עולם פנימי

michaam5

New member
עולם פנימי

היי, אני כתבתי לפני מספר שבועות על מצבו של אחי ושאני זאת שכרגע דואגת לו ושהוא גר אצלי ושהוא השתמש גם בסמים קשים , חשוב לי לעדכו אותכם שברוך ה' הוא נקי כבר מהסמים קצת יותר מחודש גם מה"קלים " וגם מהקשים וזה מאוד עוזר ורואים שיפור משמעותי , הוא עלה במשקל וכבר ניראה טוב יותר , הוא הולך לעבודה כל יום ( שליח במסעדה ) , הוא לא מאחר לעבודה ומקפיד ללכת כל יום שזה נהדר המשמעת הזאת . יש לי רק בעיה קשה איתו וזאת ההתמכרות לסיגריות , הוא יכול לשבת 6 שעות סגור בחדר לשמוע מוזיקה ולעשן קופסא שלמה בכמה שעות עם 10 כוסות נס קפה , אני מוכנה לקבל את זה שהוא צריך את הזמן שלו בחדר לבד ולהסתגר שם אבל זה ממש קשה לי לראות איך הוא הורס לעצמו את הבריאות הגופנית שגם ככה הבריאות הנפשית לא הכי טובה . ברוך ה' הוא גם חזר לקחת פעם בשבועיים זריקה בבית חולים וזה מצויין , אבל אני ממש חוששת שהוא יחליט שוב שהוא מרגיש מצויין ושאינו צריך אותה . מדוע הם חושבים שהם מרגישים טוב ושהם נורמליים למרות שהם יודעים שסביבם החיים מתנהלים אחרת ושהם שוב ושוב ניכנסים לבית חולים לחולי נפש. יש לי מספר שאליות שאשמח אם תוכלו לענות לי: 1. האם יש מצב כזה שבהמשך ההסתגרות בחדר שעות מרובות וההתבודדות ייפסקו או יתמעטו כיוון שהוא רוב הזמן מסתגר בחדר וזה ממש עצוב י שאין לו חברים ושהוא לו מנסה גם 2. איזה תופעות לוואי יש לזריקות הפסיכיאטריות ? כיוון שזה מרגיש לי שאחרי שהוא מקבל את הזריקה הוא עייף יותר וחסר מנוחה יותר ואף יש מעיין עיוותים בפה אשמח לשמוע מיכם עצות תודה רבה

עולם פנימי

שלום , 1. חיזקי ואמצי - מאחלת לך המשך כוחות להתמודדות. כל הכבוד לך שלקחת את הטיפול על עצמך , זה לא פשוט. מניסיון אישי : 2. הטיפול התרופתי - יש לו השפעות לוואי לא נעימות כגון טשטוש ראייה, עצירות, רעד בידיים, ועוד - תלוי בסוג הכדור. מעבר לזה שהחולה חושב שהוא הבריא כי מחשבות השווא נעלמות וגם הדימיונות הוא סובל מהשפעות הלוואי - אלה הן בעיקר הסיבות להפסקת הטיפול. 3. הסתגרות חברתית - היא חלק מהסיפטומים של המחלה. זה תהליך - בסופו של דבר הוא יחזור פחות או יותר לעצמו - אבל צריך הרבה סבלנות וכוח. הטיפול התרופתי עוזר למחשבות השווא ולדמיונות אבל לא להסתגרות החברתית. זה גם מאוד תלוי האם זו הפעם הראשונה שהוא חלה ? קחי בחשבון שבטח הוא קצת מבולבל , מפוחד , גם הוא צריך להתמודד עם מה שקורה לו ולעכל זאת. 4. לגבי הסיגריות - אני מבינה אותך , אבל נראה לי שזה הרע במיעוטו , לא ? עדיף סיגריות מאשר סמים . מאחלת לך הצלחה , כוח וסבלנות. חיזקי ואימצי !! אלה - אביבית תמיד

ד קובי

New member
נשמע מעודד ../images/Emo45.gif

כל הכבוד על השינוי לטובה שחל באחיך ומאחל לו מכל הלב שימשיך כך. לגביי ההסתגרות בחדר נסי לדובב אותו נסי להפעיל אותו בשיחה לשתף אותו בנעשה בבית, למצוא לו תעסוקה בבית או להזמין אותו לצפות עם בני הבית בסרט בטלוויזיה או בכל פעילות משפחתית. איזו זריקה הוא מקבל בדיוק? כך נדע לומר לך את תופעות הלוואי... המונמון בהצלחה

סמסרה1

New member
השפעת הזריקה ../images/Emo24.gif

אצלנו הזריקה ממש הצילה חיים. עשתה נפלאות. החזירה לחיים. עדיין מקבלים אחת לשבועיים זריקה במינון הנמוך. מה שכן היא גרמה להשמנה.

למעלה