימנט

New member
אתה רציני?

בשביל תנור אמבטיה קטן צריך להביא חשמלאי שיקצה לו פקק 16A נפרד??

wil

New member
זה התקן.

ובבתים חדשים אכן בונים כך. אבל בבית ישן אין מה לעשות - רובנו לא מעוניינים להוציא אלפי שקלים על חציבות בקירות מהלוח עד האמבטיה...

wil

New member
קשה לי להאמין שמכונת כביסה עובדת

על מעגל של 10 אמפר בלי להקפיץ את הפקק. (ועוד עם צרכנים נוספים...) במקרה של עומס יתר - הפקק יקפוץ. זה תפקידו. וכאמור אין להחליף ל-16 אמפר בלי החלפת כל החיווט במעגל. את חלוקת הפקקים בבית אתה יכול לבדוק בעצמך - תוריד את הפקק הרלוונטי ותראה באילו שקעים/מנורות אין לך חשמל. תנור אמבטיה+מחשב+תאורה+מכשירים קטנים נוספים - אין בעיה על פקק 10 אמפר. אבל אם יפעילו מכשירים כבדים נוספים על אותו הפקק (מפזר חום, מזגן, מ. כביסה, מייבש, מייבש שיער, קומקום חשמלי...) - הוא יקפוץ.

yokei

New member
צריך לעבוד לפי חוקי החשמל

לפני כמה ימים, שכנה ביקשה ממני לעשות שקע לתנור אמבטיה והאפשרות הפשוטה היתה להתחבר לקופסת חיבורים קרובה. אמרתי לה שאני לא יכול לעבוד לא לפי התקן למרות שהדירה "ישנה" . והיא פנתה כמובן לחאפר שמבצע לה את העבודה. לפחות המצפון שלי נקי. אסור להסכים לעבודות לא תקניות מזה מתחילות הרבה צרות. למרות הפיתוי הכספי. יום טוב. זהר

yokei

New member
פתרון לפי חוק החשמל.

והדבר מחייב העברת קו 2.5 ממ"ר ללוח החשמל + חציבות + מפסק דו קטבי מואר מחוץ למקלחת. כמו כן בלוח הראשי של הדירה צריך להגדיל את חיבור החשמל של הדירה כי הראשי הוא 16 אמפר, וגם אין פחת שזה היום בניגוד לחוק החשמל, לכן לא רציתי להכנס למיטה חולה, ואפילו לא נסיתי להציא לה, ורק התנצלתי על זה שאני לא יכול לבצע את העבודה בזול, משום שאני לא רוצה לעגל פינות וללכת נגד חוק החשמל. וגם הדירה בכלל לא פרטית שלה. יום טוב. זהר

wil

New member
ראשי 16 אמפר? מה זה הדבר הזה?

המינימום הוא לא 25? ושאלה לגבי הפחת: אמנם היום חייבים להתקין לוחות עם פחת, אבל לוח ישן שהותקן לפני החוק הזה - עדיין מותר לו להמשיך לתפקד, לא? ושאלה לגבי מפסק דו-קטבי מואר: מה ההגיון מאחורי החוק שדורש מפסק דו-קטבי ולא מסתפק במפסק רגיל?

yokei

New member
לויל הנכבד ושאר המתעניינים.

אשמח מאד להשיב לך, אני רואה שאתה מתעניין בנושא. אני חבר קיבוץ, הקיבוץ בנה בזמנו את הבית לפי תקן מאד ישן (שנות השישים), הדירה לא שופצה כלל מאז ומשמשת כדירה זמנית לדיירים צעירים וזמניים שצריכת החשמל שלהם לא גבוהה. לפי הידוע לי חובה כיום להתקין בכל דירה (ישנה, חדשה) בישראל מפסק פחת. הסיבות שדורשים מפסק דו-קוטבי מואר הן: אם גוף האדם רטוב, התנגדותו לזרם דרכו קטנה בהרבה, באזור הרגיש הרטוב במקלחת הסכנה היא מוגברת בגלל הרטיבות . לכן רוצים שניתוק המעגל יהיה מלא (פזה ואפס) ובלי שום זליגות של מתח וזרם דרך האפס שיכולות להיות מסוכנות מאד במצב זה לגוף האדם. ומה שמספיק באזורים אחרים לבטיחות האנשים מוחמר במקרה של אזור הרטוב של המקלחת בשביל בטיחותו המלאה של המתרחץ. לפי דעתי הסיבה למפסק המואר זה בשביל זה שיהיה אפשר לנתק את המעגל במהירות מבחוץ בלי צורך להכנס לאזור הרטוב המסוכן וכך להציל חיים. והאור עוזר ולמצוא מהר את המפסק ולראות שהוא תחת מתח ושצריך לכבות את התנור. מקווה שעזרתי להבנה שהדברים הנ"ל חשובים וחובה לפעול לפיהם כדי להציל חיים!!! יום טוב זהר

למעלה