עולמות מקבילים

Bar code

New member
עולמות מקבילים

היי, קראתי עכשיו ספר שנקרא "האיש שהפך לעצמו" של דיוויד אמברוז. הוא מדבר על ריבוי עולמות. על זה שלכל בן אדם שקיים בעולם הזה- קיים אדם דומה לו בעוד מספר עולמות מקבילים וכל מה שקורה לאדם- קורה לו גם בעולם מקביל, בשינויים קלים. הבנתי שהוכיחו את זה תיאורטית (לכן יכול להיות שזה קשור יותר לפורום פיסיקה) אבל אשמח לדעת מה אתם חושבים על זה. יכול להיות מצב כזה שאני מתה פה אבל ממשיכה לחיות בעולם מקביל?

יש על זה סיפור של אסימוב

ובסיפור שלו, לכל איש יש כוכב, ועל אחד הכוכבים שומע האיש רעשים מוזרים, ומתברר מאוחר יותר שאלו גרמנים (נאצים), שבאו מעולם אחר שבו הנאצים ניצחו במלחמת העולם השנייה. אבל, לפי הסיפור של אסימוב אפשר להגיע עם חללית מעולם אחד לשני, כי העולמות נמצאים יחד ביקום (רק רחוקים זה מזה), ולדעתי, אם כבר יש הרבה עולמות כאלו, הם לא נמצאים יחד באותו המרחב כפי שהוא נראה לנו, ולכן קיימים אינסוף עולמות. אם זה כמו שאסימוב כתב, ואם באמת היה את המפץ הגדול, אז אין מספיק כוכבים בשביל שיהיו אינסוף עולמות.

על מה

New member
שרדינגר

עשה את ניסויו- החתול של שרדינגר- והוכיח שהוא חי ומת בו זמנית. כך הוכיח את ההופעה הכפולה של האור כגל וכחלקיק- ורמז לכולנו שיתכן שכולנו מצויים בו זמנית בפאזות מקבילות לאו דוקא בעולם אחר.. אולי אפילו פה...

Matth

New member
הסופרפוזיציה של היקום

באופן פשטני מאוד- ניתן לומר כי לפי תורת הקוואנטים ברמה התת אטומית חלקיקם יכולים להתנהג גם כגלים וגם כחלקיקם- תלוי בהרבה דברים [סוג הניסוי- מי שמתבונן בהם וכו] בכל מקרה בסופו של דבר לפני שמאורע מסוים נמדד ונצפה- כל התוצאות אפשריות עבורו רק בערכי הסתברות שונים -מצב זה נקרא "סופרפוזיציה- וניתן לשרטט לה ממש גרף ופונקציה של הסתברויות - לאחר שהמאורע ניצפה ורואים מה אכן התרחש- אותה סופרפוזיציה קורסת למצב יחידני שהוא למעשה מה שקרה בפועל -הוא האפשרות ההסתברותית שהתממשה אך עולה השאלה מה קורה באותו רגע קריסה לשאר האפשרויות -האם הם סתם מתבטלות ונעלמות וכיצד ? זו בעיה לא פשוטה שהציעו לה מספר פתרונות חלקיים אחד הפתרונות היה לטעון כי ברגע קריסת הסופרפוזיציה שאר האפשרויות הלא ממומשות -אינן סתם מתבטלות ונעלמות אלא מתקיימות ביקום מקביל בתוך העל מרחב- שכולל למעשה אינסוף יקומים מקבילים שפועלים בו זמנית - יש למעשה יקום מקביל לכל אופציה והסתברות קוואנטית סטטיסטית והמציאות שמרכיה את ההווה המיידי והעכשווי שלנו עכשיו היא פשוט מימיוש של אפשרות סטיסטית אחת מתוך אינסוף מכלול האפשרוות ושם תודעתינו נעכשווית נמצאית- התפצלות אינסופית כזו ליקומים מתרחשת בכל שבררי שניה בכל עת שיש יותר מאפשרות התממשות אחת. היה גם לא מזמן מדען ואיש מחשבים בריטי- ששמו נדמה לי היה דיויד דויטש שטען כי הוא הצליח ליצור מחשב שמשתמש במשאבים של כמה יקומים מקבילים והוא כביכול הוכיח זאת על ידי כך שהוא הצליח לערוך חישוב מתמטי סבוך במספר שבועות כאשר לטענתו ביקום יחידני עריכת חישוב כזה הייתה לוקחת כמה מאות או אלפי שנים -והדרך היחידה שניתן לערוך חישוב מאין זה בפרק הזמן שהוא ערך- זה על ידי שימוש בפונקצייה ומשאבים של יקומים מקבילים -ולכן זה כביכול הוכיח שהאפשרות של יקומים מקבילים הנה יותר ממשית משחשחבנו וכעת הוא מוסיף לפתח את "העל מחשב הזה" -מעניין מה יצא מזה בסוף

על מה

New member
בתורת חב'ד

כתב הרבי הקודם (שאגב, באותו ענין, למרות שמת- יש הטוענים בתוקף שהוא עדין חי...) לקיום עוד עולם מקביל לגמרי לזה שפה. אלא שאם זיכרוני אינו מטעיני הוא טוען שמתרחשים בו בדיוק אותם מאורעות כמו שפה. לטענתו זה הכרחי שקיים סיני גם שם, ותורה גם שם וכל השאר- אחרת היתה התורה שגויה. (לא זוכרת לחלוטין, קראתי את זה לפני שנים..) מה דעתכם? לקח חצי מהתאוריה, לכאורה הוכיח פתיחות מחשבתית, אבל סתם אותה לגמרי מבחינת האפשרויות האחרות שהיו לכאורה אמורות להתממש...

זה מעניין אצל חב"ד

יש להם האדמו"ר הראשון, האדמו"ר האמצעי, ועכשיו גם הקודם. למה לא קוראים לו האחרון?

על מה

New member
אולי כן קוראים לו האחרון.

אין לי מושג. אני לא מספיק מומחית בחב'ד.... אגב נראה לי שאלה שמאמינים שהוא עוד חי ישמחו לכנותו האחרון. הרי לטענתם לא יהיה שוב אדמור אחריו.

אז יהיו לנו שתי חסידויות בלי רבי

ברסלב וחב"ד. זה לא עוכר במקצת את תמונת החסידות כפי שהכרנוה?

.

יש לי נקודה להעיר. להיפך, החסידות מעולם לא הייתה פשטנית כפי שהיא מוצגת ברוב ספרי היסטוריה. מודלים חדשים של הנהגה, מורכבות נוספת שאולי לא ניתנת לתימצות ב"תורת הצדיקות", הם צעדים מובנים בתנועה שמטרתה לרכז את החברה סביב עבודת אלוקים.

.

יש לי רק נקודה להעיר. הרעיון שאת כנראה מתכוונת אליו הוא לא בדיוק כפי שזה נשמע. אני חושב שהתכוונת לעולמות שהיו לפני בריאת העולם הזה. כמו שכתוב שאלוקים בנה עולמות והחריבם. בקבלה, וכן בתורת חסידות חב"ד מאריכים בזה, מוסבר שקיים עולם בסיס, השתלשלות ראשונית, של העולם שלנו, שנקרא בקצרה עולם התוהו. זה בניגוד לעולם התיקון, העולם אותו אנו מכירים. עולם התוהו הוא יצירה ראשונית של עולם, בוא הכוחות שואפים לפעול בעצמה, כלי פרופורציה ואיזון. זהו יותר עולם רוחני ומופשט מאשר עולם פיזי ומורכב. והוא לא מקביל אלא מין טיוטה ראשונית שרשמיה תמיד ניכרים. הוא לא לקח את הרעיון לא מאסימוב ולא מפיסיקה מודרנית, אלא זה רעיון שמופיע כבר במדרשים, ומפותח בקבלה. וכן, אני יודע שזה נשמע כמו מיסטיקה בגרוש, אבל כשמתעמקים בזה, ולומדים יותר, זה נשמע יותר רציני.

אמיר96

New member
החתול של שרדינגר

זה לא ניסוי אמיתי! זה ניסוי מחשבתי שנועד להראות את הפארדוקסים שמעלה מכאניקת הקוואנטים. וזה לא הוכיח את ההופעה הכפולה של האור כגל וחלקיק. הניסוי המחשבתי הוביל לכך שהחתול צריך להיות חי ומת בעת ובעונה אחת. מה שבברור לא יכול להיות.

נכון,

עד כמה שאני זוכר עניין העולמות המקבילים הופיע בעקבות ניסוי אמיתי בו נראה פוטון אחד עובר במקביל בשני סדקים.

על מה

New member
צודק.

הניסוי האמיתי אכן הראה הופעה כפולה של אור. שרדינגר רק תרגם את התיאוריה לאפשרות הקיום הדו ערכי לגבי כל דבר. למשל חתולו. והניסוי אכן היה תיאורטי בלבד. אבל מעורר השראה בכל זאת. וקשור לגמרי לשאלה שנשאלה.

.

יש לי רק נקודה להעיר. הסיפור הזה של אסימוב דווקא נחמד. אבל כפי שזכור לי (ואני זוכר את זה נכונה), אמנם היה אפשר להגיע מעולם לעולם, אבל הם היו ביקומים מקבילים. זה היה בדיוק הקטע שהם הצליחו לעבור בין היקומים. נראה לי שהיה שם גם קטע מצחיק בתרגום- הגרמנים שם דיברו יידיש. (ככה לפחות זה הופיע בתרגום (או שפשוט ככה גרמנית מתורגמת נשמעת)).

hikok

New member
אנסה להביא לכאן מישהו

שמתמצא בנושא המקביל האנרגטי לילה קסום באהבה סיגל

למעלה