`אם גיל היקום לטענתך הוא 14 מיליארד
שנה משמע שתחילת החומר היא מלפני 14 מיליארד שנה, מה היה יום לפני?` איני אסטרופיסיקאית, אלא תלמידת תכון, וגם אם איני יודעת תשובה לשאלה מסוימת, זה לא יאמר שאלהיך ברא משהו. האם חקרת את החבר'ה בפורום מס. 570? לו חייתי לפני 2000 שנה, לא הייתי יודעת לומר לך מהם ברקים, ואילו חיית אז, לבטח היית טוען כי אלה רמחים אשר רומה אלהים בחוטאים, או משהו דומה, ואף אחד לא יכול היה לסתור אותך. כלומר, בכל ענין שהידע האנושי עוד לא פתר עד שרשו, יכולים אנשים כמוך לתחוב בינתים את אלהים כפקק סותם חורים (god of the gaps), עד שהחקירה המדעית תחריד אותו מרבצו בחור, תגרש אותו משם, ותמלא את החור בידע והבנה `איך נוצר החומר? מי עשה אותו?` החמר ביקום הנכחי בא משני מקורות: היסודות הקלים נוצרו עד חלוף כשלש דקות לאחר ה- Big Bang, בתהליך המכונה nucleosynthesis (אני תמיד משתדלת לכתוב את המונחים באנגלית, כדי להקל על השמוש במנוע חפוש). לאחר חלוף שלש הדקות נפלה טמפרטורת היקום אל מתחת לערך היכול לקיים תהליך זה. היסודות הכבדים יותר (עד ברזל) נוצרו בלבות של שמשות רגילות וגדולות, ויתר היסודות הכבדים נוצרו בהתפוצצות של שמשות סופר-מאסיביות (supernovae), בסיום חייהן `מי קדם לו? חומר לא יכול ליצור את עצמו ולכן יש לו גיל` לא חשוב הגיל. העיקר - התרגיל המענין הוא שהיקום מאוזן (flat, בלשון האסטרופיסיקאים), ופרושו של דבר הוא שס"ה האנרגיה בו, על כל צורותיה, הוא בדיוק אפס. משמע - שום חוק שמור בסיסי לא הופר, ו
קבלנו את היקום הנכחי חינם `ואם תלמדי את התאוריה לעמוק תגלי ש גיל היקום הוא 13.4 מליארד שנים` אינך יכול לסתור אותי. אף אחד לא קבע עדין בדיקנות ערך זה, ואני עצמי כתבתי `היקום הנכחי הוא בן כ- 14 מליארד שנים`, היינו, בערך 14 מליארד `ושסטיבן הוקינג שהוא המדען הכי גדול בנושא אומר כך: אולי יום אחד נבין מה האל רצה` הצג צטוט מדבריו הטוען כזאת, מאתר מחקר, או כתב-עת מדעי. אתרי החזרה בתשובה אינם נחשבים כמקור מהימן לענין זה `כמובן שיש לך חוסר ידע אחרת היית מבינה לעומק את התאוריה של המפץ` בא נתערב שאינך מבין מה אתה סח ______________________________________________________________