עומס יתר בקרסול

עומס יתר בקרסול

חזרתי מאורטופד שויסר לי על עומס יתר בקרסול
שלח אותי לפיזיוטרפיה
אמר לי להמנע מפעילות על רגלים
שאלה שלי איך אפשר לזרז ריפוי
האם רפלקסולוגיה יכולה לעזור?

0 אור 0

New member
רפלקסולוגיה כמובן יכולה לעזור אבל

אם מדובר על בעיה ביציבה,שרירים ומפרקים אז נראה עדיף לדייק את הטיפול לשיטה שפועלת ישירות בנושאים אלו - עבודה בתנועה מודעת, עיסוי רפואי וכד'.

הידרותרפיה ושחייה

שחיה לאחר ייעוץ והנחיית המטפל/ת
היתרון במיים הוא היכולת להמשיך ולהפעיל את הרגל
ללא העומס של משקל הגוף בכך לעודד זרימת דם החיונית
להחלמה , מעין "מנוחה פעילה"
כמובן יש להתייחס לגורם לעומס יתר,האם עודף משקל,עודף פעילות
יציבה לקויה, חולשה? ולפעול למניעה בעתיד

עומס יתר

אני מניחה שגם מעודף משקל אבל בעיקר כי עבודה שלי היתה עד לא מזמן על הרגלים וכי אני משחקת כדורשת שבעיקר אחרי אימון של 3 שעות קפיצות על רגליים הכאב מחריף עד שאני לא יכולה לעמוד על הרגל.

שעתים

זו גם לא שנה ראשונה שאני משחקת כבר שלוש שנים דווקא השנה זה פעם בשבוע עד עכשיו היה תמיד פעמים
זה ממש באסה הכאב הזה

0 אור 0

New member
פגיעת ספורט

כאשר אנחנו מאמצים את הגוף שלנו מאמץ יתר,
גם םע התנועתיות נכונה ובפרט אם לא, אז לפעמים רק אחרי תקופה מופיעה הפגיעה בפועל ,
הפתרון צריך להיות יסודי - ומשלב גם מנוחה מספקת כדי לאפשר החלמה, גם הנחיה תנועתית, וגם טיפול מקצועי באחת השיטות שמתמחות בנושאי השריר והרקמות הרכות (אני המלצתי על עיסוי רפואי/ספורטאים, ערן על הידרותרפיה, הרופא שלך על פיזיותרפיה ויש עוד שיטות שיכולות בהחלט לקלוע או להתאים) עם או בלי שילוב של צמחי מרפא ושמנים,
המלצה אחת שאני אוסיף לגבי שלב המנוחה שמשלים את הטיפולים השונים היא אמבטיות מלח - בלי לראות אותך אני לא בטוחה עם חם או קר יתאים יותר (את יכולה לבדוק מה עוזר לך) - פשוט לעשות אמבטיה לרגלים עם מי מלח, ואחריה לנוח עם הרגלים למעלה. זה לא במקום הטיפול - אבל זה ישפר ויזרז את ההחלמה שנוצרת מהמנוחה.

טיפול בכרסול רגיש

טיפול בקרסול רגיש

דבר ראשון את צריכה להקשיב לגוף שלך.
3 שעות רצופות של אימון זה בוודאי עומס יתר על קרסול כשהוא רגיש.

את יכולה לטפל גם לבד בטיפול עצמי באמצעות סו ג'וק (רפואה קוריאנית)
אבחון וטיפול דרך כף היד. מטפל מומחה יכול להראות לך פעם אחת ולאחר מכן תטפלי בעצמך.
עד לריפוי מוחלט.

עומס יתר בקרסוליים

שלום לך קרן אור 32,

בעניין עומס יתר על הקרסוליים, אני תוהה האם נקעת/שברת קרסול?
האם יש בעיית עודף משקל שמכבידה?
האם יש בעיית הליכה שהחריפה?
האם יש בעיות בגב?

ישנן לא מעט אפשרויות שיכולות לסייע בעדך
פיזיותרפיה תיתן לך תרגילים לחיזוק הקרסול ולשימוש נכון כלומר תיקון הליכה לשמירה על הקרסול
גם לרפלקסולוגיה יש אפשרות לסייע

על מנת לתת תשובה מלאה בדבר האפשרויות הנוספות, אשמח לתשובותייך ומשם אדע להשיב יותר.

יפה לך כדורשת מאמנט, מסרי ד"ש חמה לעפרה

למדנו יחד בתיכון

קשה לתת חוות דעת מדוייקת ללא צילום, מדובר במפרק ואין ספק שמפרקים הם אלו שמחזיקים עומסים - ראי טניסאים למשל ובירכיים או מרפקים
בנוסף, יש לקחת בחשבון שמפרקים, הם מקום בגוף שזרימת הדם אליו (כולל מערכת חיסון ולחילופין לימפה מנקזת) מועטה וירודה משהו אם ניתן לכנות זאת כך
כפועל יוצא, הריפוי של המקומות הללו איטי יותר.

היות ואין מול עיניי צילום וחוות דעת מקצועית של מפענח/אורטופד,
ממליצה לך לעבור את התהליך ולאחריו לפנות למעסה/פיזיותרפיסט שמתמחה בשיקום תנועתי
שיעבוד בשילוב עם נטורופת כשמהגמה היא מחד לתת לך תרגילים לחיזוק/תיקון (בהתחשב שאין שום קרע/נזק מכאני)
ובמקביל, נטורופת יוכל להפנות אותך הן לתזונה, צמחי מרפא, שמנים שיגבירו את ההזנה והפינוי מהמפרק עצמו.

ישנם צמחי מרפא ספציפיים לתחום האורטופדי שעושים עבודה מצויינת - כמו גם שמנים

מקווה שבכך עניתי, ואם תרצי הפניה למעסה המתמחה בשיקום תנועתי מאיזור השרון/ירושלים/מרכז אשמח לסייע בהפניה בפרטי.

בהצלחה וכאמור - ד"ש לעפרה

למעלה