עוד 2 שאלות על DSOTM

עוד 2 שאלות על DSOTM

מהרשימה של אבקי. והפעם, שתי שאלות הקשורות ישירות לדיון שלנו כעת: 1. מה דעתכם על הפתיחה של האלבום? למה הוא נפתח דווקא ככה (בהקשר לשירים האחרים ולקונספט הכללי)? 2. מה לדעתכם המסר הכללי של האלבום?

wommer

New member
כנראה השרשור "נבלע" ע"י שרשור

ווטרס מגיע לארץ. אבל הגבתי ואמממ מקווה שעוד יוסיפו!

wommer

New member
אוקיי אז ככה...

בהתאם למה שאני חושב, ובהתאם למה שהרבה אחרים אמרו, הפתיחה של האלבום, הפתיחה המרהיב יותר נכון, מציינת לנו את מה שאנחנו הולכים לעבור במהלך כל האלבום(בין אם זה בסדר כרונולוגי או לא). מיד לאחר הפתיחה של speak to me מגיע השיר reath וישר ווטרס מתחיל במילותיו אולי חצי ביקורתיות על חיוו של אדם שלא מתחשב בזמן שנותר ובערך שלו. לדעתי זה פתיחה חזקה, שמיד בפתיחתוווטרס ניגש לעניין ומתחיל להעביר לנו מסרים, בין אם חבויים או לא, ולא מבזבז זמן - בדיוק מה שהוא מצפה מאיתנו, או מעצמו אולי, ויוצא ישר לעבודה, או בעניין שלנו, מחפש את החופש מהעבודה, הפנאי, הזמן של האדם לעצמו. מוות, או כמה רחוק, או קרוב הוא יכול להיות. כי בסופו של דבר עד השיר time מדובר על הזמן של החיים, ועד כמה אנחנו טיפשים ואנחנו מבזבזים אותו. בmoney מדובר על חומריותם של החיים. ובסופו של השיר מדובר על השכל שלנו(?)...אממ על זה אני לא סגור. בקיצור שלושת הנושאים סובבים סביב החיים והמוות שבסופם, וכיצד אנחנו "מעבירים" את זמננו עד לסופינו.

זה לא שאין לי מה להגיד

זה פשוט שאני לא בטוח פשוט בשום דבר אני חושב שהשיר הראשון פשוט מציג את הנושא. הוא מבוא לכל מה שעומד להגיע. הוא מציג את כל הרעיון של הדיסק ואולי בגלל זה עדיף ששיר כזה יגיע לקראת סוף האלבום.

אתה לא צריך להיות "בטוח"

כי אין תשובה אחת נכונה לשאלות האלו. דווקא מגוון התשובות האפשרי, הוא המעניין כאן.

מורנא007

New member
2. אמרו במפורש בסוף האלבום

אין צד אפל לירח כי למעשה כולו אפל (הירח לא קורן אור בתחום הנראה).

RastaIntrusta

New member
2 תשובות על DSOTM

1. הוא נפתח בפעימות לב ובסימפולים\ווקאלים שמופיעים לעורך כל האלבום , מין הקדמה של כל הדיסק PREVIEW... הם מעבירים ביקורת שלפי דעתי קשורה לזה שאין לדעת מי משוגע ומי לא. בשיר הראשון הם מדברים על דברים שלפי דעתם צריכים לשים לב אליהם יותר , להתערב יותר. 2. יש קונספט כללי ולפי דעתי הוא מדבר על בניאדם אדם בגדול וחיי היומיום ורגשותים שמעורבים בדבר בפרט. הדיסק הזה הוא יותר מאשר אפשר לתאר במילים פשוטות...! (ניסיתי ... P:)

פרשנות שלי

הפתיחה של האלבום כמו שאמרו לפני רבים וטובים הוא קיצור האלבום לכמה שניות, אוליי מסמל את הלידה מחדש במקרה ששומעים את האלבום פעם שניה שלישית וכו'... מוטיב הפעימות לב משדר מסר די ברור של חיים ומוות לפי תחילת או סוף האלבום... הכניסה מסמלת בשבילי עוד משהו גם מבחינה מוסיקלית, הרי הפתיחה נהיית לאט לאט יותר ויותר עמוסה, יותר ויותר 'לא נעימה לאוזן', מתגברת ומתגברת עד שלבסוף כשנדמה שאין עוד לאן להתגבר מגיעה הפתיחה לשיר BREATH בריף גיטרה המדהים הזה של גילמור שהוא כל כך מרגיע ומרחף, ניגוד מוחלט לכל הפתיחה, ועם זאת השתלבות מושלמת... וואו אפשר להשוות את האלבום הזה לאלף דברים.... אם הייתי משווה אותו לחיים למשל, הייתי מגדיר את הפתיחה כלידה, חד וחלק, קשה לצאת, וכשאתה באוויר אתה שומע את הגיטרה הראשונה של breath... הייתי רוצה להיוולד ככה. שאר האלבום עוסק בגדול, שוב כמו שאמרו מועצת החכמים, בחיים, החיים המודרניים בעולם המערב שמחנכים אותנו לרוץ ולרוץ להספיק כמה שיותר, להשיג כמה שיותר חומר, כסף, להכניס את הכל בכמה שפחות זמן, די ברור רק לשמוע את השמות של השירים ולהבין זאת. יש גם רבדים חברתיים לאלבום הזה לפי דעתי שבאים לידי ביטוי ברוב השירים,וכמובן ביקורת על מבנה החברה שגורמת לנו בסופו של דבר למחיה בבידוד אחד מהשני, ניכור וכדומה, מה שיוביל בעתיד לחומה... אפשר לראות זאת בבירור בשיר us and them חשוב לציין את השיר האחרון אקליפס (נמאס לי לכתוב באנגלית) שמסכם את האלבום וגם מתיימר לסכם בצורה אפית את החיים עצמם. כל מה שאתה עושה, נוגע, טועם שומע מרגיש.... הכל אקליפסט תחת הירח אפילו השמש... במילים יותר ארצישראליות הייתי אומר שהם מנסים לומר (בלי נסיון להשמע פסימיים או אופטימיים) שאין חדש ולא יהיה תחת השמש... אני חושב שיש לאלבום הזה צד מיסטי מאוד מאוד חזק שאני עוד לא כל כך יודע להסביר. הצד הזה בא לפי דעתי לידי ביטוי בשירים breath reprised, בעטיפה של האלבום ובחוברת שרואים בה את כל הפירמידות, שיש להן קשר ישיר לאסטרונומיה ע"פ המצרים העתיקים, ואפילו העובדה המוזרה שאם מותחים קו מהפרימידה המפורסמת בגיזה לשמיים בזוית שבה השמש אמורה להיכנס אליה וממשיכה, אז הקו פוגע ב orion bell, או כמו שאומרים פינק פלויד iron bell... בתאריך מסויים... מוזר ביותר לדעתי ויש מה לחקור... ושלא נתחיל לדבר על הקוסם מארץ עוץ, שגם זה מצמרר, תגידו מה שתגידו. פוו זהו. תודה. לא התפלספתי ככה שנים!!!!

למעלה