עוז ודוד גרוסמן

עוז ודוד גרוסמן

מרצניקים יקרים הנכם משתדלים מאד להבין את המתנכלים לנו אך מתקשים ואף לא מעונינים לנסות ולהבין את אחיכם למדינה זו הנקראת ישראל להלן מעט ציטוטים מדברי הסופרים הנ"ל אולי באמצעותם תבינו מדוע השנאתם את עצמכם על רוב היהודים במדינה עמוס עוז: שהשמאל הישראלי רואה במדינת ישראל "מדינה על תנאי". "חוץ מישראל אין היום אף מדינה בעולם שקיומה הוא על תנאי. לישראל אומרים אם תנהגי ככה וככה, יש לך זכות קיום. אם לא – אין לך זכות קיום וכל הענין היה מקח טעות. התנהגות טובה – תחיו. התנהגות לא טובה – תפורקו "אבל מה שמפחיד אותי במיוחד הוא באיזו מידה ישראלים רבים בשמאל האינטליגנטי הנאור ושוחר השלום הפנימו את הגישה הזאת. גם הם רואים היום בישראל מדינה על תנאי, מדינה שזהות קיומה תלוי בהתנהגותה. ואז אתה מוצא בתל אביב אנשים המתנגדים לעונש מוות לרוצחים סדרתיים ומתנגדים לעונש מוות לאנשים ומתנגדים לעונש מוות לאנסים ומתנגדים לעונש מוות למחבלים, אבל תומכים בעונש מוות למדינה שלא מתנהגת יפה". עוז מוסיף כי אין כיום מקום בעולם שניתן לראות בו שנאה עמוקה של כמו זו של האינטליגנציה הישראלית כלפי העם בישראל והוויתו. ----------- אז אולי כאשר עמוס עוז אומר זאת תהיה בכם הסבלנות והסובלנות לשמוע להקשיב ולהבין את אשרמדברים עליכם עוז הסביר יפה מאד מדוע זה השמאל הקיעצוני המאיס עצמו על האחרים ------------------------------------------------------------------- גרוסמן: גרוסמן משתף את קוראי המאמר בתחושתו כמי שהגורל היהודי "סוגר עליו". "התחושה שלי", אומר גרוסמן, "היא שמאז החלה האינתיפאדה ובעקבותיה הגל האנטישמי וההתקפות על ישראל בעולם, משהו השתנה בנו. אני חושב שהישראלי המודרני בן גילי, שכבר חשב שהוא בינלאומי, שהוא אוניברסלי, שהוא מרושת באינטרנט ויש לו צלחות ולוויין התחיל פתאום להרגיש איך החלק הטרגי של הגורל היהודי סוגר עליו שוב. פתאום הוא נלכד בתוך דבר שהוא חשב שכבר אינו קיים". ------ אכן טעותו הגדולה של עראפת הוא בכך שהזכיר לנו כי איננו יכולים להתחמק מיהודותינו תמיד יגיע היום בו ירדפו אותנו בשל כך ההסטוריה מלאה בפסקי זמן בו חשבנו שנוכל להיות אנשי העולם אבל תמיד היה מי שבא והזכיר לנו שלא כך הוא נעים לדעת שגם גרוסמן חש זאת חבל מאד שמרצ ורוב תומכיה גורמים לתחושה שאינם מבינים זאת

בר בי רב

New member
עוז מאשים את גרוסמן

גרוסמן אומר שם דברים אנטישמיים: "הוכחנו את הסטריאוטיפים האנטישמיים באשר ליהודי בשקרן התככן והאימפריאליסט". כשהוא מדבר על השמאלנים ´חבריו´ שיורדים מהארץ ועל זכות הקיום שאבדה לישראל- הוא מדבר על עצמו. הוא בעצמו לא נותן לישראל זכות קיום אם לא ´תכפר´ על כל ´חטאי´ קיומה (´פשעי´ המלחמה, מלחמת העצמאות, ששת הימים, הפליטים, ירושלים, הכיבוש, הפקעת הקרקעות, ה-´אפליה´ וכו´.. איני בקיא עד כדי כך בשיח השמאלני קיצוני). עוד מבוגר ב-15 שנה ועל כן מסתכל על המציאות מנקודת מבט של אדם זקן שסיים את תפקידו - הוא לא מצפה להיות כאן בעוד 30 שנה ועל כן אינו מודאג במיוחד. גרוסמן מודאג ולכן מדבר על ירידה מהארץ. שניהם מכריזים על תמיכתם במרצ כחלק מהמערכה המאורגנת של ´הארץ´ בעד מרצ.

עוד קצת מגרוסמן ועוז

גרוסמן מציין כי הלינץ´ ברמאללה היווה לדידו נקודת שבר ותפנית בה הבין כי מדינת ישראל לא התקבלה על ידי הערבים. "לפעמים אני אומר לעצמי שמע, אין שום סיכוי. בכמה וכמה מובנים אין שום סיכוי. אני מסתכל על המפה של ישראל הקטנה שאפילו אי אפשר לכתוב עליה את שמה, שצרך לזרוק כמה אותיות משמה לים כדי שאפשר יהיה לכתוב אותו וכל מי שמקיף אותה. ---- ואני שואל אם אין עם מי לדבר למה לדבר עם מי שהוכיח שלדיבורים ולכתובים אין כל משמעות לגביו או נכון יותר הם רק כלי תכססיסי בידיו [עראפת למי שלא הבין] ואם ישראל אכן כה קטנה אזי מדוע זה הנך רוצה להקטינה עוד יותר?! ועוד: "שתי טעויות יסוד היו לשמאל", הוא מציין "אמונה גדולה מידי ברציונליות, כמעט אידיאליזציה של הרציונליות ואיזה ליקוי בסיסי בהערכת הכוח. נדמה לי שבמובן הזה בימין יש אינסטינקט יותר בריא בנוגע לכוח ובנוגע לחשיבותו של כוח ההרתעה. זה החיוני באזור הכוחני האלים והפונדמנטליסטי שבו אנו חיים". על זה אמר כבר אחד מגדולי השמאל: מרוב רצוננו בשלום ראינו במשאלת ליבנו כאילו המציאות היא --- אז מי שאמר זאת התפכח מהאשליה כעת אולי גם גרוסמן הבעיה היא שוב שמרץ רובה ככולה לא התפכחה וגרוע מזה: כוחות הרכש החדשים מאמינים בלהט את ההפך בזמן ששריד טוען בלהט שכול המפלגות התישרו לפי דעתו ימים ימימה והיא הנכונה הרי עוז טוען שכיום הוא חושב שטעה ונשאל השאלה נה אם הוא טועה גם בדעתו הנוכחית? כך כתב עוז מסכם את לקחיו מתהליך אוסלו ואומר "שלושה שבועות אחרי מלחמת ששת הימים נוסד הועד לשלום ובטחון. הרעיון של שתי מדינות. אני ואחרים טענו שאם נלך בדרך הזו שאנו מציעים יהיה שלום בינינו לבין הפלשתינים. למעלה משלושים שנים טענתי את הטענה הזו. היום אני לא טוען אותה עוד. אני עדיין אומר שחייבים להקים שתי מדינות אבל אני לא בטוח שזה יביא שלום. במקרה הטוב זה יביא שלום, במקרה הרע זה יגרום לכך שבמקום להלחם שתי מלחמות שבאחת מהן איננו צודקים נלחם מלחמה אחת שבה אנו צודקים לגמרי". והוסיף: אני מודה, שהצעה לפתרון של שתי מדינות ושתי בירות והחזרת 92 או 95 או 97 אחוזים מהשטח תשמש כהדק לגל של מלחמה נגדנו. הדבר הזה גרם לי לזעזוע עמוק".

בר בי רב

New member
גרוסמן מפליל את עצמו

הוא מודה שהלינץ´ ברמאללה מוכיח שהם שונאים אותנו עד מוות אבל מתעקש לעשות "צומוד לשלום" - כלומר הוא יכריח את כולנו להתאבד כ-"קדושים מעונים" - האתמצנו לעשות שלום גם כשהם רצחו בנו, וגרוסמן עשה ´צומוד´ לשלום עד שהם רצחו גם אותו. אני לא רוצה להתאבד - וגרוסמן מודה במשתמע שאחרי שיגרור אותנו למהלך ההתאבדותי הוא יצטרף אל חבריו וינטוש את הארץ. כמו שאומר ביילין - "אם ישראל לא תהיה דמוקרטית - אני לא אהיה כאן".

Deathatred

New member
אם גרוסמן מתכוון לרדת מהארץ

שלא יטיף לנו מה לעשות. אחרי הכל, אנחנו אלה שנחיה עם תוצאות המעשים הללו ולא הוא. אז שלא יהפוך אותנו לשפן הניסיונות של הסכמי השלום המסוכנים שלו.

בר בי רב

New member
אבל אין לנו זכות קיום בעיניו

בלי ה-´צומוד´ ההתאבדותי לשלום, לכן כשהוא יירד בעיניו המלחמה הערבית תהיה כשרה כנגד כל מי שלא ירד כמותו וימשיך לחיות במדינה הציונית.

avi5771

New member
לא רק השמאל הישראלי אומר זאת.

גם בשמאל האירופאי והאמריקאי יש קולות הטוענים שהקמת מדינת ישראל היתה טעות שיש לתקנה. מבינים? הם עדיין חושבים שהיהודים הם יצורים כאלה שצריכים את רשות העולם הישן כדי להתקיים. אתה יכול להוציא את היהודים מאירופה, אתה לא יכול להוציא את האנטישמיות משם. אתה יכול גם לראות איך כל שמאלני העולם באים לפה כדי להפגין ולתקן, לדעתם, את ישראל. אבל תשאל שמאלן ישראלי למה הוא לא מפגין אצל ערפאת נגד אלימות, תשמע תשובה ששמעתי וקראתי פעמים רבות: אני מפגין רק נגד המנהיגים שלי, לא של אחרים.

למעלה