עולמה של גולדה

עולמה של גולדה

"עולמה של גולדה" מכיל בתוכו אהבה, אם הוא מתאים להכתב היום כאן או לא, את זה אתם תחליטו. כעת שולחת את הפרק הראשון,אם ידבר אליכם אשלח את השני ואחר כך השלישי. עולמה של גולדה - פרק ראשון "יהודיה" הם קראו לה- משכו לה בצמות, לכי מביתנו- לא רצויה כאן עוד.! ילדה קטנה,תמה עדיין דמעה קטנה בקצה העיין, עומדת בוהה לא מבינה על מה המהומה? מדוע אתמול היו חברות? מדוע היום משכו בצמות? מדוע בביתם לא רצויה? ובכלל מה זה- "יהודיה"? גופי הקטן הטלטל מצד אל צד הדמעות שזלגו מעיני הכחולות הותירו סימנים שחורים לאורך הלחיים.זה עתה שמעתי שעלי ללכת לבית סבתא ולהפרד ממנה לשלום. עמדתי לעזוב את הסבתא מאחור ויחד עם הורי ואחיותיה לעלות לארץ זבת חלב ודבש. כך כינו הורי לארץ ישראל. מאנתי ללכת לביתה, חשבתי בליבי, שאם לא אלך לבית סבתי להפרד,לא אעזוב אותה לעולם . ביתנו היה ממש ארמון, גבוה היה הבית מוקף עצי פרי, גינת פרחים, הכל היה בתוך ביתי. התרנגולות,החזיר והעז,שכנו בתוך הבית שעמד בחוץ. התיישבתי מתחת לעץ השקדיה,עצמתי עיני והפלגתי, על כנפי הדימיון והזכרון. זכרתי איך לפני שנתיים בהיותי בת שמונה ישבתי כהרגלי עם הסבתא ,שתינו את החלב עם דבש, אכלנו פרוסת לחם משוכה במרגרינה, סיפרתי לסבתי את כל קורות אותו היום. אבל היום היה משהו שונה בשיחה שלנו, היום הסבתא היתה שונה, ולא הצלחתי לקרוא ולהבין למה סבתא היום שונה. "בואי גולדה´לה בואי ילדה, שבי לידי" אני,שגדלתי על ברכיה ואהבתי אותה יותר מאשר את אמי,התיישבתי על ברכיה , הנחתי את ראשי הקטן על הכתף והתנחמתי בה, בסבתא שלי. "גולדה שלי, היום אבא שלך מצא את אחותו בארץ זבת חלב ודבש,לא רחוק היום,ואנו נצטרך להפרד אתם תיסעו מכאן לארץ חדשה ושם ,שם בארץ זבת חלב ודבש לא תהי עוד עצובה,יהיו לך חברות, תוכלי לדבר ולצחוק,יהיו לך בגדים חדשים,כל מה שאת רוצה יהיה לך".המשכתי להקשיב לדבריה של סבתא, והרגשתי איך קולה משתנה. הרמתי את ראשי הקטן הסתכלתי בעיני הכחולות אל תוך עיניה של סבתי וראיתי ,שם, בקצות עיניה איך דמעותיה זולגות ואט אט יורדות על הלחיים, מידי פעם מתנקזות הדמעות אל תוך הקמטים של הסבתא ומצטברות שם.הרמתי את ידיי הקטנות אל הקמטים וניקתי את הדמעות."למה את בוכה סבתא?" שאלתי כי לא הבנתי עדיין את פשר הדמעות. סבתי חיבקה אותי,את נכדתה האהובה, והוסיפה משפט נוסף: "גולדה´לה יהיה אלוהים בעזרכם,כאשר תבואי לארץ החדשה ואם יקרה משהו,ותבהלי כמו שנבהלת אז כשהותקפת, תמיד הביטי למעלה,לשמיים,כי שם למעלה ישנו אלוהים שמשגיח עליך,הוא לא מדבר,אותו לא רואים, אבל הוא רואה את כולם והוא ימשיך להשגיח עליך וללוות את צעדייך.ישנה תפילה גולדה´לה את התפילה הזאת אל תשכחי, אם תחששי,אם תהי זקוקה לעזרה,תמיד תסתכלי אל השמיים ותגידי: "שמע ישראל אדוני אלוהינו,אדוני אחד"" משפט שילווה אותי שנים רבות אחר כך. המסמכים (ויזה)להגיע לארץ זבת חלב הגיעו. ידעתי שבעוד חצי שנה יהיה עלינו לצאת לארץ חדשה,אבל בינתיים אסור היה עלי לדבר בחוץ בשפת היהודים,אסרו לדבר על נושאים פוליטיים, אסרו עלי לספר שאני יהודיה, כלפי חוץ היתי גויקה(גויה) ולא הבנתי למה. נשבעתי אמונים לעניבה האדומה,(כי חויבתי) החיים בבית נמשכו כרגיל אף אחד חוץ מבני הבית שלי לא ידע שאנו עומדים לעזוב את ארץ הניכר, את המסך הברזל ולצאת אל ארץ חדשה,ארץ זבת חלב ודבש. נותרו עוד שלושה חודשים עד שנאלץ לעזוב, מילאו לי עשר שנים, ראיתי דמעות אצל אמי והבנתי ללא מילים שהפרדה הזאת, משמע שנצטרך לעזוב כאן את סבתא, כי סבתי לא קיבלה היתר לצאת מברית המועצות. שוב נעצבתי,התיישבתי ליד העץ האהוב עלי, עץ השקדיה. ברגעים אלה רציתי את הכלבה שלי, אבל הכלבה כבר לא היתה, הגויים הבריונים הרגו לי את החברה היחידה שהיתה לי. הרגו אותה בגלל שנחלצה לעזור לי כאשר הותקפתי על ידי הגויים. היתי עצובה, לא רציתי לעזוב את הסבתא שלי. תיכננתי בליבי תוכניות, החלטתי שאתנהג כל כך טוב, שההורים יסכימו להשאיר אותי כאן עם סבתא. אפילו הייתי מוכנה לשתות חלב עם השומן ,שלא אהבתי,כי זה גרם לי בחילה. המשכתי ללמוד רגיל, לא סיפרתי לאף אחד שאני נוסעת לארץ חדשה. הכל השתנה יום אחד בלי כל אזהרה מראש. אילו ידעתי שיום לימודי הנוכחי יסתיים בכי רע היתי ממאנת ללכת לבית הספר,היתי מתלוננת על כאבי בטן על כל דבר רק לא ללכת ללמוד. אבל לא היה דבר שיזהיר אותי מבאות. הלכתי רגיל ללמוד. בתום השיעורים ביקש פרידריך, המורה לצרפתית, שאשאר עוד כמה דקות בכיתה כי יש לו מה לשאול אותי. המתנתי מכווצת לשאלתו של פרידריך,במוחי חלפו המון שאלות, אולי המורה רוצה לזמן את הורי לשיחה, לספר להם עד כמה "הבת שלהם" לא מצליחה לשלוט בשפה הצרפתית, ואיך מגיעה לשיעורים לא מוכנה,במטלות שהוא,המורה, מציב. אולי, חשבתי, אולי יגיד שהוא רוצה להשאיר אותי שנה נוספת כיתה? הרבה שאלות עלו במחשבותי. "גולדה...קרבי הנה בבקשה" אמר פרידריך,התקרבתי לשולחן המורים בהיסוס. "גולדה...נודע לי שאתם נוסעים לפלסטינה, מה את תעשי עם העניבה האדומה כאשר תיסעו מכאן?" הבטן שלי התכווצה,החלה לכאוב,הרגשתי שאני חייבת ללכת לשירותים העיקר לא להסתכל על העיניים המשונות של המורה. בקשתי רשות מהמורה פרידריך ללכת לשירותים, אבל זה,בקולו הכעוס אסר עלי לצאת. החלפתי משקל מרגל לרגל, השפלתי עיני, חיפשתי במוחי תשובה שתוכל לספק את המורה ולא ידעתי מה לענות. בבית לא הכינו אותי לשאלה שכזאת. לבסוף אמרתי שאעביר אותה לבת דודתה שנשארת שם, אבל פרידריך לא קיבל תשובה זאת והתעקש שאגיד לו תשובה אמיתית,מה אעשה עם העניבה האדומה יום בו נעזוב את ברית המועצות ונסע לפלסטינה? הרגשתי אובדת עיצות,לא ידעתי מה לענות למורה על מנת לרצות אותו,בסוף אמרתי לו:"אם לא אוכל להעביר את העניבה לבת דודה שלי אז אשרוף אותה" ראיתי איך הפנים של המורה נעשים אדומים מכעס עיניו עמדו לצאת ממקומם. ככה עצבני היה. לבסוף צעק עלי המורה: "החיילים כאן שפכו את הדם למען העניבה הזאת ואת רוצה לשרוף אותה?"בכיתי,לא הבנתי למה צעק עלי, הן יהודי היה,כמוני וכמו הסבתא וכמו ההורים שלי, למה צעק עלי ככה? הלכתי הביתה בוכיה, סבתא שקיבלה את פני וראתה את הדמעות על עיני חשבה ששוב משכו לי בצמות, או שמא זרקו עלי אבנים, והרביצו לי על היותי יהודיה.הרדיפה על היותנו יהודים היתה מנת חלקה של המשפחה מזה זמן רב. "מה שלומך גולדה´לה? איך היה בבית הספר? מה חדש?" התעניינה הסבתא. כמדי יום ביומו שיתפתי את הסבתא בקורות אותו יום. מתוך מה שסיפרתי, לא היה משהו שאמור היה לגרום לנכדתה להיות עצובה, תהתה הסבתא לורה."גולדה´לה מה עוד היה בבית הספר ששכחת לספר?" אז סיפרתי לסבתא על השיחה עם המורה היהודי.אישה חכמה היתה סבתא שלי,למרות גילה המופלג, בת 78 היתה הסבתא ועדיין היתה דעתה צלולה. היא הבינה ולחשה לעצמה מילים בודדות בעברית, "אשר יגורתי בא לי" מילים שהיו זרות לי. כהרגלי מידי יום אחרי ארוחת הצהרים פרשתי לפינה שלי להכין את שיעורי, עדיין לא ידעתי שהיום הזה, בגלל המשפט שלי, בגלל התשובה שעניתי למורה לצרפתית, יביא איתו אסון. כאשר הורי שבו בערב מעבודה, סיפרה הסבתא את אשר קרה,ההורים החליפו מבטים ביניהם, מבטים שלא הצלחתי להבינן. הסבתא פרשה לביתה. למראית העיין המשכנו לנהוג כרגיל,בלי לשדר דבר, בלי לספר לי על מה שעומד לקרות בשעות הבאות, גם פייגה אחותי הגדולה וחייקה אחותי הצעירה לא ידעו דבר. בערב הק.ג.ב. כבר החל בחיפוש אחר הורי. הם הסתתרו היכן שהוא, הייתי עם פיגה וחייקה אצל הסבתא ,מיררתי בבכי, לא רציתי לעזוב את הסבתא, בערב כאשר באו הורינו לקחת אותנו, תפסתי את הסבתא לא רציתי לעזוב אותה,גופי הקטן הטלטל מצד אל צד ושוב דמעות שבר זלגו על לחיי. סבתא חיבקה אותי חיבוק אחרון,פתחה את הקופסה הקטנה שהיתה לה מתחת למיטה, ושמה לי משהו אל תוך כף ידי. "גולדה´לה. זה הסוד שלי ושלך, אסור לאף אחד לדעת שיש לך את המתנה שלי. אל תראי ואל תספרי לאף אחד את הסוד שלנו,רק כאשר תגיעי לארץ המובטחת, לארץ זבת חלב ודבש,שם תוכלי לשים את השרשרת על הצוואר שלך,ותמיד כאשר תענדי את השרשרת, תמיד תזכרי שאנחנו איתך. אלוהים ישמור עליך ועל כל צעדייך ואני אעזור לו. יום יבוא גולדה´לה שלי ונפגש בארץ זבת חלב ודבש" סוף פרק ראשון עדינה-ו

feed meeeeeeee

עודדד עודדדד רוצה את הפרק הבא רק טוב!!!

חחחחחחחח לא הספקתי להגיב

לכם, והופ ראיתי את בקשתך להמשך. שמחה לדעת שאהבת, ושהרגשת שהסיפור אהבה הזה ראוי להתפרסם גם היום(יום האהבה) בוקר נהדר שיהיה לכולם ובכלל כל היום שיהיה נהדר

עולמה של גולדה-פרק שני(א)

עולמה של גולדה - פרק שני אותי נשאה הרוח מארץ הנכר, הרוח נשאה אותי לארץ המחר. אל ארץ זבת חלב ודבש לנטוע שתילים ללא חשש, בה לזרוע ולקצור בה לנבוט וגם לנשור. אל ארץ אוכלת יושביה ארץ קוברת בניה, הספוגה בדמעות, מאחדת לבבות. בן לוקח בת ובת לוקחת בן,בן לוקח בת ובת לוקחת בן...היה זה אחד המשחקים מיני רבים שלמדתי לשחק עם ילדי הפנימיה שלשם נשלחתי ללמוד.להורי לא היה תקציב לשלם לבית הספר שליד הבית .כל היום הייתי עסוקה בפנימיה.בבוקר למדתי ואחרי הצהריים הלכתי כמו כולם לעבוד. לא הייתי הילדה היחידה שהגיעה לארץ חדשה. כולם,כל הבנים והבנות שאיתם למדתי, ישראל הוותה עבורם בית חדש. קראנו לפנימיה הזאת קיבוץ גלויות.השתלבתי מהר מאוד גם בארץ החדשה וגם בפנימיה. הייתי כבר חצי שנה בארץ,התחלתי לשוחח בעברית ואפילו כל חלומותי היו כבר בעברית.אף אחד לא ידע שלמרות היותי מקובלת בחברה,הייתי למעשה בודדה. החיבוקים והנשיקות של סבתא היו חסרים לי. הכי קשה היה לי בלילה,אז בלי העמדת פנים,כאשר הייתי אני עם עצמי,כאשר השינה בוששה להגיע אז,אז הזכרונות והגעגועים לסבתא שטפו אותי.שוב בפעם המי יודע כמה הבטתי על המתנה שסבתי נתנה לי,פתחתי את התליון וראיתי את הפנים של סבתא בחלק האחד של התליון ואת המילה "חי" בחלק השני של התליון. ליטפתי את התמונה,התגעגעתי לסבתא, בשעות כאלה כאשר הבדידות השתלטה עלי,הפלגתי שוב על כנפי הזכרונות,הרבה תמונות חלפו לי בראש,אבל שוב ושוב הפרידה מסבתי היתה הכי קשה עלי. זכרתי את היום האחרון את יום הבריחה מברית המועצות, כאשר היינו פייגה חייקה ואני אצל סבתי וההורים התחבאו באיזה שהוא מקום על מנת ש הק.ג.ב לא ימצא אותם ויגלה אותם לסיביר או אפילו יותר גרוע,יכלאו אותם בבית הסוהר.נזכרתי איך ישבתי על ברכיה של סבתי ,פרמתי את צמתה הלבנה כמדי פעם במהלך המשחק שלנו,ובמשחק הייתי תמיד הספרית.הפעם להבדיל מתמיד הספקתי רק לפרום את צמתה והורי הגיעו ובלי להמתין דקה אספו את פייגה וחייקה על מנת שנצא לדרך.ביקשתי עוד רגע להמשיך לקלוע את צמתה של הסבתא.הזכרונות האחרונים מסבתא שלי,איך לא הספקתי לקלוע את צמתה ואיך אמא שלי משכה אותי בכח מסבתי ואפילו לא שמה לב לציפורן שלה הפוצעת את ידי.אפילו לא בכיתי שנפצעתי בכיתי על הפרידה מסבתא שלי. הפרידה הזאת לעולם תחזור ותציף את עיני. התכתבתי עם סבתי,שיתפתי אותה בקורותי,סיפרתי לה על הארץ החדשה,איך שאני שולטת בשפה העברית,סיפרתי לה על געגועי,ובכל מכתב שאלתי אותה: "סבתא´לה הבטחת שנפגש כאן, מתי תבואי?" מלחמת ששת הימים גררה בעקבותיה אובדן ושכול וגם הסבתא שלי נפגעה כתוצאה מכך.שנתיים היתה סבתי חולה בניכר משותקת בצד הימין של גופה עד שנפטרה,ולעולם תישאר בניכר. נשבעתי שכאשר אגדל ואם יעמוד לי כוחי במותני אעשה הכל על מנת להעניש את המורה היהודי.עדיין כעסתי על המורה,הכעס ימשיך ללוות אותי למשך כל חיי. כבר הייתי בת 16,היו לי חברים,חברות,רקדתי ריקודי עם כל פעם עם בן זוג אחר עד שהגיע לבית הספר גרש.גרש היה עדיין עולה חדש .הוא היה ילד יפה, בלורית בלונדית כיסתה את המצח הרחב שלו עיניו הירוקות תאמו לעיני הכחולות,ומאחר והוא דיבר בשפה שלי היה לנו קל להתחבר.גרש היה הבן זוג שלי לריקודי העם.הוא גם ישב לידי בכיתה,ומידי פעם יצאנו לטייל סביב הפנימיה,דבר שגרם לו להכיר את הכפר כאת שני כפות ידיו.עשינו לנו למנהג גרש ואני,כל יום שבת היינו יוצאים להתבודד כל פעם חיפשנו לנו פינה שקטה אחרת,שנינו אהבנו את המרחבים. שם בתוך המרחבים הרגשנו חופשיים,הרגשנו שמותר לנו לצעוק,להשתולל,לשיר,איש לא יכול היה להשתיק אותנו. אהבנו את הבדידות. באחד הטיולים הרבים שלנו נעצרנו,שנינו הבטנו על נקודה מסויימת והבננו שזהו,הגענו אל המנוחה והנחלה. מצאנו מקום. לא רחוק מעץ ברוש, היתה גבעה קטנה ובמורד הגבעה היתה ערוגה הפרחים והפסטורליה שמסביב תפסו אותי ואת גרש לא מוכנים. התיישבנו על הגבעה והפלגנו בזכרונותינו,כל אחד בתורו סיפר על שעבר עליו בניכר.כל יום שבת היינו הולכים אל הפינה שלנו ,אל הגבעה, מביטים אל האופק, אל השמיים הרחוקים וחולמים,חלומות של ילדים בגילינו.מידי פעם היינו מביאים ספר גרש ואני,קוראים פרק דנים עליו ומתווכחים מסיקים מסקנות.לפעמים אהבתי לשבת סתם ליד גרש בלי לדבר,בלי להקשיב,הייתי מקשיבה לעצמי,מפליגה בדימיון או בזכרונות,לפעמים נעצבתי וגרש היה שם על מנת לגרש ממני את העצב,באותן הרגעים היה אומר לי:"גולדה תביטי קדימה גולדה, אף פעם אל תסתכלי אחורנית,תמיד תסתכלי קדימה שם,אל עבר האופק, משם תשאבי כח גולדה. עוד שנתיים נתגייס לצבא ,אחר כך נצטרך לעמוד ברשות עצמינו,ננשא,נקים משפחה,תשכחי גולדה את הימים הרחוקים,חייכי גולדה."ואחר כך הייתי מתנחמת,נרגעת,ומחזירה אל עצמי את החיוך שאבד."גרש,תגיד גרש, חשבת מה תרצה לעשות אחרי הצבא?"שאלתי אותו יום אחד בעודנו יושבים על הגיבעה."גולדה הרבה מחשבות יש לי בראש, עוד שנה לבטח הדעות שלי תהינה מגובשות יותר. יודעת את גולדה שאוהב אני ספורט,אולי אלך לכיוון הוראה בספורט,טרם החלטתי".ככה חלפה שנה נוספת של הכרות והתקרבות ביני לגרש.יום אחד חל מפנה בינינו,כמנהגינו מזה שנה גם הפעם ביום שבת הלכנו אל אותה הגבעה,עשינו תחרות ריצה,רדפנו זה אחר זו,צחקנו,עד שהתעייפנו והגענו אל מורד הגבעה שם קרסתי לחדש כוחותי. נשכבנו זה ליד זו מתנשפים,אוספים כוחותינו,שמעתי את נשימתו של גרש והיה משהו קסום אותו יום ביני לגרש.פקחתי עיני,הבטתי עליו ראיתיו מביט עלי במבט שונה,מבט שמעולם לא ראיתי עליו,והפעם היתה שתיקה שונה שתיקה אחרת ביני לגרש.הבטנו זה בזו רק העיניים שלנו דיברו.לאט לאט התקרבו שפתותינו לנשיקה קלה,היתה זאת הפעם הראשונה שהרגשתי נשיקה על שפתיים. עד כה הכרתי את נשיקותיה של סבתי על הלחיים ואת נשיקתה של אמי על המצח,שם בצד ימין היכן שהשערות מתחברות אל המצח.מקום שכבר מזמן נותר מיותם מנשיקות. הרגשתי את שפתיו של גרש על שפתותי,שמעתי את נשימותי ,הרגשתי את הלמות ליבי,חשתי את נשימתו של גרש על עורפי ואת גופו על גופי.שם במורד הגבעה,הרגשתי על גבעת האהבה שלי את גבריותו של גרש נלחצת אלי.גם בי חלו שינויים בגוף.לפתע כל תשוקותי הכמוסים ביותר ניעורו,השינוי היה חדש גם עבורי.שם במורד הגבעה התמסרתי לגרש."גולדה שלי"את המילים האלה ימשיך גרש ללחוש לי במשך שנה נוספת.גרש ואני כבר לא היינו סתם חברים,היינו מאוהבים,המשכנו את ההרגל שהיה לנו מזה שנים, המשכנו לרוץ אל תוך המרחבים,המשכנו לנשום את האוויר הצח,אך הוספנו לנו דבר נוסף,הקמנו גרש ואני פינה שלנו,הבאנו סדינים, הקמנו לנו אוהל וכל שבת רצנו אל המרחבים,ולאחר מכן נכנסנו אל "ביתנו" ככה קראנו לאוהל שהקמנו,היינו גרש ואני כמו בעל ואישה, ללא מחסומים,חקרנו כל פינה זה בגופו של זו,אהבתי את גרש אולי כמו שאהבתי את סבתא שלי,ולפעמים,הרגשתי שאהבתי את גרש אפילו יותר מאשר את סבתי. עם גרש הייתי משוחררת מכל הכבלים,וכל פעם כל פעם שהגענו אל השיא, שמעתי את גרש לוחש לי אל תוך האוזן "גולדה שלי".

עולמה של גולדה-פרק שני(ב)

אהבתינו התעצמה מיום ליום ,היינו כבר בכיתה השמינית,נותרו עוד מספר חודשים לסיים את הלימודים.אהבתינו לא פגמה בלימודינו,מצאנו את הכוחות המשותפים ללמוד ולעבוד כנדרש, ושבת היתה מוקדשת לנו.אחרי ארוחת בוקר הלכנו אל המרחבים,אל ביתנו,אחרי כמה שעות חזרנו לארוחת צהריים לפנימיה,ושוב חזרנו לאהוב בביתנו. "גרש..אני מרגישה שמשהו קורה בי,משהו בלתי מוסבר לי.גולדה,פיתחי את הלב, סיפרי אהובה, מה מציק לך,גרש לא יודעת להסביר אתמול התחלתי להרגיש כאבים בשדיים,משהו קורה בגוף ואין לי מושג,אני חוששת,אני חוששת גרש שמשהו יקרה ולא יהיה לי אותך,חוששת מה יהיה כאשר אתה תתגייס ואהיה רחוקה ממך.גרש אני מבולבלת ובנוסף לכך הכאבים בשדיים והאיחור במחזור,חוץ מזה גרש,אני מוצאת עצמי לא פעם עצבנית" וגרש היה מרגיע אותי כמנהגו מזה שנתיים. "גולדה אני אוהב אותך גולדה,לא אנטוש אותך,ותראי שיהיה טוב. מחר נלך למרפאה,שיגידו למה פתאום כואבים לך השדיים,למה האיחור?"כאילו ושנינו ניסינו לדחות את אשר חשנו בתוך הלב. הבדיקות אישרו את חששותינו,הייתי בסוף חודש ראשון להריוני."גרש, מה נעשה?אסור שבבית ידעו שאני בהריון,אמא שלי תהרוג אותי,חייבים למצוא פתרון גרש,חייבת לעבור הפלה".גרש לא היה מוכן לשמוע על הפלה."תראי גולדה אם נכנסת להריון משמע שככה רצה אלוהים ואסור לנו להרוג תינוק .נלך להורים שלי אציג אותך בפניהם הם אנשים נאורים ויקבלו אותך כבת שלהם. אחר כך נכיר גם את אמא שלך ולא נספר לה שאת בהריון נגיד רק שאנחנו אוהבים ורוצים להתחתן.ותראי גולדה שיהיה טוב" גרש גר עשר דקות נסיעה מהפנימיה,קבענו שבשבת הבאה נלך להוריו הוא יציג אותי לפניהם ונתקדם הלאה.השבוע עבר במתח,לא ידעתי אם הוריו של גרש יקבלו אותי,איך יקבלו את העובדה שאני בהריון ואני רק בת 18 פחות שלושה חודשים. הכאבים בשדיים היו חזקים,החלו בחילות בוקר ולמרות הכל אהבתי את התינוק שבבטן. בשבת בבוקר התעוררתי נרגשת לפגישה עם הוריו של גרש. עמדתי מול המראה בחנתי את גופי הריוני לא ניכר עלי עדיין אבל ידעתי שבתוכי מתפתח תינוק. אפילו שם כבר תיכננתי עבורו אם יהיה זה בן אקרא לו ליאור אם תוולד בת יקרא שמה בישראל ליאורה,על שם סבתא לורה שהותרתי מאחור בברית המועצות ומאז נפרדו דרכינו. התאפרתי בעדינות סירקתי שערותי.לבשתי על עצמי מכנס שחור וחולצה לבנה. השרשרת מסבתא לא הוסרה ממני.פתחתי את התליון שוב נגעתי בפניה של סבתא.סיפרתי לה על ההריון שלי ושהיום אני הולכת להוריו של גרש ובקשתי ממנה שתשגיח עלי ותלווה את צעדי כי זאת הפעם שוב יש חשש בליבי.כמו אז בניכר, משהו ניבה לי רעות אבל לא הבנתי מה זה.אחרי ארוחת בוקר הלכנו גרש ואני לבית הוריו."גרש" ביקשתי" ספר לי,ספר לי איך עלי לנהוג עם הוריך,איך הם יקבלו אותי? גולדה אותך אני אוהב איתך אני רוצה להקים בית בישראל ואיתך גולדה לבנות משפחה" גרש נגע בידו בבטן שלי ואמר:"וזה הקטן גדול יהיה הוא הסיפתח שלנו להגשמת החלום" ליבי הלם בי שעה ששמעתי צעדים כבדים מדשדשים כלפי הדלת השפלתי את עיני לדחות את רגע האמת,גופי רעד זעה קרה כיסתה את פני."בוקר טוב אבא" אמר גרש לאביו בעוד עיני מושפלות עדיין לריצפה."תכיר את גולדה החברה שסיפרתי לך שבה אני מאוהב ואיתה רוצה אני להתחתן,באנו לקבל ממך את ברכתך""גולדה תכירי זה אבא שלי" הרמתי עיני אל אביו של גרש ידי שהיתה מושטת לשלום קפאה על מקומה עיני הביטו בעיניו של אביו אחר כך הבטתי בגרש,שום דימיון לא מצאתי בין גרש לאביו.את האויר ניתן היה לחתוך בסכין ואני אמרתי את המשפט שסבתי אמרה ולא הבנתי אותו בזמנו :"אשר יגורתי בא לי" וברחתי. סוף פרק ב עדינה-ו

עולמה של גולדה-פרק שלישי

עולמה של גולדה - פרק שלישי הורידו המסך האדום פיתחו שערי הברזל תנו לי דרכו לעבור בביטחה מבלי לחזור. הבטת בחיוך בעיני העצובות לא קראת אותי נכון בין השורות אתה נימול יהיר וגא כמו עמי אז למה לכלכת כך את שמי? אתה מכרת נשמתך אז לשטן וזה היה כל כך,כל כך מזמן אני ילדה תמימה עם ראש צלול המנסה ללמוד ולהבין את הפסול. הורידו המסך האדום פיתחו שערי הברזל תנו לי דרכו לעבור בבטחה מבלי לחזור. מדוע החלפת אז את זהותך מדוע לא הצלת את עמך אתה נימול יהיר וגא כמו עמי מדוע לכלכת כך את שמי? עוטפת עצמי בשתיקה מסתירה בתוכי המועקה רוצה לחנוק אותך בשתי ידיי אך חזק אתה ממני ...בודאי. ממשיכה לראותך בדמיוני רוצה למחוק אותך מזכרוני אך חזק העבר ולא נמחק רוצה לצעוק אך גרוני נחנק. אתה יהיר וגא כמו עמי אז למה לכלכת כך את שמי? "בוקר טוב אבא" אמר גרש לאביו בעוד עיני מושפלות עדיין לריצפה."תכיר את גולדה החברה שסיפרתי לך שבה אני מאוהב ואיתה רוצה אני להתחתן,באנו לקבל ממך את ברכתך" "גולדה תכירי זה אבא שלי" הרמתי עיני אל אביו של גרש ידי שהיתה מושטת לשלום קפאה על מקומה עיני הביטו בעיניו של אביו אחר כך הבטתי בגרש,שום דימיון לא מצאתי בין גרש לאביו.את האויר ניתן היה לחתוך בסכין ואני אמרתי את המשפט שסבתי נהגה לאמר ולא הבנתי אותו בזמנו :"אשר יגורתי בא לי" ברחתי. שוב דמעות שבר פקדו אותי.לא זוכרת כמה זמן רצתי,לכאורה נראה שרצתי שעות.ידי תמכה בביטני וככה רצנו תינוקי שבבטן ואני והתרחקנו מביתו של גרש."גולדה" אמרתי לעצמי"למען תינוקך שבבטן גולדה הפסיקי לבכות,חישבי, חישבי גולדה מה צפוי לו לתינוק שיוולד לך? לאיזה עולם את מביאה אותו? איך תתמודדי בעתיד מול השאלות שישאל אותך לגבי השורשים שלו? מה תגידי לו גולדה שהסבא שלו היה יהודי שמכר נשמתו לשטן?מה תספרי לו גולדה? אבל לעת עתה עד שתחליטי מה את עושה עם תינוקך שימרי עליכם, שימרי על הכוחות" "גולדה...גולדה חכי" שמעתי מאחורי את קולו של גרש.בריצה שלי עם תינוקי לא שמתי לב שגרש רץ בעקבותינו.האטתי את הריצה שלי אפשרתי לגרש להשיג אותי הן לא עם גרש היתה לי בעיה,את גרש אהבתי יותר מאשר את עצמי.עם אביו היתה לי בעיה. גרש חיבק אותי בחום."גולדה לא מבין אותך,מה קרה שם שברחת ?למה לא נשארת להגיד שלום לאבי?"איך יכולתי לספר לגרש שיש לו אבא מפלצת?"זה לא אתה גרש,אתה יודע הרי שאותך אני אוהבת אבל לא נוכל גרש להנשא.לא אוכל ללדת את התינוק שלנו העבר גרש לא מאפשר לי להביא אותו לעולם ואל תשאל אותי למה" ככה המשכנו ללכת גרש ואני בדרך לפנימיה.גרש חיבק אותי בחום מחה את דמעותי "לו רק ידעתי גולדה מה גורם לך ליסורים הייתי עושה הכל על מנת להסיר ממך את המכשולים. אנא שתפי אותי הכניסי אותי אל עולמך גולדה. אני לא אוותר עליכם.רוצה גם אותך וגם את התינוק.ישנם מצבים גרש שחייבים להכיר בעובדה שהמציאות חזקה מכל דימיון.אתה ואני לא נועדנו לחיות יחד.את יודעת מה גולדה בואי נהיה הגיוניים לרגע. עדיין לא סיפרת לי מה כל כך נבהלת בביתי שגרם לך לברוח. אמרתי לך שאבי אדם נאור והוא יקבל אותך כמו את ביתו.אז למה נבהלת?" כאשר הגענו לפנימיה הודעתי לגרש שמכאן דרכינו נפרדות. לא נוכל להמשיך להיות יחד.ולא אוכל ללדת את התינוק. "גולדה" פנתה אלי לאה אם הבית שלי בפנימיה, שראתה אותי חיוורת."מה קרה? את לא מרגישה טוב?"שבוע חלף מאז שהייתי בביתו של גרש ראיתי שם את העבר רודף אחרי וברחתי. מאז כל ניסיונותיו של גרש לשוחח איתי ולהבין את שקרה באותו יום בביתו העלו חרס.לא רציתי לספר לגרש מי הוא אביו.נמנעתי מלפגוש את מבטו של גרש בכל פעם שדרכינו נפגשו. והכי קשה היה לשבת לידו בכיתה.אהבתי אותו ואת התינוק יותר משאהבתי את עצמי.ירדתי בלימודים,ראשי כבר היה נתון בחיפוש פיתרון לגורל התינוק. בהתחלה ניסיתי להתעלם משאלתה של לאה ולהתחמק במתן תשובה סיתמית אבל לאה אישה כבת 40 ששמה לב שדמעות החלו לזלוג מעיני שיכנעה אותי להכניס אותה אל סודי הכמוס ביותר כי"טובים השניים מהאחד" סיפרתי ללאה את שקרה לי ביקשתי ממנה שלא לדווח על המיקרה לא לאמי ולא למנהל המשק.סיפרתי לה שתיכננתי לעשות הפלה אבל אין לי את האמצעים הכלכלים לצורך ההפלה. לאה החליטה לסייע לי ולתמוך בכל החלטה שאקח על עצמי."גולדה יש לך עוד חודשיים בהן את יכולה להתלבט לגבי ההריון.מעבר לכך יהיה מסוכן לעשות הפלה. הצעתי לך שתשארי כאן בפנימיה בתום הלימודים. אבקש להעביר אותך מעבודתך שברפת לעבודה אחרת שלא תצטרכי להתאמץ בה ואם תתמידי בעבודתך כאשר כל הילדים יסיימו את לימודיהם ויעזבו את הפנימיה תיקבלי שכר עבור עבודתך.בזמן הזה תחליטי מה את רוצה לעשות עם התינוק.רק תדעי גולדה שגם אם תחליטי ללדת אותו עומדת בפנייך האפשרות לתת אותו לאימוץ." לאה עמדה בהבטחתה סיעה לי לעבור מתפקידי כחלבנית ברפת לפקידות במשרד. שם למדתי להדפיס ולהיות מרכזנית ולא נדרשתי לעבוד עבודה פיזית.לפעמים מידי שבת הייתי הולכת לבדי אל אותה הגבעה ששם אהבתי להיות עם גרש,שם התמסרתי לו וחיינו כבעל ואישה,שם נוצר פרי אהבתנו.הזכרונות היו עדיין טריים.וככל שניסיתי להרחיק אותם ממני בידיעה שאני עושה צעד טוב ונכון,לא יכולתי להפסיק להתגעגע לגרש.יומיים לפני תום הלימודים שוב הלכתי אל המרחבים הייתי כבר בחודש השלישי להריוני פחות שבועיים כבר היתה בליטה קטנה בבטן,ואהבתי לגעת בבטני.להבדיל מהפעמים בהם השתוללתי עם גרש ורצנו אל המרחבים,הלכנו תינוקי ואני בעצלתיים מביטים אל הנוף הקסום והפסטורלי.לא יודעת מה משך אותי באותו יום לחזור אל המקום שהיה ביתנו,האוהל שהקמנו גרש ואני,רגלי נשאו אותי ואת תינוקי אל מורד הגבעה, אמרתי לעצמי רק פעם אחת וזהו,לא אחזור למקום הזה שוב.רק להפרד מהמקום ומהזכרונות.ידעתי שאסור לי להשבר למען התינוק.המאבק בתוכי היה גדול. עדיין לא ידעתי איזו החלטה אקח לגביו,האם אמסור אותו לאימוץ?האם אעשה הפלה?התורה שוללת את נושא ההפלה ואני שגדלתי על ברכיה של סבתי הרבנית מחוייבת הייתי הן לצו התורה והן לצו המצפון.ללדת אותו לא אוכל כי לא אוכל לגדל אותו לבדי. המון שאלות הטרידו את מנוחתי. שמרתי על איפוק למען ליאור או ליאורה שלא לבכות. בצעדים חרישיים ניגשתי אל מורד הגבעה,עמדתי הסתכלתי אל האופק,זכרתי את מילותיו של גרש שאמר לי להביט אל האופק ומשם לשאוב כוחותי.בזמנו הבטחתי לו שלא אביט לאחור.לא יודעת כמה זמן עמדתי שם מהורהרת,מוצפת בזכרונות,"גולדה" קולו של גרש החזיר אותי אל המציאות.הסתובבתי לאחור,ראיתי את גרש מביט עלי בעיניו הירוקות והחודרות.להבדיל מתמיד הפעם החזרתי לו מבט.הוא התקרב עוד יותר שם את ידו על הבטן שלי,ואמר:"גולדה לעולם לא אוכל להבין,מה הרחיק אותנו זה מזו?במקום שהתינוק יקרב בינינו יותר התרחקת ממני.תכניסי אותי אל עולמך גולדה, שתפי אותי, שאדע. תוך מספר שבועות גולדה אני אצטרך להתגייס,תני לי צל של תיקווה תני לי להבין מה קרה? " וכל אותו הזמן גרש ליטף לי את ליאור או ליאורה שלנו."אעמוד לצידך גולדה בכל החלטה שתיקחי".ידעתי שאין תיקווה לעתיד בינינו ולמרות הכל תשוקתי אליו בערה. גרש שלמד לקרוא אותי בלי שאומר מילה חפן את פני בידיו,הצמיד את שפתיו אל שפתותי כאילו וידעו השפתיים והלשון שתהיה זאת הפגישה האחרונה שלנו,ינקנו זה את זו .הלשונות נצמדו זה לזו ושפתותינו לא רצו להפרד,היתה זאת הפעם האחרונה שבה תיניתי אהבים עם גרש.

עולמה של גולדה(סוף פרק השלישי)

אל תאמרי לי שלום אהובה הקטנה כמה זמן אחכה לך ולתשובה הידעת כי ליבי נסער מתמיד ושואף אני לתכנן העתיד. כבר חורף החל וקיץ עבר בחוץ נעשה כל כך קר אך יחד עם זה אין זה משנה כי אפשר לתכנן זאת יפה. החודש הזה חלף במהרה החורף חלף כעת קיץ בא אז בואי אהובה נשוט בסירה כי מחר תהיה חתונה. הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל" כך קידש אותי איתן רגע בו ענד לי טבעת על האצבע. כולם סביבי שמחו בירכו אותי במזל טוב. הצלמים צילמו אותי מכל זווית אפשרית הן כלה הייתי. ביקשו שאחייך אל המצלמה.ואני מהלכת לי בין שני העולמות חייכתי אל המצלמות ובכיתי בתוך הלב.רק לפני ארבע שנים הייתי האישה הכי מאושרת בתבל עם תוכניות לעתיד טוב לצידו של גרש, עם התינוק שהיה לי אז בתוך הבטן.וכעת,כעת נישאת אני לאיתן.איתן היה שונה מגרש עם איתן לא מצאתי שפה משותפת כשם שמצאתי אותה עם גרש. איתן היה עבורי פיתרון אידיאלי.אחרי גרש קברתי את רגשות האהבה. לא רציתי להפגש עם המושג ששמו אהבה.ידעתי כבר שכל מה שאני אוהבת אני מאבדת.וכל אבדה כזאת גוררת אחריה התרסקות.יצאתי עם איתן שלושה חודשים והחלטנו להנשא ולהקים בית בישראל,היום הפכתי לאישתו החוקית . עדינה-ו

danistar

New member
כמה דברים

אין שום ספק באשר לכתיבה היא מדהימה . אבל ... למה היא עזבה את גרש ?? מה קרה עם התינוק ןאיך בכלל נכנס איתן פנימה ?? יש הרבה חורים שחורים . דני

דני וגחלילית מודה לכם על

הערתכם והארתכם. כתיבת פרוזה הוא ניסיון ראשון שלי. בהתחלה חשבתי לכתוב פרק אחד או שניים, אך ככל שרשמתי עוד ועוד שורות בסיפור ככה הלכתי והתאהבתי בגולדה.ורציתי להמשיך את הסיפור.ומכאן הרעיון היה שלא לתת לקורא כבר על ההתחלה את כל העובדות,אלא להתקדם ולחשוף אותם לאט לאט,מה שקרה, זה לאחר שכתבתי את הפרק השלישי,כתב לי מישהו שלאחר הפרק הזה כבר לא ניתן להרחיב מאחר והפרק השלישי כביכול מסיים את הסיפור של גולדה. ולמעשה התלבטתי,וממשיכה בעצם להתלבט, האם באמת ככה לסיים את הסיפור או יש מקום להוסיף עוד כמה פרקים. ואני שמחה גחלילית שגם את בדעה כזאת שיש מקום להמשיך ולכתוב אותו. ושאלה נוספת, האם בעצם את אומרת שאם אלך על פרקים נוספים, אז בעצם לא לסגור את כל החורים עליהם מדבר דני? המון תודה, ושיהיה לנו באמת רק טובב

גל ים..

New member
פנינה כמו אז גם היום אהבתי ....|חיב

כמו יין שמשתבח עם הזמן....יאללה עוד פרקים למה את מחכה נשמה יקרה שלי....לעבודה ... בוקר מקסים לך שלך גל

אז ככה ../images/Emo22.gif

הכתיבה נהדרת!!!! הניסוח מעולה. העלילה מופלאה. האם יש לך כבר סוכן??? או יחצ"ן? האם פנית כבר להוצאות ספרים??? אממממממ נהנתי מאאאאאאאד. הייתי ממשיכה ומתמקדת בכתיבת הרומן הזה! הייתי מרחיבה אותו, לא הייתי סוגרת את הפערים שהזכיר דני נהפוך הוא טוב לתת לקורא לעשות טיפת עבודה בעצמו עם עצמו, אבל בהחלט הייתי מעבה את היצירה והולכת על רומן רציני! שולחת לך כוכבי הצלחה! רק טוב!!!

חן (*_*)

New member
הסיפור כל כך עצוב ומרגש ../images/Emo7.gif

וכתוב פשוט נפלא באופן סוחף. תודה לך פנינת חן יקירה

חןןןןןןןן../images/Emo24.gif מוחקת לך

את הדמעות מעינייך. את צודקת חן, הסיפור מכיל בתוכו הכל גם עצב וגם שימחה. ממש כמו בחיי היום יום שעוטפים אותנו. שמחה שאהבת.

למעלה