עוד 8 שעות מלחמה ו...

טיפוסית

New member
עוד 8 שעות מלחמה ו...

אני קצת מפחדת
אני סומכת על הקב"ה אבל.... עדיין לא מספיק תעזרו לי......אני רוצה לסמוך רק על הקב"ה ולא רק על המסכות וחדר אטום

אין עולם הכל דמיונות רק למשוך ...

לתכלית הנצחי. התכלית הנצחי, לדעת להודיע ולהיוודע שאין עוד מלבדו עשה עושה ויעשה, אין אדם נוקף אצבעו למטה אלא אם הכריזו למעלה. שיויתי ה' לנגדי תמיד כי מימיני בל אמוט. המחשבה ביד האדם להטותה כרצונו, ממש כפי שהרוכב על הסוס מושך במושכות. יש להטות המחשבה, ולדלות מהשכל, את כל הדמויות המקשרות את האני שלך לבטחון ב-ה', דוגמא: חיזקיהו המלך, רואה את סנחריב מגיע עם חייל עצום ממדים, מה הוא עושה? הוא פונה אל ה' ואומר לו: אין זה דרך הטבע שאני יכול להלחם בחייל כזה, לכן, אין לי אלא לסמוך עליך שתנצח את המילחמה, ואז הוא עושה את הדבר שהכי קשה לעשות בעת מתח, ולחץ, הוא הולך לישון! איך אפשר? אפשר אם הבירור עם עצמך, הוא נכון, את\ה יכול\ה "לנוח" בשקט נפשי עמוק, אם באמת האמונה שלך, הביאה אותך לידיעה ברורה: אין עוד מלבדו נו עכשיו יש על מה לעבוד. צריך לעבוד כדי לאהוב.

BaaMan

New member
נכון צריך לסמוךעל השם...

בס"ד אבל הרב שמעון טייכנר שליט"א בעצמו אמר שאם יגידו לשים מסכות הוא אמר לשים.

רבנו אמר:

במלחמה כמו במלחמה, לוקחים נשק ונלחמים. כנראה שר' טייכנר לומד מכאן. אם המסכה עוזרת לך להרגיש בטוח..נו....נו. אני מרגיש הרבה יותר בטוח בלי "מסכה", בלי מסכים, ובלי מבדילים. כל העניין שלי מאז שעמדתי על דעתי, זה להוריד את המסכה, גם מעלי וגם לנסות להצליח להוריד מאחרים. תנסה לחשוב על כך: כמעט ואין ספק שאתה חי בעולם הזה לפחות בפעם השניה (הכונה בגילגול שני, אם לא שלישי) בפורמט הקודם נקראת בשם אחר, וסיפור החיים שלך, היה אחר לגמרי, ממה שאתה חווה עכשיו, כל העניין שלך הוא להשלים איזה פרט שחסר לך במסע הנצחי אותו אתה עובר על מנת לישם תכלית עלומה של בורא העולם שכך גזרה חוכמתו. במסעות הקודמים עברת ביחד עם דורך, דרך תסריטים דומים למה שמתרחש עכשיו, שאל את עצמך, האם מה שהיה חסר לי בפעם הקודמת זה בטחון ב-ה'? אנחנו כבר קבורים בכמה בתי קברות בעולם. בעל כורחך אתה נולד בעל כורחך אתה חי בעל כורחך אתה נפטר מן העולם. כל העולם כולו גשר צר מאד ואל לו לאדם להתפחד כלל ! חזק ואמץ כדי לאהוב.

רגע אני לא מבין

בשביל להשים מסכה צריך חס ושלום להוריד את הזקן. או שהמציאו מסכה מיוחדת. ליהודים אם זקן. וגם אם המציאו אני לא מתכוון ללבוש אחת כזאת (סתם שתדעו) אבל אם לא המצאיו אז השליט"א .....................

asaf2000

New member
לא צריך

יש מסכה למבוגר עם מפוח, אתה יכול לבקש כזאת בתחנת החלוקה. יש לי אחת כזאת. האויר חודר למטה מהזקן, לכן יש מפוח שכל הזמן מכניס אויר ודוחף את האויר החוצה דרך החריצים של הזקן.

אייזיק יקירי

למה אתה מתאמץ לשתול את שגיאות הכתיב האלו? הפורום הוא מסכה לא רעה, הה? תשמע ממני בואו נדבר תכלס, איך אנחנו גורמים לכל המתברברים שם בצ'טים, ובפורומים למינהם להגיע לכאן, כדי לשאול את השאלות שעדיין אינם יודעים שמציקות להם באמת. ונתפלל ש-ה' יתן לנו תשובות. כי סה"כ נראה לי שכאן בפורום יש 5 אנשים לפחות שהם אותו אדם, מה שמותיר את הפורום הזה עם איזה 3-4 אנשים.... לא שזה רע, רבנו אמר: התלמידים שלי 3-4.... אבל יהיה יותר פורה ומעניין עם יותר חברה. אז בבקשה להגיש הצעות לסדר היום. צריך להיות בין אנשים כדי לאהוב.

עיקר הגאולה...

בס"ד ובזרה"ק "עיקר הגאולה תלויה באמונה. כי עיקר הגלות הוא רק מחמת חסרון באמונה. כלומר, הגאולה תבוא כאשר בני ישראל יתחזקו באמונה אמיתית, ויאמינו כי כל המתרחש בעולם בכלליות, וכל הקורה עם כל אדם בפרטיות, הן יסורים, חס ושלום, הן רחבות, מקורם בהשגחתו יתברך, ולא מדרך הטבע. ועוד יאמינו, כי כל שמסבב קודשא בריך הוא עם האדם הכל לטובה, כפי המבואר בדברי חכמינו זכרונם לברכה: "כל מה דעביד רחמנא לטב עביד". (ברכות ס': זהר ח"א קפא) - משמע, כי כל מה שהקדוש ברוך הוא עושה עם עבדיו הוא טובה גמורה, כפי המבואר עוד בכל ספרי האמת, ובפרט בליקוטי הלכות, (הלכות פסח הלכה ט', הלכות מילה הלכה ה', ועוד) כי היסורים שהקדוש ברוך הוא שולח לאדם הם כדי לעוררו משנתו, שישוב מדרך תועים לדרך התורה, דרך האמת, כפי המבואר בליקוטי מוהר"ן (חלק א' סימן ר"ו) על הפסוק (תהילים קיט קעו): "תעיתי כשה אובד" וכפי המבואר בפרוש רש"י על הפסוק (שם צ ג): "תשב אנוש עד דכא, ותאמר שובו בני אדם". שהקדוש ברוך הוא שולח יסורים קשים, רחמנא ליצלן, לאדם, ובאמצעותם הוא מזהירו לשוב מדרכו הרעה! ולהפך, באשר להרחבה - משפיע הקדוש ברוך הוא טובות,לנסות את האדם אם יכיר ויאמין כי הטובות והחסדים הם מהשגחתו הפרטית, או אם חלילה יחשוב כי את הטוב צבר בשל השתדלותו ובחכמתו. עוד יש להאמין, כי כל העובר על מצוה אחת ממצוות התורה, מחמת ליצנות או כפירות, יענש בודאי! הגם שלכאורה נדמה כי עוברי עבירה אינם נענשים, אדרבא, מצליחים הם בכל ענייני העולם הזה, הן בבריאות הגוף, הן בפרנסה, וכיוצא באלה, יש להאמין ולדעת כי הצלחתם של עוברי עבירה אינה אלא נסיון ליראים ולמאמינים האמיתיים, אם יחזיקו ויאחזו עצמם באמת לאמיתה ואף על פי שרואים כי עבירה אינה מזיקה תכף ומיד, ומאידך דרך הישר והאמת אינו מצליח תכף. אבל באמת לא ישא השם יתברך פניו ללצים ולכופרים על עוברם על מצוות התורה ועל ליצנותם ולעגם לאמת ולאמונה האמיתית ולקיום התורה, יענשו בעונשים כבדים, והצלחתם המדומה תתהפך עליהם לצרות ולייסורים, כפי המבואר במזמור שיר ליום השבת (שם צב ח): "בפרח רשעים כמו עשב ויציצו כל פועלי און, להשמדם עדי עד". - הינו, הצלחתם הרבה של פועלי און היא כדי שיאבדו לנצח. כאשר בני ישראל יגיעו לאמונה, כפי המבואר בסעיף זה, ולו רק קיבוץ אחד בלבד, ודאי תתקרב הגאולה השלימה, כפי המבואר בזוהר הקדוש (זוהר חדש נח כג ע"ג): "בכנישתא חדא" - משמע, אפילו אם רק קיבוץ אחד של אנשים יגיעו לאמונה האמיתית כראוי, מיד תבוא הגאולה בעזרת השם יתברך. גם עיקר הגלות בפרטיות, אשר כל יהודי לחוץ ודחוק בעצבות, בדאגות, בקושיות וספקות ובמרירות בשל הרפתאות חייו השונות, הן בבריאות הגוף, הן בשל פרנסה וכו', הן מצד עצמו, הן מצד בני ביתו וכו', כי כל המתרחש עמו, הן יסורים, הן רחבות, הכל נעשה בהשגחתו הפרטית יתברך, ולא על פי דרך הטבע, ואינו מאמין כי אין עזרה והצלה מיסורים, זולת השם יתברך. וכי באמת לא תועיל שום השתדלות בדרך טבעית, כמבואר בתהילים (קמז י יא): "לא בגבורת הסוס יחפץ לא בשוקי האיש ירצה". הינו, השם יתברך אינו חפץ שיסמכו על סיבות טבעיות, אלא: "רוצה ה' את יראיו, את המיחלים לחסדו" - משמע, כי הוא כביכול חפץ שיאמינו בהשגחתו הפרטית, יבטחו בו ויקוו לחסדו. אך בשל העדר אמונה בהשגחה פרטית, ובשל תלית תקוות בהשתדלות בסיבות טבעיות שלא כרצון ה', אין שום טובה צומחת מכך. וכשזו אינה מושיעה נופלים לעצבות ודאגות ומרה שחורה, שזו הגלות הקשה ביותר, רחמנא לצלן. וכל זה - בשל העדר אמונה בהשגחה פרטית, הינו שלא מבקשים מהשם יתברך ישועה ורחמים בכל ענין שזקוקים לו באמת. אבל באמונה שלימה, כפי המבואר בסעיף זה, נצולים מכל מיני גלויות, הן בכלל הן בפרט, כמבואר בתחילת הסעיף, שעיקר הגאולה - על ידי אמונה."

BaaMan

New member
מה עם...

בס"ד אין סומכים על הנס?? אני לא יכול להכנס לשטח אש ולהאמין בה' שהוא יעזור לי שאני לא אקבל כדור בראש...

רק להאמין בישועת אלוהים

אני מביטה למעלה וזה מספיק לי לדעת שאלוהי ישראל לא יטוש את עמו אמן ואמן... שלכם חנה גונן

מקור המאמר...

בס"ד ובזרה"ק את המאמר העתקתי מ"העצות המבוארות" שכתב ר' שמשון בארסקי זצ"ל, ערך אמת ואמונה אות א', כך שלא נותר לנו מקום לשאול שאלות, אלא פשוט להתפלל על זה ולבצע...

BaaMan

New member
זה אתה הסקת!

בס"ד אבל הרב שמעון טייכנר שליט"א אמר שצריך להשמע לכוחות הבטחון ולעשות מה שהם אומרים על הגבול ההגיון הבריא ולא חומרא דחומרא...

למעלה