עוד

עוד

עוד חוזר הניגון שזנחת לשווא והדרך עודנה נפקחת לאורך וענן בשמיו, ואילן בגשמיו מצפים עוד לך עובר אורח. והרוח תקום, ובטיסת נדנדות יעברו הברקים מעליך וכבשה ואיילת תהיינה עדות שליטפת אותן, והוספת לכת. וידיך ריקות ועירך רחוקה ולא פעם סגדת אפיים לחורשה ירוקה, לאשה בצחוקה וצמרת גשומת עפעפיים. נתן אלתרמן --- בוקר סתיו טוב

פיראט*

New member
שדרות בגשם ../images/Emo66.gif

באור ובגשם העיר מסורקת. היפה באמת - היא תמיד בישנית. אלך נא היום עם בתי הצוחקת, בין כל הדברים שנולדו שנית. הנה הזגוגית - שמה צלול משמותינו ומי בקפאון הרהורה יעבור? על קו מפתנה, כעל סף נשמתנו, הרעש נפרד מן האור. הנה הברזל, האליל והעבד, נפח הימים הנושא בעולם. הנה, בת שלי, אחותנו האבן, הזו שאיננה בוכה לעולם. גבהו בימינו האש והמים. אנחנו עוברים בשערים ומראות. נדמה - גם הלילה הוא נהר היומיים אשר על חופיו ארצות מוארות. נדמה - גם אנחנו הבוקר נגיע אל בית אחרון בנתיב הרחב שם עוד ניצב לבדד הרקיע וילד משליך כדורו לרגליו. באור ומטר השדרה מסורקת. דברי, ירוקה, רעשי! ראה, אלוהי, עם בתי הצוחקת, אני מטייל ברחובך הראשי. עירי הפרומה שמלתה מרכסת. חיוך הברזל והאבן עוד שט. הללו אינם שוכחים את החסד של מילת אהבה אחת. (גם) נתן אלתרמן

שיר ערש ../images/Emo1.gif

היכל ועיר נדמו פתע ונשתתקו שוקי פרס ורק אי שמה קלרינטה
וקול כינור וקונטרבס מלחשים אל תתלבטה
ושקט שקט הס אומנם רדפנו הבלים
אבל הנה הראש הרכנו אם כתר הוא נושא או דלי
אין שום הבדל בסוף יישן הוא
והיי לי לו והיי לו לי והיי לי לנו לכולנו נום תפוח נומה עץ נומה מלך נומה לץ
נומו נהרות חוף נומו חצוצרות ותוף אולי בכל זאת רבע עוף
לא לא סוף כל רוגז וחמות וטורח
ותאוות וחרוק שן עברו חלפו כעוברי אורח
שיעברו אני ישן גם שאלות
לשאול אין צורך ואין תועלת אין רוב נגינות יש וצלילים
אך שיר הערש שידענו ושנחבא אל הכלים רק הוא בסוף נשאר אתנו
נשאר ושר הניחו לי הניחו לנו לכולנו
נומי דרך בא הקץ נומה מלך בא הלץ נומו רוח
ומפרש הירדמו תולדות פרס שייכבו את הפנס
כן כן הס

פיראט*

New member
דברים על דברים ../images/Emo66.gif

חמים וקרים קרובים וזרים עקומים וישרים רחבים וצרים מתוקים ומרים תהומות והרים דלוחים וברים רבים ופרים נבלעים בהמון ונמוגים בצל שעון החול האוזל אמיר גלבוע

כשהערב

כשהערב מערב ערובים ערבים כשהלילה בוכה בשדות רחבים כשהרוח מרחרח ריחות רחוקים כשבוקר משכים נתן זך

פיראט*

New member
סוגר מעגל ../images/Emo66.gif

השתנויות / טוביה ריבנר איך השמש מזדווגת עם ענן! איך הרוח משנה צורות עצים! ריח גשם באויר! הו, כל השמחה הזאת! גם אחרי. ערב סתו טוב

פיראט*

New member
דברים על דברים ../images/Emo66.gif

חמים וקרים קרובים וזרים עקומים וישרים רחבים וצרים מתוקים ומרים תהומות והרים דלוחים וברים רבים ופרים נבלעים בהמון ונמוגים בצל שעון החול האוזל אמיר גלבוע

למעלה