עולם הבא

התאוריה התקפה היום בנוגע להתהוות

היקום, קרויה Big Bang היא נתמכת בכמות עצומה של ממצאים תצפיתיים לחלל. ככל הידוע לי, אין תאוריה אלטרנטיבית. בגדול - היקום הנכחי הוא בן כ- 14 מליארד שנים, מערכת השמש בת כחמשה מליארד שנים, המין האנושי הקים כעת, בן 100000 עד 200000 שנים מה בדיוק רצית לדעת? ומדוע אתה נמנע מהצג שאלות אלה שם, בפורום מס. 570? יש שם ידענים של ממש, כולל ד"ר לפיסיקה, וד"ר למתמטיקה שמושית. האם אתה פוחד שיציגוך ככלי ריק?

טוב חכמה שאלת הש/אלות

אני מקווה שתחשבי טוב על השאלה אם גיל היקום לטענתך הוא 14 מיליארד שנה משמע שתחילת החומר היא מלפני 14 מיליארד שנה מה היה יום לפני? איך נוצר החומר? מי עשה אותו? מי קדם לו? חומר לא יכול ליצור את עצמו ולכן יש לו גיל אם המחשב יוצר ב 5.5 משמע שב 4.5 לא היה מחשב אם גיל היקום הוא 14 מליארד שנה הרי שיום לפני לא היה יקום מי עשה את החומר הראשון מאיפה הוא בא? ואם תלמדי את התאוריה לעמוק תגלי ש גיל היקום הוא 13.4 מליארד שנים ושסטיבן הוקינג שהוא המדען הכי גדול בנושא אומר כך: אולי יום אחד נבין מה האל רצה. כמובן שיש לך חוסר ידע אחרת היית מבינה לעומק את התאוריה של המפץ.

`אם גיל היקום לטענתך הוא 14 מיליארד

שנה משמע שתחילת החומר היא מלפני 14 מיליארד שנה, מה היה יום לפני?` איני אסטרופיסיקאית, אלא תלמידת תכון, וגם אם איני יודעת תשובה לשאלה מסוימת, זה לא יאמר שאלהיך ברא משהו. האם חקרת את החבר'ה בפורום מס. 570? לו חייתי לפני 2000 שנה, לא הייתי יודעת לומר לך מהם ברקים, ואילו חיית אז, לבטח היית טוען כי אלה רמחים אשר רומה אלהים בחוטאים, או משהו דומה, ואף אחד לא יכול היה לסתור אותך. כלומר, בכל ענין שהידע האנושי עוד לא פתר עד שרשו, יכולים אנשים כמוך לתחוב בינתים את אלהים כפקק סותם חורים (god of the gaps), עד שהחקירה המדעית תחריד אותו מרבצו בחור, תגרש אותו משם, ותמלא את החור בידע והבנה `איך נוצר החומר? מי עשה אותו?` החמר ביקום הנכחי בא משני מקורות: היסודות הקלים נוצרו עד חלוף כשלש דקות לאחר ה- Big Bang, בתהליך המכונה nucleosynthesis (אני תמיד משתדלת לכתוב את המונחים באנגלית, כדי להקל על השמוש במנוע חפוש). לאחר חלוף שלש הדקות נפלה טמפרטורת היקום אל מתחת לערך היכול לקיים תהליך זה. היסודות הכבדים יותר (עד ברזל) נוצרו בלבות של שמשות רגילות וגדולות, ויתר היסודות הכבדים נוצרו בהתפוצצות של שמשות סופר-מאסיביות (supernovae), בסיום חייהן `מי קדם לו? חומר לא יכול ליצור את עצמו ולכן יש לו גיל` לא חשוב הגיל. העיקר - התרגיל המענין הוא שהיקום מאוזן (flat, בלשון האסטרופיסיקאים), ופרושו של דבר הוא שס"ה האנרגיה בו, על כל צורותיה, הוא בדיוק אפס. משמע - שום חוק שמור בסיסי לא הופר, וקבלנו את היקום הנכחי חינם `ואם תלמדי את התאוריה לעמוק תגלי ש גיל היקום הוא 13.4 מליארד שנים` אינך יכול לסתור אותי. אף אחד לא קבע עדין בדיקנות ערך זה, ואני עצמי כתבתי `היקום הנכחי הוא בן כ- 14 מליארד שנים`, היינו, בערך 14 מליארד `ושסטיבן הוקינג שהוא המדען הכי גדול בנושא אומר כך: אולי יום אחד נבין מה האל רצה` הצג צטוט מדבריו הטוען כזאת, מאתר מחקר, או כתב-עת מדעי. אתרי החזרה בתשובה אינם נחשבים כמקור מהימן לענין זה `כמובן שיש לך חוסר ידע אחרת היית מבינה לעומק את התאוריה של המפץ` בא נתערב שאינך מבין מה אתה סח ______________________________________________________________

בואי וקבלי הוכחה

כנסי לקישור הזה , שם תראי מה אומרים המדענים זה הוקלט מהטלויזיה http://www.shofar.net/site/Productdetile.asp?id=496&category=3

לא מענין אותי כלל

מה כביכול אומרים, לטענת אמנון יצחק, מדענים, בסרט שבושל (נערך, נחתך, הודבק) באולפני שופר אמרתי לך שאינך רשאי להציג חמר מבושל מאולפני אתרי החזרה בתשובה. מה שקובע הוא רק מאמרים מאתרי אוניברסיטאות, מכוני מחקר, או מכתבי-עת מקצועיים של קהילית המחקר (לדוגמא: Nature, Science, Physical Review Letters, Proceedings of the National Academy of Sciences) האם קפיש, חמודי? לא רוצה? לא צריך. תשארנה טענותיך מרחפות להן, ללא אשוש ______________________________________________________________

I am a freak

New member
חשיבה של פחדנים.

פעם אחת, לפני הרבה הרבה שנים- חי לו בחור נחמד. אותו בחור לא היה מרוצה, הוא היה ממורמר וחי חיי עצב [בגלל סיבות שיפורטו בהמשך]. יום אחד, בלילה לפני שאותו בחור הלך לישון- הוא פקח את העיניים במהירות, התיישב על המיטה המוזנחת שלו והעלה רעיון אדיר, רעיון שנשמע לו כל כך נכון ונבון. אם הבחור היה חושב כמוך- כיום, היינו חיים תחת דיקטטורה, ממש כמו ברוסיה [של תקופת סטאלין]- וחושבים שזוהי האפשרות היחידה. יודעת למה
כי אותו בחור היה ממיסדי הדמוקרטיה ביוון [לפחות ממיסדיי הבסיס]. אם הוא היה חושב "נו, מילא- אני יכול לעשות משהו
"
היום, העולם לא היה נראה ככה. אם הוא לא היה מפרסם את הדיעות שלו- איך היינו חיים היום
ואת, אני- ולא משנה מי... מה אנחנו שונים מאותו בחור
גם אנחנו סתם אנשים עם מחשבות- גם לנו יש שיאפות וגם אנחנו מגיעים למסקנות. אם כולם היו חושבים "אני לא אשנה כלום"- העולם שלנו היה נראה אחרת, שונה יותר ממה שאת יכולה לדמיין. בנוסף, "המציל נפש אחת מישראל, מציל עולם ומלואו" מספיק שהצלחתי לשכנע מישהו ללכת בדרך הנכונה, בלי לרמוס שום דרך ואמונה אחרת, עשיתי את שלי- גם אם בסך הכול הצלחתי לעזור אפילו לאיש אחד קטן- בתקווה שהוא יהיה ממציא הדמוקרטיה הבא, או סתם יעלה חיוכים לאנשים.
ועכשיו, את עדיין באותה הדיעה
הפריק.

I am a freak

New member
כאן, אני חייב לעמוד לצידה של הנערה,

אותה נערה שלא סיימה תיכון- מפגינה ידע לעומק ולא סתם דיבורים באויר. היא מדברת במשלב לשוני הרבה יותר גבוה משלך ואם להגיד בצורה אובייקטיבית ושטחית, עושה רושם של אשה אינטילגנטית וחכמה- להבדיל ממך. תיאוריות אפשר להמציא עד העולם הבא, המבחן האמיתי הוא העמידה של התיאוריות שלך בדעת הקהל. זה שיש מוסד שרלטני שעומד מאחורי הדיעות שלך, לא אומר שהם נכונות. זה רק אומר ההפך- שרוצים לנצל את תמימותם של החלשים ולהרוויח על גבם כסף. אתה חושב שהתיאוריות שלך יעמדו בפני קהל
אנא, תעלה אותם- כי, בינתיים, נראה שאתה הוא זה שעלה על עץ גבוה ואתה מפחד שכשתציג אתותן- יורידו אותך מעץ הגבוה הזה בלית ברירה. הפריק.

"חזרתי לאבא"

נאמר לך להוכיח בפורום את טענותיך,למה אתה מתחמק? "אם את חושבת שאת חכמה את מוזמנת לדיון מעמיק עם הוכחות לכל" -תן את שלך,ולשם שינוי תנסה אתה לדבר במונחים "מדעיים" בסדר? אז קראת ספר אחד של "סטיבן הוקינג" אז יש לך הוכחות?אז אתה מדען? אולי תן לנו לינק לאתר של "ערכים",ואנחנו כבר נכנס בהם,ולא באיזה מסיונר שנשלח מטעם עצמו לזלזל באינטלגנציה של כולנו. לי נראה שמשעמם לך,לכן אתה נותן את הטלפון האישי שלך,ולא של האגודה עצמה..אני יוצא מנקודת הנחה שהיא קיימת.. אז עשה טובה,אל תקח ל"אבא" את המחשב יותר,ועזוב אותנו כבר... חביב הקסם

מישהו סיפר לי פעם על סיאנס

אז התחלתי לברר בין חברי ולמרות שהם מאוד פתוחים ורוחניים(טנטרה נרות וקטורת) משום מה איש מהם לא נכח מעולם בסיאנס וגם לא יודע מי עשה..רק שמועות, איך זה? כולם שמעו ואיש לא עשה...

למעלה