עולים לכתה א

עולים לכתה א

לא מצליחה להירדם - דואגת מאוד מאוד. הפגישה בבית הספר עם המורה לא עלתה יפה בשביל בן שלי. הוא בכה ורצה ללכת הבייתה. אני בכיתי איתו בפנים. לא יודעת אם זה טבעי שילד יבכה כך? האם זה טבעי? יש עוד הורים שהילד בכה? לא יודעת למה זה כך אבל אין לי אוויר מחכה כבר לבוקר - להיות אחרי היום הראשון. יש לכם טיפים שירגיעו? תודה אמא חרדה

פלגיה

New member
יהיה טוב

באמת. יש ילדים שבוכים - וזה לא רע. זאת דרך לבטא התרגשות. אני מקווה שעכשיו כבר הרבה יותר טוב לך ולילד. והתחלות - הן לא תמיד קלות.

זה בסדר לבכות גם בכיתה א'

שלום לך אמא יקרה, מבינה מאד את דאגתך. יחד עם זאת, בכי לא בהכרח מעיד על כך שלא טוב. יתכן שקשה לילד להיפרד ולכן הוא בוכה, או אולי החשש מלהישאר לבד עם הרבה ילדים חדשים שהוא לא מכיר. יש ילדים שלא יחצינו את החששות האלה בדרך של בכי ויהיו כאלה שכן. זה בסדר. מותר שיהיה קשה בהתחלה. אני משוכנעת שבכל כיתה יש ילד אחד או שניים שבכו (ועוד רבים כאלה שהיה להם קשה ולא בכו). חשוב שאנו כהורים נדע לא להילחץ מכך ולא לומר אמירות בנוסח:" עכשיו את/ה בכיתה א', ילדים בכיתה א' לא בוכים". כדאי לשדר רוגע, להרגיע את הילד, כמו שעשיתם בגן, להבטיח לו שתשובו לקחת אותו בשעה המיועדת, ואם אפשר, להקדים לבוא איתו לביה"ס, כדי לא להיות לחוצים ולאפשר פרידה רגועה ככל האפשר. כדאי לקחת בחשבון שהשבועות הראשונים לא יהיו קלים, מתוך הבנה שזהו חלק מתהליך ההסתגלות. אשמח לשמוע איך עבר היום הראשון, ובכל מקרה שיהיה בהצלחה.

למעלה